Marvel >> vše sem
Bude rozumné když tento kolos bude mít samostatné vlákno, stejně jako StarWars (a ne, DC si samostatné vlákno nezaslouží)
Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tebou zmiňované příklady se od Marvelu velmi liší. Jsou lidské a mám je rád. Řeší se tu lidské problémy, všichni zde mají své možnosti. Uznávám, v Marvelu se toto také snaží aplikovat (zmiňuješ Black Panthera, ten byl třeba až na finále výborný, třebaže i tak v něm jsou vidět klasické neduhy Marvelu) ale já to přijmout nedokážu. Všechny ty MCU postavy, které zastupují celé armády, jsou prostě natolik nahypované, že se s nimi nedokážu vcítit. Pak je těžké brát je nějak vážně, kór když se často šastují trapnými obleky a pláštíky. Spíš než na tebou zmiňované série bych to spíš srovnával s DCEU, kde vidím stejný problém. S fantasy mám také zkušenosti, ale v prvé řadě se během psaní snažím zaměřit na lidské problémy, než na svět (třebaže nejlepší možnost je to skloubit dohromadného extrému). World building je pro mě důležitý a mám ho rád, ale i tak je pro mě až na několikátém místě. Děkuji. Musí být zajímavá konverzace s člověkem jako já, že =D =D
Anime bych být tebou určitě nezavrhoval (namátkou doporučuji Cowboy Bepop, který je pravděpodobně nejlepší ukázkou žánru), zbytečně by ses připravil o poměrně důležitý zdroj inspirace (musím furt obdivovat kam až sahá japonská fantazie) Ale tak samozřejmě hlavní jsou postavy a vztahy mezi nimi. Svět je prostě místo, kde se to odehrává, důležitá pozadí, které dodává atmosféru. To je ostatně něco, co mají Martin, Tolkien či Sapkowski udělané fantasticky. Ale prosím tebe nesmíš být při sledování Marvelovek tak vzathovačný =D
Ostatně jak řekl Deadpool v trailer: You are so dark, are you sure that you are not fro DC universe :P
Tuhle tropu ostatně Marvel zvládá ze všech nejvíc a umět střídání nálad, to je jedno z umění každého spisovatele nebo scénaristy. Po přečetení 41 zeměploch ani ničemu jinému nevěřím. :D
https://youtube.com/watch?v=w-QhdzQo66o
Naproti tomu doctor Strange (všimni si, že v téhle scéně, žádný fór není, takže není pravda, že by marvelovky byli pouze sebeparodie ostatně, když si přečteš pratchetta, tak zjistíš, že sebeparodie může být pěkně drsná) tahle scéna mne donutila cítit víc emocí než celá Raimiho trilogie :D
A Wonder Woman vykradla kde, co mohla ten humor alá Wonder Woman vs moderní svět to můžeme najít už v Tarzanovi s Pocahontas a závěrečný boss Ares podezřele připomínal Palpatina (se všemi těmi blesky) už jsem jenom čekal, kdy začne říkt GOOD. GOOOOD.(jako neříkám, že by MCU bylo přehnaně originální,ale tohle byl vážně over the top, na konci se postava jménem Steve dokonce obětvala v letadůe :D) Takže tohle video je velmi subjektivní a u mne rozhodně platí bathos > pathos. Ostatně jink by se už na filmy dávno nedalo koukat. Dramatický efekt se má budovat někde jinde ne v komixovkách, odpočinkových filmech, u kterých se to pro mne stalo standardem. Třeba tady to sedí:
Samozřejmě jsou vyjímky jako Logan nebo TDK na druhou stranu to nejsou typické komxiovky, ty už zklouzávaj do jiného žánru. A upřímně opět to nejsou filmy, která by prostě člověk chtěl vidět, když si chce dáchnout.
A pak jsou tu večery, kdy víte, že den na to jdete na Infinity war a musíte zkouknout dva dvouhodinový snímky 8-O :-D
Gratuluji. Ale upřímně, obávám se že já oba dva zároveň nedám. Nejspíš půjdem na Deadpoola, ale jestli bych někoho překecal na Sola :-k Kdo rozumný se bude chtít obtěžovat Ant-manem? :-P
Ale tyjo, takto by se mi to asi nechtělo. Na Black Panthera jsem šel někdy jak byla premiéra dobrovolně, ale na Infinity war jsem byl překecán :-D Ale tak dlouho sedět jeden den v kině, hej já bych usnul :-)
Tak tenhle je jeden z těch slabších.
Edit: teda teď si vzpomínám - až na scény s Thrainem, to byl epic fail :D
Asi spíš ne, no. Bitvu o Xandar a ty trpasličí zmetky bych rád viděl, ale toto je pitomost.
Ale koho zajímá Ant-man?
Akce je prostě patřičný brutální standard, stejně jako hlášky (táborový vedoucí Kevin =D). Doufám, že tahle hračička bude pokračovat.
Why the F in the ass Cable looks like purple Homer Simpson =D
Už se stalo několikanásobně :-D
https://www.google.cz/search?q=deadpool+2+budge&oq=deadpool+2+budge&aqs=chrome..69i57j69i61j0l4.6468j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=foxmarvel18.htm