Hra o trůny bude mít 3. řadu!

upraveno 28. března 2013 v 3. řada
Hra o trůny bude mít 3. řadu! Konečně to bylo oficiálně potvrzeno.

Dle vyjádření GRRM na blogu bude mít série opět 10 dílů a bude...

Číst celý článek zde
18911131435

Komentáře

• upraveno 5. září 2012
    Jo, je legrační přečíst si výrok Vanessy, že odchylky od předlohy nejsou nikdy OK, ale musejí je dělat... to vysvětluje všechny ty ptákoviny, co napsala, že? Zajímalo by mě, co myslela tím vizuálnějším vyprávěním. Předpokládám, že vynechají všechny detaily, co rozvíjejí charaktery, ve prospěch násilí a sexu :/
  • upraveno 5. září 2012
    No jak jsem to pochopil z popisu na westeros.org, bude třetí řada víc obrazová. Znáte to, když díl začíná třeba 3minutovou sekvencí beze slov, nebo třeba končí beze slov jen s hudbou. Tohle by se mi docela zamlouvalo.
  • upraveno 5. září 2012
    Alek napsal(a):

No jak jsem to pochopil z popisu na westeros.org, bude třetí řada víc obrazová. Znáte to, když díl začíná třeba 3minutovou sekvencí beze slov, nebo třeba končí beze slov jen s hudbou. Tohle by se mi docela zamlouvalo.

Mno, to by musely být vesměs přidané nebo hodně změněné scény, protože Martin k formě "beze slov" moc nesvádí, ale když to bude fungovat, nejsem proti. Budu ale radši skeptická a předpokládat, že tenhle přístup bude zkratkovitostí diváky spíš mást ;)
  • upraveno 5. září 2012
    Alek napsal(a):

Taky jsem to tak pochopila, a jsem zvědavá, jaký bude výsledek. Obecně se mi takové lyričtější pasáže ve filmech docela líbí, takže já se na to těším (snad nezklamou).
  • upraveno 5. září 2012
    Já to mam taky rád, obraz dokáže někdy vyprávět líp než slova. Akorát mám trochu strach o hudbu, tohle chce trochu jiný styl - ale Deště Kastameru naznačují, že to půjde.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. září 2012
    Vannesa naznačuje že to nepůjde.
  • upraveno 5. září 2012
    fakt (já to neslyšel)? nebo je to jen jízlivá poznámka? :-)

Myslím, že nemusím opakovat, že já nesvaluji vinu na VT - podle mě vina za její epizody padá na tvůrčí duo.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. září 2012
    fakt (já to neslyšel)? nebo je to jen jízlivá poznámka? :-)
    To byla jízlivá poznámka odkazující na její "výkon" který jistě máme všichni dodnes v paměti :-)
  • upraveno 12. září 2012
    Tak je potvrzené, že ve třetí řadě zazní valyrijština. Předpokládám, že jí opět vytvoří David Peterson (jako dothračtinu). Co myslíte, jak bude znít? Něco jako latina? Tak si to zhruba představuju, i když je fakt, že dneska taky vlastně nevíme, jak přesně zněla klasická latina... Kdyby mi chtěl David udělat radost, mohl by vymyslet něco krásně melodickýho, znějícího třeba jako nějaký severský jazyk :))
  • upraveno 12. září 2012
    Já si ji představuju podobnou románským jazykům:-) Takže i ta latina. No jsem zvědavá, dothračtina byla super!:-)
  • upraveno 20. září 2012
    WIC přináší zajímé zprávy o tom, jak bude rozvržený děj ve třetí řadě seriálu. Za prvné - minulý týden se točila svatba Tyriona a Sansy, která by se měla odehrát v osmé epizodě (bohužel tuhle informaci nezdrojují). Pokud je to pravda, pak se neodvažuju hádat, co se bude odehrávat v sedmé Martinově epizodě (můžete mě osvítit :)), ale nevypadá to, že by obsahovala nějakou zásadní událost. Dál by to potvrzovalo, že RW se skutečně odehraje v devaté nebo desáté epizodě. Jak už jsem zmiňovala - devatá epizoda by byla sázka na jistotu, desatá epizoda by byla odvážná volba. Za třetí - protože před onou událostí se v Bouři mečů na onom místě moc věcí nestane, tak si tipnu, že ten prostor vyplní Královna trnů se svojí rodinou a záměry.

Další zajímavá zprávička se týká dějové linky Jona Sněha. Josef Altin (Pyp z Noční hlídky, který zůstal na Černém hradě) měl jenom jeden filmovací den. Zároveň už je na place i Harington. Dá se z toho vyvozovat, že Jonova dějová linka ve třetí sérii skončí tak, jak hodně čtenářů předpokládalo - jeho návratem na Zeď.
  • upraveno 20. září 2012
    Alek napsal(a):

jednoznačne v to dúfam. presne to seriálu chýba. milujem príbeh a ten treba vyrozprávať, častorkát slovami, ale tie potrebujú aj pauzu, aby vsiakli. inak je to divadelná dráma alebo rozhlasová hra.
    pát epickejších záberov bez dialógov urobí strašne veľa.
  • upraveno 20. září 2012
    Rudá Svatba by byla v deváté epizodě perfektní a nejspíš ji tam tak dají. Bude to dokonalé- ty Joffovy kruté žertíky k Tyrionovi a ještě krutější poznámky k Sanse o RW,
    joffovi zaskočí , ve stínuse oběví Baelish odvede Sansu a Tyriona zatknou... to bude perfektní final scene..
  • upraveno 20. září 2012
    S4RUM4N napsal(a):

Rudá Svatba by byla v deváté epizodě perfektní a nejspíš ji tam tak dají. Bude to dokonalé- ty Joffovy kruté žertíky k Tyrionovi a ještě krutější poznámky k Sanse o RW,
    joffovi zaskočí , ve stínuse oběví Baelish odvede Sansu a Tyriona zatknou... to bude perfektní final scene..

Já ti nechci kazit iluze, ale to, co o čem píšeš, bude na 90 % ve čtvrté řadě. Měli by tři vypečený svatby během tří dílů a hlavně by se dostali až moc za polovinu Bouře mečů. Co se týče RW, tak bohužel spíš počítám s devátým dílem a větší sázkou na jistotu. V posledním díle se budou moct zaměřit na postavy, který do toho vnesou trochu naděje - Jon, Daenerys, Stannis a Davos.
  • upraveno 20. září 2012
    Takže joffreyho svatba na začátku 4. serie? To mi přijde divné. Ano, bylo by to hoodně za pulkou, ale lepší finále neexistuje, dát to na zařčátek druhá řady mi přijde jako kdyby popravily neda ve 4. díle první série... Navíc v další serii se můžou důkladnějc zaměřit na Tyrelly a Martelly, jejich vztahy a hlavně na Oberyna v KL, navíc nemusejí skončit přesně na konci bouře,ale trochu přetáhnout .
  • upraveno 20. září 2012
    A Hostinu a Tanec zúžiť len na dve série(Tance samotný je na jednu pridlhý, rovnako ako Búrka).
  • upraveno 20. září 2012
    No ted jsem začal číst tanec ale kdyby se Hostina a ta část tance, která se s hostinou odehrává souběžně, rozpulila do 2 serií a druhá pulka tance by se dala do jedný menší ?
  • upraveno 20. září 2012
    S4RUM4N napsal(a):

Takže joffreyho svatba na začátku 4. serie? To mi přijde divné. Ano, bylo by to hoodně za pulkou, ale lepší finále neexistuje, dát to na zařčátek druhá řady mi přijde jako kdyby popravily neda ve 4. díle první série... Navíc v další serii se můžou důkladnějc zaměřit na Tyrelly a Martelly, jejich vztahy a hlavně na Oberyna v KL, navíc nemusejí skončit přesně na konci bouře,ale trochu přetáhnout .

Nebylo by to vůbec divné, protože Renly taky umřel v polovině řady.
  • upraveno 20. září 2012
    S4RUM4N napsal(a):

No ted jsem začal číst tanec ale kdyby se Hostina a ta část tance, která se s hostinou odehrává souběžně, rozpulila do 2 serií a druhá pulka tance by se dala do jedný menší ?

Co je to menší série? :) Potřebovali by aspoň pět, šest dílů, aby to nějak vyznělo. A hlavně by se do toho pustili jenom v případě, že budou mít jisto, že další rok budou mít materiál, ze kterýho můžou vycházet. Především si ale myslím, že se na to ne zrovna výrazný chronologický posunutí vykašlou a u některých postav něco pošoupnou časově dozadu.
  • upraveno 20. září 2012
    Mezi renlym a Joffem je pár rozdílů.... Navíc, tady jde i o útěk Sansy , uvěznění Tyriona a zuřivost cersei což by lidi do další serie nažhavilo víc než zabití renlyho a navíc to rozehrává další dějové linie postav kdežto po renlyho smrti se změnil "akorát" počet králů(dost málo na konec série). Renly mi nikdy nepřipadal nijak sympatická ani výrazný .
  • upraveno 20. září 2012
    S4RUM4N napsal(a):

Mezi renlym a Joffem je pár rozdílů.... Navíc, tady jde i o útěk Sansy , uvěznění Tyriona a zuřivost cersei což by lidi do další serie nažhavilo víc než zabití renlyho a navíc to rozehrává další dějové linie postav kdežto po renlyho smrti se změnil "akorát" počet králů(dost málo na konec série). Renly mi nikdy nepřipadal nijak sympatická ani výrazný .

OK, takže ti musím vysvětlit jednu věc - nemůžou v jedné epizodě mít Rudou svatbu a v další Joffreyho svatbu. Diváky by do další série odradilo to, že přišli o postavu, do který vkládali dost nadějí (Robba), a v další dostali náplast v podobě Joffreyho svatby a cítili zadostiučinění. Takhle žádní scénáristi seriálu nepracují. Potřebují, aby diváci čekali, jestli to Joffrey nakonec taky odskáče. Takže na svoje vysněný finále radši netěš.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. září 2012
    Déjà vu :)
  • upraveno 21. září 2012
    svoa00 napsal(a):

S4RUM4N napsal(a):

A nebo se na to taky muzou vykaslat právě z toho důvodu, že zlý postavy maj téměř nulovou úmrtnost a jediní v podstatě skrz naskrz kladný a sympatický postavy umíraj jedna za druhou...

No třeba to tak nebude ale stejně by to bylo nejlepší finále ( z diváckého pohledu) jaký muže byt.

OK, takže ti musím vysvětlit jednu věc - nemůžou v jedné epizodě mít Rudou svatbu a v další Joffreyho svatbu. Diváky by do další série odradilo to, že přišli o postavu, do který vkládali dost nadějí (Robba), a v další dostali náplast v podobě Joffreyho svatby a cítili zadostiučinění. Takhle žádní scénáristi seriálu nepracují. Potřebují, aby diváci čekali, jestli to Joffrey nakonec taky odskáče. Takže na svoje vysněný finále radši netěš.
  • upraveno 27. září 2012
    Nádherné šaty a normální účes. A Malíček pěkně prošedivěl. Hezké, jen tak dál. :)
  • upraveno 27. září 2012
    Nevím, jestli to někomu pomůže, ale tady je jedna fotka z natáčení třetí řady.
    got3
    Lena má vážně, vážně nádherný šaty, to se jim povedlo.
    edit: Více tady.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 27. září 2012
    Tyrellská móda už dorazila i do KL
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 27. září 2012
    Malíček drží v ruke cigarety? Žeby pravý tabak z Astaporu rozšúlaný na stehnách Letnoostrovanských diev? :D
    upraveno 27. září 2012
    sveva napsal(a):

Tak je potvrzené, že ve třetí řadě zazní valyrijština. Předpokládám, že jí opět vytvoří David Peterson (jako dothračtinu). Co myslíte, jak bude znít? Něco jako latina? Tak si to zhruba představuju, i když je fakt, že dneska taky vlastně nevíme, jak přesně zněla klasická latina... Kdyby mi chtěl David udělat radost, mohl by vymyslet něco krásně melodickýho, znějícího třeba jako nějaký severský jazyk :))

1. Tu sa mi páčilo zainteresovanie známych výrazov v Doth. Napríklad v prvej sérií zaznelo slovo Kosti ala Tolorro, vážne to povedal. Tento detail sa mi páčil - vymyslia len to, čo je potrebné, známe slová máme.

2. Predpokladám, že pôjde o scénu s otrokármi. Ja osobne by som to obrátil, že Dany bude hovoriť len valyrijsky a on bude hovoriť spoločnou rečou, aby tam nemuseli hádzať polhodinové dialógy s titulkami. Ale to len IMHO.

3. Tiež som valyrištinu považoval za latinu...
    upraveno 27. září 2012
    svoa00 napsal(a):

Alek napsal(a):

...

Mno, to by musely být vesměs přidané nebo hodně změněné scény, protože Martin k formě "beze slov" moc nesvádí, ale když to bude fungovat, nejsem proti. Budu ale radši skeptická a předpokládat, že tenhle přístup bude zkratkovitostí diváky spíš mást ;)
    Ale čoby nie.. Spoj Alekovo a svoje... Vzdychy v orgazme sa za slová nerátajú, takže sex scéna na úvod, sex scéna na záver a jupí máme nový diel :D

upraveno 27. září 2012
    svoa00 napsal(a):

S4RUM4N napsal(a):

Nebylo by to vůbec divné, protože Renly taky umřel v polovině řady.
    Ja vygradujem IMHO nelogiku - umrel na polovicu - extra scéna na konci jednej epizódy a IMHO divné pokračovanie smrti hneď na začiatku tej ďalšej :D Ale budiž, zas taká ohava to nebola...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.