Rovina a Vláda nad ní

upraveno 27. ledna 2014 v Svět ledu a ohně
Rovina je jedna z nejúrodnějších a populačně nejsilnějších královstvích , kde od Věku Hrdinů vládli Zahradničtí Králové ale ti vymřeli při dobývání sedmi královstvích a vláda se dostala do rukou Tyrellů ,dost rodů mají větší právo vládnout Rovině a mnozí se dosuď z jejich vládou nesmířili např: Florentové , ale podle mě si na ni dělají zálusk rod Hightower a Tarly , a nebezpečí také tkví v tom že dost rodů má konexe u zlatého společenství které by si taky rádo ukrojilo svůj kus koláče.
124»

Komentáře

• A tehdy tam ani Jiní ani zombie nepochodujou a drží se dál na severu.
    Ty Martinove jsou tedy jiné, protože ta zatracená ruka uhnila. Nemyslím, že je konzervují, jen animují.
    Magie. Tohle je svět, kde stíny mohou vraždit a ohnivý polibek vrací život i vědomí dokonce po dnech (ikdyž to už má své následky). Ty zbytky roztáli a odpařili se, tedy zbytky byli, žádne puf. Co se týče rychlosti, nuže... Co bys řekl na prudkou mutaci neslučitelnou se životem? Fakt, že to zasáhlo i brnění však nahráva více magii. A díki dávce magie mužeme napomáhat i vývinu a přežití křížencu hodně vzdálených druhu.
    Mluví o žene bledé jak mrtvola s očima jak modré hvězdy. To muže být dost dobře plnokrvní i částečná Jiná i zombie, jelikož ji zvali Corpse queen. Ale nevím nic o černých dlaních, takže zombie spíš ne.
    To ani já, jen myslím, že jim udělá málo.
  • Ruka uhnila, protože se dostala mimo dosah vůle, která ji oživila.
    Vzhledem ke všemu, co jsem napsal, mám teorii, podle které Jiní nejsou rasou, bytostmi v pravém slova smyslu. Jde jen o cosi uměle, magií vytvořeného, spíš věci než bytosti. Jiní jsou sami nástrojem. Něčeho, co dřepí někde ve stínu za Ašajem nebo v hloubi věčné zimy. Velký Jiný může být metafora pro cokoliv. Podle mne jsou tvůrci Jiných Děti lesa a ty je stále ovládají. Já vím, že to už tu bylo a bylo proti tomu vzneseno patřičné množství námitek, ale já myslím jiné Děti lesa. Představme si, že Děti lesa (ony samy se mimochodem nazývají tak, že to s lesem nemá nic společného) kdysi žily na celém světě (podle Světa Děti lesa dodnes žijí v jednom místě na severu Essosu). Pak přišli lidé a po tisíce let jim ubírali životní prostor a vyhlazovali je. Bylo zřejmé, že Děti tuhle válku nevyhrají, byly prostě evolučně slabší rasou. Některé jejich kmeny, náčelníci, skupiny proto sáhly k zoufalému řešení. Odstěhovaly se do těch nejvíce nehostinných míst, kam bylo nejméně pravděpodobné, že lidi přijdou (zatím klasické historií mnohokrát ověřené schéma).Možná svojí magií ta nehostinná místa učinily ještě nehostinnější, ovinuly je závojem čar. Ale nevzdaly se. Doufaly v návrat. Za pomoci své nesmírně silné magie po mnoha letech pokusů a nezdarů vytvořily nástroj, který jim ten návrat měl umožnit. Jiné. Vymyslely způsob, jak se zmocnit mrtvého lidského těla. Za tisíce let, po které to vše probíhalo, se Děti lesa z dalekého severu úplně odcizily od Dětí z "jihu". Jedni obětovaly život v původním prostředí v zájmu pomsty, stovky let v sobě živily zášť, jejich bohem byla smrt. Smrt lidí. Druzí obětovali vlastní hrdost, ambice v zájmu života v zemi, kterou milovaly. Ten nesoulad mohl jít tak daleko, že za Velké noci proti sobě tyto dvě skupiny dokonce bojovaly (opět v historii ne neobvyklé, že stejný národ, kmen, je-li kulturně rozdělen, vyprodukuje natolik odlišné skupiny, že časem stojí na opačné straně bojiště). Proto k sobě mají Jiní a Děti tak blízko. Proto jsou Jiní tak jiní, odlišní od čehokoliv živého, jakékoliv přirozené rasy. Proto se Jiní ani nesnaží zajistit kolaboraci lidí - jsou naprogramováni jen na jejich vyhlazení, spolupráce v jakékoliv rovině s jakýmkoliv člověkem je vyloučena. A proto Jiní sílí s rostoucí magií ve světě. Jsou magií hnaní.
  • AvivAviv
    upraveno 12. dubna 2017
    Ty o tom přemýšlíš v zmyslu vzdálenosti, já ne a to je trochu problém. Podle mně vplyv Jiných končí Zdí, proto se z mŕtvych stávaj zombie jen na sever od ní. A jak už jimi jednou jsou, tak mužou jít kdekoli. Koniec koncov približujú sa, takže hranica po ktorú to ide by sa mala posúvať tiež a predsa na juh od Zdi modroočká nevznikajú.
    To s dětmi nejni špatná teorie. :applause:
  • @Krisa Tak asi jsou, já nevím, bulvár je plnej obojího :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Hele jako, bacha na takové brutální poplašné zprávy, někdo by to nemusel vydýchat :P
  • Super kontrast. Niekoľko príspevkov tu riešime cencúle, vy cez to slovenský šoubiznis a téma je o Rovine. Divím sa, že tu ktosi nestraší s "Ste OFFTopic".
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    image
  • Tak a teraz je môj život kompletný. :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.