Zpoveď revoluční generace
Protože mě někteří obvinili z vytvoření velkého off topicu, pokouším se založit nové téma. Jde o reakci na tento článek Zpoveď revoluční generace . Za sebe mohu říci, že tak 95% věcí mě také potkalo. Jak jste na tom vy?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Pampalábusek byl ňouma, já žrala Mufa :)
Co se týče vývoje technologií a masové zábavy, kolem kterých se většina obsahu točí, je vidět jak krátkou životnost mají všelijaké trháky a trendy. Zajímavější mi přišly navazující posty lidí tady, kteří se více rozepisovali o tom, co skutečně prožili.
Já jsem své první, a pokud si dobře vzpomínám, tak i poslední, okno rozbil cca ve 3 letech a jinak jsem nic moc zásadního neprovedl. Většina trendů mě úspěšně míjí, televizi nesleduji, a z komunikačních "novinek" posledních 20 let používám akorát IM (dost), email (téměř výhradně pracovně) a velice sporadicky mobilní telefon.
Cvičil jsem matiku v prváku tehdy čerstvě založené FIT, ČVUT, která první roky neměla ještě dost interních zaměstnanců. Bylo celkem bolestné vidět, jak tyhle lidi nedlouho poté ukázkově využily nově vytvořené politické strany, aby se dostaly k lizu - teď kvůli tomu jejich o pár let mladší následovníci chodí demonstrovat :-)
Každopádně mě to přinutilo zamyslet se nad tím, jaký si asi člověk udělá názor na dobu, kterou nezažil a kolik ze "zaručených faktů" je onou stokrát opakovanou lží.
Vůbec nevím to je taštička na klíče, ale peněženku se suchým zipem používám do dnes :D
Jo a pojem Husákovy děti se u nás ve škole používá (např. v demografii), jako ekvivalent pro "silné ročníky" kolem roku 70, kdy byly nějaké finanční výhody) nevím, jestli se to jmenovalo porodné) k nově narozenému dítěti, které byly spojovány s Husákem (nevím, jestli to navrhl nebo co), takže mi to hanlivé nepřijde. Líbí se mi víc silné ročníky, ale Husákovy děti jsou všem hned jasné.
Termín Husákovy děti odráží soubor propolulačních opatření z doby normalizace, v jejichž důsledku byly zmíněné ročníky silné. Zajímavé jinak je, že když G. Husák zemřel, nikdo vlajky na půl žerdi nespouštěl, apoň na VŠ ne. Hlavně že měříme všem stejným metrem. Na téma V. Havel byste si s flankerem museli asi založit vlastní topic, ale pravděpodobně by to stejně skončilo u toho pohrabáče. Už se vám vlastně přiznal, co provedl, když měl jednou Havel v Městské knihovně v Praze výstavu?
Teď si každý stěžuje, že se rodí málo dětí, ale že by vláda udělala nějaké pobídky?
Co se týče nešikovného masa, nejvíce mě štve, když se vynakládají velké prostředky na záchranu někoho, kdo chce mermomocí získat Darwinovu cenu. A tím nemyslím nedonošence v inkubátoru, ale např. horolezce nebo jeskyňáře, co lezou, kam nemají.
Ještě z devadesátých let vzpomínám na Železného a jeho Volejte řediteli, jak se snažil každou neděli v poledne moralizovat a vychovávat obyčejný lid. "To není žádný černoch, pro nás je to pan Koranteng." To mě nutilo k představě, jak někdo na večírku chce vědět, který je to ten pan Koranteng. "Vidíte toho pána v obleku? Má černé kudrnaté vlasy. Hnědé oči. A zelenou kravatu. Drží v ruce skleničku..."
Nevím, jak to píšete tady, ale pwnt by Krisa&flanker. Myslím tím ty Husákovy děti.
@Isca: Přesně to jsem měl na mysli.
Pokud by někdo chtěl zvyšovat porodnost v dnešní době, měl by zajistit, aby se každé dítě dostalo do školky. To by mohlo mít určitý efekt, protože všechny matky se bojí o pracovní místo. Ale ani tak si nemyslím, že bychom přelezli přes dvě děti na ženu (což je hranice prosté reprodukce, kdy národ nevymírá). btw: mě vždycky pobaví moralisti, kteří křičí o vymírání národa a vykřikují, že je to dáno feminismem/pohodlností/mohou za to židé, ale sám nemá dítě žádné nebo maximálně jedno. Kdo chce kázat vodu, nesmí pít víno :-)
Možná ho prostě jenom méně zabíjeli řešením kravin, postováním na fórech apod. ;-) Čím víc něčeho člověk má, tím víc tím obvykle plýtvá.
@Tyna: já znám jen Stalinovo ticho, co je tím Husákovým?