Nejoblibenejsi rod
Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?
1. Starkove
2. Martellove
3. Lannisterove
4. Targaryenove
5. Baratheonove
6-7. Arrynove, Tullyove
8. Tyrellove
9. Greyjoyove
Ostatně v '39 měl s Polskem plány i Soso Džugašvili...
Lucemburkové byly jináč příbuzensky úzce propojení s francouzským vládnoucím rodem Kapetovců (proto také stáli ve stoleté válce na jejich straně) a rod z Anjou byla boční větev Kapetovců. Takže Karel Uherský byl příbuzným Lucemburků.
Papež v tu dobu bojoval (politicky) proti císaři Ludvíku Bavorovi a Jan Lucemburský bylo jeho nejlepší želízko v ohni.
2) Baratheoni
3)Tullyové
4) Arrynové
5) Lannisteři
2. Manderly
3. Reed
4. Tarly
5. Baratheon
Svého času při četbě, jsem začal doufat v setkání otce a syna, velmi platného člena noční hlídky.
:-D
2. Greyjoy
3. Martell
4. Targaryen
5. Baratheon
6. Stark
7. Tyrell
Awww...
No to já stejně. Za to jak je zradil si něco ošklivého zaslouží, ale stejně ho mám docela ráda a připadá mi hhodně zajímavej. Chtěla bych s ním ještě hromádku kapitol.
Tak to musí použít! To je geniálni linka. Nejdřív rapotá o tom jak v zemi musí být klid a pak to všechno korunuje dnem kdy znásilnil matku Ramsaye.
2) neposlal Robertíka do Dračího kamene
3) Lysa otrávila Jona a tím vyvolala válku
EDIT: Tak mě napadá, co kdyby byl malý Arryn poslán do Dračího kamene, a Rober se Stannisem by šli se zprávou o incestu za Robertem
2) Stark
3) Martell
4) Greyjoy
5) Tyrell
6) Baratheon
7) Arryn
8) Lannister
666) Frey + Bolton
2.) Arrynové - něco se mi na nich líbí, nejvíc asi erb a slova, i když neznám žádného skvělého zástupce
3.) Tullyové - ráda mám hlavně Catelyn, Bryndena, Hostera
4.) Martellové - Dorne je prostě kouzelné místo
5.) Tyrellové - Vysoká zahrada je krásný hrad + mají dobrou symboliku
Vůbec ale nemusím Lannistery (kromě Tyriona, ten docela ujde) ani Targaryeny (nějaký zmutovaný dračí rod, který si Západozemí přivlastnil násilím mi prostě nic neříká)
tvoje názory se mi líbí čím dál víc
nejvíc mě štve že spousta lidí zapomíná na Tullye i kdy žto byli trochu smolařští klaďasové úctu a řekotočí zpět by si zasloužili
nevím jak se to dá napsat podle rodů protože u těch nenáviděných (Lannisteři) to už je dost o jednotlivých postavách
ale tedy za mě:
miluji Starky a všechny jejich podporovatele jsou prostě pro mě srdcovka a nesnesu pomyšlení že by nakonec vládl na severu někdo jiný takže prostě Rickon už musí vydržet, v poslední době třeba Manderleyho s jeho koláči to bylo prostě dokonalé :)
taktéž mám rád s nimi chudáky Tullye
Baratheoni jsou trošku rozporuplní ač to Stannisovi strašně přeju tak občas je prostě k vyliskání
Lannistery, Freye a a ramsayho bytostně nesnáším ač Tyrion je chytrej a vtipnej i když ne až tak jak ho všichni považují protože Varys a malíček jsou prostě o třídu výše
Rooseho nesnáším samozřejmě taky ale uznávám že je chytrej..
zbožňuji Varyse a fandím mu proti Malíčkovi, kterého chvílemi nesnáším a chvílemi obdivuji..
no a co se týče Targaryenů tak ač je Daenerys ještě protivnější se svýma blbýma rozhodnutíma než Stannis a štve mě že je hlavní postavou každého traileru na seriál tak ji prostě mám v hloubi duše rád
Tyrelly nemám rád a Marteli naopak ano