arye sú napísané. sú málinko dlhšie, ale na druhú stranu dievča má iba dve kapitoly a okrem dejovej línie je tam dôležité poukázať na "etickú výchovu" chrámu. najzaujímavejšie je však, že Arya sa dokázala pozerať očami iného zvieraťa, som zvedavý kam to ako samouk dotiahne. a tiež fakt, že skrz Nym, žrala ľudské mäso, čo je meničské tabu...
Teď půjde do bodovačky Jon Connington, tak se cítím trochu provinile :-) Mám už to nahrubo napsané a uložené někde v počítači, takže to během týdne vyhrabu a dodělám. I promise!
Hlásím, že obě Conningtonovy kapitoly jsou zesumářeny. Snažila jsem se to zredukovat, co to šlo. Klidně to přepište, přeformulujte, smažte... jak je libo.
Jinak, opět mě pobavily některé české překlady jmen: Hořkoocel, Černooheň a Kachnopole především. 8-O=D
"Rytíř potřebuje víc než jen jedno jméno, a, nu, byli jsme zrovna v poli, když mne pasoval, a já vzhlédl a spatřil jsem tam kachny, a tak... nesměj se tomu."
Aha, to si nevybavuju... takže mě pobavilo účelně. V angličtině to tak vtipné nebylo. Ser Rolly je bezva. :D Připomíná mi trochu Dunka. A Aegon se slamákem mi zase přopomněl Egga. Už aby byl příští rok...
No tie názvy bolo strašné, ale hlavne v prvých dieloch ktoré som čítal sa napr Oakheart a Redwyne neprekladali a v ďalšej už áno tak som z toho mal dosť miž maž.
Komentáře
najzaujímavejšie je však, že Arya sa dokázala pozerať očami iného zvieraťa, som zvedavý kam to ako samouk dotiahne.
a tiež fakt, že skrz Nym, žrala ľudské mäso, čo je meničské tabu...
takze Nevada, Flanker, Montezuma, sveva, hop sup :)
Mám už to nahrubo napsané a uložené někde v počítači, takže to během týdne vyhrabu a dodělám. I promise!
Jinak, opět mě pobavily některé české překlady jmen: Hořkoocel, Černooheň a Kachnopole především. 8-O =D
Ser Rolly je bezva. :D Připomíná mi trochu Dunka. A Aegon se slamákem mi zase přopomněl Egga. Už aby byl příští rok...
Děsím se okamžiku, kdy se v knížce objeví "Krvavohavran". Ach, ti bastardi... =D
Edit: třeba Tyrion II-VI ?
Na tu wiki už jsem koukala, když jsem psala Conningtona. Někdy je tam toho zbytečně moc, ale je to dobré pro srovnání...