Nejoblibenejsi rod
Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?
1. Starkove
2. Martellove
3. Lannisterove
4. Targaryenove
5. Baratheonove
6-7. Arrynove, Tullyove
8. Tyrellove
9. Greyjoyove
2) Ja to viem, ak si si nevšimol, hovorím o správe, ktorú Ned dostal. Lysa mu akosi neposlala odkaz: ,,Och, čaves kámo, zabila som svojho manžela lebo mi to prikázal Malíček... Ako ide život?"
Bavíme sa tu o tom, ktorý rod má na tanieri menej zla. Tywin bol schopný, to mu neberiem. Ale nebol "dobrý".
Tyrelly nezískal, Tyrelly mu nahnal do náruče Stannis vraždou Renlyho kterého chtěl Loras pomstít a tak se přidali k Lannisterům aby válčili proti Stannisovi. Je to celkem logické, u nikoho jeného už holku udat nemohly. Věděli, že Tywin jí vezme, i kdyby náhodou byla "poškozená" protože nemá jinou možnost. Strkat jí do postele Stannisovi by asi moc ovoce nepřineslo.
- pokud Tyrellové nechtěli válčit sami proti všem, tak museli uzavřít spojenectví s Lannistery, i kdyby s nimi přijel vyjednávat třeba Hodor.
2) Ja to viem, ak si si nevšimol, hovorím o správe, ktorú Ned dostal. Lysa mu akosi neposlala odkaz: ,,Och, čaves kámo, zabila som svojho manžela lebo mi to prikázal Malíček... Ako ide život?"
Bavíme sa tu o tom, ktorý rod má na tanieri menej zla. Tywin bol schopný, to mu neberiem. Ale nebol "dobrý".
Neexistuje dobro, ani zlo to vše zdá se nám v našem srdci William Shakespeare
Co dodat Will měl naprostou pravdu :-D
Teď se prosím ještě ozvěte někdo že se mohli spojit s Balonem Greyjoyem, ať už to máme z krku všechno.
1) Myslel jsem Tyrelly, ještě tu nikdo jako nenadhodil že by se mohly spojit se posledním z pěti králů, s Balonem
2) Renly se tituloval králem Sedmi Království, ne králem Vysoké zahrady. Ta mu odpřisáhla věrnost, ale jakožto králi Sedmi království, ne králi Vysoké zahrady, to je značný rozdíl. Spoléhali na to že Renly vyhraje válku (a nebýt Stannise tak by jí nejspíše i vyhrál) a ovládne 7 království. Což technicky vzato není rebelie proti trůnu, protože Renly proti nikomu nerebeloval, pouze uchvacoval. Stejně tak se Železný trůn snažil uchvátit Stannis a získat tak celých 7 království, stejně jako Renly. Rebelovali Stark a Greyjoy. Spojit se se Starkem, tím by přišli o severní polovinu království, nebo by s ním po vybití Lannisterů museli stejně sami válčit, protože jak víme, Robb už byl v té době přislíben někomu jinému a provdat Margaery za něj tak nepřicházelo v úvahu. Takže ne, technicky vzato to není rebelie.
@Gepeto kšá ty arogantní agnostiku, kšá kšá! :-D
Toto je fakt pekná debilina. Stannis so svojou relatívne malou armádou a podporou s loďstvom získaným v zhone bol pre nich dosť veľkým nebezpečenstvom (skús si ešte raz prečítať priebeh Černovody), ale Renly s niekoľkonásobne väčšou armádou a s lepšou podporou, ten Tywina netrápil.
Už viem prečo si myslíš, že Tywin bol tak skvelý. Ty si myslíš, že Renlyho by zabil pohľadom a Stannisa by uškrtil Sílou. =D Páni, možno keď nebudeš mať tieto dezilúzie...
Jan Lucemburský měl Polskou Královskou korunu. Tu získal Václav II Přemyslovec (v Polsku to byl Václav I). Zdědil ji Václav III a Jan Lucemburský ji získal společně s Českou korunou, když si vzal Elišku Přemyslovnu. Fakticky mu ale Polští vazalové slib nesložili a on se o to moc nestaral. Do rukou Poláků se dostala až za Karla IV, který ji dal Kazimírovy III, později zvanému Velikému výměnou za to, že nebude podporovat jeho rivaly ve svaté říši římské.
Jan Lucemburský měl Polskou Královskou korunu. Tu získal Václav II Přemyslovec (v Polsku to byl Václav I). Zdědil ji Václav III a Jan Lucemburský ji získal společně s Českou korunou, když si vzal Elišku Přemyslovnu. Fakticky mu ale Polští vazalové slib nesložili a on se o to moc nestaral. Do rukou Poláků se dostala až za Karla IV, který ji dal Kazimírovy III, později zvanému Velikému výměnou za to, že nebude podporovat jeho rivaly ve svaté říši římské. Titul to byl ryze formální, Karel na té výměně vydělal pokud vím dostal za to Slezsko
Toto je fakt pekná debilina. Stannis so svojou relatívne malou armádou a podporou s loďstvom získaným v zhone bol pre nich dosť veľkým nebezpečenstvom (skús si ešte raz prečítať priebeh Černovody), ale Renly s niekoľkonásobne väčšou armádou a s lepšou podporou, ten Tywina netrápil.
Už viem prečo si myslíš, že Tywin bol tak skvelý. Ty si myslíš, že Renlyho by zabil pohľadom a Stannisa by uškrtil Sílou. =D Páni, možno keď nebudeš mať tieto dezilúzie...
Ne to si opravdu nemyslím :-D