Hra o trůny 3×07 – Medvěd a krásná panna - Ice & Fire

upraveno 13. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×07 – Medvěd a krásná panna - Ice & Fire

Daenerys si vyměňuje dary s otrokářem z Yunkaie. Zatímco Sansu trápí její neradostné vyhlídky, Šae je dopálena nastalou situací. Tywin radí králi a Melisandra odhaluje Gendrymu tajemství. Brienne čelí v Harrenově impozantnímu nepříteli.

Read the full story here

1468910

Komentáře

• @Nevada To by mě GRRM pěkně naštval :-D
  • a já jsem neutrál.. něco se mi líbolo, něco ne. A na HBO v titulcích Talisa neříkala "vrhni, vrhni", ale "útoč, útoč". Ale přikláním se k tomu, že "vrhni" zní lépe :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    skelet napsal(a):

a já jsem neutrál.. něco se mi líbolo, něco ne. A na HBO v titulcích Talisa neříkala "vrhni, vrhni", ale "útoč, útoč". Ale přikláním se k tomu, že "vrhni" zní lépe :-D

To by mi zkazilo celý díl =D
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Jeden tábor epizódu zavrhne a Druhý ju chváli. A inokedy Jeden tábor epizódu pochváli, ale Druhý ju zavrhne. :D To je komické.

Spíš to potvrzuje to, že každý v seriálu hledá něco jiného.
    V tomhle díle sice byly celkem dobře napsané dialogy, ale na můj vkus se tam jen kecalo a kecalo a děj se nikam neposunul. Mám ráda, když jsou dialogy a "akce" rovnoměrně rozložené... Nechápu, proč třeba do epizody nedali
    svatbu Tyriona a Sansy, skvěle by se tam hodila.

• sveva napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

Jeden tábor epizódu zavrhne a Druhý ju chváli. A inokedy Jeden tábor epizódu pochváli, ale Druhý ju zavrhne. :D To je komické.

V tomhle díle sice byly celkem dobře napsané dialogy, ale na můj vkus se tam jen kecalo a kecalo a děj se nikam neposunul. Mám ráda, když jsou dialogy a "akce" rovnoměrně rozložené... Nechápu, proč třeba do epizody nedali

Taky mně to pobavilo, když jsem ted pročítal tu diskuzi :-) Mně tam prostě chyběla asi taková ta zastřešující scéna ke konci, která propojí děje různých linek. Jako byla ta v minulém díle, ta s chaosem, žebříkem a lezením.
  • To jsem jediná, kdo tady shipuje Brienne a Jaimeho? :D
  • upraveno 14. května 2013
    Díl byl skvělej.Akorát škoda ,
    že vynechali třeba to jak Orellův pták napadl Jona
    .Hrozný se my ale zdá jak z frajera
    Varamyra udělali tohodle žárlivýho pitomce.
  • @Marek S tím celkem souhlasím, taky mě moc nenapadá, jak to udělat jinak ...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Kolikokoli napsal(a):

To jsem jediná, kdo tady shipuje Brienne a Jaimeho? :D

Ne, já si přeju, aby spolu žili šťastně až do smrti. Doopravdicky! Kdyby se nejednalo o GRRM, tak bych věřila, že to přesně tam směřuje :D
  • Kolikokoli napsal(a):

Mně by se to taky líbilo, i když je mi jasné, jak nereálné to je :-)
  • Kolikokoli napsal(a):

Fajn, tak z druhé strany barikády- NÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!! Jen to nééééééé! Radši smrt než happyend v náručí Brienne! :twisted:
  • Neslyšeli jste Nevadu? ;-)
  • Proč tady všichni píšete, že se Ygritte chová jako slípka? Vždyť se chová chytře, vtipně a je odvážná jak bejk. Mě ukázat 1000 stop vysokou ledovou stěnu a ať na ni vyšplnám, tak si ani dám umdleníčko jak Bilbo Pytlík v Hobitovi, když mu dali smlouvu :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    sveva napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

Riziko konverzačnej drámy :)
  • upraveno 15. května 2013
    @Phoebea Já mám Ygritte taky ráda, i když v seriálu Jonovi málo říká, že nic neví :-D I kdybych časem zapoměla všechno, co se v té knize stalo
    No, na RW asi jen tak nezapomenu :-D
    , tak to "ty nevíš nic, Jone Sněhu" se zapomenout nedá, protože to tam bylo klidně i 3x na jedné stránce :-D A
    až Ygritte umře, tak to nejspíš obrečím :'-(
  • Taky vám přijde, že herečka Sansy nehraje moc dobře? Oproti ostatním, i dětskejm, hercům mi připadá o dost míň uvěřitelná.
  • @Davus Já to nějak moc nezaregistrovala, ale u mě je fakt, že dokud herec nehraje jako úplné poleno, tak mi to nepřijde :-D Většinou si všímám buď jen vyloženě blbých nebo dobrých výkonů :-D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Davus Ne, to je tou postavou, hraje ji úplně přesně.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Phoebea napsal(a):

Proč tady všichni píšete, že se Ygritte chová jako slípka? Vždyť se chová chytře, vtipně a je odvážná jak bejk. Mě ukázat 1000 stop vysokou ledovou stěnu a ať na ni vyšplnám, tak si ani dám umdleníčko jak Bilbo Pytlík v Hobitovi, když mu dali smlouvu :)

Protože chová. V jednu chvíli je u vytržení z jedné vyšší budovy, aby vzápětí začala Jona stírat, když jí normálně vysvětluje, co je na téhle straně Zdi běžné.
    (Což není kritika k seriálu, než zas někdo dostane infarkt.)
  • Já právěže taky nedokážu moc poznat špatnýho herce (ale to většinou ani mimořádně dobrýho herce), jenom Sansa mi připadá trochu ochotnická. Jinak jsou teda podle mě všichni herci skvělí - možná na Mance mohli vybrat někoho mladšího: Divoký uznávaj' právo silnějšího a kromě toho
    mi z knih připadal spíš jako přehnaně ambiciózní mladík, zvlášť podle toho, jak skončil.
  • @Davus Mi přijde, že ji hraje právěže hodně dobře. Akorát ten pláč, když odplouvala ta loď, jsem jí moc nevěřila :D. Ale to bude tím, že Sansa je prostě nejlepší ženská postava (vedle Dany), takže jsem "zaslepená" :D.
    Davus napsal(a):

Taky vám přijde, že herečka Sansy nehraje moc dobře? Oproti ostatním, i dětskejm, hercům mi připadá o dost míň uvěřitelná.

Sophie Turner je skvelá herečka. Nie je to žiadna Meggie Smith, ale na asi sedemnásťročnú či osemnásťročnú herečku bez skúseností má veľký potenciál a vie dobre stvárniť tu rolu. Ako Sansa je perfektná, ten plač, sebakritika. Je pravda že v prvej sérií sa mi zdala ako také poleno, ale v druhej som už proti nej nemal asi nič. Ak je tam aj niečo zlé, tak skôr samotná postava nesadne všetkým ľuďom, napriek tomu ju hrá dobre.
  • @Nevada Tak mě třeba tohle nevadilo vůbec, mi nepřijde, že by ho nějak "setřela", ale prostě ho jenom popichuje ... a to prostě beru tak, že to k jejich vztahu už patří a líbí se mi to :-D
  • @Kolikokoli Já u Sansy stále doufám v podobný převrat jako u Dany ... že se prostě už poučila, nenechá se sebou orat a později nějak sama výrazněji zasáhne do hry o trůny :-D
  • @LetztesBiest To právě snad ne. Nemusí všichni hrát hru o trůny. Přeju jí, ať se dobře provdá a je spokojená a jedno, jestli za krále nebo slouhy. I když mám strach (pocit), že ji nechá Martin umřít při porodu.
  • @Kolikokoli
    S tím jak si Sansa už začala přetvářet realitu (a GRRM řekl že to bude mít nějaký význam) to spíš vidím na hezký vypolstrovaný pokoj ve kterém budou s Arrynem šťastní oba až do smrti =D
  • Zapl jsem to právě, rozhovor Talisy a Robba, ona je nahá na posteli a říkám si: ZABIJ JI TEĎ JEŠTĚ MÁŠ ČAS! Maminka její se asi jmenuje Tywin.
    Kolikokoli napsal(a):
    Sansa bola označená ako nespoľahlivý rozprávač samotným autorom po tom, čo bol otázaný, prečo nedošlo k bozku Sandor-Sansa, ale Sansa si naň spomína. GRRM povedal, že tento detail bude ešte podstatný. IMHO zošalie. Asi to chcel Everett povedať...
  • Mě se tahle epizoda celkem líbila, dost mě pobavila Talisina hláška ,,I am not scared of shits" :-) Přišlo mi ale jako nesmysl, že Melisandra táhla Gendryho až do KL a že plýtvali penězma na efekty KL v dálce a potopených lodí. To ,,tajemství" mu mohla říct i někde v lese a čas i peníze se mohly využít na něco užitečnějšího, co by víc posouvalo děj nebo se tam víc hodilo a tak... Ale co já vím, třeba to má nějakej smysl, co se ukáže až dál. Jinak Theonova scéna byla zbytečně dlouhá, ale pro Ramsayho trumpetku mám asi slabost :twisted: Ygritte jsem měla víc ráda v knížkách, ale to není to Rose, ale o tom, že to udělali tak ,jakože ona ví, že Jon je pořád vrána, ale tolik ho ,,miluje" že je to ochotná akceptovat :roll: Knižní Ygritte Jonovi fakt věřila a při náznaku zrady by ho neváhala zabít. Takže celkově v pohodě,ale tahle série mi obecně přijde slabší než ta druhá.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.