I vyšší stavy byly občas stiženy záchvatem dobročinnosti, k jejich cti nutno podotknout, že šlo pouze o přechodné jevy a rovnováha byla většinou opět nastolena. :)
Miss Utahraptor: Ohledně "Jeyne" rozhodně souhlasím, jenom jsi ještě nedodala, že vyčítat králi válku je poněkud sebevražedné :) Cat byla naivnější už v prvním díle, když Robbovi říká, za co teda bojují, když ne kvůli jeho sestrám. Vadí mi, že z ní udělali prostě jenom mateřskou postavu, což ona samozřejmě je, ale nejenom to. Ten konec se mi vlastně dost líbil, ale kdyby přidali aspoň dvě minuty a šli "do toho", čtvrtej díl by nepůsobil stylem "zase tolik se toho nestalo".
paul-cz: No samozřejmě, je příčina a je následek, vidím to stejně. Holt ale nikdo jisté tři iniciátory k ničemu nenutil.
Při tom mučení v Harrenově jsem si vzpomněl na jednoho mého spolužáka ze střední. Který měl doma knížku o mučících metodách. A nejvíce vždy básnil právě o tomto. "Vědro, krysa, oheň. Hádejte kudy se krysa prokouše ven."
Jen se mi to zdá nebo je Daenerys v seriálu ještě hloupější, namyšlenější a arogantnější, než v knize? Co se mě týče, začíná se dotahovat na Joffryho, který zatím vede v mém žebříčku postav, ke kerým mám odpor. Celá její družina chcípá hlady a žízní, jesiná podmínka pro vstup do města je ukázat draky a ta s prominutím dementní kráva jim začne vyhrožovat vypálením a zničením? To mi fakt hlava nebere...
Já doufám, že Jacku Gleesonovi někdo velmi brzy napíše nějakou kladnou roli, protože ho jinak budu mít asi navždy zafixovaného v kategorii "nehorázná svině" :D Je neuvěřitelně přesvědčivý!
Vezmu to postupně: · Nejsem si jistá tím, že by vlk (tiché zvíře) útočil za doprovodu-to mělo být vrčení??-, ale přehlédnu to. · Osobně mám ráda silné charaktery a silné hrdniky, ale čeho je moc, toho je příliš. To Volantiské individuum je s prominutím na pěst. Vyčítat králi válku můžou leda tak šašci v českých pohádkách, ne nesmělá Jeyne Westerling Robbovi. Kdyby to byl on, kdo „si začal“, ještě bych přivřela očko, ale tohle je střašlivě dětinské. Ano, ve válce umírají a jsou zraňováni lidé, kteří kolikrát ani pořádně neznají příčiny té války, ale už vidím, jak Chytrá Talisa čapne za ruku Tywina Lannister a odtáhne ho do ringu, aby si to s Robbem mohli vyříkat „jako chlap s chlapem“. :( Jinak Jeynina (pra?)prababička- Maggy pocházela odněkud z východu, takže Volantis klidně může být součástí „krycího jména“ (nebo ji přejmenovali, protože jedna Jeyne tam už přece je a i když se v první sérii jenom mihla a její jméno ani nezaznělo, mohli by si je diváci poplést. :). · Sansino „trestání“- bohové, na tuhle část jsem se těšila (ne, že bych jí to přála). Výborně zahrané ze všech stran, Tyrionova nabídka ruky působila ještě vřeleji, než závěr scény v knize- když Sansu poslal s Chellou pryč. · „Could you hit her?!“ To by nářez! A doslova. Škoda jen, že se mi vybavil Octavián z Říma („Občas tě budu bít...“). · Malíček v Renlyho táboře- nic moc. Líbila se mi Margaery „My husband is my king and my king is my husband.“. Zdá se, že bude v seriálu doopravdy „dospělejší“ i chováním a popravdě je to změna, která se mi líbí. Margaery na mne působí sympatičtěji. · Jsem ráda, že filmaři prokázali jistou kreativitu, co se harrenovského mučení týče. · Narozdíl od jiných mne pasáž Catelyn s Malíčkem nijak nedojala. Jen mi Cat přijde ještě naivnějsí, pokud se vážně chystá věřit drahému Petyrovi alespoň jediné slovo. · Kde je sakra broskev?! Řekla bych, že v očích čtenářů k Renlymu prostě patří, tak jak nás o ni mohli připravit?! · Qarth za branami působil jak „správná fantasy“ :D. Chválím, skutečně to je pohádkové město, jemuž na světě není rovno. · Výborná je i scéna příjezdu Tywina- působí skutečně velitelsky. · Lancel už nevypadá úplně jako ošklivá holka. · Stín jsem si představovala jinak. Závěr působí nedotaženě- jako by ufikli poslední minutu, dvě a nahradili je titulky.
už zase scéna z české pohádky "šašek péruje krále"
Robb je král, určitě by se nezaobíral raněným vojákem, ještě k tomu nepřítelem. A kdyby po sobě nechal štěkat každou markytánku, byl by svým vazalům leda pro smích.
Nemluvě o otázce Petyra k Margaery, proč nemají stejný stan. jsou to král a královna, ne skautíci na výletě :-)
Komentáře
paul-cz: No samozřejmě, je příčina a je následek, vidím to stejně. Holt ale nikdo jisté tři iniciátory k ničemu nenutil.
· Nejsem si jistá tím, že by vlk (tiché zvíře) útočil za doprovodu-to mělo být vrčení??-, ale přehlédnu to.
· Osobně mám ráda silné charaktery a silné hrdniky, ale čeho je moc, toho je příliš. To Volantiské individuum je s prominutím na pěst. Vyčítat králi válku můžou leda tak šašci v českých pohádkách, ne nesmělá Jeyne Westerling Robbovi. Kdyby to byl on, kdo „si začal“, ještě bych přivřela očko, ale tohle je střašlivě dětinské. Ano, ve válce umírají a jsou zraňováni lidé, kteří kolikrát ani pořádně neznají příčiny té války, ale už vidím, jak Chytrá Talisa čapne za ruku Tywina Lannister a odtáhne ho do ringu, aby si to s Robbem mohli vyříkat „jako chlap s chlapem“. :(
Jinak Jeynina (pra?)prababička- Maggy pocházela odněkud z východu, takže Volantis klidně může být součástí „krycího jména“ (nebo ji přejmenovali, protože jedna Jeyne tam už přece je a i když se v první sérii jenom mihla a její jméno ani nezaznělo, mohli by si je diváci poplést. :).
· Sansino „trestání“- bohové, na tuhle část jsem se těšila (ne, že bych jí to přála). Výborně zahrané ze všech stran, Tyrionova nabídka ruky působila ještě vřeleji, než závěr scény v knize- když Sansu poslal s Chellou pryč.
· „Could you hit her?!“ To by nářez! A doslova. Škoda jen, že se mi vybavil Octavián z Říma („Občas tě budu bít...“).
· Malíček v Renlyho táboře- nic moc. Líbila se mi Margaery „My husband is my king and my king is my husband.“. Zdá se, že bude v seriálu doopravdy „dospělejší“ i chováním a popravdě je to změna, která se mi líbí. Margaery na mne působí sympatičtěji.
· Jsem ráda, že filmaři prokázali jistou kreativitu, co se harrenovského mučení týče.
· Narozdíl od jiných mne pasáž Catelyn s Malíčkem nijak nedojala. Jen mi Cat přijde ještě naivnějsí, pokud se vážně chystá věřit drahému Petyrovi alespoň jediné slovo.
· Kde je sakra broskev?! Řekla bych, že v očích čtenářů k Renlymu prostě patří, tak jak nás o ni mohli připravit?!
· Qarth za branami působil jak „správná fantasy“ :D. Chválím, skutečně to je pohádkové město, jemuž na světě není rovno.
· Výborná je i scéna příjezdu Tywina- působí skutečně velitelsky.
· Lancel už nevypadá úplně jako ošklivá holka.
· Stín jsem si představovala jinak. Závěr působí nedotaženě- jako by ufikli poslední minutu, dvě a nahradili je titulky.
Čím dál víc se těším na soundtrack. :D
hele zda se to jenom mne nebo preobsadili Horu??
Robb je král, určitě by se nezaobíral raněným vojákem, ještě k tomu nepřítelem. A kdyby po sobě nechal štěkat každou markytánku, byl by svým vazalům leda pro smích.
Nemluvě o otázce Petyra k Margaery, proč nemají stejný stan. jsou to král a královna, ne skautíci na výletě :-)