Sumáře kapitol Tance s draky

upraveno 13. června 2012 v Sumáře kapitol
Lidi, krásně diskutujete o Tanci, nestíhám to ani číst. Nechtěli byste přitom rovnou tvořit sumáře kapitol?

Vytvořil jsem dokument, který můžete všichni upravovat a je tam i základní mustr. Tak kdybyste měli chuť, směle do toho!

https://docs.google.com/document/d/18qFAU6T82SwoWpUlkmWcemSwpOi3Gne-3aO2sNvZ3Bg/edit
168101112

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. června 2012
    Mě na tom nejvíc se.. štve, že tam zase dal spoustu nových - opět nezajímavých - postav, na úkor mých oblíbenců.
  • upraveno 29. června 2012
    netušim, já stran obsahu tance ještě asi nediskutoval, čekal jsem na českou verzi a tu jsem ještě nestih :-)
    Nevada napsal(a):

Mimochodem - ve kterém topicu se tady spekulovalo kdo by mohla být septa Lemore? Něco mě při čtení napadlo a chtěla bych si ověřit jestli už jste tu možnost probírali.

Myslím, že v té spoiler diskuzi "bez omezení"... ale jistá si nejsem, možná se to řešilo i v "Tanec s draky CZ", dost často se v těchhle vláknech řeší to samé.
    Mám dojem že to bylo ve SPOILER Tanec - Pozor.....
    upraveno 29. června 2012
    Tak to si budu muset ještě počkat :)
    Ale mám pocit, že jsem to zahlédla i někde jinde, protože do spoilerových víceméně nelezu. Ale nevadí.
    tak založ topic, takhle postava je myslím natolik zajímavá, že to není vůbec problém ;-)
    upraveno 29. června 2012
    A nebude to zbytečným nošením dříví do lesa? Vždyť už to bylo určitě xkrát řečeno jinde :))
    ale prosimtě... :-)
    Nevada: Takže já to začerním a jestli nechceš, tak to nečti - určitě si myslíš, že je to matka Tyene, že jo? ;)
    Já ano :)
    upraveno 29. června 2012
    svoa00 napsal(a):

Nevada: Takže já to začerním a jestli nechceš, tak to nečti - určitě si myslíš, že je to matka Tyene, že jo? ;)

Napadlo mě to. Ale jak jsem psala - jsem teprve v polovině knížky, takže nevím jestli tam bude o ní ještě něco bližšího, co to třeba vyvrátí.
    Kde jste přišly na tu Tyene? Vždyť je to modrooká blondýna. :-) Já vím, že genetika v Písni není úplně logicky vysvětlitelná, ale Oberyn a Lemore jsou přece oba tmavovlasí, to by mi přišlo divný, kdyby měli blonďatou dceru...
  • upraveno 30. června 2012
    Lemora je hnědovlasá? aha, já jsem vždycky myslela, že je blond (a proto jedna z teorií je, že je to Ashara). blbě čtu a ještě hůř si pamatuju.
    brbr napsal(a):

Lemora je hnědovlasá? aha, já jsem vždycky myslela, že je blond (a proto jedna z teorií je, že je to Ashara). blbě čtu a ještě hůř si pamatuju.

Ashara byla tmavovlasá.
    Ser Barristan could still recall Ashara’s smile, the sound of her laughter. He had only to close his eyes to see her, with her long dark hair tumbling about her shoulders and those haunting purple eyes.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. června 2012
    Alek napsal(a):

U mě byl největší problém právě v tom očekávání, za což může Martin tou prodlevou. Leta jsme tu na webu spekulovali, co se stane a sic to já nikdy nedělám nechal jsem se strhnout a kreslil si děj předem - no a ono k tomu pak nedošlo...

Neřekl bych že zapomíná vyprávět, ale zrychlit by to moh. Při tom druhém čtení mě to rozhodně nenudí, ale to neznamená že by to nebylo lepší, kdyby to zhutnil, zrychlil...

Varys: ,,Ty mi říkáš spomal to, ale já naopak říkám urychlime to..." :D
    upraveno 30. června 2012
    Tak si to sem dávam zase na zálohu, tentoraz už hádam finálna podoba - vynechal som detaily, ktoré sa môžu zdať nepodstatné, osekal to. Snáď je to už dostatočne krátke a nevynechal som nič podstatného.

PROLÓG
    V Prológu sa dostávame ďaleko na sever od Zdi. Očami meniča Varamyra Šestikůže sa dozvedáme to, že takmer všetci tí, čo prežili Stannisov útok (dej knihy Búrka mečov) zahynuli počas úteku a púte na sever a tá hŕstka tých, ktorí prežili, sa vrátila do svojich dedín, ktoré opustila. Varamyr bol zranený pri pokuse uchvátiť si plášť jednej mŕtvej ženy a aj napriek snaženiu Bodlice, kopíjničky, ktorá je jediná, čo s ním naďalej zostáva, je jeho rana zapálená. Varamyr vie, že ak zomrie, môže časť jeho duše žiť v tele, ktoré si ako menič vezme a tak sa pokúsi získať si Bodlicino telo. Nastáva zvláštny zmätok, Varamyr sa dostáva do rôznych zverov, veveričky, vlka, srny, dokonca aj do stromu, na chvíľu aj do Bodlice, kým sa nedostane do svojho jednookého vlka. Potom vidí, ako sa dvíha Bodlicino mŕtve telo a okolo sa zhromaždí dav nemŕtvych. Varamyr zomiera prakticky na vyčerpanie, zapálenú ranu, či podchladenie, ale jeho duša prebýva vo vlkovi.

EPILÓG
    Epilóg vyrozprávaný z pohľadu Kevana Lannistera nás zavedie do Kráľovho prístaviska. Tu je zasadanie malej rady, kde sa okrem iného rieši aj Cersein boží súd, ktorý ju odsúdi alebo oslobodí. Po porade Kevan odchádza za svojou neterou Cersei. Následne je však vyzvaný, aby sa dostavil k veľmajstrovi Pycellem. Tam uvidí bieleho havrana oznamujúceho zmenu ročného obdobia - zima je už tu! A zároveň tu nachádza aj mŕtvolu veľmajstra Pycelleho. Objaví sa tam Varys, ktorý prikáže svojim ,,malým ptáčkom”, aby Kevana odstránili sprevádzajúc to slovami, že ho nezabíja kvôli pomste či zlobe, ale kvôli ríši. Tiež ho uistí, že ten chlapec za Úzkym morom je skutočne Aegon Targaryen, ktorého považovali za mŕtveho.
    upraveno 30. června 2012
    brbr napsal(a):

Ta mě sice taky napadla, ale předpokládám, že by si Tyrion všiml, že je snědá - což by jako Dornka být měla, i když má v sobě něco valyrijských genů. Stejně tak to snad nebude Elia. To už by Martin kurevsky přehnal.
    Nebo je to prostě septa, která zhřešila :) O smrti postav jako Lyana (taky to tu padlo) nebo Elia snad ani u Martina nemusíme pochybovat.
    Ještě jsem našla to vysvětlení od George, z nějakého chatu z roku 1999 :-) Někdo se ho ptal, jestli má Ashara valyrijské předky (a proto fialové oči):
    As for the violet eyes . . . look, Elizabeth Taylor has violet eyes, and she's not of Valyrian descent (that I know). Nor is she related to Aegon the Conquerer. Many Swedes have blue eyes, but not all those with blue eyes are Swedes, and not all Swedes have blue eyes. The same confusions exist in the 7 Kingdoms.

Tak si to sem dávam zase na zálohu, tentoraz už hádam finálna podoba - vynechal som detaily, ktoré sa môžu zdať nepodstatné, osekal to. Snáď je to už dostatočne krátke a nevynechal som nič podstatného.

PROLÓG
    V Prológu sa dostávame ďaleko na sever od Zdi. Očami meniča Varamyra Šestikůže sa dozvedáme to, že takmer všetci tí, čo prežili Stannisov útok (dej knihy Búrka mečov) zahynuli počas úteku a púte na sever a tá hŕstka tých, ktorí prežili, sa vrátila do svojich dedín, ktoré opustila. Varamyr bol zranený pri pokuse uchvátiť si plášť jednej mŕtvej ženy a aj napriek snaženiu Bodlice, kopíjničky, ktorá je jediná, čo s ním naďalej zostáva, je jeho rana zapálená. Varamyr vie, že ak zomrie, môže časť jeho duše žiť v tele, ktoré si ako menič vezme a tak sa pokúsi získať si Bodlicino telo. Nastáva zvláštny zmätok, Varamyr sa dostáva do rôznych zverov, veveričky, vlka, srny, dokonca aj do stromu, na chvíľu aj do Bodlice, kým sa nedostane do svojho jednookého vlka. Potom vidí, ako sa dvíha Bodlicino mŕtve telo a okolo sa zhromaždí dav nemŕtvych. Varamyr zomiera prakticky na vyčerpanie, zapálenú ranu, či podchladenie, ale jeho duša prebýva vo vlkovi.

EPILÓG
    Epilóg vyrozprávaný z pohľadu Kevana Lannistera nás zavedie do Kráľovho prístaviska. Tu je zasadanie malej rady, kde sa okrem iného rieši aj Cersein boží súd, ktorý ju odsúdi alebo oslobodí. Po porade Kevan odchádza za svojou neterou Cersei. Následne je však vyzvaný, aby sa dostavil k veľmajstrovi Pycellem. Tam uvidí bieleho havrana oznamujúceho zmenu ročného obdobia - zima je už tu! A zároveň tu nachádza aj mŕtvolu veľmajstra Pycelleho. Objaví sa tam Varys, ktorý prikáže svojim ,,malým ptáčkom”, aby Kevana odstránili sprevádzajúc to slovami, že ho nezabíja kvôli pomste či zlobe, ale kvôli ríši. Tiež ho uistí, že ten chlapec za Úzkym morom je skutočne Aegon Targaryen, ktorého považovali za mŕtveho.

No vida, to je úroveň detailu, která vcelku odpovídá nastavenému trendu z minulých souhrnů. Dobrá práce!
    Pozor, Daynové v sobě nemají valyrijskou krev (někteří sice mají hodně světlé vlasy nebo fialové oči, ale je to myslím vysvětleno tím, že tyhle rysy se v jejich rodě objevují odpradávna, prostě to jsou to jejich barvy, jako mají Starkové hnědé vlasy a Lannisteři blond). Na wiki se píše, že jsou to "kamenní"(?) Dornové (stony Dornishmen), a jako takoví mají v sobě nejvíc z Andalů a Prvních lidí, a snědí teda moc nejsou...
    Čímž ale nechci tvrdit, že Lemore je Ashara. :-)
    Miss Utahraptor napsal(a):

brbr napsal(a):

Ashara byla tmavovlasá.
    Ser Barristan could still recall Ashara’s smile, the sound of her laughter. He had only to close his eyes to see her, with her long dark hair tumbling about her shoulders and those haunting purple eyes.
    no, vždyť to píšu, blbá paměť :-)
  • upraveno 1. července 2012
    gepeto: už je to omnoho lepšie. mám iba malú faktickú: nemyslím si, že väčšina utekajúcich divokých zomrela. skôr väčšina zmizla buď k tomu jazeru, alebo do dedín a mennšina (ale veľa ľudí) zomrelo na zimu a tak. aspoň mám taky pocit aj vzhľadom na to, koľko ich ešte jon zachránil...
    upraveno 1. července 2012
    No tak neviem, ono tam bolo, že niektorí zamrzli, ďalší sa zabili navzájom a autor si dal záležať na opisovaní ako všetci pomaly umierali :D Je pravda, že som to zrejme trochu pritiahol za vlasy... Ale opravovať sa mi to už nechce :/
    nechce sa ti opravovať, a potom nosíš trojky z dejepisu - to sa v ASOIF svete nepatrí! :)
    Už ho netepej, sarvene. :-)
    to vieš koniec roka, ozývajú sa moje staré učiteľské tiky a k tomu sa asi rodia otcovské bunky :)
    sarven napsal(a):

to vieš koniec roka, ozývajú sa moje staré učiteľské tiky a k tomu sa asi rodia otcovské bunky :)

hm.....gratuluju???
    Sarvene, naznačuješ svoje plány pro příští rroky? ;)
    svoa00 napsal(a):

Sarvene, naznačuješ svoje plány pro příští rroky? ;)

no čo ti poviem, starý som, ak si chcem ešte so synom zahrať fifa futbal manažera, musim sa poponáhľať :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.