Heavy_Head: Pokud se ti líbí postavy jako Sansa doporučuji to přečíst si Ztracený svět od Doyla. Jednu takovou (v ještě horším provedení než Sansa) tam máš hned v první kapitole. Pokud chceš můžu ti poslat i (pro tebe úžasný) úryvek textu kde je tato postava popsaná. Hned by ti došlo proč takovéto postavy nemám rád.
K povídce: No, jako přímo proti ní nemám nic... Vlastně ve mně jen umocňuje pocity, jaké mám ze Starkovic dětí. Robb - žádný vztah k němu nemám, ale tady je aspoň pěkně ukázáno, že nemusí mít jen kladnou stránku. I když by se v knize asi takhle nechoval. Arya - no prostě Arya. Nemám ji rád, ale nebudu se tu rozepisovat, ať nezažehnu další diskuzi. Bran - žádný vztah. Popravdě mu fandím jen kvůli Meery a Jojena. Rickon - no, ten se snad ještě nedá ani hodnotit. No a Sansa. Křehká dívka, co potřebuje ochranu a někoho, kdo by si jí vážil. + Theon Greyjoy - ze začátku sem ho měl i docela rád, pak se vztah prudce změnil. Ale tady mi kupodivu nevadí... Sedí mi do toho původního konceptu Theona Greyjoye, rukojmího na Zimohradu a přitom přítele Robba Starka...
Hmmm, nebavilo. Bohužel mi přišlo, že autor povídky si jenom říká o pozornost. Povídka by měla mít nějaký děj, někam směřovat... tohle je jenom přehlídka nesympatických postav v jedné scéně (postav, které autor ani nemá rád).
Deníček i šikana/přehnaná sranda působí autenticky. Docela si to umím představit, i když tím Robbem si nejsem úplně jistá (ale ano, známe ho až jako staršího a okolnostmi nuceného k zodpovědnosti, takže proč by se takhle nemohl chovat). Jak už zaznělo- děti umí být kruté a leckdy si to ani pořádně neuvědomují.
Mno, jestli tohle je krutá šikana, tak já jsem čínskej bůh srandy. Něco podobnýho začil každej, kdo má sourozence. A proč ta hnusná Arya po chudince Sanse, co potřebuje ochraňovat, nehodila citrónovej koláček a proč jí ten hajzl Robb nesrazil do bláta? :D
svos00 - přesně tak. Někteří si asi jako děti nikdy nehráli v partě.. z některejch příspěvků mi přijde, že za "krutou šikanu" budou někteří považovat i to, když je procházce zastihne déšť...
ježíííš, flankere... - to byla od Tebe vyloženě nahrávka na smeč, to se prostě muselo už z povinosti... neber hned všechno osobně, ať nejseš jako Sansa :-))))
Montezuma3: Tos měl dát rovnou do fikce, i kdyby jen takhle a nesoutěžně. Chudák Baelor, hned člověk lépe chápe jeho jednání... :D A sestra schovávající se v cizí posteli... xD
pozn.: Špatná íčka jsou úmyslně, nebo vinou pozdní hodiny vzniku? :-?
Jon je bourák, já to vždycky říkala. Líbil se mi Sansin deníček, mám pocit, že přesně tak nějak vypadaly rozhovory s mojí nejvíc nejlepší kámoškou na základce ve družině :D
Ved prave, len muzska cas publika to nie vzdy chape :) Asi by malo byt povinne precitat si Muzi su z Marsu a zeny z Venuse. Ja som sice necitala, lebo ved ja uz viem vsetko :)))
Taky jsem nepochopila, co někteří čekali, že si do deníčku bude psát desetiletá holka na prahu puberty. Snad detailní popisy lodního šroubu nebo úvahy nad technikou šermu?
Komentáře
Realita to není každopádně. :-))
+ Theon Greyjoy - ze začátku sem ho měl i docela rád, pak se vztah prudce změnil. Ale tady mi kupodivu nevadí... Sedí mi do toho původního konceptu Theona Greyjoye, rukojmího na Zimohradu a přitom přítele Robba Starka...
z některejch příspěvků mi přijde, že za "krutou šikanu" budou někteří považovat i to, když je procházce zastihne déšť...
neber hned všechno osobně, ať nejseš jako Sansa
:-))))
pozn.: Špatná íčka jsou úmyslně, nebo vinou pozdní hodiny vzniku? :-?
Líbil se mi Sansin deníček, mám pocit, že přesně tak nějak vypadaly rozhovory s mojí nejvíc nejlepší kámoškou na základce ve družině :D
Asi by malo byt povinne precitat si Muzi su z Marsu a zeny z Venuse. Ja som sice necitala, lebo ved ja uz viem vsetko :)))