Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
1568101136

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Hildegarda Řekla bych, že s kočárkem se blbě pádluje... Asi jsem sobecká, ale budu i s dítětem chtít mít chvilku jen pro sebe (jít se projet na vodu, na bruslích, zasílit si...), kdy se o dítě bude starat jeho otec a to samozřejmě bude i naopak (se zohledněním na věk a potřeby dítěte).
    A kamarádů s dětmi mám zatím minimum (a někteří ditě mít v nejbližší době nebudou, někteří dokonce pravděpodobně nikdy), takže se budu chtít vídat i s bezdětnýma.
  • @Everett_Young U nas sa ratalo s vyssim kurzom, aky nakoniec urcili, takze to nebolo take zle :). Ale zvykat si na 4 cislice namiesto piatich teda chvilu bolelo. Ale vzdy to bolo lepsie, ako ked babke za komunistov odfaklili dve cislice a konverzny kurz bol limitovany na isty obnos, takze prisla skoro o cely majetok.
  • @Krisa Tak teď znáš další osobu, která děti mít v dohledné době nebude a možné je nebude mít nikdy.
  • @Hildegarda Já tu neobhajuji komunismus, ani neodsuzuji pravicové strany. Pouze jsem se snažil Gorglojovi vysvětlit, proč nevolit konkrétně strany Top 09 a ODS. Protože v těch stranách jsou lidé kteří se na rozkradení a zadlužení majetku podíleli mnohem větší měrou než kdy komunisté za nichž byl naopak státní rozpočet v plusu, neboť on tu tvrdil že v letech 1948-1989 komunistická strana neuvěřitelně zadlužila ČeskoSlovensko. Viz statistiky o státním rozpočtu o pár stránek zpět předložené Flankerem.

A to že je přechod z Slovenské koruny na Euro méně špatný než měnová reforma za komunismu pořád nemění nic na tom, že je špatný, i když ne tolik.
  • @Everett_Young Ale o to vlastne ide. Hospodarstvo bolo v pluse za komunizmu aj vdaka napr tejto legalnej menovej kradezi. Teraz sa kradne, ale nelegalne ale podla mna v mensej miere. Mozes si aspon otvorit hubu a nemusis drzat krok, co vlastne robis :).A ako som uz povedala, mne ten prechod vyhovuje, nestazujem sa :)
  • @Hildegarda Ale tady jde o ten problém, že tyto dvě strany uměle zadlužili stát permanentním rozkrádáním a nyní jdou do voleb s heslem "buď nás zvolíte a mi zkusíme smazat ten dluh který jsme udělali (ano, ale z peněz voličů, ne ze svých vlastních a stejně to nebude fungovat jak již bylo popsáno výše) nebo přijdou komunisti!" Neměli by se strany náhodou přetahovat o to kdo je lepší, a ne o to kdo je nejméně nejhorší a ještě se k tomu veřejně přiznávat?

Navíc je tu stále problém jimi způsobených restitucích, které jsou sami o sobě mnohem větší krádež než jakákoli měnová reforma v ČSR 20. století, protože "vrátit (ve smyslu darovat)" někomu něco co měl jenom pronajaté, je očividně podvod. Představ si, že bys někomu pronajímala byt, pak mu vypověděla nájemní smlouvu a on si vydupe, že mu musíš ten byt darovat. To ti nepřipadá jako jako krádež? Mě tedy rozhodně ano.
  • @Krisa Nie si vobec sebecka, len niekedy to nejde. Kazde dieta nie je ako z casopisu. Niektore prespi cely den a niektore musis kojit kazdu hodinu, lebo ti ide roztrhnit hlavu od toho placu.

A s bezdetnymi som sa akosi prestala stretavat postupne. Oni nechapali moje problemy, ja zase ich. Oni sa chceli stretnut, ked som mala chore dieta, alebo rucalo ako pavian a nakoniec som tolkokrat musela odrieknut, ze uz ma radsej ani nevolali :)

@svoa00 Presne tak. Kazdy pred porodom hovori, ako to zvladne, ze si neda diktovat od frcka, ale zisti, ze cely zivot ma zrazu naruby.
    Ak si chce zena zachovat tu istu slobodu, tak nesmie kojit a treba si najst opatrovatelku na plny uvazok (alebo chlapa bez prace) :).To mi pripomenulo Kate, ktora bohorovne tvrdila, ze ona opatrovatelku mat nebude a tudle. Preslo par tyzdnov a opatrovatelka nastahovana :).
  • @Everett_Young Nehovorim, ze restitucie boli v poriadku. Pokial viem, u nas sa vsak restitucie netykali prenajatych pozemkov, budov, ale stale su s nimi problemy. Kradeze vsak mozes zaradit do roznych skupin. Keby sme tu vypisali vsetky, tak to zaberie par stranok.
    Ja vam nezavidim tie volby, lebo u nas je to podobne, nemas koho volit a je to smutne.
  • @Hildegarda To je dost naivní prohlášení. Obzlášť dnes si musíš dávat pozor na to co kde komu řekneš a likvidace skrze peníze je o dost drsnější. Takže ironicky držíš krok a hubu o dost podstatněji než za minulého režimu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Hildegarda Tak já přdpokládám, že otec toho dítěte se o něj jednou za čas zvládne na ty dejme tomu 2-3 hodiny, aniž by z toho měli nějaké strašlivé následky.
    A o zachování stejné svobody jsem nikde nemluvila, jen nevidím jako strašlivý problém třeba 2x týdne na hodinu až 2 vypadnout.
  • @Krisa Prajem ti to, sama uvidis, ako to budes zvladat. Ale vacsina matiek namiesto toho, aby niekde vypadla, si radsej dospi noc :)
  • upraveno 4. října 2013
    @Tom Mas pocit, ze sme cenzurovani, ze je tu nasadeny nejaky agent, ze ked, ako moj znamy, povedal v krcme, ze komusti su k***y, tak ta hned zabasnu? Ze nemozes ist studovat, lebo tvoj otec nema dobry kadrovy posudok? Nepripadam si v tomto naivna. V mojej rodine je dost osobnych skusenosti.

Pozri si film Ucho
  • upraveno 4. října 2013
    @Everett_Young Ach jak ty jednoduše si se nechal obalamutit tím "plusovým" komunismem...
    A ještě si myslíš, že máš pravdu. Za KSČ bylo výrazně v plusu jen díky znárodňování.Zvlášť když ještě pomineme jak často komunisté tvrdili, kde co aby to vypadalo, že komunismus funguje lépe než kapitalismus. (falšování u komunismu není neobvyklé)

Je pro tvou informaci, kdyby nás neosvobodili soudruzi mohli jsme spadat mezi nejbohatší země světa.

Moje poslední reakce na toto téma :)
  • Volit sociální demokraci...ach bože... :roll:
  • upraveno 4. října 2013
    .
  • Hildegarda napsal(a):

@Ugla

A ja osobne utracam iba na potraviny. Sem tam nejaky sampon a raz za pol roka sveter ci tricko :).

:o heh, a co tak na kinžky, za tie nič ? :twisted: neverím :anxious:
  • @Gorgloj Pokud nejsi schopný přečíst (a porozumět textu) to co jsem napsal, tak asi mi dva nemáme o čem diskutovat. Ty pořád dokola meleš "komouši komouši" zatím co já se jen snažím vyvrátit tvoje tvrzení, reálnými statistikami, a jak už jsem asi desetkrát řekl, nezastávám se komunismu. Jen se snažím poukázat na to co udělali špatně Top 09 a ODS. Jak sis mohl již přečíst, volím nejspíše Piráty, tedy stranu pravicovou. Mohl bys být prosím tak laskav a zkusit vyvrátit to co jsem napsal, něčím jiným než neustálím tvrzením "to komanči" a podložit to nějakými reálně dohledatelnými údaji?

Co se týká těch nejbohatších států světa, řekni mi prosím, jak bychom toho dosáhli. Exportem? Čeho? Jediný nezadlužený stát je Čína a tam vládne dost tvrdý režim. Byli bychom tedy jako čína? Prosím rozveď to a dolož něčím průkazným
  • EY: nemůžeš se ohlížet pouze na čísla, ale třeba i na investice... - můžeš držet plusovej rozpočet a nikam neinvestovat... - vlády poté budou v mínusu, protože budou dohánět investiční manko(např. zaostalej rozvoj) a ta původní vláda pak bude říkat, jak ona byla v plusu... - ale to, že seš(to jako stát) pak konkurence neschopnej a technologicky 20 let pozadu už se v číslech, pochopitelně, projeví až u těch dalších vlád... (ať už potom vládli modří nebo oranžoví)
    Tvůj argument je stejně pravdivej, jako když řekneš, že osoba A váží 80 kg a proto je hubenější než osoba B, protože ta má 85 kg... - ale nezmíníš, že osoba A má 165 cm a osoba B má 190 cm...
    nemluvě o jinejch hodnotách jako například svoboda...
  • @Stark z hor Nejde pouze o tyto údaje, jde právě o to mnohokrát prokázané jednání ze strany konkrétních osob jako Miroslav Kalousek, který je zapletený ve všem od nákupu nefunkčních Pandurů, přes chybějící peníze u nákupu Gripenů a spousty dalších zakázek. Jak jsem již řekl, nebojuji zde proti pravicové politice, ale proti stranám Top 09 a ODS, protože většina z těch co kradli dříve prostě přehodili barvy a jedou dál. Taky by mě zajímalo tvé vyjádření k církevním restitucím, které jsou evidentní krádež, a kterým se tu při odpovědích všichni kromě Hildegardy taktně vyhýbáte. Jde o to že lidé jako Nečas a Schwarzenberg byli přítomní, spolu s Havlem, Zemanem a dalšími u rozprodeje státního majetku, který proběhl za zlomek jeho reálné hodnoty a o hromadu dalších průšvihů. Doporučuji ti přečíst si celou diskuzi někam na stranu 3 nebo kde jsme to začali. Také se tu snažím přimět Gorgloje k nějaké jiné argumentaci než "to všechno komanči" a k nějakému podložení jeho tvrzení. Ty vypadáš že by s tebou mohla být rozumná řeč, tak až to dočteš, tak se k tomu nějak vyjádři.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. října 2013
    Amberjack napsal(a):

Volit sociální demokraci...ach bože... :roll:

Nikomu to nevnucuju, pouze jsem odpověděl na otázku. Jinak je to čistě moje věc a tobě je po tom...
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @flanker.27 díky za odpověď. Tajemství to možná není, ale já to nikdy nezaregistroval :-) No, opravdu moc rozhodnutých není.

----------------------------

Pobavila mě kauza BOBO a meletesku blesku, i když mi BOBO přijde jako ženský KOKO* tak Svěrák to taky dost přehání, je to hrozně směšné a trapné.
  • @Stark z hor Jedinou svobodu kterou ti dnešní demokracie je, aby s tebou někdo vytřel pozadí. Žádnou další nemáš.
  • Hildegarda napsal(a):

@Tom Mas pocit, ze sme cenzurovani, ze je tu nasadeny nejaky agent, ze ked, ako moj znamy, povedal v krcme, ze komusti su k***y, tak ta hned zabasnu? Ze nemozes ist studovat, lebo tvoj otec nema dobry kadrovy posudok? Nepripadam si v tomto naivna. V mojej rodine je dost osobnych skusenosti.

Pozri si film Ucho

Jenže dnes jsme už lehce postoupili, sledují se telefony, emaily, internet footprinty, a když se znelíbíš státní moci, tak tě stále jednoduše může nechat vyrazit z práce a žádnou už nikdy v životě nezískáš. A ano, zařídit aby tvoje děti šli ze školy pryč je taky maličkost.

Ale dneska už se nedělají přímé represe, ale ekonomické. Vypíše se třeba falešná exekuce, seberou ti všechno, vyrazí tě na ulici, a končíš.
  • @Hildegarda - Volím Piráty, chci Pandur =D

image
  • Hm, člověk je chvíli pryč a úplně vypadne z předvolebního kolotoče. Co je proboha SSO?
    Jinak zatím nevím, koho volit, ale času dost (teda jestli jsou volby, kdy myslím, že jsou :-)
  • upraveno 5. října 2013
    Bohužel nejsem rozhodnutý koho volit. Jsem pravicový volič a moc velký výběr v naší zemi nemám. Pokusim se shrnout moje myšlenky.
    Nejpravicovější program má pravděpodobně SSO, méně státu více občanům s tím souhlasím. Pokud odhlédnu od faktu, že jediná osobnost ve straně je P. Mach, strana nemá tradici a celé to působí trochu jak z učebnice ekonomie, nesouhlasím s vystoupením z EU. To je nesmysl a to jak z ekonomického hlediska, tak z geopolitického. (A to mi EU taky leze pěkně krkem.)
    Tradiční "pravicové" strany ODS a TOP09, jsou momentálně zkompromitované účastí ve vládě, která sice měla dílčí dobré výsledky (aniž by je veřejnosti dokázala prodat), ale prosadila mnoho rozhodnutí, s kterými nesouhlasím ani při dobré vůli se nedají považovat za pravicové, v první řadě zvýšení DPH. ODS je navíc totálně rozvrácená a nemá jasno ani v tom kdo ji vede.
    O dalších stranách ani neuvažuji, vidím jen recesisty, populisty, extrémisty, podnikatelské záměry, a levici. Takže vím jen, že volit půjdu.
    A myslím, že takovejch lidí je hodně, takže mě ani neudivuje, že se hodně lidí rozhodne až "za plentou." Proto taky nevěřím průzkumům, který se jak doufám zatím dost pletou.
  • EY: sorry, ale tu diskusi od startu fakt číst nehodlám :-)
    církevní restituce jsou jednou z mála věcí, u který s touhle vládou souhlasím, ale to bych moc nerozváděl, ptž v tomhle jsou lidi rozdělený, jak rudý moře a nic je nespojí...
    :-)

Darren: radši bez komentáře...

Sederik: absolutní souhlas...
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Průzkumy jsou zaplacené a zmanipulované, ale nerozhodnuté voliče dost ovlivní.
  • @Stark z hor Tak téma církevních restitucí radši ani nezmiňuj, nebo by mohl následovat slušný flejm. I z mojí strany.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.