Zpoveď revoluční generace
Protože mě někteří obvinili z vytvoření velkého off topicu, pokouším se založit nové téma. Jde o reakci na tento článek Zpoveď revoluční generace . Za sebe mohu říci, že tak 95% věcí mě také potkalo. Jak jste na tom vy?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Po pravdě Avengers mě moc nebere, ale kdo by nechtěl lego Gandalfa?
Stalinovo ticho zas neznám já :-)
Neměli jsme v obchodech žádné známé, a tak většina dětských hitů šla mimo mě.
Zajímavé, že totalita se nějak neřešila. Až po revoluci se každý začal chvástal, jak to tomu režimu natřel. Major Zeman byla výborná detektivka a místo Ženy za pultem dneska máme Růžovky a Ulice.
Jinak céčka znám jen protože je sbírala sestřenice. Na kostce umím složit jen jednu stranu a čára ani nevím co je. Něco jako skákání panáka?
Na začátku devadesátých let přišla první videa a my jsme se slejzali u kámoše, který ho doma měl a koukali na filmy s tím naprosto krutým monotónním jednohlasným dabingem:-) Taky máte někdy chuť prožít ty věcí ještě jednou a "líp"?
Sakra. Skoro jsem se dojal:-) Ten čas tak letí.
Největší trest pro mě bylo, když mi rodiče zakázali jít ven. Dnes na zlobivé děti platí snad jen zákaz počítače, i když nevím, možná se mýlím.
brbr: My nehráli vybišu, ale vybiku :)
S tím videem o bylo stejné. Koukali jsme, dokud naši nepřišli.
Tohle je krásně nostalgickej topic. :)
Pak se hrálo na zmrzlíky - obdoba rybiček a rybářů (který jsem BTW hráli ještě na gymplu) s tím rozdílem, že byli dva mrazíci, kteří mohli lovit nezávisla na sobě, přičemž chycenej se nepřipojoval, ale zůstal zmrzlej na místě. Časem se tak vytvořil labyrint "sousoší", mezi kterým se muselo kličkovat. Vyhrával poslední nezmraženej nebo mrazíci, pokud zmrazili všechny. Dodneška si pamatuju už někdy ze školky, jak jsem to hráli a mrazíci nás nemohli furt značnou část pochytat. Uprostřed se ale už vytvořily dva zástupy zmraženejch s úzkou uličkou mezi nima. Mrazíci ale vždycky běželi po jedný nebo druhý straně a my zbylí jsme vždycky běželi tou druhou, tak jim učitelka napověděla velkej trik, aby každej běžel jednou stranou. Já viděl, jak se na tom domlouvaj, tak jsem mazaně (na cca 5 let to byl docela intelektuální výkon) proběhl tou uličkou a zbyl jako poslední. Ó, to byla výhra :))
Další hra byl král vysílá své vojsko - dvě družstva spojený za ruce proti sobě, člověk z jednoho družstva to pak musel prorazit. Když se mu povedlo to roztrhnout, ti dva co se rozpojili, přecházeli do jeho družstva, kdzž uvízl, přecházel do protidružstva on.
Bylo to skoro to samé jako ti Zmrzlíci, ale zmrazení se dají "odmrazit" podlezením, takže ti méně takticky založení (čti: já) nejsou schopní zmrazit včas všechny a ti, co už zmražení byli mají možnost znovu pobíhat okolo a posmívat se nebohému Mrazíkovi. :D
Mrazíků může být libovolný počet vzhledem k celkovému počtu hrajících (třeba 1 na 10, 2 na 25...) a velikosti plochy. Spolupracovat mohou i nemusí.