Volby
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
A navíc Thorar má pravdu s těma ulejvákama
Obzvlášť se mi pak nelíbí tahle formulace "Není spravedlivé, aby ostatní přispívali ze svých daní na
studium těm, kterým může studium přinést dodatečný prospěch." Wtf? Od lidí, kteří vystudovali "zadarmo" to zní poněkud pokrytecky. Pokud si pánové koupili tituly v Plzni, pak se omlouvám. Navíc jsem z toho jejich programu vyčetla (je možné, že jsem si to vyvodila blbě), že by rádi školné i na středních školách a základní školství založené na domluvě škol a rodičů...ehm? A vůbec s tím "vracením" daní občanům, to nebude až tak růžové, jak to vypadá, když je to napsáno velkým tučným písmem na plakátu.
A generalizujes - napr taky pocitac by dnes vysiel ovela lacnejsie, nie vsetky segmenty zdrazeli a platy tiez o hodne porastli. Aspon u nas. Skus si najst nejake porovnanie, lebo neviem, ci si velmi pamatas, co bolo pred siedmymi rokmi ;). Ja som sa pred siedmymi rokmi po VS zamestnala ako matematik a v hrubom som mala cca 13000 Kc. Za to by terajsi absolvent Matfyzu odmietol vobec poslat CV.
Rožky su rohliky.
A ked uz hovoris o tej urovni VASICH skol, skus si precitat toto
:-D
Pripomenulo mi to vsak pripad jedneho dievcata, co u nas vystudovalo konstrukciu leteckych motorov, ale stale sa nemoze zamestnat, lebo tu ziadne motory nevyrabame. Z mojho gymplu polovica ludi islo na pravnicku. Co myslis, kolki z nich su pravnikmi? Umelo sa udrziavaju skoly, odbory a pocet miest. Kvalita klesa, ale studaci sa az neskoro zamyslaju nad tym, ale vobec budu mat z toho uplatnenie. "Ved je to zadarmo, ked sa mi nebude pacit, prejdem na inu, aj tak ide iba o titul" a pod
A 20000 je teda poriadny narast oproti mojim 13000, nemyslis? ;)
A uprimne, akovladas Ruby, tu u nas mas do hodiny pracu. Dva, tri roky? Seriously? Tu sa o programatorov kazdy trha.
Anebo dostaň nápad a podnikej.
EDIT: A jak už jsem psal v předchozím příspěvku, hje to sice nárůst 7000 ale reálná hodnota těch 20 000 je nyní nižší než před 7 lety těch 13 000. Jednoduše sice je to víc peněz ale koupíš si toho za ně méně.
Na V-školu jsem šel za svoje (aka zacáloval jsem si sám školné) na zahraniční prestižku, když už tě to zajímá.
3) na mě můžeš být zlá jak chceš, já se nenechám tak snadno odbýt :-D
Rozdiel 7000 prekracuje ovela inflaciu, ktora za sedem rokov nastala, takze realna mzda je vyssia.
Edit: U nas ani v tych najhorsich poslednych rokoch nebola inflacia viac ako 5 percent rocne.