Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1535456585975

Komentáře

• Ahoj, máte někdo zkušenosti s nákupem z bookdepository.co.uk ?
    Trochu se obávám kvůli placení kreditkou přes internet. Pay pal nemám. Možná jsem moc paranoidní, ale nikdy jsem tak nic neplatila..
    Díky!
  • Já tam objednávala jednou a všechno proběhlo v pořádku, knížka přišla v řádu několika dní. Platila jsem kartou. Já se vždycky uklidňuju tím, že tyhle větší obchody to mají zabezpečené a není se čeho bát. Po pár platbách přes internet ze mě tenhle strach docela spadl. :-)
  • @sveva Díky moc, to jsem potřebovala slyšet :) Četla jsem nějaké pozitivní ohlasy, že to je rychlé a bez problému a že i reklamace uznávají úplně úžasně, pokud dojde poškozené zboží, ani ho nechtějí zpět atd. Angláni prostě :)
    A s platbou jsi mě uklidnila. Ono ne že bych měla na účtu miliony, ale tak stejně, člověk je opatrnej, že jo :)
  • @Melindaaaa Moje jediná negativní zkušenost s nakupováním přes internet je "překvapivě" s jedním českým e-shopem. Zaplatila jsem předem převodem na účet a zboží nikdy nepřišlo. :-? Samozřejmě na maily nikdo nereagoval a telefon nikdo nezvedal...
    Ale nakupování na Amazonu, bookdepository, iTunes atd. bych se nebála. Mám nastavený limit na kartu pro platby přes internet a víc už pro to asi udělat nemůžu. ;-)
  • @sveva ..najlepšie je jedine na dobierku , "z ručky do ručky" princip, (takmer) neoblbnutelný :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Melindaaaa U "větších" obchodů bych se nebála, ti si to budou hlídat. Navíc si říkám, že mi z účtu není v podstatě co ukrást :D

Pay pal je případně děsně jednoduché založit (zvládla jsem to i já :D ) - ten používám při nákupech ze zahraničí, platební kartou zatím jen v ČR (hlavně kino a pár výjimek).
    Dotaz na využivatele iTunes: Poslední aktualizace přehrávače mi nefunguje (hází chybovou hlášku) a i když stáhnu iTunes úplně celé znova, tak mi nejde nainstalovat... Nestalo se vám to někomu taky?
    Nevíte případně co s tím?
  • Když jsem posílal peníze do USA za jednu hru, tak po mě ČSOB chtěla dost brutální poplatek za zprostředkování platby. Nevím, jak to mají jiné banky.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Melindaaaa
    Bookdepository je v pohodě. Objednáváno několikrát, placeno kartou, zboží přišlo v pořádku.
  • @Krisa Zrovna včera jsem si iTunes aktualizovala a dobrý. Já mám zase problém, že se mi nenahraje nejnovější verze (po aktualizaci) jedné aplikace do iPodu. Pořád mi to hlásí, že mám nějakou starší verzi operačního systému, přitom když dám "Check for updates", tak mi to žádnou novější nenajde... :wall:
    Tak nevím, jestli je to chyba té aplikace (World of Ice and Fire, btw :D) nebo chyba iTunes.
  • Díky všem :) Jsem chtěla rovnou objednat, ale teď to zase vypadá, že moje karta jim nevoní a nemůžu platit přes internet či co, tak je asi vyřešeno :D Ale já to potřebuju! Budu muset zavolat do banky
    @sveva Aha, to je divný. Já už to stáhla 2x a furt nic :(. Ale můj počítač je zralý na reinstal (má víc much), takže to je možná tím...
  • Alef_peAlef napsal(a):

@sveva ..najlepšie je jedine na dobierku , "z ručky do ručky" princip, (takmer) neoblbnutelný :-)

To ano ..ale z USA alebo Britanie si ťažko niečo objednaš na dobierku. proste kreditka, alebo debetka (embasss..) inač to nepojde
    Melindaaaa napsal(a):

Díky všem :) Jsem chtěla rovnou objednat, ale teď
    to zase vypadá, že moje karta jim nevoní a nemůžu platit přes internet či co, tak je asi vyřešeno :D Ale já to potřebuju! Budu muset zavolat do banky

A s čím konkretne maju problém ?? ved ked zadaš číslo karty (bez medzier) meno držitela, expiraciu a cvčkový kod, malo by to isť..
    To jako chcete říct, že když vám přijde balík na dobírku, tak vás šofér přepravky nejdřív nechá zkontrolovat obsah balíku, pak teprve převezme penízky a s úklonou a poděkováním za příjemně strávený čas zmizí v dál?
    Depresor napsal(a):

A s čím konkretne maju problém ?? ved ked zadaš číslo karty (bez medzier) meno držitela, expiraciu a cvčkový kod, malo by to isť..

U některých karet se to musí předem povolit (ale nevím, jestli u všech).
  • U některých karet se to musí předem povolit (ale nevím, jestli u všech).

..aha..tak to som taký problém ešte nemal.. pri zakladaní kariet k učtu,alebo pri zakladaní kreditných kariet sa ma nikdy v banke nepýtali, či má, alebo nema byt povolené/obmedzené platenie v internet.obchodoch
  • @Depresor Asi právě s tím, že to u své karty mám nějak zablokované...ale nevím proč, nevím kde a hlavně nevím, jak to povolit :(Čísla, jména a expirace jsem zkontrolovala x-krát, nelíbí se jim, že poskytovatel to zakazuje či něco v tom duchu :( zkoušela jsem i registraci přes pay pal a tam je to totéž
  • @Melindaaaa a jakou mas banku? Fio atd. vyzadujou specialni kartu s mesicnimi poplatky aby si mohla vubec platit online.
    @Depresor No třebá tátovi to nešlo, i když měl stejnou banku s jiným účtem a mně jo (já měla studentský, on nějaký lidský).
  • Nevada napsal(a):

To jako chcete říct, že když vám přijde balík na dobírku, tak vás šofér přepravky nejdřív nechá zkontrolovat obsah balíku, pak teprve převezme penízky a s úklonou a poděkováním za příjemně strávený čas zmizí v dál?

To sice nie, ale mas lepsi pocit, ze ti aspon nieco prislo a z tej macky vo vreci sa na 99,9% vyklube to, co si si objednala (samozrejme treba objednavat z obchodov, kde maju uvedenu adresu, kontakt, ico). Odkedy som si objednala zehlicku, platila predom a obchod mi oznamil, ze na sklade maju uz iba tu istu zehlicku, ale objednali ju od dodavatela za drahsi peniaz a teda musim doplatit, aby mali tu istu marzu, hoci na e-shope bola stara cena, tak odvtedy si objednavam radsej na dobierku. Drzali mi moje peniaze asi mesiac.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Melindaaaa Někdy příští tejden si budu z tohohle obchodu taky objednávat, jetli jsi z Prahy tak můžu tu tvou objednávku přihodit ke své a pak si to předáme.
  • upraveno 30. ledna 2014
    @Thorar Jé, to je milý, díky! :) Jsem z Prahy, takže by to nebyl pro mě problém. Jestli to do tý doby nezprovozním, tak nabídky pravděpodobně využiju. Ale už jsem na dobré cestě, už jsem našla kde na internetovém bankovnictví povolit platby po internetu :) Měli by mi to zprovoznit nejpozději do zítřka
    @Athal KB...tiše doufám, že žádné speciální karty potřebovat nebudu :)
  • co vám pomáhá na kocovinu ?
    Nechlastat.
  • když už máš kocovinu tak to nepomůže ne ? :)
  • Mně se osvědčila sklenice vychlazeného mléka.
  • Záleží na míře kocoviny, pokud můžeš chodit, tak jídlo u Číňáků :twisted:
    Voda s citronem, hodně citronu :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.