Volby
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Celá moje rodina volí TOPku.
Samozřejmě, ale tím že v něm utopíš víc peněz si nijak nepomůžeš. Jen v něm prostě utopíš víc peněz, to je vše.
Pokud jde o můj odhad toho, koho budeš volit tak myslím že TOP 09. Ale zeptám se tě takhle. opravdu chceš volit někoho kdo souhlasil s podpisem dohody ACTA (tj kompletní cenzurou internetu - tady můžeš vidět ty tvoje "komunisty" a přitom to navrhla údajně pravicová strana) a někoho kdo odhlasoval navrácení majetku církvím, které ty pozemky neměli ve vlastnictví, ale pouze v pronájmu, a tudíž na ně nemají žádné právo?
Pokud by ten dům byl všechno co mám, tak proč od něj utíkat?
Mě šlo s třetí říší hlavně o to že neruinoval průmysl a zemědělství a celkově infrastrukturu, to co nám tu zbylo po komančích snad ani nestojí za řeč ;)
to je ono při podpisu mnichova moc dobře věděli co je zač.
Ty si nějak neuvědomuješ, že všechny podniky v ČR museli najednou počítat s celosvětovou konkurencí a Škoda třeba padla právě kvůli mnohonásobně menšímu kapitálu než měli ostatní firmy obdobného rázu. Nepopírám, že se rozkrádalo, ale uzavřený trh, který najednou přerostl v otevřený ve spojení s pofidérním právem, byl pro hodně firem masakr.
Je jedno jakému tlaku podnik musí čelit, pokud státní podnik prodá z nařízení presidenta 80% svého majetku, zbylých 20 stále fungujích procent ukončí výrobu, a podnik se pak prodá známému z hospody za pár tisíc, pak samozřejmě ten podnik nemůže dál fungovat ať už má konkurenci jakoukoli. Samozřejmě, prodej VÝDĚLEČNÝCH (a že jich bylo dost) státem vlastněných podniků do soukromých rukou také ohromě přispěl k zadlužení, protože stát tak přišel o více než 70% příjmu.
Je mi jedno kdo tam diktaturu vedl, šlo mi o to kolik lidí při tom skoku zemřelo.
Připomíná mi to jinou diskuzi, kdy byl argument, že české lesy byli v plusu dokud měli znárodněný majetek, když se vrátil tak byli najednou v mínusu.
Proč to vytahuju? No protože zbrojovka byla znárodněna a pak privatizována. A nebyla sama. Takže zjednodušeně Stát přišel o 70 % "nakradených" příjmů, pokud si tak potrpíš na detaily.
A co se týká té pálky kterou vracíme církvi, tam jsem již říkal, že se jednalo o pozemky které měli v pronájmu - stát je tedy nevyvlastnil, ale pouze ukončil nájemní smlouvu - církve tudíž nemají nárok na jeho vrácení, protože jim prostě NEPATŘIL a tenhle obrovský podraz s majetkem (a v tomto případě musíš uznat že to podraz je) zinscenovala právě koalice ODS+Top 09 jak jistě víš, protože to tehdy ještě spolu s bývalými VV odhlasovali. Takže ono ukazovat jen na komunisty co se týká státního dluhu je dost krátkozraké, obzvlášť pokud se podrobně prohrabeš v statistice příjmy/výdaje státu za poslední roky. Pokud jsi opravdu informatik, tak jistě s přehledem zvládáš i matematiku, a tohle si dokážeš snadno spočítat - stačí jen chtít a nezavírat před tím oči.
Ostatně Schwarzenberg je jedním z lidí který na restitucích vydělal nejvíce, právě proto že majetek hned po "navrácení" odkoupil od Katolické Církve do soukromého vlastnictví za zlomek ceny (pokud tě zajímá, kde jsem tento údaj sebral, stačí nahlédnout do katastru nemovitostí a prohlédnout si parcely které připadli církvím,pokud si dohledáš současné majitele, zjistíš, že většina těch pozemků přešla právě na lidi z Top 09, nejvíce se na nich pak obohatil bývalý Křesťanský Lidovec Kalousek (jak ironické že?)).