Poradna
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Edit:
v tvem pripade by tedy melo fungovat neco jako:
pastebin.com/s64SVWNi
A ten příkaz vypisuje ilegal option, nemá být jinak?
http://pastebin.com/iZAsXD5u
Tedy zepta se me to na manualni zadani retezce, pokud jsem scriptu predal jeden nebo zadny argument.
Zvlastni, ze ti to pise illegal option. Zkus: Co to mas mimochodem za distribuci linuxu? A jakou verzi?
14.0.3 mám ten pocit14.04. ;-) A ten bash --version mi vypisuje dost věcí, nevím, co přesně z toho by tě zajímalo. ;-)Každopádně teď to jede tak, jak potřebuji, moc díky za pomoc! :dance:
Tady je to vysvětlené detailně.
Pro jistotu připomínám, že v bashi odpovídá úspěch libovolné operace hodnotě 0, nenulová hodnota je chyba, což je naopak, než třeba konverze číselných typů na bool v C++.
-
Gepeto asi myslel, ze kedze je ujo aktivny na icefire, ze je to krasna zhoda nahod, ak ma synovec priezvisko (prijmeni) Wolf...teda za predpokladu, ze je tvojej sestry a nie brata, lebo v tradicnej rodine by si mal potom toto priezvisko asi aj ty :)
ímení" :D To len tak.Slovencinu na tebaaaaaa :)....alebo skor toto :). Kup Maxovi k narodkam ;)
"Som ženatý mám manželku a ja som jej manžel. Jej rodičia nie sú pre mňa svokrovci, ale tesťovci. Jej otec je pre mňa tesť a mamka testiná. Moji rodičia sú pre moju manželku svokrovci, moj otec je pre ňu svokor a moja mamka svokra. Takže prvý dobrý záver: nemôžem mať svokru, ktorá by mi mohla strpčovať život. Pre tesťovcov som ja zaťom a pre mojich rodičov moja manželka je nevestou. A pre úplnosť, svokrovci a tesťovci sú si navzájom svat a svatka, teda spoločne svatovci.
Aj vzťahy v ďalšom príbuzenstve slovenčina umožňuje dosť presne vyjadriť. Otcov brat je pre mňa strýc a jeho manželka je stryná. Mamin brat je pre mňa ujec a jeho manželka ujčiná. Otcova alebo mamina sestra je mojou tetou a jej manžel svákom."
Jasne, ze vyraz testina pouzivaju uz iba ti skor skor narodeni. Podobne je to s vyrazom stryna. Ujo a stryko sa uz tiez vacsinou zamiena.
No, na druhou stranu, neumím si představit tu pakárnu "negovat příbuzenský vztah" A je ve vztahu k B, v jakém vztahu je B k A, když jeden kamarád v nějaké povídce využil něco podobně intuitivního jako má Humbuk v textu "Žebříček zájmů"... takové to "Brácha vnučky strýce švagra pěstouna mý tchýně..." :o)