Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
1246736

Komentáře

• Everett_Young napsal(a):

ústava která zde v ČR funguje nyní (protože ta před převratem byla fuj) umožňuje naprosto nechutné obcházení práva (zeptej se Flankera, je vystudovaný právník, co ti řekne k našemu právnímu systému).

Česká ústava je hlavně formulovaná vágně, takže vznikají takové perly, jako že předčasné volby se například musejí vyhlásit v "nejbližším možném termínu" nebo jak je to formulované.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Takže nikdo nemá jasno koho bude volit?
  • @Thorar Dobře ok, řekl sis o to. :D

Celá moje rodina volí TOPku.
  • Gorgloj napsal(a):

Hm, nerad to říkám, ale možná by nám bylo pod Hitlerem líp, když by nás nechal žít... možná radši nežít.

8-O
  • @Dreamer ano myslím to vážně, radši nácky než komanče.
  • @Gorgloj asi si uvědomuješ, že tímhle výrokem sis pohřbil všechnu dosavadní snahu o rozumnou argumentaci.
    upraveno 2. října 2013
    Ani to moc nebolelo, viď? Kdo další se s námi poděli o svůj coming out?
  • @Dreamer Schválně, proč?
  • @Gorgloj
    Hm, nerad to říkám, ale možná by nám bylo pod Hitlerem líp, když by nás nechal žít... možná radši nežít.
    Víš že pod Hitlerem už bychom byli všichni mrtvý, protože hodlal vyhladit i slovanskou rasu? Tedy, pokud samozřejmě nejsi urostlý, modrooký Árijský blonďáček, pak by se ti samozřejmě žilo mnohem lépe =D Pokud ne, tak tě zdravím, dávno mrtvý Gorgloji, který se nejspíše nikdy nenarodil, protože celá tvoje rodina nespíš umřela v likvidačním táboře :wall:
    Radši bych ten dům hasil lžičkou, ze zvyku neutíkám
    Takže bys radši uhořel, než se zachránil a nechal dům hořet? Promiň že to říkám tak rovnou, ale přijde mi to neskutečně hloupé. :wall:
    80% všech politiků bylo pro ksč možná víc to nepopírám.
    Zhruba takhle: V současné době zůstali v KSČ jen ti fanatici kteří opravdu věří tomu že něco takového může fungovat (samozřejmě že nemůže, lidi nikdy nebudou na sebe mezi sebou tak hodní aby mohl v jakémkoli větším měřítku fungovat komunistický systém) ale ti kteří toho nejvíce jak ty říkáš nakradli, ti převlékli kabáty (nejvíce právě obklékli pravicové kabáty) a vesele si kradou dál. Viz Expert na všechno pan Kalousek který strávil v KSČ třikrát delší dobu než z levicového přístupu obviňovaný Zeman. To jen pro upřesnění faktů. Stejně tak Petr Nečas, který zde sice strávil času méně, ale to mu na kuráži rozhodně neubralo.
    Dnešní ekonomický systém je plný "imaginárních" čísel, které se točí kolem a kolem, ten systém je špatný, ale změnit se to nedá.
    Samozřejmě, ale tím že v něm utopíš víc peněz si nijak nepomůžeš. Jen v něm prostě utopíš víc peněz, to je vše.

Pokud jde o můj odhad toho, koho budeš volit tak myslím že TOP 09. Ale zeptám se tě takhle. opravdu chceš volit někoho kdo souhlasil s podpisem dohody ACTA (tj kompletní cenzurou internetu - tady můžeš vidět ty tvoje "komunisty" a přitom to navrhla údajně pravicová strana) a někoho kdo odhlasoval navrácení majetku církvím, které ty pozemky neměli ve vlastnictví, ale pouze v pronájmu, a tudíž na ně nemají žádné právo?
  • @Gorgloj Předpokládám, že jistě bys patřil k těm, co by si dle rozkazu šli s úsměvem na tváři stoupnout do fronty na sprchu :roll:
  • @Everett_Young Vím, že to plánoval, nejsem vůl. Já bych tam ani žít nechtěl, ale rozhodně by z průmyslu a zemědělství zbylo víc než od komančů.

Pokud by ten dům byl všechno co mám, tak proč od něj utíkat?
  • Nejvíc by mě stejnak zajímalo koho bude volit everett, když je tak zapílenej do diskuze 8-)
  • @Dreamer Věř tomu, že ne, rozhodně dobrovolně. Ale tohle hraní na to Hitler byl nejhorší ze všech fakt miluju. Pokud si chceme hrát do detailů tak za válku mohli Francouzi a Britové, nebo pokud bych to přehnal tak Američani a taky bych nebyl daleko od pravdy. Každá věc v historii má víc stran. :)

Mě šlo s třetí říší hlavně o to že neruinoval průmysl a zemědělství a celkově infrastrukturu, to co nám tu zbylo po komančích snad ani nestojí za řeč ;)
    @M1on Už psal koho možná. To je víc než většina lidí v diskuzi.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Gorgloj To je sice možné, ale Francouzi či Britové nechtěli hromadně likvidovat nižší rasy, protože prostě proto.
  • @Thorar pravda já zapoměl
  • Co se týče té akta tak s tím nesouhlasím, ale na druhou stranu jako informatik vím, že autorská práva jsou problém a něco se s tím musí dělat.
  • Tak určitě, je dobré umírat s myšlenkou, že na naších hrobech bude zbudován zářivý prosperující stát ;)
  • @Krisa Ano, ale to je neomlouvá, oni věděli co Hitler je a stejně ho nechali být ;)
    to je ono při podpisu mnichova moc dobře věděli co je zač.
  • @Dreamer bavili jsme se o prosperitě země ne? :D
  • @Gorgloj To asi nemyslíš vážně že ne? Zemědělství nám nejvíce zkazila EU zavedením dovozních kvót (tj státem stanovené procento povinně importovaných plodin, průmyslových produktů a podobně a plánovaným zemědělstvím při kterém procentuelně určuje osev půdy v jednotlivých státech - nepřipomíná ti to pětiletky, když se v tom komunismu tak vyznáš a tak moc dobře víš co konkrétně tu zničili?) Prosím o uvedení konkrétního příkladu. Pokud si dohledáš výkazy o majetku hospodářských družstev před privatizací (dal bych je sem, ale už nevím, kde jsem je četl a nechce se mi to hledat, pokud tě aspoň trošku zajímají objektivní čísla, jistě jsi natolik inteligentní aby sis to našel sám) tj v polovině devadesátých let, tedy již po komunismu vykazovala plusové rezervy a výdělek. Ovšem po prodeji byla tato družstva buď vytunelována (nevím jak velká procentuální část to byla, takže to ti neřeknu) a zbytek z nich byl zničen právě dovozními kvótami upravujícími naše zemědělství a průmysl. Stejně tak privatizace státních podniků jako Škoda Auto, což byl podnik výdělečný a nezadlužený, nebo naše Zbrojovka ze které šli zbraně do celého světa - na západ a na východ. Tato společnost s hodnotou několika miliard (to víš, zbraně se prodávají ať je režim jakýkoli) byla zdiskreditována a následně prodána za ani ne 1% ceny protože údajně nebylo vhodné a důstojné aby ČR podporovala boj ve světě. Ty zbraně se vyrábí dál, většinu výroby převzali firmy ze Spojených Států akorát s tím rozdílem že ČR už na jejich prodeji nevydělává. O tento prodej se mimochodem nejvíce zasloužil právě Václav Havel. Pokud si za svým tvrzením nadále stojíš, předlož mi prosím nějaké údaje dokazující větší zruinovanost hospodářství a průmyslu v letech 48-89 než jaká je dnes. Jsem na ně moc zvědavý
    Ahá, takže on za to v podstatě nemohl, protože mu to nezakázali :P
  • @Everett_Young Víš jak vznikali JZD? Ruinováním schopných sedláků, kteří na polích hospodařili několik generací, to už dnes samozřejmě nefunguje a po pádu komunismu nefunguje ani slavné "JZD" => konec českého zemědělství. Zemědělství bylo založené na rodinné výrobě, když se třeba podíváš jak se vydařila obdoba JZD v číně tzv. Velký čínský krok vpřed velkého Mao Tse tunga.

Ty si nějak neuvědomuješ, že všechny podniky v ČR museli najednou počítat s celosvětovou konkurencí a Škoda třeba padla právě kvůli mnohonásobně menšímu kapitálu než měli ostatní firmy obdobného rázu. Nepopírám, že se rozkrádalo, ale uzavřený trh, který najednou přerostl v otevřený ve spojení s pofidérním právem, byl pro hodně firem masakr.
  • @Krisa To je přehnané, ale kdyby se nesnažili zachránit vlastní zadek, tak se nic z toho stát nemuselo a z toho směru se na to musíš taky podívat ;)
  • Víš jak vznikali JZD? Ruinováním schopných sedláků, kteří na polích hospodařili několik generací, to už dnes samozřejmě nefunguje a po pádu komunismu nefunguje ani slavné "JZD" => konec českého zemědělství. Zemědělství bylo založené na rodinné výrobě, když se třeba podíváš jak se vydařila obdoba JZD v číně tzv. Velký čínský krok vpřed velkého Mao Tse tunga.
    @Gorgloj :wall: Však ti říkám že už se rozpadla, ale převážně kvůli zavedeným importním kvótám, které si jistě dokážeš snadno vygooglovat. Jinak, rodinná výroba by šla do kytek úplně stejně, právě proto, že díky nucenému zboží z dovozu by jejich výrobky byli neprodejné. Jinak čína by se zvrhla v diktaturu ať by vyhrál Tung nebo Čangajšek, šlo jen o to kdo bude v učebnicích dějepisu uveden jako ten zlý tyran =D

Je jedno jakému tlaku podnik musí čelit, pokud státní podnik prodá z nařízení presidenta 80% svého majetku, zbylých 20 stále fungujích procent ukončí výrobu, a podnik se pak prodá známému z hospody za pár tisíc, pak samozřejmě ten podnik nemůže dál fungovat ať už má konkurenci jakoukoli. Samozřejmě, prodej VÝDĚLEČNÝCH (a že jich bylo dost) státem vlastněných podniků do soukromých rukou také ohromě přispěl k zadlužení, protože stát tak přišel o více než 70% příjmu.
    Jestli tohle je vzorek do voleb tak to budou fakt šílený volby. Dva lidé co mají jasno, dva možná, zbytek neví koho volit a budou se rozhodovat až jim přijdou lístky.
  • upraveno 2. října 2013
    @Everett_Young Nejde o to jak se rozpadlo jde o to,že vůbec vznikla, můj osobní názor je že JZD byl jeden velký omyl.
    Je mi jedno kdo tam diktaturu vedl, šlo mi o to kolik lidí při tom skoku zemřelo.

Připomíná mi to jinou diskuzi, kdy byl argument, že české lesy byli v plusu dokud měli znárodněný majetek, když se vrátil tak byli najednou v mínusu.
    Proč to vytahuju? No protože zbrojovka byla znárodněna a pak privatizována. A nebyla sama. Takže zjednodušeně Stát přišel o 70 % "nakradených" příjmů, pokud si tak potrpíš na detaily.
    @Thorar Co jsem se bavila se svými přáteli z okolí, tak většina z nich taky neví, protože stejně jako já "nemají koho" volit. Bohužel se jim znelíbili ti, které volili vždy a "noví" stojí taky za starou bačkoru :(
    @Krisa Jo já to kolem vidím taky, a děsí mě to. Tak jsem doufal že tady to bude třeba jiné. Ale není, je to tu samej historik a ekonom teoretik, ale skutek utek.
  • @Gorgloj Ano, nakradených, ale to "nakradené" - tady je to opravdu třeba dát do uvozovek, řešilo ten státní dluh kvůli kterému ty teď tolik panikaříš a který tak nutně potřebuješ řešit. V tom je ten paradox. Ten problém vyřešený byl, a stát z toho více než slušně profitoval, ale problém s tím nastal až právě v momentě kdy se "vracel" (opět v uvozovkách, protože většina toho majetku se při vracení ztratila nebo se ocitla v nesprávných rukou) majetek, což bylo právě po roce 89 ne před ním.

A co se týká té pálky kterou vracíme církvi, tam jsem již říkal, že se jednalo o pozemky které měli v pronájmu - stát je tedy nevyvlastnil, ale pouze ukončil nájemní smlouvu - církve tudíž nemají nárok na jeho vrácení, protože jim prostě NEPATŘIL a tenhle obrovský podraz s majetkem (a v tomto případě musíš uznat že to podraz je) zinscenovala právě koalice ODS+Top 09 jak jistě víš, protože to tehdy ještě spolu s bývalými VV odhlasovali. Takže ono ukazovat jen na komunisty co se týká státního dluhu je dost krátkozraké, obzvlášť pokud se podrobně prohrabeš v statistice příjmy/výdaje státu za poslední roky. Pokud jsi opravdu informatik, tak jistě s přehledem zvládáš i matematiku, a tohle si dokážeš snadno spočítat - stačí jen chtít a nezavírat před tím oči.

Ostatně Schwarzenberg je jedním z lidí který na restitucích vydělal nejvíce, právě proto že majetek hned po "navrácení" odkoupil od Katolické Církve do soukromého vlastnictví za zlomek ceny (pokud tě zajímá, kde jsem tento údaj sebral, stačí nahlédnout do katastru nemovitostí a prohlédnout si parcely které připadli církvím,pokud si dohledáš současné majitele, zjistíš, že většina těch pozemků přešla právě na lidi z Top 09, nejvíce se na nich pak obohatil bývalý Křesťanský Lidovec Kalousek (jak ironické že?)).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.