Nejoblibenejsi rod
Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?
1. Starkove
2. Martellove
3. Lannisterove
4. Targaryenove
5. Baratheonove
6-7. Arrynove, Tullyove
8. Tyrellove
9. Greyjoyove
1 Dokázal si poradit se vzpourou Kastamerů možná o něco oslabil svojí armádu, ale má loalitu zbytku(Neboli žádný vazal se mu už nevzbouřil)
2 Genialita RS tkví v tom, že špinavou práci za Lannistery udělali Freyové a Boltonové (to, že to udělali na Tywinů pokyn ví skoro všichni, ale kdo by se mu to odvážil říct do očí) Takže díky tomu měl čisté ruce(Kdyby mu to někdo vyčítal mohl říct: "Ale copak Robba Starka zabili moji muži? Moje armáda ve Dvojčatech nebyla. To co se stalo je dílem Waldera Freye a Roose Boltona)
Akorát někteří mi oponovali, že to už se radši nechat zabít a oživit Jinými... :o)
Myslísi, že když je z něj chodec, že to Ramsaymu brání, aby si s ním hrál?
1. Targaryenové - Jsou určitě mým nejoblíbenějším rodem. Draci, magie, stříbrné vlasy, Oheň a krev. Pár postav se mi samozřejmě nelíbí, jako Šílený král, ale jako celek je to prostě skvělý rod a vřele doufám že se vrátí na trůn.
2. Starkové - Další oblíbený rod, fandím jim snad od začátku, asi jako každý. Nejradši mám Brana a Jona (beru ho jako Starka :) ). Měl jsem rád i Neda a Catelyn, ale co se dá dělat, Martin k nim zřejmě chová averzi :D
3. Lannisterové - Nejdříve jsem je kromě Tyriona (toho žeru :D) nenáviděl, a nikdy by se v mém žebříčku nedostali tak vysoko, nebýt Jaimeho proměny po useknutí ruky. Během několika málo jeho kapitol se stal jednou z mích nejoblíbenějších postav. Cersei spíš lituju, je tak neschopná vladařka, až to bolí, a ještě si myslí, jak není chytrá.
4. Martellové - Doran mě trochu vyvádí z míry svým nekonečným vyčkáváním, ale nadruhou stranu je to přítel Targaryenů, a to je hlavní :D Oberyna jsem měl za tu chvíli, než zemřel také rád, a Arianne a Písečné hady také. Doufám, že by mohla klapnout Aegonova svatba s Arianne (takové zbožné přání :) ).
Nebudu se rozepisovat dál, protože bych zde mohl vyjmenovat mnoho dalších rodů, ale ještě musím napsat, že asi jako většina z vás, nenávidím Freye, tedy kromě dvou vyjímek, Roslin a Olyvara (bývalý Robbův panoš).
Starkové-seveřané: Ti mi přijdou jako bersekři, jejich síla je na souši, divocí válečníci, bojují s velkou zuřivostí, ovšem velmi slabí v námořních bitvách.
Greyjojové-železní: Námořní národ, silné loďstvo, velmi schopní v námořních bitvách, ovšem velmi slabí v bitvách na souši.
Martellové-Dornové: Partyzánský způsob boje, jejich způsob boje spočívá také v infiltraci, špionáži a sabotážích.
Arrynové-údolí: Těžce rytířský národ, jejich sílá spočívá v těžké jízdě.
Lannisterové-západ: Spoléhají se na sílu a moc peněz, využívají placené žoldnéře a také politickou moc a vliv.
Tyrellové, Baratheonové-jižané: O těchto dvou rodech bych řekl že mají stejné kvality, mariňáci. Schopni boje na souši i na moři, ovšem boj na souši ovládají na 50%, stejně tak boj na moři. Například seveřené nebo Arrynové ovládají boj na souši na 100%, Greyjojové zase boj na moři. Oni ovšem mají výhodu že zvládnou bojovat tam i tam.
Tullyové-říční krajiny: U těch si nejsem jistý, ale nejspíš budou to stejné co Tyrellové a Baratheonové.
Samozřejmě je toto myšleno jako celý národ, ne jednotlivci, u každých rodů a národů se mohou objevit vyjímky.
Ale kdybych měl říct svůj oblíbený rod, tak to asi budou Martellové a Lannisteři. Ty jsem si tak nějak nejvíc oblíbil. Nejneoblíbenější jsou Tullyové. U Starků si nejsem jistý, u těch to mám tak napůl. V něčem s nimi souhlasím, za jiné věci bych je nejraději vyhladil. U Arrynů je to těžké, tam je akorát Robert a toho rád nemám, ovšem třeba Jon Arryn byl v pohodě, moc toho o něm nevím. U Baratheonů mám rád Stannise, neměl jsem rád Roberta a Renly je pro mě neutrální. Tyrellové mi nevadí, ale ani jsem si je zase nějak neoblíbil. Stejně tak Greyjojové.
Ned byl možná čestný muž a dobrý bojovník, ale mizerný politik.
Tywin byl možná hajzlík a slovo čest mu nic neříkalo, ale byl to nejlepší politik v Západozemí(Uměl hrát Hru o trůny a jako jeden z mála se vyrovnal Varysovi a Malíčkovi)
1:0 pro Lannistery
Robb byl dobrý vojevůdce, ale když došlo tvrdé na tvrdé, tak se ukázalo, že to byl rozmazlený kluk
Jaime byl mizerný generál, a byl rozmazlený, ale byl to nejlepší šermíř v Západozemí a měl odvahu zabít Aeryse, navíc svých chyb upřímě lituje
2:0 pro Lannistery
Catelyn a Sansa Jsou stejné krávy, jako Cersei, takže si nemají co vyčítat
Skóre se nemění
A nakonec borci nakonec
Jon Sympatický a stetečný, skvělý bojovník a stratég 2 body pro Starky
Tyrion Nejvtipnější a nejchytřejší děvkař v Západozemí 2 body pro Lannistery
Konečné skóre Stark 2
Lannister 4
Malíček jeví evidentní stopy sociopatie takže ne, on opravdu nemá mozek v pořádku.
EDIT: a když už nepočítáš ty osoby mladší 15 let tak si aspoň ověř věk, Sanse je 14 (v době tance s draky) takže si jí taky můžeš vyškrtnout.
Malíček je sociopat, ale zároveň umí hrát Hru o trůny (Mimochodem jeden sociopat byl vazalem Starků)
To mrzačení berme to s té lepší stránky, třeba bude Martin schovívavý a nechá je žít