Hra o trůny 2x04 - Zahrada kostí

upraveno 22. dubna 2012 v 2. řada
Čtvrtou epizodu dostali na starost dva nováčkové ve štábu Hry o trůny. Vanessa Taylor jako scénáristka a režijně David Petrarca.

imageČíst celý článek zde
1356713

Komentáře

• upraveno 23. dubna 2012
    Mám dojem, že matka (nebo babička?) Jeyne je v knize z Volantisu (nebo prostě není ze Západozemí). Třeba to hraje nějakou roli...
    Montezuma3 napsal(a):

Co z toho zase děláte, že to není Jeyne. Jasně že mu lhala o svém jméně. Kdyby řekla pravdu, tak ji čapne a strčí mezi ostatní ušlechtilé vězně. Však on se Robb časem dozví pravdu v některé z příštích epizod.

Vidím to podobně, ale zajímalo by mě teda, jak v tom případě vysvětlej, že šlechtična ošetřuje zraněný po bitvě :/
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. dubna 2012
    I vyšší stavy byly občas stiženy záchvatem dobročinnosti, k jejich cti nutno podotknout, že šlo pouze o přechodné jevy a rovnováha byla většinou opět nastolena. :)
    To ano, viz Sibyl v Downton Abbey.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 23. dubna 2012
    svoa00 napsal(a):

paul-cz: Já teda u ságy, kde každej do krve obhajuje svoje oblíbence a naopak omlacuje některým postavám o hlavu chování, kterým trpí i většina ostatních, nikomu nic nevymlouvám, ale... nesnášet? Člověk zrovna Robba nemusí mít za tohle (a několik jiných) rozhodnutí rád, ale tohle je dost silný slovo ;)

Jo vypadlo mi tam asi pár slov a tak to vypadá, že ho nesnáším. To rozhodně ne, já ho pouze (částečně) viním za RW. V seriálu to bude vypadat jako ještě větší hloupost (přijit o království kvůli nějaké drzé a neurozené holce? really?). Jakéhokoli Starka ani nesnášet nejde.
    Nevíte někdo v kolik tak hodin by mohly být titulky? ;) Už na ně netrpělivě čekám =)
    Jinak jsem trošku zmatená z té Jeyne.... čtu už trojku a teď si za boha nemůžu vzpomenout kdo to jakože má být!!! =( To je ta malá holka co se bude s tou svou babičkou tak strašně starat o Sansu a budou ju chtít provdat? To asi ne že?!
    svoa00 napsal(a):

Miss Utahraptor: Ohledně "Jeyne" rozhodně souhlasím, jenom jsi ještě nedodala, že vyčítat králi válku je poněkud sebevražedné :) ...

To mělo být obsaženo v narážce na krále z našich pohádek. Ať byly sebezlejší, šašci jim zpravidla dost otevřeně říkají, jací jsou blbci a králové si to nechají líbit.
    AnachisSensual: Ta malá holka je Margaery. Jeyne bude Robbova žena.
    Miss Utahraptor: Ohledně "Jeyne" rozhodně souhlasím, jenom jsi ještě nedodala, že vyčítat králi válku je poněkud sebevražedné :) Cat byla naivnější už v prvním díle, když Robbovi říká, za co teda bojují, když ne kvůli jeho sestrám. Vadí mi, že z ní udělali prostě jenom mateřskou postavu, což ona samozřejmě je, ale nejenom to. Ten konec se mi vlastně dost líbil, ale kdyby přidali aspoň dvě minuty a šli "do toho", čtvrtej díl by nepůsobil stylem "zase tolik se toho nestalo".

paul-cz: No samozřejmě, je příčina a je následek, vidím to stejně. Holt ale nikdo jisté tři iniciátory k ničemu nenutil.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. dubna 2012
    svoa00 napsal(a):

Vidím to podobně, ale zajímalo by mě teda, jak v tom případě vysvětlej, že šlechtična ošetřuje zraněný po bitvě :/

Koníček?
    Montezuma3 napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Koníček?
    "Mám ráda potoky krve, mokvající rány, otevřené zlomeniny, vyhřezlé vnitřnosti, zápach hnisu a exkrementů..." ;D
    AnachisSensual napsal(a):

Nevíte někdo v kolik tak hodin by mohly být titulky? ;) Už na ně netrpělivě čekám =)
    Jinak jsem trošku zmatená z té Jeyne.... čtu už trojku a teď si za boha nemůžu vzpomenout kdo to jakože má být!!! =( To je ta malá holka co se bude s tou svou babičkou tak strašně starat o Sansu a budou ju chtít provdat? To asi ne že?!

Ta malá holka (Margaery) je starší než Sansa.... a pokud teďka čteš 3 díl, tak bys to měla vědět( já taky teďka čtu 3 díl).... ledaže bys byla na začátku a ještě ani nevěděla kdo ta Jeyne je...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. dubna 2012
    Při tom mučení v Harrenově jsem si vzpomněl na jednoho mého spolužáka ze střední. Který měl doma knížku o mučících metodách. A nejvíce vždy básnil právě o tomto. "Vědro, krysa, oheň. Hádejte kudy se krysa prokouše ven."
    Miss Utahraptor napsal(a):

AnachisSensual: Ta malá holka je Margaery. Jeyne bude Robbova žena.

Aha...děkuju. Zmátlo mě že ta se objevuje až ve třetí knize pokud vím. A tak mě nenapadlo, že by se tam objevila už teď. Už vím o co jde! =)
    risha03 napsal(a):

AnachisSensual napsal(a):

Ta malá holka (Margaery) je starší než Sansa.... a pokud teďka čteš 3 díl, tak bys to měla vědět( já taky teďka čtu 3 díl).... ledaže bys byla na začátku a ještě ani nevěděla kdo ta Jeyne je...
    Ne to ne. Napadlo mě že to je ona. Ale byla jsem zmatená z toho že už by se měla objevit v této serii. Jinak vím naprosto přesně kdo to je.
    Jen se mi to zdá nebo je Daenerys v seriálu ještě hloupější, namyšlenější a arogantnější, než v knize? Co se mě týče, začíná se dotahovat na Joffryho, který zatím vede v mém žebříčku postav, ke kerým mám odpor. Celá její družina chcípá hlady a žízní, jesiná podmínka pro vstup do města je ukázat draky a ta s prominutím dementní kráva jim začne vyhrožovat vypálením a zničením? To mi fakt hlava nebere...
    Bortas: Jak bylo podotknuto- chová se jako skutečný Targaryen. :)
    Bortas: No tak já se jí ani nedivím, že draky ukázat nechce. Je to jediná "cennost", kterou má.
    Bortas napsal(a):

Jen se mi to zdá nebo je Daenerys v seriálu ještě hloupější, namyšlenější a arogantnější, než v knize? Co se mě týče, začíná se dotahovat na Joffryho, který zatím vede v mém žebříčku postav, ke kerým mám odpor. Celá její družina chcípá hlady a žízní, jesiná podmínka pro vstup do města je ukázat draky a ta s prominutím dementní kráva jim začne vyhrožovat vypálením a zničením? To mi fakt hlava nebere...

Trošku musím souhlasit. Ze začátku patřila k mím oblíbeným postavám....ale postupem času se propadá a propadá...ani ty scény mě zatím moc nebaví.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 23. dubna 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Při tom mučení v Harrenově jsem si vzpomněl na jednoho mého spolužáka ze střední. Který měl doma knížku o mučících metodách. A nejvíce vždy básnil právě o tomto. "Vědro, krysa, oheň. Hádejte kudy se krysa prokouše ven."

Jo to já si zas vzpomínám na nějaký film, kde použili tuto metodu. Akorád tam měli ještě před tím přednášku, že krysy se v případě nebezbečí dokáží prokousat i přes 10 cm (nebo kolik to bylo) tlustý beton :).
    paul-cz napsal(a):

Montezuma3 napsal(a):

Jo to já si zas vzpomínám na nějaký film, kde použili tuto metodu. Akorád tam měli ještě před tím přednášku, že krysy se v případě nebezbečí dokáží prokousat i přes 10 cm (nebo kolik to bylo) tlustý beton :).
    Taky bych kousala, kdyby mi hořelo za pozadím. :)
    Lady Thaeresa napsal(a):

Bortas: No tak já se jí ani nedivím, že draky ukázat nechce. Je to jediná "cennost", kterou má.

A co jí to stojí? Nechcou po ní, aby je jim věnovala (a mimochodem, kdyby chtěli, můžou si je bez problémů vzít násilím), chtějí je jen vidět, nikomu by to neublížilo. Prostě nechápu...
    Já doufám, že Jacku Gleesonovi někdo velmi brzy napíše nějakou kladnou roli, protože ho jinak budu mít asi navždy zafixovaného v kategorii "nehorázná svině" :D Je neuvěřitelně přesvědčivý!
    Vezmu to postupně:
    · Nejsem si jistá tím, že by vlk (tiché zvíře) útočil za doprovodu-to mělo být vrčení??-, ale přehlédnu to.
    · Osobně mám ráda silné charaktery a silné hrdniky, ale čeho je moc, toho je příliš. To Volantiské individuum je s prominutím na pěst. Vyčítat králi válku můžou leda tak šašci v českých pohádkách, ne nesmělá Jeyne Westerling Robbovi. Kdyby to byl on, kdo „si začal“, ještě bych přivřela očko, ale tohle je střašlivě dětinské. Ano, ve válce umírají a jsou zraňováni lidé, kteří kolikrát ani pořádně neznají příčiny té války, ale už vidím, jak Chytrá Talisa čapne za ruku Tywina Lannister a odtáhne ho do ringu, aby si to s Robbem mohli vyříkat „jako chlap s chlapem“. :(
    Jinak Jeynina (pra?)prababička- Maggy pocházela odněkud z východu, takže Volantis klidně může být součástí „krycího jména“ (nebo ji přejmenovali, protože jedna Jeyne tam už přece je a i když se v první sérii jenom mihla a její jméno ani nezaznělo, mohli by si je diváci poplést. :).
    · Sansino „trestání“- bohové, na tuhle část jsem se těšila (ne, že bych jí to přála). Výborně zahrané ze všech stran, Tyrionova nabídka ruky působila ještě vřeleji, než závěr scény v knize- když Sansu poslal s Chellou pryč.
    · „Could you hit her?!“ To by nářez! A doslova. Škoda jen, že se mi vybavil Octavián z Říma („Občas tě budu bít...“).
    · Malíček v Renlyho táboře- nic moc. Líbila se mi Margaery „My husband is my king and my king is my husband.“. Zdá se, že bude v seriálu doopravdy „dospělejší“ i chováním a popravdě je to změna, která se mi líbí. Margaery na mne působí sympatičtěji.
    · Jsem ráda, že filmaři prokázali jistou kreativitu, co se harrenovského mučení týče.
    · Narozdíl od jiných mne pasáž Catelyn s Malíčkem nijak nedojala. Jen mi Cat přijde ještě naivnějsí, pokud se vážně chystá věřit drahému Petyrovi alespoň jediné slovo.
    · Kde je sakra broskev?! Řekla bych, že v očích čtenářů k Renlymu prostě patří, tak jak nás o ni mohli připravit?!
    · Qarth za branami působil jak „správná fantasy“ :D. Chválím, skutečně to je pohádkové město, jemuž na světě není rovno.
    · Výborná je i scéna příjezdu Tywina- působí skutečně velitelsky.
    · Lancel už nevypadá úplně jako ošklivá holka.
    · Stín jsem si představovala jinak. Závěr působí nedotaženě- jako by ufikli poslední minutu, dvě a nahradili je titulky.

Čím dál víc se těším na soundtrack. :D
    Katy napsal(a):

Já doufám, že Jacku Gleesonovi někdo velmi brzy napíše nějakou kladnou roli, protože ho jinak budu mít asi navždy zafixovaného v kategorii "nehorázná svině" :D Je neuvěřitelně přesvědčivý!

Potkat ho v reálu, vrhnu se mu kolem krku a děkuji z celého srdce- díky jeho podání Joffa nesnáším ještě víc, než v knize. :D
    Cat byla naivnější už v prvním díle, když Robbovi říká, za co teda bojují, když ne kvůli jeho sestrám. Vadí mi, že z ní udělali prostě jenom mateřskou postavu, což ona samozřejmě je, ale nejenom to.
    Catelyn mu jen připomínala, že pomsta je hezká věc, ale Neda k životu nevrátí. Je mrtvý, víc zemřít nemůže... na rozdíl od děvčat.
    já jsem věděla, že autoři seriálu nenechají Bronnovu zmínku z knihy, že by Joffovu povahu osladilo pár lehkých děv, jen tak... :-)))
    cau
    hele zda se to jenom mne nebo preobsadili Horu??
    Nezdá. Bohužel.... :(
    už zase scéna z české pohádky "šašek péruje krále"

Robb je král, určitě by se nezaobíral raněným vojákem, ještě k tomu nepřítelem. A kdyby po sobě nechal štěkat každou markytánku, byl by svým vazalům leda pro smích.

Nemluvě o otázce Petyra k Margaery, proč nemají stejný stan. jsou to král a královna, ne skautíci na výletě :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.