Nejoblíbenější postava

upraveno 10. dubna 2014 v Akce a hlasování
Jaká je vaše nejoblíbenější postava?
můj žebříček
1 Tyrion
2 Arya
3 Rob
A nesnáším
1 Malíček
2 Ceresei
3 Jakýkoliv Frey
24

Komentáře

• @Krisa Myslím že Daenerys se vzhlédla v Túrinovi - ať se snaží o sebevětší dobro, vždycky to skončí blbě =D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young Túrina mi ani nepřipomínej :'-(
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa "Zabijte všechny starší 12 let".
    Takže holčičko, tobě včera bylo 13? Tak sorry, naše převeledobrá Kalísí nám nařídila tě zabít, stejně tak tatínka a maminku. A tobě chlapečku že je 11 a půl? Tak skvělý, právě jsme tě osvobodili od zlého světa otrokářů, nyní můžeš žít v novém svobodném světě, kde pravda aláska vítězí nad lží a nenávistí. No tak jsme ti zabili tatínka, maminku a sestřičku, ty toho naděláš, fracku rozmazlenej, copak nechápeš, jak velký krok je to pro lidstvo? Jsi svobodný. tak a teď mi koukej přinést trochu vína, nějak mám po tom osvobozování sucho v krku a ať to švihá.
    @flanker.27 K tomu jí zajisté donutily okolnosti :D
    (Vždyť říkám, že jí ta snaha o dobro krapítek nevychází)
    upraveno 26. listopadu 2014
    @Krisa Ano, Kalísovci to vždycky myslí dobře a dopadne to katastrofou, ale to jim nebrání to myslet při nejbližší příležitosti eště líp :)
    @flanker.27 Přesně tak :D
  • Mezi Targaryeny Baelor Kopílam, Rhaegar, mistr Aemon,... a na opačné straně spektra budou takové ty postavy typu Danny, její bratřík a tatík.
  • Spousta lidí obdivuje veliké dobyvatele jako byl např. Alexandr Veliký. Přitom při uskutečňování jejich plánů umírali tisíce lidí a ještě více jich bylo posláno do otroctví. Daenerys se v rámci prostředí, které autor popisuje, chová zcela normálně. Potrestala ty, kteří jí kladli odpor. Předpokládám, že s tím věkem, to bylo myšleno orientačně. Měli zabít každého muže (myslím, že o vraždění dívek v knize nebyla řeč, ale nejsem si tím zcela jist). Samozřejmě, že je to z našeho pohledu kruté a nespravedlivé. Nicméně byla to reakce na to, co nechali otrokáři udělat jiným nevinným lidem. Nepřipadá mi, že by se Daenersy choval hůř a krutěji, než většina jiných postav v knize. Je to pořád dokola, někteří lidé jí nemůžou přijít na jméno a stále dokola omílají ty samé argumenty.
  • @Chmur Vítej mezi živými.
    To se dá říct i obráceně: Někteří lidé ji milují a stále dokola omílají ty samé argumenty :)
  • @Chmur Hele ho, jen co se někdo naveze do Daenerys, ser Chmur Barristan je zpět :-)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 28. listopadu 2014
    Chmur napsal(a):

Spousta lidí obdivuje veliké dobyvatele jako byl např. Alexandr Veliký. Přitom při uskutečňování jejich plánů umírali tisíce lidí a ještě více jich bylo posláno do otroctví. Daenerys se v rámci prostředí, které autor popisuje, chová zcela normálně. Potrestala ty, kteří jí kladli odpor. Předpokládám, že s tím věkem, to bylo myšleno orientačně. Měli zabít každého muže (myslím, že o vraždění dívek v knize nebyla řeč, ale nejsem si tím zcela jist). Samozřejmě, že je to z našeho pohledu kruté a nespravedlivé. Nicméně byla to reakce na to, co nechali otrokáři udělat jiným nevinným lidem. Nepřipadá mi, že by se Daenersy choval hůř a krutěji, než většina jiných postav v knize. Je to pořád dokola, někteří lidé jí nemůžou přij
    ít na jméno a stále dokola omílají ty samé argumenty.

Já Alexandra nerad, tenhle argument žeru, kdyby něco takového provedl Tywin tak je vrah, tyran a kdoví co ještě, ale protože to provedla khaleesi je to kulturní čin nesmírné hodnoty, aje hoden toho, aby byl napodoben

Krisa napsal(a):

@flanker.27 K tomu jí zajisté donutily okolnosti :D
    (Vždyť říkám, že jí ta snaha o dobro krapítek nevychází)

Ano to je argument, Hitler, Stalin a Napoleon to taky mysleli dobře
    :-D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Sansu taky nikdo nemá rád, protože to je naivní holka. A Danny je to samé, Targaryen neTargaryen. :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    :D
    To je koledníček, jak pěkně provokuje. :-P
  • khaleesi je to kulturní čin nesmírné hodnoty, aje hoden toho, aby byl napodoben
    Nic takového jsem nenapsal. Nebo snad ano? Daenerys se ale nechovala o nic hůř než protivníci na druhé straně. Jde mi jen o to, že někdo na ní vidí jenom to špatné. A to mi nepřijde správné a snažil jsem se to trochu vyvážit. Vzhledem k tomu čím prošla, okolnostem a prostředí se nechová nějak nesmyslně krutě. To neznamená, že nedělá chyby nebo je to nějaký spasitel. Ale taková postava v sáze ani neexistuje. Všichni se chovají víceméně sobecky (snad až na Neda) a pokud mají moc, tak to odnáší spousta nevinných lidí.
    Tak jestli máš ve stejné skupině Napoleona a Hitlera, tak zajisté tam můžeš zařadit klidně i Daenerys.
    Achileus napsal(a):

=D
  • Chmur napsal(a):

Tak jestli máš ve stejné skupině Napoleona a Hitlera, tak zajisté tam můžeš zařadit klidně i Daenerys.

Jako ve skupině malí zapšklí záprdkové, kteří chtěli dobýt svět a pohořeli na tom, že vstoupili do země ledu a u nichž "k neúspěchu tažení vedlo zejméně to, že většina vojska zmrzla" (Asonance Live - průvodní text k písni War like lads of Russia)?
  • Jako ve skupině malí zapšklí záprdkové, kteří chtěli dobýt svět a pohořeli na tom, že vstoupili do země ledu a u nichž "k neúspěchu tažení vedlo zejméně to, že většina vojska zmrzla"
    :-) A co to má společného s Dany? Ta se pořád smaží na jihu?:-)
    @Jay Tak pozor. Ve skutečnosti nebyl Napoleon malý zapšklý záprtek, to ej jeden rozšířený mýtus, vzniklý z toho, že Angličani jeho výšku udávají podle svých délkových měr. Tohle je sice francouzsky, ale obsah je celkem pochopitelný.

Francouzský palec je dlouhý 2,71 cm, britský 2,54 cm. Francouzská i anglická stopa mají 12 palců, ale britská tudíž měří 30,48 cm, zatímco francouzská 32,52 cm.

Napoleon měřil ve francouzských mírách 5 stop (162,6 cm), 2 palce (5,42 cm) a 4 čárky (0,22x4=0,88 cm), tj. asi 169 cm. V britských mírách to činí cca 5 stop 7 palců. Někdo patrně zaměnil dobové francouzské míry 5 stop 2 palce za anglické, což by odpovídalo tradovaným 158 cm.

Ve skutečnosti tak byl ve své době průměrně vysoký. Zvěsti o jeho malé výšce se trochu podobají zvěstem o znetvořeném zjevu Richarda III. Patrně i v případě Napoleona šlo o propagandu, založenou na původně asi i neúmyslném omylu.
    Chmur napsal(a):

khaleesi je to kulturní čin nesmírné hodnoty, aje hoden toho, aby byl napodoben
    Nic takového jsem nenapsal. Nebo snad ano? Daenerys se ale nechovala o nic hůř než protivníci na druhé straně. Jde mi jen o to, že někdo na ní vidí jenom to špatné. A to mi nepřijde správné a snažil jsem se to trochu vyvážit. Vzhledem k tomu čím prošla, okolnostem a prostředí se nechová nějak nesmyslně krutě. To neznamená, že nedělá chyby nebo je to nějaký spasitel. Ale taková postava v sáze ani neexistuje. Všichni se chovají víceméně sobecky (snad až na Neda) a pokud mají moc, tak to odnáší spousta nevinných lidí.
    Ta úžasná osoba vyvraždila jedno město, její draci žerou lidi, myslí si jak byl pan otec úžasný hrdina, kterého zavraždil zlý Jaime Lannister, nejradši by vyraždila všechny Baratheony, Arryny, Tullye, Starky a Lannistery přitom o nich ví prd

• Chmur napsal(a):

Jako ve skupině malí zapšklí záprdkové, kteří chtěli dobýt svět a pohořeli na tom, že vstoupili do země ledu a u nichž "k neúspěchu tažení vedlo zejméně to, že většina vojska zmrzla"
    :-) A co to má společného s Dany? Ta se pořád smaží na jihu?:-)
    @Chmur původně se tam měla i dostat, ale jak Martinovým tempem dřív na jihu umře stářím

:other:
  • @flanker.27: Zajímavé...
    @Chmur: Však ona vyrazí bojovat s Jinými...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Achileus napsal(a):

Ta úžasná osoba vyvraždila jedno město,

Ne že bych zrovna já hodlala bránit Daenerys, ale město nevyvraždila. Nechala pozabíjet jen otrokáře (ano, včetně žen).
  • Everett_Young napsal(a):

Martinovým tempem dřív na jihu umře stářím

Tak stářím v Martinových knihách neumře, každá kniha zabírá tak maximálně rok. Za ty dva zbývající roky se sotva dostane od Dothraků
  • @Mikjan Tak stářím umře Emilia Clarke =D
  • upraveno 29. listopadu 2014
    vyvraždila jedno město
    Které město máš na mysli? Meeren?
    "Chci vaše velitele, dejte mi je a ostatní budou ušetření. Kolik? Jedno sto šedesát tři." (počet dětí, které nechali hodní otrokáři úplně zbytečně ukřižovat)." To nebylo v kontextu prostředí, ve kterém děj probíhá, až tak kruté, že?

Jestli myslíš Astapor, tak tam se zachovala krutěji, to uznávám. Nechala zabít všechny otrokáře starší 12 let. Ale i v tomhle případě se nejednalo o vyvraždění města. Můžeme předpokládat, že otrokáři jako nejvyšší společenská vrstva netvořili ani zdaleka větší část obyvatelstva. Mimochodem s tímhle činem nesouhlasím a považuji ho za špatný a nešťastný.
    její draci žerou lidi
    No tak pokud jsme četli stejnou knihu, tak bychom mohli dojít k názoru, že se tomu snažila maximálně zabránit. V okamžiku, kdy zjistila, že jsou její draci nebezpeční lidem, tak se je snažila nechat zavřít. Bohužel se to u jednoho nepovedlo. Můžeš jí maximálně vyčítat, že si neuvědomila dřív, že budou mít lidožravé choutky. Rozhodně to ale není despota, kterému je to naprosto ukradené.
    myslí si jak byl pan otec úžasný hrdina, kterého zavraždil zlý Jaime
    Lannister
    Tak Jaimem pohrdá za jeho činy většina Západozemí včetně lidí jako Ned nebo Barristan. To, že známe jak to bylo doopravdy, je výsadou čtenáře nikoliv postav v knize. Dany žila celý život v tom, co jí řekl její bratr a člověk, který byl jejímu otci věrný. První, kdo se jí snažil naznačit pravdu byl Barristan. Těžko můžeš chtít, aby jen tak zčistajasna obrátila o 180 stupňů názory na svoji vyvražděnou rodinu.
    nejradši by vyraždila všechny Baratheony, Arryny, Tullye, Starky a Lannistery přitom o nich ví prd
    Ví o nich to, co jí řekli. Asi to nebylo nic hezkého. Přesto jsem si nevšiml, že v knize jsou kapitoly, kde uvažuje o nějakém masivním vyvražďování výše zmíněných rodů. Pokud ano, pouč mě.

Nemusíš jí mít rád, ale aspoň bys mohl mít trochu promyšlenější argumenty, proč je tak strašnou postavou.

Netvrdím, že je to nějaká ideální postava. Dělá chyby a dělá jich hodně. Je to ale tuším šestnáctiletá holka, takže jistá dávka naivity a zmatenosti by se snad dala akceptovat.
    Navíc prožila dětství na útěku, pouze s labilním bratrem; v pubertě ji prodali cizímu chlápkovi, jehož největší zálibou je zabíjet a plenit; prožila potrat, smrt manžela, mnohokrát ji chtěl někdo zabít. Docela krušnej život, ne? Já myslím, že na základě toho, co doposavad prožila, to není šílenej, zlej nebo krutej člověk. Bohužel u ní stoprocentně platí pořekadlo " Cesta do pekel je lemována dobrými úmysly".

Howgh
  • Já bych Danaerys neřadil mezi ani jednu krajní skupinu (oblíbence versus zlosyni a zlodcery). Mně u ní chybí určitá konzistence v přerodu od krve draka, která přivírala oči nad vším zlem, k Matce Tereze ve stylu pat a mat. Osobně ji ale zazlívám, především její špatné chování k nejvěrnějším následovníkům, ve srovnání s osobami, které ji jen pochlebují a chtějí využít.

Oblíbenci
    1. Eddard Stark
    2. Baristan Chrabrý Selmy
    3. Davos Cibuloví Řitíř
    Zloduši
    1. Cersei
    2. Malíček
    3. Hora, která jede
  • Těžko můžeš chtít, aby jen tak zčistajasna obrátila o 360 stupňů názory na svoji vyvražděnou rodinu.
    O 360° může názor obrátit kolikrát chce a nic se nezmění =D
  • Pravda, opravím to
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.