Nejoblibenejsi rod

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?

1. Starkove

2. Martellove

3. Lannisterove

4. Targaryenove

5. Baratheonove

6-7. Arrynove, Tullyove

8. Tyrellove

9. Greyjoyove

Slys mne rvat

1679111216

Komentáře

• Achileus napsal(a):

Jinak jak si myslíte, že to bude v Údolí?

Podle mě maximální snaha o izolacionalismus... no a pak jsou dvě možnosti - buď někdo Malíčka přehraje a Údolí se podvolí (přidá k...) nejsilnějšímu, nebo to Malíček přežije, spojí se s nejsilnějším a intrikami získá zásadní vliv (třeba Hand of King) a odstaví všechny nepohodlné... :o)
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Jay napsal(a):

Achileus napsal(a):

Podle mě maximální snaha o izolacionalismus... no a pak jsou dvě možnosti - buď někdo Malíčka přehraje a Údolí se podvolí (přidá k...) nejsilnějšímu, nebo to Malíček přežije, spojí se s nejsilnějším a intrikami získá zásadní vliv (třeba Hand of King) a odstaví všechny nepohodlné... :o)
    Jestli chce Malíček skutečně přes Sansu zajistit sever tak se nemůže izolovat a musí jí tam s vojskem dostat, Zimohrad za ní nepřijde. Na druhou stranu izolaci chápu, jakmile vylezou tak je někdo napadne (doufám že freyové a zbyde z nich jen kaše )

:dance:
  • Achileus napsal(a):

Zajímavá otázka. Já myslím že Údolí mohlo hodně zamíchat kartami kdyby se dalo do bohybu už třeba ve Druhé knize. Yohn Royce mohl provést nějáký převrat a podpořit Starky. To by bylo zajímavé a myslím že Stark by s takovou armádou měl šanci dobýt KL.
    Ale žijeme v současnosti. Myslím že Malíček se s Údolím přepočítal. Tam se z jeho strany něco podělá a on tam možná zařve. Možná. Teď asi Údolí do děje vyznamně nezasáhne. Mohlo by podpořit Sansinu vládu nebo Rickona.
    Zajímavé bude kdo po Robertovi převezme vládu. Hary Dědic? Malíček? Royce?
  • @Artuš: To že Lannisteři hrají nejlépe bych tedy rozhodně díky Cersei teď neřekl. Pokud Kevan nezachrání co se dá, tak to mají líp rozehraný jak zejména Tyrellové, tak i Martellové nebo díky Zlatému společenství i Targaryenové...možná.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Slenjoy napsal(a):

Zajímavá otázka. Já myslím že Údolí mohlo hodně zamíchat kartami kdyby se dalo do pohybu už třeba ve Druhé knize. Yohn Royce mohl provést nějáký převrat a podpořit Starky.

To by se mu nepodařilo ani kdyby chtěl.
  • @Zlord_Antiježíš No, Kevan už toho moc nezachrání.
  • @Montezuma3
    A proč by se mu to nemohlo podařit? Lysa neměla v Údolí velkou podporu.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny

@Artuš: To že Lannisteři hrají nejlépe bych tedy rozhodně díky Cersei teď neřekl. Pokud Kevan nezachrání co se dá, tak to mají líp rozehraný jak zejména Tyrellové, tak i Martellové nebo díky Zlatému společenství i Targaryenové...možná.

Cersei je jedna, že ona neumí hrát neznamená, že to neumí ostatní Lannisteři. Jestli někdo hraje Hru o trůny špatně tak jsou to Starkové a Tullyové

Slenjoy napsal(a):

Achileus napsal(a):

Zajímavá otázka. Já myslím že Údolí mohlo hodně zamíchat kartami kdyby se dalo do bohybu už třeba ve Druhé knize. Yohn Royce mohl provést nějáký převrat a podpořit Starky. To by bylo zajímavé a myslím že Stark by s takovou armádou měl šanci dobýt KL.
    Ale žijeme v současnosti. Myslím že Malíček se s Údolím přepočítal. Tam se z jeho strany něco podělá a on tam možná zařve. Možná. Teď asi Údolí do děje vyznamně nezasáhne. Mohlo by podpořit Sansinu vládu nebo Rickona.
    Zajímavé bude kdo po Robertovi převezme vládu. Hary Dědic? Malíček? Royce?
    Podle mě Sansa, nebo Rickon vzhledem k tomu, že jsou to Robertovi bratranci potažmo sesřenice.
    P.S Arryny bych ještě neodepisoval
  • @Artuš: Já netvrdím že ostatní Lannisteři neuměj hrát, jen že to Cersei tak krásně posrala že z nejlíp rozehraný hry je jedna z nejhůř. Udělala z toho trochu "všichni proti Lannisterům" ač oficiálně a vojensky je to zatím stále "všichni s Lannisterama". Pak je houby platný že je tam třeba někdo kdo opravdu hrát umí...mimochodem Jamie to rozhodně není a Tyrion je hráč ale zase už kašle na rod. Takže asi myslíš tím že Lannisteři umí hrát to, že umí hrát Kevan, ale ten mě to teda rozhodně ještě nedokázal. Krom toho nějak nechápu proč bych měl své sympatie k nějakému rodu odvozovat od toho jak dobře hraje hru o trůny, ale někdo to tak holt asi má, no.
  • @Achileus Cersei. A k ní Jaime (který něco z politiky komentuje, ale nechce "hrát"). Tu hru uměl hrát Tywin a částečně Tyrion, takže z celého rodu nedělej politické génie. Po Tanci budeš v tom případě víc než rozladěný. Hoster Tully hrát uměl (chápal, odkud fouká vítr) a Catelyn rozhodně taky chápala, jak to v politice chodí. Starkové - neuměli hrát Ned a Robb. A on někdo z nich od půlky Bouře tu hru hraje? Sansu mimochodem ještě neodepisuj, ta se může snadno naučit posouvat panáčky, kam bude potřebovat. Ale generalizování je krásná věc, že.
  • Tak já bych neodsuzoval ani jeden rod za to, že hraje blbě. V každym rodě je to dobrý i špatný:
    Starkové: Všichni říkaj, že neuměj hrát hru. Ned ale hrál dle mého názoru dobře, rozluštil celou základní konspiraci (což se nikomu před ním krom Jona nepodařilo) a málem porazil i Lannistery (jeho jediná a osudová chyba byla, že věřil Malíčkovi). Robb hrál dobře, dokud se nezamiloval, a city hrajou někdy větší roli než zdravý rozum. Bran, Arya a Rickon ještě neměli možnost hrát, a ze Sansy bude nejlepší hráčka Západozemí :D
    Lannisterové: Z nich umí hrát jen Tywin a Tyrion. Přičemž Tywin se nechal unášet city stejně, jako je to vyčítáno Robbovi, pro své pedantské lpění na loajálnosti věech svých dětí nakonec ztratil všechny. To se mu také stalo osudným (kuše). cersei je nejhorší hráčka pod sluncem, Jaime se nikdy hrát nepokusil a Tyrion nehraje za rod, nýbrž jen a jen za sebe.
    Tullyové: Hoster Tully hrál přinejmenším stejně dobře, jako Tywin. Z jeho tří dětí jedno zešílelo, další se vdalo za Starka a poté se také nechalo unést city při Králokatově propuštění a Edmura bych považoval za třetího nejhoršího hráče (po Cersei a Balonovi).
    Greyjoyové: Balon se svými samoúčelnými rebeliemi je hodně špatný hráč, naproti tomu Euron provádí jednu z největších konspirací v aSoIaF. Aša je stejně dobrý hráč jak Euron, ale omezuje ji to, že je žena. Victarion nikdy nehrál, a o Theonovi se dá těžko říct, jestli je dobrý, nebo ne. Já bych ho označil jako největšího smolaře všech dob.
    Martellové: Rudá zmije nikdy nekonspiroval, všechno řešil přímočaře. Arianniným chabým počátečním postupům byla hned v zárodku useknuta hlava, a Quentyn jen plnil úkol svého otce (a nakonec to podělal a umřel). Samotný Doran jen vymýšlí další a další plány, ve kterých se nakonec sám ztrácí a nic z toho prakticky nefunguje.
    Targaryenové: Viserys hrál na tak šíleného člověka celkem dobře, dothracký plán by býval měl naději na úspěch. Dany však jeho plány zničila, přestala hrát a začla se honit za osvobozením všech otroků na světě. Aegonovy snahy jsou zatím teprve v zárodku.
    Baratheonové: Robert nikdy nehrál, ten věci radši řešil kladivem. Renly měl velkou naději na úspěch, jenže jaksi nepočítal s černou magií (to bych mu ale nezazlíval). Stannis má k hraní odpor, tak vše přenechává Mel a Davosovi (tomu se daří více než dobře vzhledem h čestnosti)
    Tyrellové: Královna trnů je asi nejlepší hráč s vyjímkou Malíčka s Varysem, nebejt Cerseiny šílené stupidity. Ostatními členy rodu manipuluje jako s figurkami, které sami nehrají.

Tak to bylo docela vyčerpávající :D
  • @Mikjan ehm Stannis, nie Jon rozlúštili že Robertove deti su bastardi. Stannis vedel že by mu brat neveril, tak to konzultoval s Jonom. Ten aj ako ochranu pred Lannistermi chcel nechať svojho syna v jeho opatere. Zároveň by Ned na nič sám neprišiel keby nekopíroval kroky ktoré robil Stannis.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mikjan napsal(a):

Ned ale hrál dle mého názoru dobře, rozluštil celou základní konspiraci (což se nikomu před ním krom Jona nepodařilo)

Kromě Stannise. Arryna na Cerseiny bastardy upozornil právě on. Jon si ani nevšiml, že mu Malíček rozkrádá království pod rukama.
  • @JoeGyry @Nevada dobře, dobře, omlouvám se, byl to Stannis, ale na tom, co sem tim chtěl říct to snad nic nemění, ne?
  • @Mikjan Tak k tvému pojednání o Hraní Rodů bych měl pár výhrad ;-)

-Lannisterové- Cersei není nejhorší hráčka. Možná teď na konci jí to nejde a je pravda že dělala hodně zbytečných rozhodnutí a mnohokrát ji zachránilo štěstí,ale není nejhorší hráčka.A Kevan jako co? Z jeho kapitoly v Tanci to vypadalo že hraje alespoň obstojně.
    -Tully- Hoster nehraje jako Tywin. On totiž taky moc nehraje. Má sice rozhled a chytře vybral svým dcerám manžele ale hraje stejně jako každý jiný inteligentní Lord. S Tywinem ho nelze srovnávat.Co máš proti Edmurovi? Možná se vzdal u Řekotočí a není žádný voják,ale k hraní nedostal prostor. Neříkej že je špatný když nic nepředvedl.
    -Greyjoy- Balon taky není hráč. Balon hrdě zavelel "Na ně" a Vazalové poslechli. Tam žádne intriky nebyli.
    -Targaryen- Tak Viserys to nevymyslel. To byl hlavně Mopatis.
  • @Slenjoy Cersei bezesporu nejhorší hráčka je. Řekni mi, jestli vůbec kdy udělala něco aspoň trochu inteligentního. Na Kevana jsem zapomněl, ale ten vážně moc prostoru neměl (celej život poslouchal brášku na slovo, pak trpěl pod Cersei a v tom týdnu (mezi Cerseiným uvězněním a jeho vraždou) toho moc udělat nestih
    A čím podle tebe Tywin hraje tak superúžasně? Tím že nechal vyvraždit dva vazalské rody a oslabil tak vazalskou armádu? Tím, že zařídil Rudou svatbu? Hoster držel své vazaly taky pěkně nakrátko, takže ani Freyové proti němu za jeho vlády nezasáhli (kromě opoždění v bitvě na Trojzubci)
    Balon bezpochyby hráč je. Už tím, jak vymyslel superpřekvapivý a superchytrý útok na sever místo na Lannisport, nebo jak se snažil prosadit Ašu jako svou nástupkyni.
    Co ty víš, kdo to vymyslel? Já z toho pochopil, že ten plán vymýšleli společně, a Viserys na něj byl patřičně hrdý
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hlavně byste se měli konečně domluvit, zda se bavíte o schopnosti hrát o trůny (intrikovat a zajistit si vládu jakýmkoliv způsobem), nebo o schopnostech vládnout a/nebo spravovat území.
  • U Cersei to není otázka poslední doby, ta byla špatná vždycky. Jen si vždycky myslela že to co dělá je geniální.
    Kevan v tom týdnu co byla Cersei stihl dost - trošku stabilizovat pozici Tomena na trůnu, pozici která se díky Cersei totálně hroutila, Ovšem za cenu toho že pustil k vlivu Tyrelly a oslabil tím Lannistery.

Stejně je ale úžasná komplexnost těch postav a událostí - skoro tahle diskuse nevypadá jako kdyby jsme se bavili jen o smyšleném románu.
  • @Mikjan Tak co udělala chytrého? Mě třeba přišlo chytré jak to chtěla ušít na Maergery. To jí dle mého názoru nevyšlo jen díky Nejvyšímu Septonovi. Tywin vs Hoster- @Nevada napsla že by jsme si měli ujasnit o čem se bavíme. Jestli o Hraní Hry nebo schopnosti vládnout. Hoster zajisté vládnout umí to nepopírám,ale Hru o Trůny si představuji spíše jako činost s ambicemi na vládu. Ty Hoster nemá.Jako on hraje vládne skoro každý. Doran taky drží vazaly na uzdě, Rovněž je držel Jon Arryn když byl naživu,Ned,Balon a i Tywin. On nejvíc( Deště Kastameru). A to že provdal Hoster Cat za Neda a Lysu za Jona nic neznamená. Tywin narozdíl od Hostera nebyl od začátku na Robertově straně. Začínal z horší výchozí pozice. A stejně se stala královnou Cersei. Né žádný Tully. S Balonem máš možná pravdu a Viserys to zosnoval jen z malé části. Neříkal náhodou Doran že Arianne chtěl provdat za Viseryse a zařizoval to s Mopatisem? No nevím,ale doufám že tu hádku bereš s nadhledem ;-)
  • Jen dotaz mimo aktuální téma. Předpokládám, že Tywin o incestu mezi dvojčaty věděl, řešil to nějak? Už si nevzpomínám.
  • @Dreamer Tywin nevěděl nebo záměrně vidět nechtěl, tedy neřešil. Věděla Tywinova žena, řešit zkoušela. Tušil i Kevan, ale neřekl.
  • upraveno 30. května 2014
    @Everett_Young Spíš věřím tomu, že si to nechtěl připustit, což mu ve výsledku zlomilo vaz. Nechat Cersei a Jaimeho pohromadě, z toho jasně koukal průser jak mraky. Jak to řešila Joanna, promluvou do duše? Taky asi sehrála roli její smrt a Tywin se pak nejspíš na dětičky trochu vykašlal a nechal se unášet žalem a vztekem.
  • @Dreamer Joanna to řešila tak, že když jí služka nahlásila že je spolu viděla jak dělají něco co nemají, tak služku vyhodila, děti poslala bydlet každé na jiný konec hradu a zvýšila nad nimi dozor aby nezůstávali samy.
  • @Dreamer: Já si teda myslím, že ani Tywin nebyl slepý a že to, že to nekomentoval neznamená, že o tom nevěděl, nebo že proti tomu nekonal... myslím,ža se celou dobu snažil je držet od sebe (třeba i tím, že poté ce se stala královnou, tak vyvázat Jaimeho z přísahy a odsunout na CR).
    @Zlord_Antiježíš: Ano, Kevan je takový druhý Tywin (sice mladší, ne tak významný a vše trochu později... takže spíše takový celkem poděřený obraz Tywina)... (pořád váhám,... četl jsi Tanec?)
  • @Jay Tanec jsem četl, kapitoly z vichrů ne-e.
  • @Zlord_Antiježíš: Hlavně jsem měl na mysli epilog...
    Kevan dokevanoval (ač souhlasím, že měl potenciál vládnout moudře...)
  • upraveno 2. června 2014
    Hlavně tu diskutujete jako kdyby tu na konci ságy měl být nějaký vítěz... A ono to možná dopadne tak že žádný nebude. Jasný nějak to dopadne, někdo se chopí trůnu, ale intriky budou pokračovat dál a další otázka je v jakém stavu bude Západozemí po invazi Jiných (která doufejme přijde).

Nejlepším hráčem, kterého jsme zatím poznali (a nezáleží na to jestli je mrtvý či živý, protože náhoda je blbec :) ), je podle mě Tywin. Kevan kdyby žil dýl, tak by byl schopný maximálně udržovat stav a stagnovat. Cersei je definitivně největší kráva v historii Westerosu, jediný co zvládá je intrikovat proti sobě. Sice to vymyslela na Margaery, ale ten septon který se do toho vložil je ten kterého tam snad i sama dosadila a hlavně ona povolila vrabčákům armádu, takže možná kvůli ní se rozpoutá ve Weesterosu náboženská válka. Uvidíme jak to zvládne Doran, ten taky není žádný žabař. Navíc motivy pavouka a mopatise zůstávají skryty, takže bůhví kdo je tím "top hráčem".

Jinak po konci Tance (když už je Quentyn konečně mrtvý) jsou pro mě oblíbeným rodem Martellové, a Starkové samozřejmě, kteří podle mě nejsou tak úplně vyřízení a až se vyjeví třeba Rickon jako zákonný dědic Zimohradu (s magic Branem už nepočítám), získá podporu, protože "There must be always a Stark in Winterfell"! (Nebo ho Martin zabije nějakým brutálním způsobem :D )

@Artuš: Já netvrdím že ostatní Lannisteři neuměj hrát, jen že to Cersei tak krásně posrala že z nejlíp rozehraný hry je jedna z nejhůř. Udělala z toho trochu "všichni proti Lannisterům" ač oficiálně a vojensky je to zatím stále "všichni s Lannisterama". Pak je houby platný že je tam třeba někdo kdo opravdu hrát umí...mimochodem Jamie to rozhodně není a Tyrion je hráč ale zase už kašle na rod. Takže asi myslíš tím že Lannisteři umí hrát to, že umí hrát Kevan, ale ten mě to teda rozhodně ještě nedokázal. Krom toho nějak nechápu proč bych měl své sympatie k nějakému rodu odvozovat od toho jak dobře hraje hru o trůny, ale někdo to tak holt asi má, no.

Lannistery mám rád hodně dlouho z řady důvodů.
    Jejich postavy mají šťávu
    svoa00 napsal(a):

@Achileus Cersei. A k ní Jaime (který něco z politiky komentuje, ale nechce "hrát"). Tu hru uměl hrát Tywin a částečně Tyrion, takže z celého rodu nedělej politické génie. Po Tanci budeš v tom případě víc než rozladěný. Hoster Tully hrát uměl (chápal, odkud fouká vítr) a Catelyn rozhodně taky chápala, jak to v politice chodí. Starkové - neuměli hrát Ned a Robb. A on někdo z nich od půlky Bouře tu hru hraje? Sansu mimochodem ještě neodepisuj, ta se může snadno naučit posouvat panáčky, kam bude potřebovat. Ale generalizování je krásná věc, že.

Catelyn chápala jak to vpolitice chodí? Proč teda věřila Malíčkovi?
    Ano Hoster věděl od kud vítr fouká. Starkové hrát neuměli a RS je toho důkazem. Od půlky Bouře Starkové nemůžou hrát při nejlepší vůli. Lannisterové nejsou političtí géniové to ne viz jak dopadl Kevan, ale pokud se mezi sebou přestanou podrážet a vrátí se Tyrion můžou to otočit

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.