Hra o trůny 3x08 - Druzí synové - Ice & Fire

upraveno 20. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3x08 - Druzí synové - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here

«13456789

Komentáře

• Omlouvám se, tu to máte.
  • Hned z kraje- já vím, že budu za remcala kvůli blbostem, ale ten koník měl být Cizinec? Já myslela, že měl být jedním z těch pěkných mohutných válečných potvor. :(

+ (což neznamená, že si na to za týden vzpomenu)
    Daenerys a její linka
    Mel než zneužila Gendryho
    Joffrey Napřesdržku
    Olennin rozbor rodinných vztahů image
    Jiný vs. meč :other:

- (což znamená, že mě to nebaví nebo mám větší počet připomínek)
    Aryina linka
    Stannis
    Sansiny svatební šaty image
    zlovlčí plášť nevěsty :?:

? (což znamená, že si nejsem jistá, co si myslím)
    otevřeně vyhrožující Cersei (která má, mimochodem, opět nejlepší šaty :D)
    Tyrion na svatbě a po
    Fialka & Sam vs. Jiný
  • upraveno 20. května 2013
    Tak to já klidně za remcala budu, i když tahle epizoda byla rozhodně lepší než obě předchozí dohromady.

Můj dojem, že je E. Clarke mizerná herečka, vystupuje velmi nepříjemně do popředí především ve chvílích, kdy se v její přítomnosti nevyskytují žádné rozptylující elementy jako například draci, armády otroků nebo Jorah Mormont a činí tak pro mě některé scény z Danyiny linky téměř nesnesitelnými. Co to udělali s Daariem?
    Jak ho má Daenerys milovat, když odstranili jeho nejlepší vlastnosti, kde je ten obarvený sebestředný arogantní zmetek? :-s

Zdá se, že Joffrey objevil nejvíc boží způsob, jak nosit královskou korunu. :-D Ten jeho výraz, když se chystal odvést Sansu k oltáři…k nezaplacení.
    Jsem ráda, že se do téhle série vejdou jenom dvě svatby.
    Navíc Sansa měla na sobě poprvé celkem pěkné šaty, i když to trochu zabil ten otřesný účes. Deprimovaný trpaslík ukázal, že člověk nemá každý den náladu na to být zábavný a roztomilý a Cersei odmítá být nejlepší kámoškou Margaery. 8-O

Davos přečetl svoji první větu :applause:

Pořád nevím, co si mám myslet o závěrečné scéně, která se ke zbytku epizody jaksi nehodila. A kdo uvěří Samovi, že oddělal Jiného? :other:
    Tak ten Sansin plášť mi tam nechyběl. Stejně jsem nechápala, proč to bylo v knížce - pochybuju, že by Tywin dovolil, aby nějakého Lannistera ověšovali Starkovským pláštěm.
    Každopádně - POKLEKLA! To bylo tak... ach! :D Jsem neskutečně ráda, že tuhle linku změnili tak, že Sansa aspoň malinko k Tyrionovi něco cítí (spíš asi takovou úctu nebo "on není svině" pocit) a ne jako v knize, kde k němu byla neskutečně chladná. A její šaty byly náhodou vcelku hezké.
    Svatba byla děsná, tak jak měla být. Všichni s náladou pod psa, kromě sviňáka Joffa, který má opět velké kecy, ale skutek utek. Cersei opět ukázala, jak je krátkozraká - takto vyjet na Margaery... taky se potom pěkně kymácela. No, je to prostě blbka (ale jako postavu ji mám ráda).
    Olenna byla úžasná :D. Ten její rozbor prostě neměl chybu :D.
    Arya+Ohař - kratičké, ale vcelku dobré. Když jí řekl, že ochránil Sansu, tak se Arya pousmála, což je hezké. Taky se mi líbilo, jak se ho držela :).
    Stannis je skvělý, hrozně ho žeru. Konečně Davose propustil, to je dobře.
    Mel a Gendry... no... bylo to OK, hlavní pozitivum ale bylo stejně jen to, že jsme z Gendryho viděli zase o chlup víc :D (i když ne zas o tolik jako ve Skins :D).
    Fialka a Sam - juchů, Sam zabiák! :D Doufám, že tu dýku bude mít (a to, že ji tam nechal byla jen chyba při natáčení nebo ve střihu).
    A Daario je sexy :D.
    BTW - fakt nechápu, co máte proti Emilii. Je to nejhezčí herečka... vůbec! A taky hezky hraje. Já ji tu nádhernou, vznešenou, dobrou (ale neústupnou) Daenerys věřím. Je úžasná a naprosto chápu Daaria, že je do ní paf.
  • Kolikokoli napsal(a):

Mel a Gendry... no... bylo to OK, hlavní pozitivum ale bylo stejně jen to, že jsme z Gendryho viděli zase o chlup víc :D

:oops:

Ad Emilia: Já nepopírám, že je hezká, jen její herectví mě silně irituje, ty zhruba dva výrazy, co má v repertoáru a které občas prostřídá s přihlouplým pohledem mi nesedí.
    @Dreamer Tak takto jsem to rozhodně nemyslela :D :D :D :oops:
  • Inu, musím povedať, že ma to pobavilo.
    Cersei bola jemne ooc. Ale bolo to pekné, milo zotrela Margery (milo ako milo, pobavilo to, aj tak vystupuje príliš otvorene proti nej)
    Sandor & Arya sa podarilo.
    Svadba- Sansa mala krásne šaty, chýbalo mi ale viac z tej svadobnej hostiny, ako tancovali etc. Úžasná bola Olena s jej rodinným rébusom. C. bola opäť podarená, zotrela Lorasa.
    Určite nedostanem odpoveď, prečo Sansa poklakla... Aj ten pofidérny účes, túto Westerovskú módu raz nepochopím...
    Dany a druhí synovia. Povedzte prečo Daario nemal image, aký mal v knihe? V knihe na mňa pôsobil ako viking, mužný a tak. Tomuto sa hodí prirovnanie mladé ucho, ktorému tečie ešte mlieko po brade. (keby ho tak vymenili za toho perverzného+ nalepili trojfarebné fúzy bola by som spokojná)
    Cibulový rytier, jú a jé. Melisandra by bola úžasná politička, prečo sa nepozná s Malíčkom? Tí by spolu hrali hru... ďalšia otázka, načo bolo dobré Gendry x M.?
    Zhrnuté, páčilo sa. Ale stále sú tu otázky, prečo konajú tak, ako konajú...
    Marci pan napsal(a):

Svadba- Sansa mala krásne šaty, chýbalo mi ale viac z tej svadobnej hostiny, ako tancovali etc.

Možná si řekli, že už by bylo přesvatbováno.
    Marci pan napsal(a):

Určite nedostanem odpoveď, prečo Sansa poklakla...

Protože na to fanoušci Sansy a Tyriona čekali? Protože je to největší věc, která mě na knížce štvala? Protože je to detail, který pro hatery Sansy nic neznamená, ale pro její (a Tyrionovy) fanoušky je to modré z nebe? Protože to člověku vžene slzy do očí víc, než když padala Nedova hlavička? Mohla bych pokračovat... :D
    Marci pan napsal(a):

Dany a druhí synovia. Povedzte prečo Daario nemal image, aký mal v knihe? V knihe na mňa pôsobil ako viking, mužný a tak. Tomuto sa hodí prirovnanie mladé ucho, ktorému tečie ešte mlieko po brade. (keby ho tak vymenili za toho perverzného+ nalepili trojfarebné fúzy bola by som spokojná)

Vybrali dobře. Velmi dobře. Je to taková náhrada za Jaqena, miláčka. Je potřeba, aby tam byl nějaký fešný herec, který nemá žádnou jinou úlohu, než potěšit (některé) ženské (i mužské) divačky.
    Marci pan napsal(a):

ďalšia otázka, načo bolo dobré Gendry x M.?

Nad tím jsem taky přemýšlela. Třeba akorát potřebovala, aby se mu co nejvíc prokrvil :D.

Marci pan napsal(a):

Určite nedostanem odpoveď, prečo Sansa poklakla...

Protože na to fanoušci Sansy a Tyriona čekali? Protože je to největší věc, která mě na knížce štvala? Protože je to detail, který pro hatery Sansy nic neznamená, ale pro její (a Tyrionovy) fanoušky je to modré z nebe? Protože to člověku vžene slzy do očí víc, než když padala Nedova hlavička? Mohla bych pokračovat... :D

Áno, v knihe to bolo od nej nie veľmi vtáčikovské, lenže si zachovala malý vzdor. Keby som si brala Tyriona, kvokla by som si. Jedného aj druhú mám rada, ale keď sa nedržia drobných detailov... Fajn, žabo-myšie vojny sú zbytočné :D
    Marci pan napsal(a):

Vybrali dobře. Velmi dobře. Je to taková náhrada za Jaqena, miláčka. Je potřeba, aby tam byl nějaký fešný herec, který nemá žádnou jinou úlohu, než potěšit (některé) ženské (i mužské) divačky.

Netvrdím, že je zlý. To nie. Mám pocit, že má ale ďaleko od Jacquena, ktorý bol zaujímavý. Ten pohľad!! Toto, no čo ja viem. Há, je tu Loras, ten má byť ten kvietok nežný. Toto má byť chlap. S fúzami :D
    Marci pan napsal(a):

ďalšia otázka, načo bolo dobré Gendry x M.?

Nad tím jsem taky přemýšlela. Třeba akorát potřebovala, aby se mu co nejvíc prokrvil :D.

Na druhej strane treba povedať, že určite to potešilo mužov aj ženy, jeden aj druhá pekné postavy, ale toto bolo zbytočné... vynechali (ja rozumiem, že tu sú bezbranní kvôli času a nemôžu si tam vopchať ďalšiu novú postavu...) ako by povedala milovaná profesorka mágie (s malým upgradeom) erotika/nahota pre samotnú nahotu je zbytočná (alebo niečo také, v citáciach som bola vždy slabá ;) )

• Celá linka Tyriona a Sansy se mi fakt líbila, obzvlášť rozbor rodinných vztahů Tyrellů a Lannisterů od Olenna :-D Taky mi vůbec nevadila scény mezi Cersei a Margaery, myslím, že to pěkně ukazuje, jak je Cersei impulzivní a ve skutečnosti i dost hloupá a paranoidní.

Co se týče linky Stannise, tak tady jsem trochu rozpolcená, na jednu stranu se mi fakt zamlouvají herci Davose, Mel a Stannise, hrají super, ale na druhou stranu mi přijde, že ze Stannise dělají většího fanatika, než je v knihách. Bavila jsem se s několika nečtenáři a všichni si myslí, že Stannis je defacto záporák a pomalu až šílenec, myslím, že tvůrcům se tady moc nepovedlo vystihnout jeho charakter komplexně. Ale zase chválím, že tam nechali vyjmenované všechny usurpery, bála jsem se, že tam budou něco kecat o třech nepřátelích nebo tak něco, prostě že neřeknou přímo ty jména.

A pár Sam a Gilly jsou fajn, jejich scény mám vždycky ráda a to zabití Jiného se mi hodně líbilo, jak se jakoby rozpadl na kusy, pěkný. Ale škoda, že u toho Sama neviděli ostatní a taky nechápu, proč tam nechal ležet tu dýku.
  • Carice Van Houten sa vyzliekla, veľmi ti závidim Joe... 10/10 za túto časť.
    Pro mě zatím nejlepší díl z celé série... Konečně Sandor a Arya, jak já se na něj těšila. Stejně tak Daario... ten je naprosto šukézní (jop, dost dobrá náhrada za Jaqena :D).
    Chápu změnu image, v knížce jsem trochu nechápala, co na něm Dany vidí (asi má slabost pro velké, kudrnaté chlapy).

Svatba se mi líbila, stejně jako hostina (Olenna prostě vede, Joffrey je dokonalý slizák) i scéna v ložnici... i když jsem chtěla vidět i vlčí plášť. Sice mi trochu nejde pod nos Mel a Gendry, ale co už.
    No a konečně...
    Sam zabiják.

Marci pan napsal(a):

proto, že by to pro většinu lidí nebylo uvěřitelné, dneska mladé holky většinou letěj právě na typy Daario, Loras/Legolas. Taky mne trochu štve absence vousu a zlatého zubu, nicméně knižní Daario byl až moc velkej prototip nevkusu a nečténáři by nad jejich potencionálnim vztahem zvedali obočí hodně vysoko. Když jsme u těch vikingů, takovej Ragnar Lothbrok by byl vynikající, z toho chlápka doslova tryská charisma, vypadá dost pohledně i drsně, kdybych byl ženská tak bych mu možna i dal :-D
    JoeGyry napsal(a):

Carice Van Houten sa vyzliekla, veľmi ti závidim Joe... 10/10 za túto časť.

ano, ta herečka je i v civilu fakt krásná vzhledem k tomu že ji tahne na 40 a dokonce ji to v tomhle dilu velice slušelo, asi nejvic ze všech dílů :oops:
  • @Marek copak čtenáři to obočí nezvedali? :-k
  • @Dreamer tak přitom čtení pracovala hlavně fantazie, takže navzdory popisu jsem si stale představoval Daaria poněkud lépe vypadajícího, zatimco filmová vizualizace by mi určitě vzala i ty poslední zbytky iluzí a nastavila obraz docela nechutneho slizouna ... ale jako muž samozřejmě nevim jaký je ženský pohled na tuto věc :-D
  • @Marek napsal(a):

... kdybych byl ženská tak bych mu možna i dal :-D ...

A takhle určitě ne, jo? :twisted:
  • @MissUtahraptor Přijdeš do pekla? :D :D
    @MissUtahraptor Dobrá, řeknu to takhle, kdybych si mohl vybrat, jestli budu vypadat jako Ragnar nebo jako Daario, beru jasně Ragnara, tudíš Daariovi bych asi dal taky, jen ne tak ochotně .... sakra nechte toho začínám se červenat :oops: :-D
  • Candy: No, já teda beru Stannise jako fanatika a zcela nesympatickýho týpka i v knize...
    ;)
  • @MissUtahraptor to bude tím ďábelským smajlíkem ;) :D
  • ďakujem všetkým čo nedali do spoilerov, že
    Daenerys a Daario budú niečo spolu mať
    zatiaľ som totiž prečítal len prvé tri knihy... tak nabudúce si svoje pripomienky čo sa týkajú budúcnosti dajte do spoilerov !
  • @FireAndBlood Až si přečteš i další dvě tak o tomhle se ti bude zdát. Je lepší když se na tu noční můru připravíš dopředu.
  • @FireAndBlood omlouvám se :oops: tohle jsem si vůbec neuvědomila, začerněno s křížkem po funuse.
  • @FireAndBlood tak zase, nekdy je aj zbytočné dávať neco tak zjavné do spolireov
    (viz.to klasické divadelné pravidlo, že "ak v 1.dejstve leží na krbovej rímse pistol, v nektorom dalšom dejstve z ní musí nekdo vystreliť" ;D) :idea:
  • Nemá smysl se dohadovat, jak moc je to důležité, mělo to být ve spoileru. :) Promiň za všechny, příště si toho určitě někdo všimne dřív.
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell
    mně to na první pohled jako spoiler nepřišlo, sice bych nejspíš i bez přečtení knih spekulovala nad tím, že spolu skončí, ale pořád by to byla jen spekulace, kdyby mi to docvaklo dřív, začernila bych to :wall: proč zbytečně kazit ostatním překvapení.

@FireAndBlood
    nooo když se ti žena, kterou vidiš podruhé v životě ukáže celá nahá, je téměř jasné že spolu v příštích dílech nebudete pít čaj =D ale uznavám, mělo to být začerněné, přijmi mou omluvu :-)
    @Dreamer asi nám to jako spoiler nepřijde proto, že v knize člověk od první chvíle
    vidí Dany do hlavy (nebo jakou částí v téhle oblasti přemýšlí), kdežto v seriálu se setkává se spoustou chlapů, všichni nejsou nepohlední, tak proč by měla po těch 2 scénách co spolu měli s ním hned skončit v posteli? I když, vzhledem k choutkám D&D... :-)

Jinak k dnešnímu dílu: vzato kolem a kolem se mi líbil, ale měl pár chybiček. Zaprvé Melisandra - prostě nechápu, proč ho napřed chudáka musela ojet a až pak mučit...vždyť by stačilo to naznačit a přivázat ho... už tak by se příslušné partie dostatešně... prokrvily. Nebo když už, tak to měli dodělat až do konce, aby čekala stín, takhle naprosto zbytečná a hlavně nelogická scéna (a to sex v GoT většinou obhajuji). Narozdíl od třeba Poda v bordelu toto ukázalo tak maximálně to, že Mel je nadržená...Pod byl aspoň vtipnej
    A pak ještě konec mě trochu zklamal, jako bylo to super, atmosférické, bála jsem se, ten efekt toho rozpadnutí byl skvělej, havrani taky, ale...proč tam proboha nechával tu dýku?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.