Ještě k tomu Daariovi - jsem žena, takže to asi posoudím líp než ti kluci, co se o to pokoušeli a musím souhlasit s @Marci pan , že ten herec, co hrál velitele druhých synů by sedl na Daaria mnohem víc a i modrý vlas i vous by mohl mít. A já bych jim to věřila :D Mimochodem, já myslela, že Daario je velitelem bouřovrán a ne druhých synů, nebo se mýlím? Ohledně hereckých schopností E. Clarke - je to fakt bída. Já jsem si ji představovala jako přemýšlivou inteligentní ženu, ale seriálová Daenerys je barbína, která umí hrát pouze poker face a to je vše. Možná, že kdyby se zamračila, tak by se jí udělala vráska a to ona nechce, nebo nevím, fakt nechápu???
@Kolikokoli tuctový chlap s modrýma vlasama ? =D Ale abych pravu řekla, ten současný Darrio je taky moc hezký... možná právě až moc, takový hlaďoučký...
Ohledně hereckých schopností E. Clarke - je to fakt bída. Já jsem si ji představovala jako přemýšlivou inteligentní ženu, ale seriálová Daenerys je barbína, která umí hrát pouze poker face a to je vše.
Jo ahá, tak o to se snaží, když tak divně zírá do prázdna :D
Nechcel som tu rozvíriť hladinu s mojou pripomienkou o spoileroch ale jednoducho hocijaké budúce udalosti treba zabieliť... a také výhovorky, že už mi to mohlo dojsť s tou scénou,
že ju videl Darrio nahú
ma rozosmiali lebo to jak kebyže mi poviete pri 1. sérii, že Ned bol
obvinený za zradu tak som mohol čakať že ho nakoniec popravia
:D ale nevadí... moja chyba, že som si povedal, že budem každý rok čítať jeden diel aby som si tak skrátil potom nekonečné čakanie na Winds of Winter :D
Ještě k tomu Daariovi - jsem žena, takže to asi posoudím líp než ti kluci, co se o to pokoušeli a musím souhlasit s @Marci pan , že ten herec, co hrál velitele druhých synů by sedl na Daaria mnohem víc a i modrý vlas i vous by mohl mít. A já bych jim to věřila :D Mimochodem, já myslela, že Daario je velitelem bouřovrán a ne druhých synů, nebo se mýlím? Ohledně hereckých schopností E. Clarke - je to fakt bída. Já jsem si ji představovala jako přemýšlivou inteligentní ženu, ale seriálová Daenerys je barbína, která umí hrát pouze poker face a to je vše. Možná, že kdyby se zamračila, tak by se jí udělala vráska a to ona nechce, nebo nevím, fakt nechápu???
Bravó, nie som sama. Niekde na predchádzajúcej strane bol nejaký Roland, nemám tušenie, kto to má byť, ale bol dobre popísaný. Jednoducho, zhrnuté a podčiarknuté, v knihe to kričalo, že to mal byť chlap (ošľahaný vetrom, tisíckou bojov, bitiek, zarastený a taký, teraz posúvam feminizmus mílovými krokmi do stredoveku, za ktorého by sa žena nebála schovať, lebo vie, že by ju ochránil hrubou silou...) a nie pekná tvárička. Na Dany i na E. mám protichodné názory. Iba vďaka nej (jej postave) som sa zapozerala do GOT, v knihe je to samozrejme lepšie, herečku si nejak nevšímam, čo značí, že mi netrhá žily, skôr ma znepokojuje Kit a jeho Jon. Buď má v scenáry neustále trpiteľský výraz (čo by som ani nebola prekvapená) alebo je to, žiaľ, jeho talent (zato je aspoň pekný... budem radšej ticho a vrátim sa k učeniu...)
@Marci pan K Jonovi a jeho trpitelskému výrazu: No já kdybych byla sestrou v řádu jenž chrání říši a poslali by mě jako špijónku za zeď a tam by na mě vybafl nějakej takovejhle chlap a zamiloval se do mě, pak mě ojel a tvrdil mi, že spolu budem až do smrti ... ufff!!!! A potkala bych spoustu v pohodě lidí, co se snažej uniknout jisté smrti z rukou Jiných a já bych věděla, že je musím zradit a zase se přidat ke svým sestrám! No .... asi bych měla taky hodně trpitelskej výraz. Možná bych se ani nevrátila k sestrám =D
@Marci pan Náhodou bylo by docela zajímavé (jo taky se mi nechce nic dělat) rozebrat jednotlivé názory na schopnosti herců :)
Třeba Kit mi na Jona seděl v první řadě, Hru o trůny jsem dočetla asi v polovině série. Následující řadu už to nebylo ono, nevím čím to je, jestli tím, že jsem přečetla knihy nebo zmršením Jonovy linky nebo tím, že na to Harington přestává stačit :-k dobře se na něho dívá, to jo, ale to mi nestačí. Dalším velkým hereckým zklamáním pro mě byla Carice va Houten. Pardon, ale přijde mi jako naprosté dřevo, bez výrazu a bez charismatu, které by jako kněžka, co se snaží druhým vnutit svoji víru potřebovala jako sůl. Pak je tu Mance, jehož obsazení se pro mě nakonec ukázalo jako žalostný přehmat. Hinds mi přijde spíš jako salónní/palácový typ a ne jako žádný ošlehaný polárník, které ho mu vůbec nevěřím.
No a teď druhá strana mince, která naštěstí zahrnuje většinu castingu a drží mě u sledování, i když mám tolik výhrad :) Vyberu jen pár příkladů. Jack Gleeson a jeho šklebící se frackovitý Joffrey s korunou nasazenou frajersky nakřivo je naprosto perfektní. Z vteřiny na vteřinu ladně přechází od ukníkaného mazánka, přes nafoukaného fakana k bezcitné bestii, skvělá práce Jacku :applause: Dále milé překvapení třetí řady v podobě Královny trnů, tady obsazení sedne jako pr...ehm na hrnec. Charles Dance nehraje Tywina on je Tywin, jeho představení téhle postavy je tak věrné, až mi to možná trochu nahání strach. A mohla bych pokračovat dál a dál, Liam Cunningham, Maisie, Waldau... tyhle skvělé výkony pak silně kontrastují s těmi horšími, které vedle hereckých es nepříjemně vystupují do popředí a občas si díl, scénu nemůžu užít tak, jak bych chtěla, protože mě to lehce ruší. Já vím, jsem hnidopich, ale snad nechci tak moc, když čekám, že herci budou hrát.
Tak a to je konec mého výlevu, přidá se někdo další, ať si nepřipadám nepatřičně? :anxious:
@Dreamer Taky bych jich pár zkritizoval ale až na výjimky jako je právě Emilia (která tam hraje vyloženě špatně a linka ze zámoří je pro mě spíše Jorahova linka, protože Ian Glen si pro sebe sebere každou scénu kde jsou spolu) lze těžko rozlišit kdy jde o špatný herecký výkon a kde jde o hloupost scénáristů, Kit nechť je příkladem za všechny.
Všichni jsou přijatelní, někteří lepší, někteří horší, ale kdo to hraje vyloženě špatně jsou, jak už jste říkali, Mel a Dany. Ani jednu nějak ve třetí řadě nemůžu vystát. U obou je to dáno tím, že drží permanentní dřevěnej výraz ve tváři. Prostě děs.
Dany má ty herecké výkony hrozně nevyrovnané. V té její dnešní 1. scéně se mi hrozně líbila, jak se vypořádala s Titánem. V té druhé s koupelí byla strašná. Mel mi tolik nevadí, přijde mi taková..pragmatická :-) A tak se mi zdála i v té své jediné kapitole Jinak viděli jste trailer na příští díl? Vypadá to, že Bran
se konečně začne někam "procházet". Akorát nevím, jak to na diváky bude působit, když v knížce tu schopnost mají všechny starčata (i když jen na zlovlky) a tady to bude tak naráz...No ale hádám lepší než nic
@Dreamer tak přitom čtení pracovala hlavně fantazie, takže navzdory popisu jsem si stale představoval Daaria poněkud lépe vypadajícího, zatimco filmová vizualizace by mi určitě vzala i ty poslední zbytky iluzí a nastavila obraz docela nechutneho slizouna ... ale jako muž samozřejmě nevim jaký je ženský pohled na tuto věc :-D
Díl byl super.Taky mě ,ale zarazilo pár,řekl bych,zbytečnej detailů.Třeba při svatbě mi ten Sansin plášt taky trochu chyběl.Ona to je tradice ,aby se ukázalo které dva rody se spojují ,nebo ne?Jinak jsem moooc rád
,že si Sansa klekla a nestrapnila Tyriona :).
Nejlepší byl ,ale šmejd Jofrey ,jak mu odnesl tu stoličku :D:D... Jinak komu asi
tak patří to hejno vran na konci ,že? :) Nebo se mýlim?
Dany jsem měla v knihách docela ráda (zezačátku), ale musím uznat,že ten její univerzální tak-teda-asi-poker-face (mě to teda spíš přijde jako hooddně nepovedenej výraz, co měl původně asi být něco jako like-a-boss nebo já-jsem-skvělá-a-dokonalá-a-frajerská-královna :roll: ) mě dokonale štve. Jednou, dvakrát max by to ještě bylo k vydržení,ale když tohle udělá třikrát v jednom díle? :wall: Já ji pochopila jako holku, co už si něco vytrpěla a konečně touží být NĚCO, ale tady mi prostě přijde jako nafoukaná k***a,co se jí zachtělo mít nějaký město a tak mi to méďo zařiď... K Mel se asi radši nevyjadřuju...Jinak u Kita mi spíš přijde jako chyba producentů,ale taky je to podle mě tím, že Jon je tak trochu suchar i jako charakter v knížce, takže tam mi to ani tolik nevadí. Jack Gleeson :applause:
@Phoebea mně se právě zdá, že by to zvládla lépe. Viděla jsem ji asi ve dvou filmech, kde měla nějaké menší role, Jana Eyrová a Pýcha a předsudek a nepřipadala mi jako špatná herečka, i když na to měla jen chvilku, dokázala upoutat moji pozornost a vrýt se mi pozitivním způsobem do paměti.
Jako, Mel je sice rajcovní, to jó. Ale přišla mi ta předehra trochu zbytečná. Prostě chytnout, svázat do kozelce a je to. Leda že by nám tím chtěli zdělit ponaučení, že když chceme nakrmit pijavici, musíme nejdřív nalákat hada. Ale tohle ponaučení nám přeci ukázal Ramsík, už v minulém díle.
Jinak svatba byla fajn. Sam zabiják asi nebude Sam Zabiják.
Loras vypadá pěkně nasraně. Nejspíš se ke gardě připojí dobrovolně.
že vynechají pijavici pro Balona Greyjoye, protože o něm ve třetí sérii kromě Theona nikdo nemluvil, ale naštěstí zmínili všechny tři uzurpátory.
Díl dle mého soudu vydařený, co mě ale zarazilo, bylo, jak snadno Dario prošel nepřátelskou linií a nepozorovatelně se dostal až k Dany. To tam nemá žádné osobní strážce, kteří by kontrolovali vstup do jejího stanu?! To, že Dario nemá modrý vous a zlatý zub mi je ukradené, tohle mi ovšem přišlo podivné.
Komentáře
:-D :-D
Ohledně hereckých schopností E. Clarke - je to fakt bída. Já jsem si ji představovala jako přemýšlivou inteligentní ženu, ale seriálová Daenerys je barbína, která umí hrát pouze poker face a to je vše. Možná, že kdyby se zamračila, tak by se jí udělala vráska a to ona nechce, nebo nevím, fakt nechápu???
Ale abych pravu řekla, ten současný Darrio je taky moc hezký... možná právě až moc, takový hlaďoučký...
K Jonovi a jeho trpitelskému výrazu: No já kdybych byla sestrou v řádu jenž chrání říši a poslali by mě jako špijónku za zeď a tam by na mě vybafl nějakej takovejhle chlap a zamiloval se do mě, pak mě ojel a tvrdil mi, že spolu budem až do smrti ... ufff!!!! A potkala bych spoustu v pohodě lidí, co se snažej uniknout jisté smrti z rukou Jiných a já bych věděla, že je musím zradit a zase se přidat ke svým sestrám! No .... asi bych měla taky hodně trpitelskej výraz.
Možná bych se ani nevrátila k sestrám =D
Třeba Kit mi na Jona seděl v první řadě, Hru o trůny jsem dočetla asi v polovině série. Následující řadu už to nebylo ono, nevím čím to je, jestli tím, že jsem přečetla knihy nebo zmršením Jonovy linky nebo tím, že na to Harington přestává stačit :-k dobře se na něho dívá, to jo, ale to mi nestačí. Dalším velkým hereckým zklamáním pro mě byla Carice va Houten. Pardon, ale přijde mi jako naprosté dřevo, bez výrazu a bez charismatu, které by jako kněžka, co se snaží druhým vnutit svoji víru potřebovala jako sůl. Pak je tu Mance, jehož obsazení se pro mě nakonec ukázalo jako žalostný přehmat. Hinds mi přijde spíš jako salónní/palácový typ a ne jako žádný ošlehaný polárník, které ho mu vůbec nevěřím.
No a teď druhá strana mince, která naštěstí zahrnuje většinu castingu a drží mě u sledování, i když mám tolik výhrad :) Vyberu jen pár příkladů. Jack Gleeson a jeho šklebící se frackovitý Joffrey s korunou nasazenou frajersky nakřivo je naprosto perfektní. Z vteřiny na vteřinu ladně přechází od ukníkaného mazánka, přes nafoukaného fakana k bezcitné bestii, skvělá práce Jacku :applause: Dále milé překvapení třetí řady v podobě Královny trnů, tady obsazení sedne jako pr...ehm na hrnec. Charles Dance nehraje Tywina on je Tywin, jeho představení téhle postavy je tak věrné, až mi to možná trochu nahání strach. A mohla bych pokračovat dál a dál, Liam Cunningham, Maisie, Waldau... tyhle skvělé výkony pak silně kontrastují s těmi horšími, které vedle hereckých es nepříjemně vystupují do popředí a občas si díl, scénu nemůžu užít tak, jak bych chtěla, protože mě to lehce ruší. Já vím, jsem hnidopich, ale snad nechci tak moc, když čekám, že herci budou hrát.
Tak a to je konec mého výlevu, přidá se někdo další, ať si nepřipadám nepatřičně? :anxious:
Jinak viděli jste trailer na příští díl? Vypadá to, že Bran
chtělo by to někoho, kdo má IQ nad 100.
Jinak svatba byla fajn. Sam zabiják asi nebude Sam Zabiják.
Díl dle mého soudu vydařený, co mě ale zarazilo, bylo, jak snadno Dario prošel nepřátelskou linií a nepozorovatelně se dostal až k Dany. To tam nemá žádné osobní strážce, kteří by kontrolovali vstup do jejího stanu?! To, že Dario nemá modrý vous a zlatý zub mi je ukradené, tohle mi ovšem přišlo podivné.