Sansa, ach, ta naše malá Sansa!

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Ta by pobláznila každýho :wink:

Quote:
"Alek":a jeje, dalsi zamilovanej do nasi princeznicky:-)
17810121334

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. ledna 2008

Člověk si tu vylévá srdce, a co z toho má? Aleka. Vždyť to nemusí být o Sanse.

Jinak tíhnu ke klasickému chápání krásy a estetiky, nikoli postmoderním výblitkům opěvujícím zvratek na plátně. Nebo na diskusním fóru. :lol: Kritiku lze pojmout i konstruktivně. :!:

• upraveno 3. ledna 2008

Ale chlapci, stejně si tu vyléváte srdíčka jen, abyste mě dráždili, já vás znam. A jsem natolik hodný, že vám na to skáču. ;) Přitom se ve vás snažim rozvíjet ty romantické výlevy. Což se velmi daří! Ta náhlá nevolnost, která mě přepadla, byla dána čistě jen tím, komu ta slova měla patřit (když si představim, že si takhle cvrlikáte s oním děckem ...).

Jinak jste samozřejmě všichni tři pohladili mou romantickou duši a s chutí bych si zacvrlikal s vámi, ale museli bychom cvrlikat o nějaké jiné, která bude vyspělá, která bude chápat naše cvrlikání a nebude to pro ni jen další velký příběh ala Florian a Jonquil mezi prvním a druhým citronovým zákuskem. ;)

upraveno 3. ledna 2008

Alek: Klidně něco přidej, rád si ještě něco přečtu. Dosaď si místo Sansy jinou krásku svého srdce (ostatně já to vlastně o Sanse tolik nepsal, chtěl jsem něco hezkého pro přítelkyni :wink: ). Rád bych viděl, jaké má cynik romantické představy. 8) Třeba mě to inspiruje k něčenu dalšímu.

• upraveno 3. ledna 2008

Ne a ne. Do toho mě nevlákáte...a vlastně, kolikrát jsem řikal, že sem už nevstoupim? ;) Nemusí to být o Sanse, ale tady to tak prostě je. Zavřete oči ... ;)

• upraveno 5. ledna 2008

Jméno: Sansa Stark Lannister

Přezdívky: Alayne, Sansulína, Tullyjka, Vlčice, Jonquil, Neposkvrněná, Hvězdička

Současné povolání: Au-pair

Narozena: rok 286 po Dobytí, Zimohrad

Barva vlasů: Rudozlatohnědá

Barva očí: Modrá

Oblíbená postava: Florian Blázen

Oblíbené jídlo: Citronový zákusek

Zájmy: Vyšívání, poslouchání příběhů, konverzace, zpěv, skládání poezie, rytířské turnaje

Výroky:

„Zdvořilost je zbrojí dámy.“ (o zdvořilosti)

„Otče, ona nesnáší všechno, co je krásné, milé nebo úžasné.“ (o Aryi)

„To není spravedlivé.“ (o spravedlnosti)

• upraveno 21. ledna 2008

Alayne Kámen,

dívka v Ráji

andílek horského údolí

malé lži brány otvírají

malé lži nikdy nebolí

Pod stínem věků

sněžných věží

jen prach a popel,

a zase prach

na malých lžích už nezáleží

někdo je rytíř

někdo vrah

Alyane Kámen,

krásnovlasá

panna se sluncem v kadeřích

podzimní vítr sukně kasá

hladí rty hebké

jako hřích

Plačtivé sliby v božím háji

malé lži nejsou

prosté vin

za chladných jiter zamrzají

slzy

a nářek Alyssin

• upraveno 22. ledna 2008

Hezký! Hlavně obrázek. Od koho to je? Je to přímo kreslený na Sansu? Ten literární útvar pod tím je taky dobrý, ale já na ty malinký lži moc nejsem. ;)

Ovšemže je to kresleno přímo na Alayne. :)

Tato autorka: http://www.epilogue.net/cgi/database/art/view.pl?id=106765

Má tam mimochodem taky asi nejlepší (nejvěrnější) obrázek Brienne, co jsem zatím viděl.

ALAYNE! :)

Alek wrote:
    ale já na ty malinký lži moc nejsem.

Malilinkatá lež k pravdě krůček. :!: Jak to myslíš, lorde veliteli? Chceš snad říci, žes - coby Mirek Dušín - v životě nikdy nezalhal (samozřejmě pro dobro věci)?

Proč lžou rodiče svým dětem o Ježíškovi?

Proč lžou pohádky o životě?

Proč život není píseň?

dik za adresu, neznal jsem...musim zjistit jak je to s tim uploadem od uživatelů do galerie ;)

Aaa, malé lži...jedno z nekonečných témat. Samozřejmě, že se jich také dopouštím, ale jsem velmi opatrný. Důležitý je, aby z toho měl zisk ten dotyčný (ad Ježíšek či literatura, od které realitu neočekávám), kterému je lháno, nesmím ho z toho mít já, alespoň ne v první řadě. Pak to je účelová lež a už ji nemůžeš zvát "malá" či "milosrdná". Ale to by bylo na delší úvahy...jen vybízím k opatrnosti :wink:

Pokud je to taková lež, která mně pomůže a nikomu neublíží, pak ji nevidím jako něco výrazně odsouzeníhodného. A kdyby se Alayne na Orlím hnízdě odmaskovala, přivolalo by to zběsilost Železného trůnu a zlovolnost Boltonů, mnoho mrtvých, válku, smrt, hromadu uťatých končetin a znetvořených trupů pod Krvavou branou. Brrr. Hrůza pomyslet. :roll:

Alayne Kámen, Kamínek, Drahokam nebeský, Démant půlnoční, Safír blyštivý, Citrín rozkošný, Rubín vášnivý.

Kámen, pevný a nezlomný pilíř světa! :)

Skláním se před tvým půvabem a rychlým úsudkem.

Hle, čas trhnul oponou a z bouře mečů zrodila se královna!

• upraveno 12. února 2008

Pokusím se malinko rozvířit trochu stojaté vody zdejšího veleslavného topicu :D

Co se týče mne, Sansu jsem nikdy neměl moc rád(z vícero důvodů),ale postupem času jsem k ní jisté sympatie nalezl, a od té doby kdy docela dostala rozum, ji mám prakticky rád. Ale přesto jsem v anketě zvolil možnost nikým nezvolenou a sice "Alayne je prostě kus" :)

Sansa se mi nejvíce líbí podle obrázku http://icefire.tym.cz/galerie/displayimage.php?album=30&pos=13 Tam je úchvatná.

Ale zastávám stejný názor jako Alek a taky je mi daleko bližší např. Dany. Jeden z důvodů je i věk,protože cca 12 či 13 je přeci jen dost málo :D

Molda wrote:
    Jeden z důvodů je i věk,protože cca 12 či 13 je přeci jen dost málo

Málo na co? :lol:

Věřím, že tvé úmysly jsou veskrze rytířské a čisté, ale i tak bys měl uvažovat v horizontu vzdálenější perspektivy. :wink:

Kdo je Sansa dnes a kým a čím bude za pár let?

Zamysli se nad tím a pak dej průchod své představivosti.

Krásné, že ano? 8) :)

Quote:
    Co se týče mne, Sansu jsem nikdy neměl moc rád(z vícero důvodů),ale postupem času jsem k ní jisté sympatie nalezl, a od té doby kdy docela dostala rozum, ji mám prakticky rád.

Pokud je to teprve začátek, věz, že jsi na dobré cestě! :wink:

Quote:
    Sansa se mi nejvíce líbí podle obrázku http://icefire.tym.cz/galerie/displayimage.php?album=30&pos=13 Tam je úchvatná.

Ano, je. Nedá se s tím nic dělat. Prostě to tak je. :)

Quote:
    Ale přesto jsem v anketě zvolil možnost nikým nezvolenou a sice "Alayne je prostě kus"

Co se týče Alayne, nemá v sobě z té staré dobré Sansy už skoro nic.

Vzala si od ní to nejlepší, rozhlédla se, nadechla, a vyrostla.

Už není malá.

Stark se v ní probudil naplno.

Přesto - a možná právě proto - schvaluji tvou volbu.

Jsme poctěni tvou návštěvou v našem hýčkaném, rovnost a ušlechtilost hlásajícím, mírutvorném a věhlasném topicu, dobrý sere Moldo :!:

Doufám, že zde - a nejen zde - nalezneš zdroj zábavy i ponaučení, ale i inspirace.

Noční hlídka potřebuje každého muže! 8)

heavy_head wrote:
    Málo na co? :lol:

No moc mě nevzrušuje představa 12 či 13 leté dívenky :D To už je docela zvrhlé,ale pokud by vypadala starší než ve skutečnosti je......tak...... :lol: :mrgreen: (Jako například na výše zmíněném obrázku,na který jsem uváděl odkaz)

Ano, věřím, že tvé myšlenky jsou čisté. :wink:

Představa Sansy přece nemůže a nesmí vyvolávat nízké pudy a podobné představy. :shock: :roll:

Naopak, může a má apelovat na naše rytířství, čestnost, ušlechtilost, pocit ochranitelství, obětavost! 8)

A právě těch je u mužů Noční hlídky třeba. :!:

heavy_head wrote:
    Ano, věřím, že tvé myšlenky jsou čisté. :wink:

Představa Sansy přece nemůže a nesmí vyvolávat nízké pudy a podobné představy. :shock: :roll:

Naopak, může a má apelovat na naše rytířství, čestnost, ušlechtilost, pocit ochranitelství, obětavost! 8)

A právě těch je u mužů Noční hlídky třeba. :!:

Teď nevím jestli byl právě tvůj proud výřečnosti :D (jak si to sám označil) zaměřen ironicky nebo zcela bez ironie :)

Vtipkuji pouze o zcela zásadních věcech. 8) :)

Ano, kdybych měl koukat na obrázky, taky bych možná propadl kouzlu, které z nich čiší. Jenže na většině vypadá jako čerstvá dvacítka. :-)

Quote:
    Kdo je Sansa dnes a kým a čím bude za pár let?

Sansa už naštěstí zemřela a myslím, že už jí nikdy neuvidíme. Pro ni samotnou je to dobře, je to jediná šance jak přežít a nezbláznit se. Zároveň je v tom velký kus hořkosti, se Sansou zemřely velké ideály a sny.

To jsou vlídná slova, lorde Aleku! 8)

Překvapivější o to víc, že právě z tvých úst. :wink:

Je to známo, že Alayne je sympatičtější osoba, osoba, která s sebou snad už nenechá zmítat, osoba, která se dokáže vzepřít; samozřejmě ne navenek, ale uvnitř by z ní mohla bejt slušná rebelka. Samozřejmě, je to pořád Tulyjka a tak dopadne špatně :-), ale mohla by přitom odejít se ctí.

• upraveno 13. února 2008

Padněte na kolena, neznabohové! Sansarys! :twisted:

Mně se nejvíce líbí tady.

Rovněž pak zde.

A nesmím zapomínat na tento obrázek.

A ještě i tady.

A v neposlední řadě zde.

:)

Myslím, že naší malé Sanse odvaha nechyběla nikdy.

I v prvních knihách se vzpírala. Častokrát to ale byly vzpěry nesprávným směrem, nutná a neodvratná daň za nalézání sama sebe.

Hloupý není ten, kdo udělá chybu.

Hloupý je ten, kdo se z ní nedokáže poučit. :wink:

Quote:
    Hloupý není ten, kdo udělá chybu.

Hloupý je ten, kdo se z ní nedokáže poučit. :wink:

Tato slova jistě hřejí Eddardovy oddělené údy za chladných nocí. :-)
    upraveno 13. února 2008

Ale no tak, Aleku, ty jsi jistě ve svých 12 letech dokázal dalekosáhle a strategicky s pravým státnickým rozhledem posuzovat dopady svých rozhodnutí.

Quote:
    Ale no tak, Aleku, ty jsi jistě ve svých 12 letech dokázal dalekosáhle a strategicky s pravým státnickým rozhledem posuzovat dopady svých rozhodnutí.

Jé, tohle je už starý :-) Samozřejmě že nedokázal, ale taky mě nikdo tak urputně nebrání, naopak, vcelku se každej shodne, že jsem byl malej a blbej. Ale stejně si myslim, že už tehdy jsem dokázal pochopit co je to tajemství a věřil jsem otci, že pro mě chce to nejlepší a nepodtrhl jsem ho. Ale opravdu se do toho nechci znovu pouštět, už se to tu řešilo mnohokrát...takže se omlouvám, pokud jsem někoho urazil svým jízlivým vtipem. :-)
    upraveno 13. února 2008

Vytáčky nepomohou, očekávej mé sekundanty za ranního kuropění. Prokážu ti laskavost volby zbraně. :lol:

OK, přichystám malou "hostinu", sekundantům jistě po cestě vyhládne. :-)

• upraveno 21. února 2008

nie som fanúšik Sansy, a priznám sa, že som si ju v hľave ani nemaľoval nejak zvlášť peknými farbami, ale musím povedať, že obrázok sansy,(ten čo je i v lište dole) je veľmi - veľmi podarený. Je to presne ten typ, ktorý mám rád.

Vzbuzuje v tobě ochranitelské sklony, pravdaže? :wink:

Farby Sansy

sú ty najkrajšie,

nikto, nikdy ešte pred nimi neušiel... :)

(ani sarven nie!)

Výraz "Kráska" však raději používejme s opatrností. V Západozemí není vždy chápán v tom smyslu, jak bychom to snad zamýšleli. :wink:

• upraveno 22. února 2008

Práveže mu chcem vrátiť zmysle, pretože nemám dôvod urážať ctihodnú Brienne, a čo je pekné je pekné :-)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.