@JoeGyry To Freyovi vyčítám asi nejvíc. Jsem schopná pragmaticky pochopit, že to nešlo jinak, než že nechal pobít lidi, co se "provinili" věrností, ale tohle už byla jenom krutost.
@Benji Mě zase pořád překvapuje, co všechno jsou čtenáři schopní fiktivním postavám odpustit. Theon je politováníhodná troska a ano, bylo mi z jeho kapitol smutno, ale neodpustila jsem mu nic. První polovina Tance je to samé co Hostina, ale druhá půlka mě naopak bavila hodně. Add UnCat Jo, zpráva o tom přijde chvíli po tom, co rozhodne dobrovolně tu svojí mizérii ukončit :spike:
@svoa00 Theon byl podle mého názoru psychicky zničen už ve Střetu - 1. Patřil k těm lepším strážcům Robba a stále ho všichni odsuzovali 2. Těšil se domů a tam ho čekal jen chlad a odmítnutí nabídky Robba 3. Ano, možná měl na vybranou - mohl se sebrat a vrátit se k Robbovi, ale upřímně, postavil pokrevní rodinu před tu - sice lepší ale i tak - adoptivní a to mu ani moc za zlé nemám, udělal bych to samé 4. Hodně lidí se ohání tím že nezabil B a R ale "jen" mlynářovi chlapce. Ne, chlapci jako chlapci, šlechtický původ je podle mého názoru úplně ukradenej, prostě sprostá vražda NEVINNÝCH. JENŽE, ty chlapce zabil Smraďoch a Theon už byl na tom tak špatně že tomu nebránil. Takže i TOHLEjsem mu schopný "odpustit". Závěr - Theonovi bych přál čistou smrt Robbovým mečem. Nebo smrt na Rudé svatbě. ALE NE TO CO SE MU STALO.
A jo, taky to tak čekám. Cat znovu umře a den poté bude Rickon prohlášen za živého... :spike:
@Benji Theonovi jsem nikdy nevyčítala, že se upřednostnil svoji krev (ať už si o nich myslel cokoliv) před Starky, věrnost patří v Západozemí hlavně vlastnímu rodu a Robb měl vědět, že to je důležitější než přátelství. Dobývat Zimohrad byl ale jeho vlastní nápad, i to, že tam tvrdohlavě chtěl zůstat - za Ramsayho si může jedině sám. Jsem si vědomá, že to vyznívá tak, jako bych Theona nesnášela, ale tak to není. Pro mě je to jedna z nejzajímavějších a nejrealističtějších postav v Písni. Pitomej a arogantní dvacetiletej kluk, co nedomýšli následky svých rozhodnutí - a každá chyba se mu tvrdě vrátí.
Já šířím, však jsem taky svoji Hru neviděla už rok :D
:D To sme na tom podobne... Už pár mesiacov čakám na vrátenie, aby som sa dozvedel, či sa mi celá séria zmestí spolu s Atramentovým svetom, HPčkami, Trikmi z Mentalistu a Naučte se C++ za 21 dní (mám tu knihu už asi tri roky a furt nič neviem) do jednej poličky :D
Jéj! Tady má někdo rád Cornelii Funkeovou. Která část trilogie se ti líbila nejvíc?
Tak u nás ve třídě jsem byli dva a svou misionářskou práci jsem jednou provedli i na hodině dějepisu a pak počas prezentace oblíbených kníh na slovenčině. Pak jedna seriálistka otevřela knížky a chodí kolem v tématických tričkách a dělá o něco aktívnější nábor. Já to propagovala ještě u bratrance, ale ten chce počkat až to bude dopsáne a u táty, ale u toho se čtění navrhnuté literatury dočkám jednou za uhorský rok.
@svoa00 Theon byl podle mého názoru psychicky zničen už ve Střetu - 1. Patřil k těm lepším strážcům Robba a stále ho všichni odsuzovali 2. Těšil se domů a tam ho čekal jen chlad a odmítnutí nabídky Robba 3. Ano, možná měl na vybranou - mohl se sebrat a vrátit se k Robbovi, ale upřímně, postavil pokrevní rodinu před tu - sice lepší ale i tak - adoptivní a to mu ani moc za zlé nemám, udělal bych to samé 4. Hodně lidí se ohání tím že nezabil B a R ale "jen" mlynářovi chlapce. Ne, chlapci jako chlapci, šlechtický původ je podle mého názoru úplně ukradenej, prostě sprostá vražda NEVINNÝCH. JENŽE, ty chlapce zabil Smraďoch a Theon už byl na tom tak špatně že tomu nebránil. Takže i TOHLEjsem mu schopný "odpustit". Závěr - Theonovi bych přál čistou smrt Robbovým mečem. Nebo smrt na Rudé svatbě. ALE NE TO CO SE MU STALO.
A jo, taky to tak čekám. Cat znovu umře a den poté bude Rickon prohlášen za živého... :spike:
Ešte k chlapcom... Nechal zabiť chlapcov, ktorých takmer nepoznal. S niekým, s kým strávil roky súžitia by to asi nezvládol.
Tak u nás ve třídě jsem byli dva a svou misionářskou práci jsem jednou provedli i na hodině dějepisu a pak počas prezentace oblíbených kníh na slovenčině. Pak jedna seriálistka otevřela knížky a chodí kolem v tématických tričkách a dělá o něco aktívnější nábor. Já to propagovala ještě u bratrance, ale ten chce počkat až to bude dopsáne a u táty, ale u toho se čtění navrhnuté literatury dočkám jednou za uhorský rok.
vyřiď, že přeji hodně síly a trpělivosti, snad si to jednou přečte společně s vnoučaty :D
Ja som od nej ešte pred Atramentovým svetom čítala Dračieho jazdca a toť vsio. Čo sa týka Ink trilogy, Neviem sa rozhodnúť, či mám radšej trojku, alebo jedničku, ale asi sa prikláňam k trojke. Videl si aj filmové spracovanie?
Komentáře
@Benji Mě zase pořád překvapuje, co všechno jsou čtenáři schopní fiktivním postavám odpustit. Theon je politováníhodná troska a ano, bylo mi z jeho kapitol smutno, ale neodpustila jsem mu nic. První polovina Tance je to samé co Hostina, ale druhá půlka mě naopak bavila hodně. Add UnCat Jo, zpráva o tom přijde chvíli po tom, co rozhodne dobrovolně tu svojí mizérii ukončit :spike:
Theon byl podle mého názoru psychicky zničen už ve Střetu -
1. Patřil k těm lepším strážcům Robba a stále ho všichni odsuzovali
2. Těšil se domů a tam ho čekal jen chlad a odmítnutí nabídky Robba
3. Ano, možná měl na vybranou - mohl se sebrat a vrátit se k Robbovi, ale upřímně, postavil pokrevní rodinu před tu - sice lepší ale i tak - adoptivní a to mu ani moc za zlé nemám, udělal bych to samé
4. Hodně lidí se ohání tím že nezabil B a R ale "jen" mlynářovi chlapce. Ne, chlapci jako chlapci, šlechtický původ je podle mého názoru úplně ukradenej, prostě sprostá vražda NEVINNÝCH. JENŽE, ty chlapce zabil Smraďoch a Theon už byl na tom tak špatně že tomu nebránil. Takže i TOHLEjsem mu schopný "odpustit".
Závěr - Theonovi bych přál čistou smrt Robbovým mečem. Nebo smrt na Rudé svatbě. ALE NE TO CO SE MU STALO.
Ani neviem, povedal by som, že asi trojka. Bol som zvedavý, ako to ukončí.