Hra Game of Thrones od Telltale Games

upraveno 12. září 2014 v RPG - hry na hrdiny
Minulý rok byla oznámena nová hra od studia Telltale Games na motivy Hry o Trůny (tedy spíše seriálu), ale zatím nám z ní nebylo ukázáno nic kromě Announcement traileru:

První z pěti epizod pravděpodobně vyjde na konci roku 2014, jelikož minulý rok takto vyšla hra The Walking Dead: Season 2 (17. prosinec 2013), jejíž poslední epizodu jste mohli dohrát nedávno. Spolu s ní po celý tento rok vypouštěli navíc Wolf Among Us a je tedy pravděpodobné, že Game of Thrones bude vycházet příští rok ještě s Tales of Borderlands.

Trailer nám neřekne skoro nic mimo prostředí Severu v pozadí. Tomu také napomáhá fakt, že na oficiálních stránkách (http://www.telltalegames.com/gameofthrones/) se objevilo heslo IRON FROM ICE a citát, o kterém mnozí možná už víte, ale já ho objevil až dnes.

Citát zní: „Trackers and hunters sworn to Deepwood with clan names like Forrester and Woods, Branch and Bole.”
V české verzi je citát přeložen: „ ... ,stopařů a lovců ve službách Pahorku, s klanovými jmény jako Lesník a Dřevař, Větev a Kámen. ... ” (Tanec s Draky kniha druhá, Králova kořist)

Je dobré si všimnout toho, že rod Forresterů (Jeden z horských klanů Severu přísahající Pahorku, sídla rodu Gloverů.) je i na webu zvýrazněn. Je tedy možné, že mu zde bude dán větší prostor než v knihách, kde byla o něm jen zmínka.

Osobně doufám, že prostředí hry se nebude odehrávat pouze na Severu, jelikož mě k Písni ledu a ohně sedí právě ta různorodost linek. Představoval jsem si koncept, jenž ukázali v DLC 400 days, kde jsme mohli hrát z pohledu celkem pěti osob + závěr. Děj hry, ve kterém by Telltale zklamat nemělo, poběží spolu se ságou.

Co si o tom, jak bude hra vypadat, myslíte vy?

«13

Komentáře

• Ještě doplním, že v prvním příběhu hry se z hlavních postav ságy má objevit Aša. Tomuhle projektu jinak moc fandím, protože má jít o rozšíření světa Písně, zkrátka příběhy postav, které jsou v sáze třeba jenom okrajově nebo vůbec (ale jsou na správném místě ve správnou dobu), čili budou jenom těžko kolidovat s tím, co Martin v budoucnu napíše.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 12. září 2014
    svoa00 napsal(a):

Ještě doplním, že v prvním příběhu hry se z hlavních postav ságy má objevit Aša. Tomuhle projektu jinak moc fandím, protože má jít o rozšíření světa Písně, zkrátka příběhy postav, které jsou v sáze třeba jenom okrajově nebo vůbec (ale jsou na správném místě ve správnou dobu), čili budou jenom těžko kolidovat s tím, co Martin v budoucnu napíše.

image
  • @svoa00

Pokud se tam neobjeví Yara, když je to spíš podle seriálu. Prosím ať je to Aša! :D
  • @Everett_Young To jsem nevěděla, že máš vikingskou princeznu tak rád.

@Oops Jestli je HBO nezpracuje, tak to má být Aša. Předpokládám, že bude mít jenom opravdu malou roli, aby to lidi, co znají jenom seriál, nemátlo, nebo jí budou říká lady Greyjoy... nebo nějak podobně, protože Aša žádná dáma není =D
  • @svoa00 Ne? Vždyť už jsem jí tu tolikrát obhajoval. V seznamu oblíbených ženských postav z Písně je na druhém místě hned za Aryou. (a několikrát jsem tu provokoval Flankera jejími fanarty :-D )
  • @Everett_Young To si nepamatuju... no tak stárnu, holt už na mě přichází skleróza :-$

A jedna Aša, poprvé a naposledy roztomilá...

image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Zase mě svrbělo v uchu a hele... :D
  • @flanker.27 :-P

image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Teď už i v oku :)
  • image

Tak pár novinek: Hra bude rozdělena na 6 epizod (1 navíc oproti dřívějším) a jeden hlavních vývojářů prozradil, že budeme hrát za 5 postav, které jsou ze stejného rodu.
  • hrát za pět postav ? to bude docela guláš ne ? to je jedna postava na epizodu skoro
  • Tak oni už tohle předvedli v DLC k Walking dead a celkem to šlo :). Pět příběhů každý tak na 20 minut, to se ti u postav nepoštěstí ani v seriálu :D. Třeba to tak udělají, že pro prvních pět epizod bude mít každá postava svoji a v poslední se všechny linky uzavřou.
  • image

Takže to bude o rodu Forresterů :D. Podle spekulací by měli usilovat o udržení rodu asi jako Starkové. Někdo tvrdí, že budou soupeřit s rodem Boltonů. Děj se bude odehrávat po 3. sérii a nezůstaneme jenom na Severu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Juchů, Forrest Gondor dorazil do Západozemí.

@Oops To spíš s Greyjoyema než s Boltonama. Tím pádem tam více sedí i ta Asha.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Utíkej Forest(r)e, utíkej....
  • Takže za Ashu hrát nebudeme? :'-(
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Everett_Young Ne, ale můžeš jí nahánět po lese, chytnout, naložit pár ran na záda a nakonec nabodnout hlavu na kůl ;-)
  • upraveno 11. listopadu 2014
    image

Z Twitteru Telltale Games
  • @Montezuma3 Myslím že co se Ashy týká vymyslel bych mnohem lepší činnosti.
  • @Everett_Young A co by potom vymysleli D+D :twisted:
  • @M1on Ti dva vymysleli Yaru, takže nemají právo cokoli říkat :-D
    Montezuma3 napsal(a):

@Everett_Young Ne, ale můžeš jí nahánět po lese, chytnout, naložit pár ran na záda a nakonec nabodnout hlavu na kůl ;-)

Everett by ju rád napichol na kôl... Na svoj kôl...
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Podle všeho by to mohlo dopadnout lépe, než "hry" které již byly vydány, ačkoliv trailer zatím nic neukázal. Jsem na to hodně zvědavý. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. listopadu 2014
    Aha, takže to je výhradně ze seriálového prostředí. Takže žádná Asha ale Yara. No to si můžou nacpat tam, kde by to ani Renly nenašel.. :wall:
  • Pokud se inspirovali pouze seriálovým prostředím, tak začínam mít obavy, že to bude sračka.
    @Everett_Young @M1on
    Veď to bolo povedané už na začiatku. Alebo ste čakali, že tam vsunú niečo mierne knižné a len pozadie bude seriálové? :D Chudáci seriálisti, akí by boli zmätení.

BTW tá hudba mi strašne pripomína Ascend alebo ako sa volala tá FB hra. Dokonca by som povedal, že grafika podtitulky je úplne rovnaká.
  • @Gepeto Tak nevim s čím se vytasí scénaristi.
  • Vypadá to dost hrozně...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.