Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
1356736

Komentáře

• @Gorgloj Ale pravice nás tam taky nedovede to je to co ti říkám :D

Pokud jsi v tomto ohledu opravdu tak informován tak jistě víš že jedním z nejzadluženějších států světa je U.S.A, tedy krajně pravicová země.

Ad zadlužení - nejvíce nás zadlužilo trio Havel, Klaus, Zeman když po revoluci rozprodali podniky s multimiliardovou hodnotou za extrémě nízké částky do soukromého vlastnictví - většinou sobě nebo svým přátelům. Viz prodej Lucerny, prodej Zbrojovky a prodej mnoha dalších firem s mezinárodním exportem. Tohle na KSČ opravdu nesvedeš :-)
  • upraveno 2. října 2013
    @Everett_Young ty peníze bych dal do uvozovek.Tyhle půjčky v takovymhle množství jsou jenom čísla aby se vědělo kolik kdo dluží.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Aha, teplé barvy. Chvilku trvalo, myslel jsem na Darrena a nedošel mi ten druhý význam :-)
  • @M1on Samozřejmě, to se snažím říct, ten dluh nemá žádnou reálnou hodnotu a je nevymahatelný.
    Pravice, levice, je to jedna pakáž, ty pojmy jim stejně nic neříkají. Vlastně nikomu. Pokud někomu skutečně půjde o blaho země a ne své kapsy, je mi jedno jakou barvu bude mít a podpořím ho. Ale za těch 25 let co máme "demokracii" jsem nikoho takového nepotkal.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Thorar My máme právě doma 4% mléko do kávy - doufala jsem, že bude duhové, ale nic :(
    @Krisa To bude tím, že už dávno to nejsou 4%, ale víc. Musíš přidat a bude i duhové =D
  • možná mne ukamenujete, ale myslim že Česko a demokracie moc nejdou do sebe
  • @Marek To je pravda. TO co tu máme my, má k demokracii hodně daleko. Za to není proč tě kamenovat.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Od čeho je odvozeno to číslo? Od podílu v populaci?
    @Montezuma3 jo jo, průměr pro celý svět.
    Kapitalismus, demokracie, to u nás musí být v uvozovkách.
  • @Everett_Young
    U.S.A, tedy krajně pravicová země
    =D
  • @M1on Tvrdí to o sobě, tak je u toho necháme ;-) To že můžou tak maximálně svobodně říct že jsou svobodní, to je věc druhá
  • @Everett_Young Existuje lék na oddlužení - znárodnění bank :twisted: Teď ale vážně - žádná banka samozřejmě nikdy nebude po žádném státu vymáhat dluh, takže skákat ze střechy nemusíme. Add Čína... je vtipné, jak jsou z ekonomické moci Číny všichni podělaní. Dost ekonomů upozorňuje na to, že to, co zažívají, je ekonomická bublina nepodpořená reálnými možnosti, která bude postupně opadávat. Takže tomu státnímu dluhu se soudruzi taky nevyhnou.
  • @svoa00 Já vím, že nevyhnou, jen je uvádím jako dosud nezadlužený stát pro podporu svého tvrzení.
  • @Everett_Young KSČ může vesměs za všechno v ČR, češi před komunismem bylo úplně něco jiného než teď, a za to můžou komunisti nenech se zmýlit ;) Ty co jsou teď v politice většinou v té době vyrůstaly a podle toho se chovají, ne všichni, ale většina.
    @Gorgloj Děláš jak kdyby přilítli marťani a zotročili nás :-) Ne, pořád to byli češi kdo ubližovali vlastním čechům.
  • upraveno 2. října 2013
    @Gorgloj a např JAWA na to doplatila
    a věnujme se tématu
  • @Gorgloj Takže ty popíráš že trio Havel, Zeman, Klaus rozkradli většinu státních firem hned po převratu? Protože na to existují celkem jasné důkazy. Prosím, sundej si ruce z uší, otevři oči, přestaň si zpívat lalalalalala a zkus něčím protiargumentovat, místo neustálého opakování toho samého. Předložil jsem ti několik věcí k posouzení, ani na jednu z nich si neprojevil jinou reakci než "stejně za to můžou komunisti". Je opravdu tak těžké najít a postnout protiargumenty?
  • upraveno 2. října 2013
    @Everett_Young Státní firmy byli "rozkradeny" jak říkáš, protože po převratu (zadlužené, ano zadlužené), nedokázali konkurovat západnímu trhu, tudíž byli prodány a levně, je otázka, kdo je koupil. A ano kradlo se při tom. Kdo by si nevzal když se rozkrádalo, ale přisuzovat to třem lidem, ikdyž je moc rád nemám, není na místě.
    Z tebe žádný jiný pádný argument nevypadl, krom toho, že celosvětový ekonomický systém je jeden velký paskvil (což je), ale tvoje reakce na to je, nebudeme dělat nic, budeme se tvářit hezky jak nám to krásně jde do .... Přijde ti to správné?

Taky si musíš připustit ty, že KSČ bylo to nejhorší co mohlo Česko potkat.
  • @Thorar Kromě obětí při příchodu "bratrských vojsk" :twisted: To, že se tu k moci dostali komunisti, se nestalo v bublině, byl to výsledek oprávněné nedůvěry vůči západním zemím, dohod poválečných mocností a promyšlené sovětské propagandy (nebo v tomhle případě spíš opravdu sprostých lží). Definuj "ublížit".

@Gorgloj Hamižné svině z nich neudělala zkušenost s komunismem, ale bezzubá vymahatelnost práva. To ale není česká nebo "postkomunistická" specialita.
  • @svoa00 Do komunismu byli češi hrdý národ, řekni mi kdo je hrdý teď? Je to lehké když jednáš s Němcem z bývalého NDR tak je to většinou absolutní buran a hajzl, Němci ze západu jsou mnohem lepší, to jsem nevyčetl, ale rodinná zkušenost.
  • @Gorgloj Tak konečně vyklop koho budeš volit a basta =D
  • @M1on To by bylo moc jednoduché, ale já myslím, že už moc možností nezbývá, z těch názorů co tu píšu :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Jeden tématický vtip (síce nie k Česku) =D
    image

A k demokracii zopár citátov
    Rothbard: ,,Demokracia je, keď dvaja vlci a jedno jahňa hlasujú, čo bude na večeru."
    Churchill: ,,Najlepším argumentom proti demokracii je päťminútový rozhovor [o politike] s priemerným voličom."

A Churchill bol obzvlášť vtipný. ,,Môžete sa spoľahnúť na Američanov, že urobia správnu vec, po tom, čo vyskúšajú všetko ostatné."
  • @Gorgloj Dovedu si představit i horší věci co nás potkali, jako například připojení k třetí říši takže bych to tolik nepřeháněl :-) Navíc, pokud si prověříš minulost členů většiny pravicových stran v česku zjistíš, že jejich zástupci byli před revolucí z velké části zapálení stranící šířící komunismus. Kalousek, Nečas, Fisher a další. Byli tam léta a říkali jaký je západ odpad, přišla revoluce a oni hned otočili o 180% a "náhodou" při tom nabrali hromadu peněz. Navíc "demokratická" ústava která zde v ČR funguje nyní (protože ta před převratem byla fuj) umožňuje naprosto nechutné obcházení práva (zeptej se Flankera, je vystudovaný právník, co ti řekne k našemu právnímu systému).
    ale tvoje reakce na to je, nebudeme dělat nic, budeme se tvářit hezky jak nám to krásně jde do .... Přijde ti to správné?
    Když ti hoří dům, je lepší z něj utéct než ho hasit lžičkou. Proč? Protože ho stejně neuhasíš, jenom tam zbytečně uhoříš.

Definitivní oddlužnění, není za současných podmínek pro žádnou zemi možné. Muselo by dojít k restartu ekonomiky ve všech světových zemích naráz, což je opět nemožné, protože pokud padne ekonomika všude naráz, tak věci ztratí hodnotu a nastane totální chaos. Pokud by ekonomiku resetovali jedna země po druhé, jak tě teď asi napadlo protože jsem říkal všechny země najednou, tak by to také nefungovalo, protože než by se stihly oddlužnit všechny země, byly by ty co začínali opět v dluzích. Krize - jak finanční tak krize v Řecku - je uměle vyvolaná a nemuselo k ní vůbec dojít, stejně jako ke krizi v USA v roce 1929.
  • Gorgloj napsal(a):

@svoa00 Do komunismu byli češi hrdý národ

Tos mě pobavil :D Pro první republiku to určitě platilo, předtím snad naposledy někdy za husitství.

• @Everett_Young Hm, nerad to říkám, ale možná by nám bylo pod Hitlerem líp, když by nás nechal žít... možná radši nežít.
    80% všech politiků bylo pro ksč možná víc to nepopírám.
    Pokud vím tak náš právní systém vychází ze dvou vzorů a ta slátanina nefunguje na to se nikoho ptát nemusím :D
    Dnešní ekonomický systém je plný "imaginárních" čísel, které se točí kolem a kolem, ten systém je špatný, ale změnit se to nedá.
    Radši bych ten dům hasil lžičkou, ze zvyku neutíkám
  • upraveno 2. října 2013
    @svoa00 první republiku jsem myslel, promiň neupřesnil jsem to :D
    naše ehm hrdost za rakouska-uherska atd. nebyla moc vysoká :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.