Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

upraveno 3. června 2012 v 2. řada
Je to tu. Po nejlepším dílu druhé série je tu finále druhé řady a po něm nás čeká další rok čekání na třetí řadu. Pro nečtenáře záhadně nazvaný díl napsali scénář Benioff a Weiss. Režijně se vrací muž, který grandiózně ukončil první řadu. Ať se to tedy Alanu Taylorovi podaří i tentokrát!

Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...

Číst celý článek zde
«13456716

Komentáře

• upraveno 3. června 2012
    Jon prokáže před Qhorinem své kvality.
    Výborně! Jsem ráda, že nějaké má! :)
    nemohu se dočkat..... valar dohaeris
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 3. června 2012
    Ja sa neteším... Skončí to :/ Dúfam, že to aspoň bude za to stáť...
    Miss Utahraptor napsal(a):

Dlouho jsem váhal, jak to přeložit a pak jsem zvolil tuhle jízlivou poznámku. Ještě jsem uvžoval o dovětku „a konečně prokáže, že není takový idiot, jak vypadal po celou druhou řadu“ :-)

Přesně. Pak už zase šedých tři čtvrtě roku čtení už čteného, sledování už viděného a lovení slušných FanArtů... xD
    Alek napsal(a):

Dlouho jsem váhal, jak to přeložit a pak jsem zvolil tuhle jízlivou poznámku. Ještě jsem uvžoval o dovětku „a konečně prokáže, že není takový idiot, jak vypadal po celou druhou řadu“ :-)
    Teď ještě aby nešlo o plané sliby. ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. června 2012
    Jsem zvědavá na souboj Brienne a Jaimeho. Snad mu nezavře hubu jen tím, že ho vezme klackem přes hlavu.
    Nevada napsal(a):

Jsem zvědavá na souboj Brienne a Jaimeho. Snad mu nezavře hubu jen tím, že ho vezme klackem přes hlavu.

Básnická licence ;-) Je výborný psát ty souhrny a pak odhadovat, jestli to v epizodě sedí. Třeba na Edně maj popis, kterej jim podle mě tak z 50 % bude popírat děj dílu :-)
    upraveno 3. června 2012

Přesně. Pak už zase šedých tři čtvrtě roku čtení už čteného, sledování už viděného a lovení slušných FanArtů... xD
    Okrem toho nám skončí Mágio :D
    Alek napsal(a):

:D :D Skvelý preklad... Predstavujem si rozvášneného Aleka, ako to naštvane prekladá .D A Dany musí ísť do Domu neumierajúcich, pretože sa jej vyparili tie malé zasrané draky, čo jej mali zostať a Theon spraví ďalšiu blbosť, lebo tu nie je Ramsay, ktorý by vypálil Zimohrad...
    Nevada napsal(a):

Neboj sa, nerežíruje to Vanessa, tá by Jaimeho aj zabila .D
    upraveno 3. června 2012
    Alek napsal(a):

Básnická licence ;-) Je výborný psát ty souhrny a pak odhadovat, jestli to v epizodě sedí. Třeba na Edně maj popis, kterej jim podle mě tak z 50 % bude popírat děj dílu :-)

Já vím :)
    Jen mi ten souboj připadne jako velmi pravděpodobný. Dokonce si myslím, že by tím mohla končit jejich příběhová linka, že bude jeden z nich tomu druhému držet meč pod krkem nebo hlavu pod vodou a diváci budou až do třetí série čekat, jak to dopadne.
    upraveno 3. června 2012
    Na Edne? Počkať, tam je toto:
    Když se Theon snaží vyburcovat své muže k činu, mistr Luwin mu nabízí jednu závěrečnou radu. Brienne umlčí Jaimeho. Arya dostane dar od Jaqena. Dany se dostane na podivné místo a Jon se prokáže před Qhorinem.

"Valar Morghulis" znamená ve vysoké valyrjštině "všichni musí zemřít. Tato fráze se často používá v Essosu a odpovídá se na ni "Valar Dohaeris, což znamená - "všichni musí sloužit".
    Podľa mňa to celkom sedí, či?

Až na to, že namiesto sloužiť som čítal souložit, čo bolo dosť divné, ale v Essose pravdepodobné :D
    No dobře, trochu jsem to přehnal, konkrétně mě zaskočilo hlavně:
    mistr Luwin mu nabízí jednu závěrečnou radu.
    Tohle se odhaduju vůbec nestane. Radu udělí, ale někomu jinému.
    Nevada napsal(a):

Alek napsal(a):

Já vím :)
    Jen mi ten souboj připadne jako velmi pravděpodobný. Dokonce si myslím, že by tím mohla končit jejich příběhová linka, že bude jeden z nich tomu druhému držet meč pod krkem nebo hlavu pod vodou a diváci budou až do třetí série čekat, jak to dopadne.
    To ne, myslim, že to dojedou a poslední záběr téhle linky bude na načuřenýho (šokovanýho) Jaimeho.

Myslíte, že uvidíme Sandora? Já myslim, že se v tom dílu ani neukáže...
    Alek napsal(a):

... Myslíte, že uvidíme Sandora? Já myslim, že se v tom dílu ani neukáže...

Obávám se, že ne. :(

Alek napsal(a):

Podľa mňa myslia na to, nech sa ešte vzdá Nočnej hliadke, ale Theon odmietne... Ale ty asi myslíš tú radu, že Bran a Rickon nesmú byť spolu.. či?
    Seriál- spoileruješ. :)
    upraveno 3. června 2012
    :/ No mne to až tak spoilerujúce neprišlo, pár malých detailov, ale budiž, idem to zakryť...
    upraveno 3. června 2012
    Alek napsal(a):

Podľa mňa myslia na to, nech sa ešte vzdá Nočnej hliadke, ale Theon odmietne... Ale ty asi myslíš tú radu, že Bran a Rickon nesmú byť spolu.. či?
    upraveno 3. června 2012
    I ty detaily některým kazí radost ze sledování nebo čtení.
    upraveno 3. června 2012
    :/ Okej, pokorne sa skláňam väčšine
    ja bych tipoval že Thenon Luwina za jeho poslední radu zabije, musi se ho nejak zbavit, myslim ze by bylo jinak zbytecne posilat ho s branem nebo rickonem na sever, nebo na jih, to by asi neusel:-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. června 2012
    Poslední scéna bude jistě na Pěsti. A scéna Jaime a Brienne? Skončí tím, že mu utne pazouru! Chachá
    Já jsem hrozně zvědavá na House of the Undying. Snažím se od toho nic nečekat, abych nebyla zklamaná, ale moc mi to nejde. :) Navnadila mě ta úžasná skladba na soundtracku...

Už aby bylo pondělí!
    upraveno 3. června 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Poslední scéna bude jistě na Pěsti. A scéna Jaime a Brienne? Skončí tím, že mu utne pazouru! Chachá

Dobrý nápad!
    Ale to by asi neobsazovali Hoata do další série, byl by tam zbytečný :)
    Přesně tak, taky jsem myslel, že by to tak mohli udělat, ale když obsazují Varga...

a ano, tou radou myslím tu o rozdělení.
    upraveno 3. června 2012
    No... Bez tak si myslím, že je to správne a že si tam niečo dotvoria... Potrebujú to nejako upraviť, keď nemám Ramiho Samyho... :)
    Třeba Ramsíček Srdíčko bude... Proč by ho Bolton nabízel někde v 7. dílu, nebo kdy? Do další série na to všichni zapomenou. Může být malinkatý, někde vzadu, špinavý a s kápí (něco na způsob Jaqena na konci první série :). Prostě se objeví tlupa ozbrojenců, hezky rovnoprávně zlikviduje Železné i Zimohradské a Zimohrad vypálí.
    Proč by něco dotvářeli? To není špatná formulace, jen překladatelova neznalost děje, obávám se. Ale je to detail...

Napadlo mě řešení, Luwin poradí rozdělení a Brana ještě pošle k Reedům.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 3. června 2012
    Jo a pak bude několik minut za zvuku dojemné hudby sám bojovat proti přesile Ramsayových mužů než bude zabit hodně jich sundá se slovy: "Brane uteč! Já je zdržím."
    upraveno 3. června 2012
    Luwin je skeptik, nemyslím si, že by mal dôvod posielať ho k Reedom... Alebo žeby na staré kolená uveril v zelenoveštcov? :D
    No spíš bude doufat, že Howland Reed, přítel Neda Starka, pomůže..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.