Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1545557596075

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Po nemalé dávce alkoholu další nápor na játra? :)
  • @Athal @Nevada "hej, podla "klín sa klinom vybíja" :p
  • náhodu pivko fakt pomáhá :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Základy chemie hovoří, že alkoholy neutralizují kyseliny. Takže cokoli kyselého.
  • Fatra alebo Cigelka
  • Hildegarda napsal(a):

Fatra alebo Cigelka

... já tu slovenštinu nedávám... tomu "alebo" rozumím, ale to je tak vše.
  • @Montezuma3: Fakt? Já si z chemie pamatuji neutralizaci kyseliny a zásady (za vzniku soli a vody), že by se v základech chemie hovořilo o alkoholech si nepamatuji... čímž to nevyvracím, jen se nenápadně ptám na odkaz... (škola už je dávno :o)) :o)
  • @Jay :-D
    To su nazvy slovenskych mineralok :)
  • @Hildegarda: Ok, pak pomáhá ještě Šaratica - to si pak na kocovinu člověk ani nevzpomene. :o)
  • Dotaz- dá se nějak nastavit- v případě, že tam nemám účet-, aby se mi polovina názvů na imdb nezobrazovala česky? :-?
    Nevím, co je to za kreténský systém- všechno normálně anglicky a sem- tam čeština bez diakritiky... :roll:
  • @MissUtahraptor Mam pocit, ze iba ak si zmenis IP adresu :)
  • Poraďte nejakú známu postavu z filmu/seriálu/knihy/hry ktorá ma pásku cez oko, o 3 týždne idem na maškarný bál a zatiaľ ma napadá len Nick Fury a Xander z Buffy.
    @JoeGyry Euron Greyjoy
  • @JoeGyry Guvernér
    S páskou přes oko si vybavuji Cruise ve Valkyře. Kurta Russella ale nevím z jakého filmu. Ta blondýna z Kill Bill. Odin u Marvelu a Moody z Pottera (s okem).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Kurt Russell to byl ve filmu Útěk z New Yorku (a pokračování Útěk z L.A.), ale pochybuju, že Snake Plissken bude obecně známá postava :)
  • @Montezuma3 Euron ešte nebol v seriály tak pochybujem že ho bude väčšina ľudí poznať :/. Cruise je perfektný nápad a dokonca v našom divadle majú nacistický uniformy.

@Everett_Young Wow ten mi vôbec nenapadol, diky za typ ak sa mi nepodarí zohnať uniformu tak pôjdem za Guvernéra
  • upraveno 29. března 2014
    @JoeGyry Slade wilson/Deathstroke :D
    jakejkoli pirát, ale budeš si muset sehnat papouška, kterej ti nesmí uleťet !!!!
    =D
    nebo Žižka
    nebo Iorveth
  • @M1on za Žižku som bol na školskom bále, ale pochybujem že by bežní slovenskí občan vedel kto je Žižka :/ práve za piráta som nechcel ísť :D nemám rád pirátov.
  • Kašli na seriálovou postavu. Vem si černý brejle a jdi za Aleše Brichtu :)
  • V poslední době se mi dlouho načítá wikipedia nevíte čím to je?
  • Poradte recept na nejaký zdravý kurací šalát. Ja poznám len jeden, ale tam ide majonéza :/ takže to nie je moc zdravé. Ide leto a veľmi mi nechutí jesť horúce jedlá, viem že net je plný receptov ale minule ste mi poradili dobré recepty tak dám znova na názor a osobné skúsenosti obyvateľov fóra :)
  • @JoeGyry ak mas svoju oblubenu verziu s majonezou, skus ju nahradit lahkym bielym jogurtom.
    Ja osobne masove salaty nerobim. Pre mna je salatom salat (tento tyzden som objavila salat dubovy list), ktory si natrham a potom macam pri jedle do citronovo olivoveho dipu (napriklad k takemu studenemu lososovi v kabatiku) :). Tie zalievky nasich mam s cukrom, octom a zvednutym salatom...bleee :)
  • @JoeGyry Jedna hlávka ľadového šalátu ( nahrájať nožom na šalát - umelohmotný ), jedna stredne veľká cibuľa na kocky ( alebo zväzok mladej cibuľky na polkolieska), dve papriky na prúžky (môžu byť aj klasické zelené, ale krajšie sú farebné jedna červená a jedna žltá), šalátová uhorka na kocky, balenie cheri al. ďatlové paradajky nakrájané na polovicu a syr balkánskeho typu na kocky ( odporúčam ten z lidlu - 250g). Všetko premiešať, nesoliť a bohato zaliať olivovým olejom. K tomu grilované kuracie mäsko. Veľká mňamka :-) Toto je rozpis pre veľkú rodinu, tak si množstvo prispôsob. Šalát je ako stvorený na leto a grilky :-) Ja ho robím aj dnes, len dúfam že nebude poobede pršať :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    JoeGyry napsal(a):

Poradte recept na nejaký zdravý kurací šalát. Ja poznám len jeden, ale tam ide majonéza :/ takže to nie je moc zdravé. Ide leto a veľmi mi nechutí jesť horúce jedlá, viem že net je plný receptov ale minule ste mi poradili dobré recepty tak dám znova na názor a osobné skúsenosti obyvateľov fóra :)

No recept neviem, ale sestra experimentovala raz s čímsi...
    Nakrájala rajčiny, cibule, šmarila to do listového šalátu, k tomu nakládané mäso a zaliala čímsi hnedým, čo vyzeralo ako ocot s nejakými prísadami - znie to divne, ale ten kyslí octový zálev s nejakými koreninami sa k tomu alátu fakt hodil.
  • @Hildegarda no ja šaláty nemám veľmi v obľube celkovo, ale potrbeujem nejaké bielkoviny a ked je vonku milion stupnov tak sa mi až hnusí jesť niečo čo je teplé :D
    @Leci skúsim diky! Dúfam že ma to nasýti, nemám so šalátami skúsenosti
    @Gepeto možno balzamikový ocot? Ten používa babka, treba si na jeho chuť zvyknúť ale potom je chutný.
  • @JoeGyry ...poradím ti ..vys** sa na šalat a sprav si poriadny kurací rezeň k tomu spravne veľka miska hranoliek a nešetri tatarskou omačkou ,alebo kečupom... A ak maš pocit, že to nie je ono, tak k tomu pridaj jeden malý lístok hlavkoveho šalatu, ale nie veľmi veľky, aby si to cele nepokazil ... amen!!
  • @JoeGyry Ty máš vlastně mražák plný kuřecího, co?
    Jinak za mne kuskus, tuňák, okurka salátovka, rajčata, kukuřice, sýr na kostky, sůl, pepř, olivový olej (zeleninu možno dodat i další podle fantazie).
  • @Depresor ale pointa toho bola že cez 30+ teploty sa mi nechce jesť nič čo by bolo teplejšie ako moje sliny :D
    @brbr odvtedy bol mrazák už znova aspoň raz naplnený no znova sa to míňa. Momentálne mi jeden pán ponúkal klokanie mäso ale do toho sa mi teda veľmi nechce :D

Inak skúsil som Hildegardin nápad (napísala ako prvá takže idem po poradí) a vymenil som majonézu za biely jogurt a je to veľmi hnusné :D ale verím že ked to nechám cez noc v chladničke tak tie chute z mäsa a zeleniny prejdú aj do toho jogurtu, poprípade dám nabudúce menej jogurtu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.