Volby
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
A kamarádů s dětmi mám zatím minimum (a někteří ditě mít v nejbližší době nebudou, někteří dokonce pravděpodobně nikdy), takže se budu chtít vídat i s bezdětnýma.
A to že je přechod z Slovenské koruny na Euro méně špatný než měnová reforma za komunismu pořád nemění nic na tom, že je špatný, i když ne tolik.
Navíc je tu stále problém jimi způsobených restitucích, které jsou sami o sobě mnohem větší krádež než jakákoli měnová reforma v ČSR 20. století, protože "vrátit (ve smyslu darovat)" někomu něco co měl jenom pronajaté, je očividně podvod. Představ si, že bys někomu pronajímala byt, pak mu vypověděla nájemní smlouvu a on si vydupe, že mu musíš ten byt darovat. To ti nepřipadá jako jako krádež? Mě tedy rozhodně ano.
A s bezdetnymi som sa akosi prestala stretavat postupne. Oni nechapali moje problemy, ja zase ich. Oni sa chceli stretnut, ked som mala chore dieta, alebo rucalo ako pavian a nakoniec som tolkokrat musela odrieknut, ze uz ma radsej ani nevolali :)
@svoa00 Presne tak. Kazdy pred porodom hovori, ako to zvladne, ze si neda diktovat od frcka, ale zisti, ze cely zivot ma zrazu naruby.
Ak si chce zena zachovat tu istu slobodu, tak nesmie kojit a treba si najst opatrovatelku na plny uvazok (alebo chlapa bez prace) :).To mi pripomenulo Kate, ktora bohorovne tvrdila, ze ona opatrovatelku mat nebude a tudle. Preslo par tyzdnov a opatrovatelka nastahovana :).
Ja vam nezavidim tie volby, lebo u nas je to podobne, nemas koho volit a je to smutne.
A o zachování stejné svobody jsem nikde nemluvila, jen nevidím jako strašlivý problém třeba 2x týdne na hodinu až 2 vypadnout.
Pozri si film Ucho
A ještě si myslíš, že máš pravdu. Za KSČ bylo výrazně v plusu jen díky znárodňování.Zvlášť když ještě pomineme jak často komunisté tvrdili, kde co aby to vypadalo, že komunismus funguje lépe než kapitalismus. (falšování u komunismu není neobvyklé)
Je pro tvou informaci, kdyby nás neosvobodili soudruzi mohli jsme spadat mezi nejbohatší země světa.
Moje poslední reakce na toto téma :)
Co se týká těch nejbohatších států světa, řekni mi prosím, jak bychom toho dosáhli. Exportem? Čeho? Jediný nezadlužený stát je Čína a tam vládne dost tvrdý režim. Byli bychom tedy jako čína? Prosím rozveď to a dolož něčím průkazným
Tvůj argument je stejně pravdivej, jako když řekneš, že osoba A váží 80 kg a proto je hubenější než osoba B, protože ta má 85 kg... - ale nezmíníš, že osoba A má 165 cm a osoba B má 190 cm...
nemluvě o jinejch hodnotách jako například svoboda...
----------------------------
Pobavila mě kauza BOBO a meletesku blesku, i když mi BOBO přijde jako ženský KOKO* tak Svěrák to taky dost přehání, je to hrozně směšné a trapné.
Ale dneska už se nedělají přímé represe, ale ekonomické. Vypíše se třeba falešná exekuce, seberou ti všechno, vyrazí tě na ulici, a končíš.
Jinak zatím nevím, koho volit, ale času dost (teda jestli jsou volby, kdy myslím, že jsou :-)
Nejpravicovější program má pravděpodobně SSO, méně státu více občanům s tím souhlasím. Pokud odhlédnu od faktu, že jediná osobnost ve straně je P. Mach, strana nemá tradici a celé to působí trochu jak z učebnice ekonomie, nesouhlasím s vystoupením z EU. To je nesmysl a to jak z ekonomického hlediska, tak z geopolitického. (A to mi EU taky leze pěkně krkem.)
Tradiční "pravicové" strany ODS a TOP09, jsou momentálně zkompromitované účastí ve vládě, která sice měla dílčí dobré výsledky (aniž by je veřejnosti dokázala prodat), ale prosadila mnoho rozhodnutí, s kterými nesouhlasím ani při dobré vůli se nedají považovat za pravicové, v první řadě zvýšení DPH. ODS je navíc totálně rozvrácená a nemá jasno ani v tom kdo ji vede.
O dalších stranách ani neuvažuji, vidím jen recesisty, populisty, extrémisty, podnikatelské záměry, a levici. Takže vím jen, že volit půjdu.
A myslím, že takovejch lidí je hodně, takže mě ani neudivuje, že se hodně lidí rozhodne až "za plentou." Proto taky nevěřím průzkumům, který se jak doufám zatím dost pletou.
církevní restituce jsou jednou z mála věcí, u který s touhle vládou souhlasím, ale to bych moc nerozváděl, ptž v tomhle jsou lidi rozdělený, jak rudý moře a nic je nespojí...
:-)
Darren: radši bez komentáře...
Sederik: absolutní souhlas...