Marvel >> vše sem

upraveno 28. dubna 2018 v Film a televize
Bude rozumné když tento kolos bude mít samostatné vlákno, stejně jako StarWars (a ne, DC si samostatné vlákno nezaslouží)

Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
18910111214»

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

Očekáváný, a přece vynikající twist :twisted:
  • @Tyrion Lannister A nemyslíš že bude ještě jeden twist? kdy bude někdo ještě nad Agathou?
    Ta písnička je bezvadná :D A ta herečka super! And i killed Sparky too! :twisted:

Pokud je ona villain tak jsem zvědavej jaký má motiv... No..už jen dvě epizody :)
  • Agatha v 9 jazycích.. :)

@sfik Těžko říct, myslím si, že na představení Thanose části 4 je možná ještě trochu brzo a Agatha zatím stačí (jako Loki na začátku). I když teda spousta lidí spekuluje, že bílý Vision je znovuzrozený Ultron. Koneckonců Vision byl tvořený z několika procent Ultronem a nyní bez něj by se mohl znovu postavit. A James Spyder byl uveden mezi herci pro WandaVision. :twisted:
    Jinak nestíhám ale krátce k poslední epizodě. Určitě překvapilo, že Wanda měla vždycky schopnosti, ale plus tvůrcům za to, jak moc to dává smysl vzhledem k tomu, že ono moc jiných možností jak tu jejich historku z AoU mohli přežít není. Kathryn Hath by byla vynikající Yennefer (ostatně má taky v několika scénách příhodně fialové oči) a celá flashbacková scéna a jak vše zapadlo do sebe na jedničku. AND YEAH SHE SAID THE THING

• @Tyrion Lannister Mně Kathryn na Yennefer přijde málo krásná.. V takovým tom Yen stylu... Myslím že Kathryn je skvělá Agatha a to je dobře.
    @sfik Věc vkusu já si myslím, že hezká je dostatečně. Bez tak já osobně jsem si vždycky Yennefer představoval v knihách starší a méně hezčí (ostatně Geralt něco v tomhle smyslu sám pro sebe si myslí). Ale hlavně ono má charisma no a ten čarodějnickej outfit ten prostě kříčí YENNEFER. Ale uznávám Agatha je to dokonalá.
  • @Tyrion Lannister tak ještě na poslední chvíli zateoretizování, zda je Dotie taky čarodějnice :)
    Takže protože nikdo už sem dlouho nic nenapsal, rád bych udělal malé hodnocení 2021 z hlediska Marvelu. Protože zatímco rok sám o sobě stal totálně za hovno, Marvel byl pro mne lepší než kdy předtím.

Jako obvykle slovy verbala POZOR BOJLERY

Tudíž jak se mi, co líbilo od nejlepšího po nejhorší.

0) What if ž si zaslouží čestnou nulovou hodnost. Dal jsem to na toto místo, protože se upřímně nemůžu rozhodnout, kam to dát. Na jedné straně jsou některé epizody zdaleka nejúžasnějším obsahem MCU, jaký byl kdy vytvořen. Na druhou stranu to bylo rozhodně divné a často nesmyslné, ale hádám, že je to součást multiversa také. :twisted: Předvedlo to Dragonball Z akci kombinovanou s Marvelem, takže jako anime fanoušek jsem u tohoto kresleného počinu chrochtal blahem. Ukázal některé z nejtragičtějších momentů v MCU. A epizoda Dr. Strange byla mistrovským dílem. Proto si zaslouží tento cartoonový počin nulové hodnocení jako něco, co je v některých ohledech lepší než všechno a zároveň horší než všechno ostatní.
    1) No way home . V tomhle jdu s většinou. Toto je můj nejoblíbenější obsah MCU vůbec a myslím, že tento film dokázal něco opravdu výjimečného. Vracející se postavy, skvělá akce, ale hlavně emoce byly naprosto ohromující. Toto je jediný film v mém životě, který jsem se rozhodl vidět dvakrát v kině a jeden z mála filmů, kde mám desítky oblíbených scén. Těším se po tomhle ještě více na Multiverse of Madness.
    2) Loki konečně využil Toma Hiddlestona a jeho kvalit. Byl to jeden z největších vývojů postav v MCU. Jeho dynamika s Mobiusem byla skvělá, asi moje nové oblíbené duo. Romance se Sylvie byl taky perfektní nápad a kdo na tebe myslel, zaslouží si navýšení platu. Na Lokiho nesedí nic víc, než se zamilovat sám do sebe. Ostatní Lokivengeri skvělý. Ale důvod, proč je to druhá nejlepší věc v roce 2021 a moje druhá nejlepší věc celkově, tak je povedený závěr. Tato show zakončila finále dokonale. Bylo to velmi ne-MCU, ale bylo to perfektní. Na stejné úrovni jako konec Infinity War
    3) Shang-Chi Tady jdu možná s chutí proti proudu, ale Shang-Chi je solidní origin, který otevřel novou část MCU. Líbí se mi, že má odstín šedé kvůli jeho pomstě za smrt své matky. Mandarin byl po Thanosovi a Lokim pravděpodobně nejlepší padouch MCU. A návrat Bena Kingsleyho byl příjemným překvapením. Stejně tak choreografie.
    4) Eternals, měl prostě příliš mnoho nových postav. Je to bujné ve špatném slova smyslu. Prospělo by získání pořadu Disney +. Líbí se mi, jak se snažil dělat nové věci pro MCU, líbí se mi, jaká je Celestial Mythology, ale také nese některé staré chyby MCU aliasing zabíjející velké padouchy po jednom filmu, což tady bylo špatné. Také MCU bude mít těžké bojovat s několika retcoony z tohoto filmu. I když pokud je Matpatova teorie pravdivá, Thanos by mohl být ještě lepší. Přesto jsem nadšený, že prozkoumáme tuto novou část vesmírného pantheonu.
    5) Black Widow byl můj první film po dvouletém řádění toho zkurveného čínského svinstva, takže to na mne udělalo lepší dojem, než na ostatní. Pěkná náplň, rodinné vtipy byly dobré, Yelena je asi nová postava s největším potenciálem do budoucna a už se nemůžu dočkat jejích dalších vystoupení na plátně a televizní obrazovce.
    6) WandaVision Byla to ta nejoriginálnější věc, kterou kdy MCU vyrobilo. Všechno však vsadilo na finále seriálu a pak se to nepodařilo splnit. Také nemám tušení o Wandině vzájemně si odporujícím vývoji postavy. Celá série o překonání jejího smutku a její špatné stránky, jen aby znovu začala přecházet na temnou stranu síli v potitulkové scéně. Přesto se stále těším na Multiverse of Madness.
    7 Falcone a Winter Soldier Rád vidím znovu Barona. Bucky a Sam jsou solidní duo, líbí se mi, jak jsme prozkoumali supervojácké sérum a skvělý start pro paní Comtessu Val a možná i Thunderbolts. Ale "realistická" část MCU se mi nikdy nějak nedostala pod kůži jako paranormální část. S Flagsmashers jsem neměl problém a Karli podle mě nebyla špatný padouch a John Walker je další postava s obrovským potenciálem. Ale stejně jako u WandaVision jsem měl pocit, že se točíme v kruhu a na začátku jsme jsme na stejném místě jako na konci.
    8) Hawkeye Skvělá vánoční komedie, nicméně scénář psal někdo na drogách. Také si myslím, že extremně uspěchali budovaní vztahu mezi Kate a Clintenem a také úplně dokurvili postavu Kingpina. Yelena měla několik vtipných scén a líbí se mi myšlenka superhrdinů inspirujících nové superhrdiny, rozhodně to dává důležitost minulým událostem, začátek show byl nejlepší scénou. Příjemné, ale všechno ostatní bylo lepší.

Co se vám líbilo :D a na co se nejvíce těšíte v novém roce?
    upraveno 2. ledna 2022

image

:twisted: :twisted: :twisted:
    Ze zmíněných marvelovek jsem viděla jen
    What if...?, což byl docela zajímavý výlet, ale nic extra výjimečného. Zasekla jsem se u dílu se zombíky, do toho jsem neměla chuť a zbytek dokoukala až o pár měsíců později. Druhá část série mě v podstatě zklamala. Podle traileru jsem doufala v něco mnohem lepšího.
    Falcon and Winter Soldier - bavilo, ale kdyby to nebylo, tak se nic nestalo.
    Hawkeye - bavilo o něco méně, ač jsem se na to z hraných seriálů těšila nejvíc a i tady slibuje trailer něco mnohem víc, než seriál servíruje. Hlavní dvojka má dobrou interakci, ale Hailee Steinfeld se na tu roli mi nepasuje, byť vypadá roztomile.
    A konečně včera jsem se dostala k Black Widow. Ach, to zklamání. Postavu Black Widow i Scarlett Johansson mám moc ráda. Ale tohle byla hrozná snůška nesmyslů i na komiksový film. A s postupujícím dějem to bylo jen horší. Závěr jsem vyloženě přetrpěla - tam snad vyhodili scénáristu a nechali to sepsat nějakým dětem nebo co. Florence Pugh je taky hrozně roztomilá, ale na tu roli nestačí ještě víc než Hailee Steinfeld v Hawkeyeovi.
    image
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Eternals, No Way Home a What If – neviděl jsem
    Falcon a Winter – Z tohodle seznamu nejhorší. Nuda jak prak a ani z těch českých lokací člověk nemá radost, když se to odehrává jakože někde v Lotyšsku :D
    Loki - Tohle už se mi dost vykouřilo z hlavy. Pamatuji si jen, že se mi líbily závěrečný titulky a zlato-oranžová barevná paleta. Že časoprostor střeží tlupa směšných bachařů s obuškama. A že na konci otevřeli multiverse protože to nějakýho čáryfuka přestalo bavit hlídat.
    Shang-Chi - Super chlápek co tu žije celá staletí a jeho tajná organizace píše dějiny a svrhává vlády po celém světě, ale když je tu SHIELD nebo chce Thanos smazat vesmír, tak hraje mrtvého brouka. Fakt? :roll: Ty kroužky jsou docela cool zbraň. Bitka v autobuse fajn. Potvora na konci se mi líbila protože mám rád lovecraftoviny, ale jinak docela meh.
    Black Widow - Opět to samé, tajná organizace - svrhávání vlád - mrtvý brouk. Přitom nějaká banda zabijáckých holek ze Sibiře to by bylo něco pro mne, ale to by nesměli sídlit v Laputě a šefovat jim Weinstein s prstem na červeném tlačítku.
    Hawkeye - Přiznám se, že tohle mě docela bavilo. Hlavně díky Hajlí a Puk a protože se tam často střílí z luků. Ale dobré je to jen když se mluví, občas. Jak je tam akce (CGI) nebo tepláková mafie :roll: tak to padá od sedmi k pěti.
    WandaVision - Tohle se mi z toho všeho líbilo nejvíc. Asi kvůli těm sitcomovým úvodům a mysteriózní atmosféře. I když to pro celé MCU znamená jen to, že Wanda začala nosit červené hadry.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.