WarCraft + World of WarCraft

upraveno 21. ledna 2013 v Rozličný pokec
Aby nás po nociach nestrašila Nevada za ten desný offtopic v Tanec - diskuze, bolo by dobré založiť pre WoWko a WarCraft samostatnú diskusiu. Síce tu už je PC Gaming, ale WoWko je tak skvelá a obrovská hra, že si zaslúži vlastný topič.
Tak čo, hráte WoW alebo WarCraft? Čítali ste nejaké knihy či komiksy o WarCraft Lore?
1567810

Komentáře

• Čau lidi
    Vím, že tohle sem nepatří, ale napadlo mě, že by zde mohli být i fandové SC II
  • Maliky napsal(a):

Ale mrtví zůstanou mrtví. Jednou jsem na tohle téma (právě nemrtví NA Azerothu) napsal povídku. Bylo to o tom, jak se jádro Argend Down postaralo o likvidaci nemrtvých v tomto řádu.

Stejně jsem to s těma nemrtvýma po WotLK nepochopil. Proč v tom konečným videjku bylo řečeno, že když Král Lichů padl, tak budou nemrtví nebezpečnější? Vždyť to je nesmysl ne? Arthas jim velel smrt živým, tak proč by měli být horší bez něj? A vůbec, jakto že se nevymanili z jeho držení? Přece když Král Lichů ztrácel moc ve W3 Ledový trůn, tak se nemrtvým vracelo jejich vlastní já... viz Sylvanas.

1. Něco v Arthasovy je drželo na uzdě, možná jeho staré já, tak byla pohroma na Northrendu a nerozlezla se po celém Azerothu. Takže nemrtví musí mít pána, který je bude držet, proto tam musí být Lich King.
    2. Forsaken se vymanily z jeho područí protože právě ztrácel moc ale když Arthas rozbil led, přijmul Lich Kinga tak si začal moc zase upevňovat. Když už to všechno dokončil tak zas rozmrznul.
    3. Death Knighti jsou specifičtější, byli pod jeho kontrolou, ale s vlastním rozumem, nebyli to nemyslící loutky. Když jim přikázal zničit Light Hope Chapel tak se střetnuli s Tirionem a povedlo se mu Lich Kinga zranit a tak ten okov, kterej na nich byl rozbít. Teď jsou jak byli ale aby žily musí zabíjet.
  • upraveno 28. února 2013
    Ještě bych chtěla podotknout, že ten argument, že Pohroma musí mít pána, se Blizzardu moc nepoved. Źádná armáda není silnější bez velitele a s nemrtvými, co se chaoticky rozutečnou po Azerothu, by si Aliance a Horda poradily. Lepší by byl argument, že Pohromu by bez krále lichů ovládal někdo z Plamenné legie. Celý Bolvar představuje ostatně jenom zadní dvířka, kdyby došly všechny nápady, proti komu bojovat.

@Blackfish S tím, že Arthas něco držel na uzdě, bych si tak jistá nebyla. Tyrion Fordring naopak říká, že v tom zmrzlém srdci žádného Arthase (paladina) nevidí. A jeho duše je koneckonců ve Frostmournu.
  • svoa00 napsal(a):

Ještě bych chtěla podotknout, že ten argument, že Pohroma musí mít pána, se Blizzardu moc nepoved. Źádná armáda není silnější bez velitele a s nemrtvými, co se chaoticky rozutečnou po Azerothu, by si Aliance a Horda poradily. Lepší by byl argument, že Pohromu by bez krále lichů ovládal někdo z Plamenné legie. Celý Bolvar představuje ostatně jenom zadní dvířka, kdyby došly všechny nápady, proti komu bojovat.

@Blackfish S tím, že Arthas něco držel na uzdě, bych si tak jistá nebyla. Tyrion Fordring naopak říká, že v tom zmrzlém srdci žádného Arthase (paladina) nevidí. A jeho duše je koneckonců ve Frostmournu.

Tak pokud jsem to pochopil dobře tak je Arthas držel na uzdě dokud ho jeho "horší já" nezabilo ve své mysli stejně jako Nerzhula. Potom už tam nebylo ani "lepší já" ani Nerzhul zůstal pouze Lich King. A tak už nic nebránil útoku, takže musela být provedena kampaň v Northrendu.
    @Blackfish To, že v mysli zabil zbytky svojeho lepšího já i Nerzhula, vychází z knížky, ale odporuje to tomu, co hráči vidí ve hře (v jedné chvíli král lichů řekne, že býval šaman, i když to je asi jediná narážka na Nerzhula). On je taky důvod, proč je v Northrendu duch malého kluka, ale žádný odkaz na orckého šamana. V té knížce měl zabít Arthas zabít svoje lepší já, ale ne Nerzhula, aby to bylo nějak konzistentní. Ale souhlasím, že to paladinské já na rytíře smrti ještě vliv mělo, mohl ostatně do svojí armády přidat Terenase nebo Uthera, ale neudělal to.
    svoa00 napsal(a):

@Blackfish To, že v mysli zabil zbytky svojeho lepšího já i Nerzhula, vychází z knížky, ale odporuje to tomu, co hráči vidí ve hře (v jedné chvíli král lichů řekne, že býval šaman, i když to je asi jediná narážka na Nerzhula). On je taky důvod, proč je v Northrendu duch malého kluka, ale žádný odkaz na orckého šamana. V té knížce měl zabít Arthas zabít svoje lepší já, ale ne Nerzhula, aby to bylo nějak konzistentní. Ale souhlasím, že to paladinské já na rytíře smrti ještě vliv mělo, mohl ostatně do svojí armády přidat Terenase nebo Uthera, ale neudělal to.

Nechci kecat, leveloval jsem tam už před hodně dlouhou dobou, ale mám dojem že v některých questech v Icecrownu, nebo cutscéně mezi questy, šlo vidět ducha nerzhula. Možná se pletu. Jinak souhlasím. Bylo někdy v questech s tím klukem, byl tam vidět on - malej arthas, duch nerzhula a nakonec Lich King ve zbroji.
  • mohl ostatně do svojí armády přidat Terenase nebo Uthera, ale neudělal to.
    Ale udělal to s lady Windrunner!
  • Everett_Young napsal(a):

mohl ostatně do svojí armády přidat Terenase nebo Uthera, ale neudělal to.
    Ale udělal to s lady Windrunner!
    To se mu ani nedivím, ta ho tam při dobývání řádně nakvasila :D

• @svoa00: Jaké zabíjení Arthasova lepšího já? Co to proboha s tím W3 vyvedli, to si nemůžou mrvit nějaký jiný svět než Azeroth? Tohle roubování příběhu na pochybnou logiku světa online hry, kde se musí "furt něco dít", ten původní příběh poněkud pohřbívá. Podle toho, co čtu, tak doslova a opakovaně :P

Aby neskončili jako v HoMaM, kde byli tvůrci nuceni dát si restart a tvářit se, že se některé věci nikdy nestaly. No, v nejhorším se na začátku W4 Arthas probudí s rukou v nočníku, že se mu zdálo, jak nahánějí s Utherem nemrtvé po Northrendu..

Reálie SC2 neznám už vůbec. Od začátku na mě působí až podezřele wowkoidně, a ačkoliv jsem shléhnul pár herních videí, sám jsem ho nehrál nikdy. To může po několika tisících propařených hodin SC-BW působit, pravda, trochu zvláštně, ale je tomu tak..
    This is not Warcraft in space!
  • upraveno 1. března 2013
    @Ugla To je zrovna blbost, která je v jedné z warcraftích knížek, ne ve hře. Azeroth ale tvůrci mrví mnoha jinými způsoby... a jsou za to konstantně kritizovaní. Přivádějí na scénu nové lokace a nadpřirozené bytosti bez ohledu na to, že to nemusí dávat smysl a že v těch lokacích se v dalších rozšířeních vlastně nic nového neděje (třeba Northrend). Nebo se třeba v rámci rovnosti sil a zpřístupnění lokace nebo úkolů hráčům Hordy některé postavy Aliance stanou neutrálními. Naposledy to byl Malfurion - hraje si na Švýcarsko, ačkoliv Tyrande je pod útokem a Ashenvale hoří.

Pokud by vůbec někdy vzniklo W4, stejně by se hrálo online. Proč ostatně účtovat hráčům pár desítek dolarů za několik disků, když jim je můžu účtovat každý měsíc ;-)

P.S. WoW je ale pořád lepší než jiné onlinové RPG hry.
  • Souhlasím. ale zas tak šíleně hrozné to není, oni to umí dobře obkecat.
  • V tomhle se mi líbí Eve-online které se sice platí ale když umíte nahrát dostatek kreditů, můžete si hru zaplatit z nich.
  • @Everett_Young Neni to ta hra jak se hráči vzbouřili a protestovali(teď nevim kvůli čemu ) tím, že stříleli na nějakou NPC vesmírnou stanici?
  • @svoa00 To s tím Bolvarem mi přišlo divný celý. 1) je otráven 2) je sežehnut 3) najednou žije a má šupiny... A stejně, jak může to, že Arthase zabili, znamenat, že porazili Krále Lichů? Vždyť on ani předtím neměl tělo. Byla to pouze zbroj, ve které byla vězněna roztrhaná duše Ner'zhula.

Strašně mě mrzí, že příběh na úkor onlinovky trpí a musí být překrucován. Stejně, jako když všichni mrtví, nebo ztracení ve skutečnosti mrtví nebyli, nebo prostě byli, ale ožili a my je musíme znovu porazit.
  • Maliky, zdá se mi že žvaníš a o ději víš hodně kusé informace. Skus si to projít, přečíst si to na wowwiki, udělat nějaké questy v Icecrownu, dobít Citadelu a číst si informace v questech a rozhovory NPC. Mimochodem to nejsou šupiny :)
  • Spíš doporučuju tyhle stránky: http://www.wowpedia.org/Portal:Main

Články jsou detailnější a aktuálnější než na wowwiki.
  • @Blackfish proč "žvaníš"? Prostě říkám, jak mi to přijde. To že nejde o šupiny ale zuhelnatělou kůži jsem poznal ;-)
  • Protože mi přijde že máš o situaci povědomí jen z traileru a neznáš info kolem. Já jsem takovej rýpal občas že mi to prostě vadí.
  • dobrý, připouštím, že nevím o všem, co se na Northrendu dělo, questy jsem třeba v IC nedělal vůbec. Ale o tom, kým byl Bolvar oživen a mučen vím. Jen mi to přijde divný.
  • Wow som hrával od Vanilly, kde som bol strašný, keď prišlo TBC s kamošmi sme si založili 3v3 team a boli sme celkom dobrý, na hru som si zarábal tým že som ťahal ľudom arena rating. Highlight mojej kariéry bol týžden ked som odohral 5v5 s Hydrou (asi najlepší disco priest tých čias). Keď prišiel Wotlk doexpil som si svojho warriora no aréna bola hrozne nevyrovnaná, tak to však bývalo keď sa prešlo na nový patch/datadisk Retri pala bol retardovaný a warrior na 3,0,0 nevedel nič, naexpil som si teda DK. No keď som so svojou ex ktorá prvý krát hrala Wow dosiahol za mesiac 2k rating prestal som hrať. Postavy som predal (nebol som ziskový ale spomienky na wow narozdiel od veľa iných ľudí neľutujem) a ešte som chvíľu hrával na free serveroch. Ešte som sa vrátil keď oznámili že Cata zmení oblasti na nepoznanie, asi 3 týždne som si od lv1 vyexpil postavu , bolo to veľmi pekné questy veľmi zaujímavé no už ma to tak nechytilo, všetci kamoši to prestali hrať (okrem toho jedného ktorý mi požičal acc) tak ma to už nebavilo, čo sa deje v Pandarii o tom nemám skoro vôbec šajnu.

K najobľúbenejším spomienkam patrí keď ma guild master PVE guildy za to že sme ho potiahli na 2200 zobral aj s kamošom do všetkých raid dungov na TBC. Keď začal event bitka o Hyjal skoro som plakal od šťastia pretože som vlastne hral poslednú misiu WC3. Lady Vash aj Kaelthas boli taktiež skvelý a pri celom BT som mal zimomriavky, ten rozhovor Akumu a Illidana pred finálovým stretnutím bol úžasný.
  • upraveno 4. března 2013
    @JoeGyry Spousta hráčů, co WoW znají delší dobu mluví ve stylu "WoW je mrtvý" nebo "zničili moji oblíbenou hru". Mají rozhodně právo si stěžovat, ale většina té rozmrzelosti vychází z toho, že WoW je osm let stará hra a první zkušenost, když všechno bylo nové, nic nenahradí. Už jsem zmiňovala, že je to hračka (bohužel čím dál tím víc) a všechny hračky po čase omrzí. Herní technika u různých postav mě nikdy moc nezajímala, ve hře mě zabili třeba čtyřikrát za sebou, ale i ten nejtěžší úkol jsem dokončila s jakoukoliv postavou. Jsem asi jedna z mála, kdo hrál, protože chtěl vědět "jak to bude dál". Současný děj není špatný - vrátil se ke starému dobrému Horda versus Aliance, přičemž Aliance prohrává, kde může, ale Horda se naopak rozpadá a na konci současného rozšíření budou mít obě strany za úkol vůdce Hordy zabít a vyplenit Ogrimmar. Mimochodem je to zajímavá chvíle, protože tvůrci mají možnost něco opravdu změnit. Realisticky vzato by po dlouhé době v záři reflektorů hráči víceméně rozpadlé Hordy museli bojovat o přežití vlastní nepočetné rasy - kromě Forsaken (což je ještě zajímavější). Aliance by pro ně najednou nebyla jenom nepřítel (a to z jejich pohledu relativně slabý nepřítel, co si budeme povídat), ale sehrála by roli padoucha, co jim jde tvrdě po krku ;-) Nejhorší vypravěčská možnost by asi byla, kdyby se vůdci Aliance v té chvíli zachovali jako parta gayů a ve chvíli, kdy mají dost sil, aby dobývali Ogrimmar, tu situaci nevyužili.
  • Jsem asi jedna z mála, kdo hrál, protože chtěl vědět "jak to bude dál".
    @svoa00 Taky jsem hrál především kvůli příběhu.
  • Já to taky hraju kvůli příběhu. Proto jsem se pohádal s guildou, ti to hrají proto aby položili bosse a měli krásný fialky.
  • @Blackfish ... a získali lepší vybavení :D

Jinak vám představuji své dvě dcery, čarodějnici a lovkyni, obě s poprsím velikosti F.

image
    image
  • Hrali ste niekedy na RP servery? :)
  • upraveno 4. března 2013
    Parádní, zvlášť čarodejka :) Jak se mi upgradne battle.net tak hodím i nedávno doexpenou moji lovkyni. Na RP by mě to pravděpodobně bavilo, ale nevydržel bych to.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @JoeGyry Na RP serveru jsem hral jen SWTOR, a i když jsem PnPRPG hráč (Dungeon&Dragons, Pathfinder) tak mě to moc nebavilo.
  • @Everett_Young Za to že do armády pridal sylvanas som mu vďačný... tiež jej dal sexy bikiny
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.