Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1596062646575

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Výrazy ujco a ujčiná používame v našej rodine, ale netušil som, že ono je to špecifické podľa pohlavia.
    BTW ženy sú diskriminované, tie majú ako súrodenec rodiča len jeden výraz v rámci šetrenia :D
    choť – muž nebo žena vstupující do svazku manželského
    Nemáme? Ja to chápem ako snúbenec/snúbenica.
  • JayJay
    upraveno 10. února 2015
    @Gepeto: Žeň to až do Brusele - taková dyškriminace se nesmí trpět! :o)
    upraveno 10. února 2015
    Spravím o tom referendum =D
    Ak aj neprejde, aspoň zažijem úžasné dobrodružstvo alá Chromík
  • Gepeto napsal(a):

choť – muž nebo žena vstupující do svazku manželského
    Nemáme? Ja to chápem ako snúbenec/snúbenica.
    Pokial viem, chot nie je snubenec/snubenica. Ale zena, pani, manzelka
  • Chot je manzel nebo manzelka
    @Hildegarda V tom prípade ekvivalent máme. Alebo je choť niečím špeciálna manželka? Alebo myslíš, že len nemáme synonymum?
  • @Gepeto mame iba manzel a manzelka. Nemame nieco podobne ako chot. Taky specificky typ synonyma.
  • Muzovi bola ponuknuta praca vyzadujuca JavaScript, CSS, Angular, PHP ako expert. Kedze nema zaujem, bolo mu povedane, nech posunie dalej, tak posuvam. 200 na den. Ak by ste o niekom vedeli, napiste mi do spravy. Odmena ista :)
  • @Hildegarda to aku reču ste teraz hovorili ?? =D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Není tady čistě náhodou někdo, kdo se vyzná v C#?
  • @Riokai Robím v ňom už nejaký ten rok, či sa v ňom vyznám neviem. :D Čo potrebuješ?
    @Arutha Mám problém s vytvářením stránek ve Wordu v programu. Konkrétně přidáváním textu na novou stránku v cyklu. Mám array list, ten naplním dejme tomu 5 hodnotami a cyklus běží podle toho listu. (Tedy 5x) A já potřebuju v každém tom cyklu psát na novou stránku a nemůžu prostě přijít na to, jak to uďelat. První prvek z arraye mi to nevezme a poslední má pak rozházené formátování. :-k
  • upraveno 3. června 2015
    @Riokai Uf, tak to ti asi neporadím, do Wordu som z programu ešte nepísal. :-k

EDIT: Ale inak keď potrebuješ spracovať všetky prvky z poľa, tak použiješ foreach. To ale predpokladám vieš.
    upraveno 3. června 2015
    @Arutha nj, já právě taky ne, a teď to potřebuju do práce a nevím si rady. :-D Ani IT fóra nepomáhají :-k
    Edit for Arutha: Tím jsem myslel ten cyklus. ;-)
  • Potřeboval bych radu, jestli je tu nějakej milovník mobilů. Musím říct že jsem se před rokem nechal nalákat na Huawei (je to levný, vypadá to pěkně), a jsem zklamán, telefon se mi porouchal, ačkoliv mi nikde nějak nepadal, navíc od dodavatele nabouranej systém dělá problémy (nebyl oficiální česká distribuce). Chci od Androidích telefonů pryč. Apple nechci, podle mě je to zbytečně drahý a pozérský.
    Má tu někdo zkušenost s WindowsPhone? Hodně lidí si Nokie, případně Microsoft telefony chválí že nesekají a že to je prima, že jen kvůli slabší základně uživatelů není tolik aplikací na storu (to je mi úplně jedno). Je tu někdo kdo od androidu odešel a chválí si změnu?
  • upraveno 5. června 2015
    @sfik Já mám WindowsPhone. Nejsem žádný IT expert, ani blázen do mobilů, či obecně elektroniky, ale myslím si, že jsem udělal dobře. Aplikace nepoužívám (téměř) a jejich omezený počet mi tak vůbec nevadí. Telefon je přehledný, plynulý a to už mi spadl snad stokrát :D Mám HTC 8S.
    P.S.: málem bych zapomněl, samozřejmě rozumná cena, což je pro mě důležité. :)
  • @Mellien Samozřejmě rozumná cena je stěžejní. Proto jsem se nechal minule utáhnout na Huawei. Ty HTCčka se mi taky celkem líbily, ale asi půjdu do Microsoft Lumie 640. Do té menší. Jinak já bych se na heurece taky nepojmenoval "technický guru" :D a aplikace jsou mi ukradený. Ten meteoradar, a navigaci co používám na androidu bude i na WP a víc mě absolutně nezajímá.
  • Chcem darovat predplatne nejakeho historickeho casopisu a ze ich je na trhu teda pozehnane. Viete mi, prosim, niekto poradit, ktory stoji za to?
  • @Hildegarda Dějiny a současnost, teda pokud bereš i české. Ty ostatní, které jsem měla v ruce, jsou bud překlady nebo dělané několika lidmi - odborníky na všechno. ĎaS je zaměřený tématicky plus stále rubriky. Ale přiznávám, že jsem ho měla minulý rok předlacený a přišel mi nějaký zhoršený oproti době před několika roky. Ale podívej se na stránky
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 18. srpna 2015
    Prosím, jaký je nejlevnější herní notebook, který se dá sehnat v ČR? Předem děkuji za tipy.
  • @brbr
    Dik. Lebo tiez som ich mala v ruke niekolko ( u nas dostat aj ceske ) a prislo mi, ze vacsina je robena bulvarnym stylom, ktory ja velmi nemusim.
  • @Hildegarda Ono to je dost hrůza, hlavně, že je těch časopisů asi milion. :wall:
  • Tyrion Lannister napsal(a):

Prosím, jaký je nejlevnější herní notebook, který se dá sehnat v ČR? Předem děkuji za tipy.

Tak otazka je co chceš hrát. Ale jak jsem měl pokaženy notebook, tak jsem uvažoval o koupi Lenovo z50-70.
  • @Tyrion Lannister Ak je to len trochu možné, nekupuj noťas ale desktop. Parametrovo rovnaké desktopy sú rádovo o nejakých 7-8k lacnejšie ako notebooky, a kus výkonnejšie.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Tyrion Lannister

image
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

@Tyrion Lannister

image

Starý, ale ne zastaralý :-)

=D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Kdo sledujete (sledovali jste) Pokémony? Zjistila jsem, že existuje pokémon jménem Ghastly. Má to nějaký oficiální český překlad, prosím?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. srpna 2015
    OT: Slyšet tuhle otázku od Nevady je největší plot twist celého tohoto fóra.

@Nevada z těch pár epizod co jsem viděl, něco takového si tam pamatuji. Bylo to myslím v té části kde byla ta psychopatka měnící lidi v panenky které pak trhala na kusy (proto si to taky pamatuji =D ). Zkusím dohledat název konkrétní epizody.

EDIT: Měla by to být 95 epizoda té původní série. Pokud to někde najdeš s dabingem... aha, tak podle postavy.cz asi žádný překlad nemá, nejspíše použili originální jméno.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    jó, to víš, dějou se to věci mezi nebem a zemí... :)

Díky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.