Sumáře kapitol Tance s draky

upraveno 13. června 2012 v Sumáře kapitol
16781012

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 23. září 2012
    Mnahá... To mi ušlo.. Potom je to OK.. Dík Nevada
  • upraveno 24. září 2012
    arye sú napísané. sú málinko dlhšie, ale na druhú stranu dievča má iba dve kapitoly a okrem dejovej línie je tam dôležité poukázať na "etickú výchovu" chrámu.
    najzaujímavejšie je však, že Arya sa dokázala pozerať očami iného zvieraťa, som zvedavý kam to ako samouk dotiahne.
    a tiež fakt, že skrz Nym, žrala ľudské mäso, čo je meničské tabu...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2012
    Já to nějak zaspal, kruci, budu se muset zase rozjet...
  • upraveno 24. září 2012
    No vida, ještě že jsem zahrozila jako paní učitelka ukazovátkem :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 24. září 2012
  • upraveno 24. září 2012
    tak, prave som si splnila povinnost, teraz mozem zdvihat varovny prst aj ja :))
    takze Nevada, Flanker, Montezuma, sveva, hop sup :)
  • upraveno 24. září 2012
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. září 2012
    (Ozývá se ve mně vzdorná žačka.)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tak už jsem konečně sepsal i poslední kapitolu kterou jsem slíbil :-) Barristan, Quentyn a Areo jsou kompletní :-)
    Já to nahodím do konce týdne (snad).
  • Teď půjde do bodovačky Jon Connington, tak se cítím trochu provinile :-)
    Mám už to nahrubo napsané a uložené někde v počítači, takže to během týdne vyhrabu a dodělám. I promise!
  • upraveno 12. listopadu 2012
    Hlásím, že obě Conningtonovy kapitoly jsou zesumářeny. Snažila jsem se to zredukovat, co to šlo. Klidně to přepište, přeformulujte, smažte... jak je libo.

Jinak, opět mě pobavily některé české překlady jmen: Hořkoocel, Černooheň a Kachnopole především. 8-O =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    "Rytíř potřebuje víc než jen jedno jméno, a, nu, byli jsme zrovna v poli, když mne pasoval, a já vzhlédl a spatřil jsem tam kachny, a tak... nesměj se tomu."
  • Aha, to si nevybavuju... takže mě pobavilo účelně. V angličtině to tak vtipné nebylo.
    Ser Rolly je bezva. :D Připomíná mi trochu Dunka. A Aegon se slamákem mi zase přopomněl Egga. Už aby byl příští rok...
    Ale to nic nemění na tom, že Blackfyre a Bittersteel zní v češtině hodně divně. Jestli se dobře pamatuju, tak v knížce je snad použito i Černoheň.
  • Někdo tu na fóru navrhoval "Černožár", to se mi zdá o něco lepší.
    Děsím se okamžiku, kdy se v knížce objeví "Krvavohavran". Ach, ti bastardi... =D
  • No tie názvy bolo strašné, ale hlavne v prvých dieloch ktoré som čítal sa napr Oakheart a Redwyne neprekladali a v ďalšej už áno tak som z toho mal dosť miž maž.
  • Tak a je tam Tyrion 1. Snad to není moc velká katastrofa..
    Doplněni Bran a Davos.
  • Jste skvělí. Začínám se bát, že mě brzy čeká práce s převodem :-)
  • Chybí hodně z Tyriona a skoro všechno z Daenerys. Přiznejte se - kdo zaspal? :other: Chmure, nechceš se ujmout Dany? Tyriona nikdo nechce adoptovat?
  • Tyriona nikdo nechce? 8-O Si snad udělam hezký Vánoce s tím krasoněm...
  • upraveno 20. listopadu 2012
    Pokud by to stačilo do Vánoc, tak si pár kapitol z Tyriona vezmu, nejlépe z první poloviny Tance. (nesuďte mě, prosím :-D )

Edit: třeba Tyrion II-VI ?
  • @svoa00 A hlavne chyba Jon!
  • @sveva OK, skvělý. A napiš do souboru k těm kapitolám svoje jméno, prosím. Tady je kdyžtak nápověda, jestli chceš radši překládat: http://awoiaf.westeros.org/index.php/Category:A_Song_of_Ice_And_Fire_chapters--POV_Tyrion_Lannister
  • @svoa00 Zapsáno.
    Na tu wiki už jsem koukala, když jsem psala Conningtona. Někdy je tam toho zbytečně moc, ale je to dobré pro srovnání...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Taktak, Kdyby byl zachován termín 17.11., už bych měl odevzdáno a mohl sepisovat, takhle ještě lovím chyby a hlavně se mám na co vymlouvat :)
  • upraveno 20. listopadu 2012
    Kromě Tyriona, Daenerys, Victariona a Jona ještě chybí jedna kapitola Aši - tu teda dodám já.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.