Nejoblibenejsi rod
Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?
1. Starkove
2. Martellove
3. Lannisterove
4. Targaryenove
5. Baratheonove
6-7. Arrynove, Tullyove
8. Tyrellove
9. Greyjoyove
EDIT: Pokračování ráno, jdu spát.
Dále: "Evidentně nedokážeš rozlišit chladnou bezcitnost a netečnost vůči okolí (Roose) od zvráceného potěšení plynoucího ze ZÁMĚRNÉHO ubližování a způsobování bolesti lidem okolo" Jasně, že to dokážu rozlišit. Ale takových lidí (násilnící a bullies) je spousta. Respektive potenciálně téměř všichni, za určitých okolností - http://cs.wikipedia.org/wiki/Stanfordský_vězeňský_experiment (okolností, ve kterých se jak Hora, tak Ramsey, tak Joff de facto nácházeli - absolutní, nekontrolovaná moc v daném prostředí, i když uznávám, že tohle navíc byli i magoři). Ale přivést si do baráku vraha svého syna, nechat ho vraždit další a udělat ho svým nástupcem? Well, that's sick. Bezprecedentně sick.
@Everett_Young mimochodem, mě Tywin spíš než zrůda přijde jako vypočítavý bastard, který by za salám prodal i svou babičku. (za předpokladu, že by ten salám měl alespoň nějakou cenu) :king:
Není todle už asi třetí debata kde se hádáte :D No nicméně Roose ani Tywin nejsou zrůdy. Oni jsou bezcitní,ale nezabíjejí zbytečně. Když si mají vybrat,jestli utéct nebo vypálit vesnici,oni se prostě zamyslí a když zjistí,že výhodnější je zapálit vecnici tak jí prostě zapálí :D
@Slenjoy Samozřejmě, ale vysvětluj to @Nitpicker
@Nitpicker Dobře, tak zkusíme ještě jednodušeji:
Chytí tě sadaistický šílenec a začne tě mučit atd. Jdu kolem a
A) Je mi úplně jedno co ti dělá, nevadí mi to a nijak se k tomu nevyjadřuji, v klidu vedu konverzaci s vámi oběma (Roos + Ramsay + Reek)
B) řeknu "jé můžu se přidat" popadnu pár sfetovanej negrů s kleštěma a letlampou a půjdu mu s šťastným výrazem v očích asistovat při tvém umučení které si budu náležitě užívat (Ramsay + Hora + Reek)
KTERÁ Z TĚCH MOŽNOSTÍ TI PŘIPADÁ HORŠÍ?
Roose tedy nečinně nepříhlížel smrti svých dalších dětí a celkově tedy není větší grázl, než Ramsay a spol.
Jinak dvě otázky:
1) Co když čistě náhodou Domeric vážně umřel na nějakou nemoc a Roose Ramsíčkovi v tomto křivdí?
2) I když je si 100% jist, že Ram Domču zabil, co má dělat z pragmatického hlediska? Popravit Rama a potenciálně odepsat rod? Nebo nechat Ramsaye, ať si žije jako následník Severu a riskovat vlastní život? Upřímně volba bláto a kaluž...
1) Taková možnost tu samozřejmě je, ale Ramsay by si jistě jakožto druhorozený a navíc bastard, o kterého jeho otec navíc ani nejevil zájem (dokud ho nevyhledal Domeric), nemohl takhle vyskakovat (utýrat k smrti vlastní manželku, pořizovat si "Reeky" apod.) a navíc by nezdědil vůbec nic.
2) Vyjde to nastejno, protože Ramsay si stejně nebude vládu schopný udržet. Tak jako tak se proti němu někdo vzbouří, protože je to magor.
2) To záleží... půlka Targaryenů byli šílenci a rod padl až po třech stech letech kvůli relativně skvělému Rhaegarovi (no jako ano, Aerys taky nesl svůj díl viny, ale nebýt Rhaegara a Lyanny)...
Takže to co udělal Ramsay Theonovi je v pohodě?
To, že Roose Neudělal Domericově smrti nic i když věděl kdo ho zabil dokazuje, že je zrůda.
Navíc duševně normální osoba by nemohla zplodit takovou věc jak Ramsay
Takže lepší následník magor než nikdo? Podívej se kam vedl ten přístup v minulosti když si šlechta jakékoliv země dosadila na trůn psychopata
A duševný stav jedinca neurčuje presný duševný stav potomka. To je ako povedať "Naviac človek s tak svetlými vlasmi by nemohol splodiť černovlasého". Chceš povedať, že Ramsayho duševný stav určuje aj ten Rooseov? Takže Ned je chladnokrvný psychopat, Jaime je tyran, Tywin je paranoik...
Jinak Starky moc rád nemám, ale to co provedli Freyové by hnus na ntou
Ostatně oproti bitvě Tywin jen minimalizoval vlastní ztráty... ale uznávám, že asi mám jinak posazené měřítko hodnot, neb například schvaluji použití atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki a jsem ochoten se do krve pohádat s každým, kdo to nepovažuje za správný krok z hlediska stavu, v němž USA byly.
V bitvě máš vždycky šanci, že přežiješ. Ve Dvojčatech tu šanci nedostali.
Jo v pohodě to že podřízli šestnáctiletýho kluka vlastně nic neznamená a Walder Frey je frajer, že minimalizoval vlastní ztráty
1) Walder a Roose fujky fuj, protože zabili nepřipravené svatebčany (a další spoustu zajali, to jen k té šanci přežít...) - ale popravdě fujky hlavně proto, že zabili Robba Starka...
2) Arya - úplně super namachrovaná a mazaná sympaťačka, která dobyla Harrenhall s lasičí polévkou a potom podřízla nepřipraveného strážnéhoa v podstatě všechny vraždí zazadu, nepřipravené a tak podobně, ale jejíž činy se nezpochybňují, protože je Stark...