Sumáře kapitol Tance s draky
Lidi, krásně diskutujete o Tanci, nestíhám to ani číst. Nechtěli byste přitom rovnou tvořit sumáře kapitol?
Vytvořil jsem dokument, který můžete všichni upravovat a je tam i základní mustr. Tak kdybyste měli chuť, směle do toho!
https://docs.google.com/document/d/18qFAU6T82SwoWpUlkmWcemSwpOi3Gne-3aO2sNvZ3Bg/edit
Vytvořil jsem dokument, který můžete všichni upravovat a je tam i základní mustr. Tak kdybyste měli chuť, směle do toho!
https://docs.google.com/document/d/18qFAU6T82SwoWpUlkmWcemSwpOi3Gne-3aO2sNvZ3Bg/edit
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale mám pocit, že jsem to zahlédla i někde jinde, protože do spoilerových víceméně nelezu. Ale nevadí.
PROLÓG
V Prológu sa dostávame ďaleko na sever od Zdi. Očami meniča Varamyra Šestikůže sa dozvedáme to, že takmer všetci tí, čo prežili Stannisov útok (dej knihy Búrka mečov) zahynuli počas úteku a púte na sever a tá hŕstka tých, ktorí prežili, sa vrátila do svojich dedín, ktoré opustila. Varamyr bol zranený pri pokuse uchvátiť si plášť jednej mŕtvej ženy a aj napriek snaženiu Bodlice, kopíjničky, ktorá je jediná, čo s ním naďalej zostáva, je jeho rana zapálená. Varamyr vie, že ak zomrie, môže časť jeho duše žiť v tele, ktoré si ako menič vezme a tak sa pokúsi získať si Bodlicino telo. Nastáva zvláštny zmätok, Varamyr sa dostáva do rôznych zverov, veveričky, vlka, srny, dokonca aj do stromu, na chvíľu aj do Bodlice, kým sa nedostane do svojho jednookého vlka. Potom vidí, ako sa dvíha Bodlicino mŕtve telo a okolo sa zhromaždí dav nemŕtvych. Varamyr zomiera prakticky na vyčerpanie, zapálenú ranu, či podchladenie, ale jeho duša prebýva vo vlkovi.
EPILÓG
Epilóg vyrozprávaný z pohľadu Kevana Lannistera nás zavedie do Kráľovho prístaviska. Tu je zasadanie malej rady, kde sa okrem iného rieši aj Cersein boží súd, ktorý ju odsúdi alebo oslobodí. Po porade Kevan odchádza za svojou neterou Cersei. Následne je však vyzvaný, aby sa dostavil k veľmajstrovi Pycellem. Tam uvidí bieleho havrana oznamujúceho zmenu ročného obdobia - zima je už tu! A zároveň tu nachádza aj mŕtvolu veľmajstra Pycelleho. Objaví sa tam Varys, ktorý prikáže svojim ,,malým ptáčkom”, aby Kevana odstránili sprevádzajúc to slovami, že ho nezabíja kvôli pomste či zlobe, ale kvôli ríši. Tiež ho uistí, že ten chlapec za Úzkym morom je skutočne Aegon Targaryen, ktorého považovali za mŕtveho.
Čímž ale nechci tvrdit, že Lemore je Ashara. :-)