Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

1353354356358359367

Komentáře

• Podľa mňa je docela konkurenciou aj Rickardov a Euronov. Ale je super vidieť starého Bloodravena u Hlídky.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tak je tu další nášup. Tentokrát v jižanském stylu.
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
  • @Monte Karstark Pěkné a nejhezčí jsou určitě jižanské obrázky. Jako někdo, kdo skutečně byl v Seville v Real Alcazaru, musím říct, že autoři obrázků skutečně inspiraci nezapřeli :D

image
  • Balerioni u mně vedou. Ale taky záběr na strom plný Lannistru, Tyene, Elinor, ještě Meera, Arya a hodně zajímavá je i Cersei, Tyrion a modrý jezdec.
  • SanSan je úchylný! A jestli zrovna po tomhle nějakej fan toužil, tak je úchyl taky :-O
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. března 2018
    Obrázky povětšinou povedené, Tyene je rozkošná. Lucy Liu jako Melisandra pobavila. Ale top je Balerion & Balerion.
  • Piesočné zmije sú krásne, Elinor tiež, ale tá Lady Nym :roll:. SanSan sa mi tiež nepozdáva, ale asi preto, že obaja vyzerajú, akoby sa práve pridali k stúpencom Potopeného boha.
    Katrina napsal(a):

Piesočné zmije sú krásne, Elinor tiež, ale tá Lady Nym :roll:.

Jo tahle by byla lepší, ale zatím se nedá nikde na netu najít čistý velký obrázek. :-?
    image
  • Hodně těch ilustrací je právě pro nové rozšíření Sands of Dorne pro karetní Hru o Trůny. Rovnou přidávám jednu Val, od stejné autorky jako Elinor. Mimochdem, tahle nová Nym se stejně asi moc hrát nebude, stará verze je lepší.
    image
  • Obidve sú krásne, aj Nym, aj Val. :-)
    Val v plné parádě
    image
    Obálka The Book of swords od Simonettiho.
    Tak si říkám, jestli nejsou Marcovi představy o Balerionovi trochu přehnané. Nebo ty moje příliš skromné :-k
    image
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Monte Karstark Skromné. Určitě :twisted:
    Na obálku bych to nepoužil, kresba je zajímavá, ale ten drak mi nějak nesedí.
    Simonetti je větší megaloman než Martin, a to už je co říct :D
    Na druhou stranu, když koukám na toho človíčka u Balerionovy tlamy, tak to vcelku odpovídá tvrzení ze Hry, že Černý děs dokázal spolknout pratura nebo i mamuta v celku. Nicméně kolik by jich musel spolykat, aby se aspoň trochu nakrmil...
  • Ten obrázek mě trochu znepokojuje a pořád si ho prohlížím, je fakt pěknej byť.. možná trochu předimenzovanej. Každopádně na obálku bych ho asi nedal.
    Byl by fajn na přebalu z vnitřní strany.
  • @Nevada Určitě, teď trochu marketingově - nevím jestli tahle obálka dokáže z dálky zaujmout, protože je těžký určit co na ní vlastně je, žádný velký kontrasty ani rozpoznatelný tvary. To chce vzít do ruk a kouknout z blízka, jak píšeš ty ;)
  • Jsem doopravdy ráda, že žiju v 21. století.

• @Dreamer Presne tak. :-) Moje oblečenie na bežný deň musí byť hlavne pohodlné, a keby som si musela každý deň obliecť tie šnurovacie šaty, tak by mi ranný rituál zabral oveľa viac času. Dnes mi stačí tričko, džínsy alebo legíny, tenisky, bunda a môžem vyraziť.
    Tak nevím no, tenkrát to bylo 15 minut šněrování. Dneska je to 30 minut malování.
    Ale čím hlouběji v čase, tím rychlejší to oblékání bylo. Taková stará dobrá toga. Ta nemohla zabrat víc jak 2 minuty :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. května 2018
    Dreamer napsal(a):

Jsem doopravdy ráda, že žiju v 21. století.

Řekl bych, že v 19. století bys říkala "jsem ráda, že žiju v 19. století", v 18. bys velebila osmičku na konci a tak dále :) Za sto let třeba budou lidi říkat "jé, ti v tom 21. století byli ale chudáci, protože XY" =D
  • Mno, vypadá to sice krásně, ale taky nemám potřebu nosit na sobě umělecké dílo. Akorát co se týče středověkého oblečení - ono bylo sice jednodušší, ale pokud člověk nebyl z vyšší třídy, tak to taky nebyla výhra v loterii. Asi by to byl jeden z důvodů, proč bych preferovala starověký Řím ;-)
  • @flanker.27 co by asi řekl člověk z 18. století mít možnost nakouknout do 21. století :-k to šněrování vypadá jako noční můra.
    @Dreamer No, myslím že Evropou právě teď pochodují četné příklady toho, kdy k nám nakoukl člověk ze 14. století a níže :twisted: Pravda, 18. století už by mohlo trochu fungovat, aspoň pokud by šlo o vzdělance a osvícence, ale byl bych hodně opatrný, abych se nedostal na seznam lidí posedlých ďáblem. No a to nemravné oblečení současné doby by bylo úplně odepsané k záhubě :), ženy v kalhotách, ještě o sto let později s tím měla problémy Sandová, odhalená kolena či ramena, to bylo přípustné pro dvorskou kratochvíli ve Versailles, ne pro běžný život.
  • Z pohledu Římana: Copak ženy v kalhotách, ale i muži v kalhotách? Jak barbarské. Necivilizované. :D
  • upraveno 29. května 2018
    Nevím jestli to bylo tak dané, ale korzet té Popelky se zapínal vepředu, páč je na to sama, ale šlechtična měla zapínání vzadu, protože měla pomocnici :) Na druhou stranu nevím jestli to ta venkovanka neměla jednodušší alespoň v tom že měla jednodušší oděv alespoň co do počtu kusů a navíc nemusela schovávat mezi prsy ulomenou lyži :D
  • @ZoiD Z pohledu druhé strany musím říct, co bych dal za tógu, když venku je 30 stupňů. Není nad dobrej luft
    upraveno 29. května 2018
    @sfik Dnes už není módní diktát, nos cokoli dle uvážení (ale pošli nám fotky :twisted: )
  • @flanker.27 Je to ve hře - vzhledem k tomu jak moc miluju trapno, tak si jen představuji jak by na to reagovali v práci, a láká mě to... :D
  • @sfik ulomená lyže se ještě dá, ale co ty špendlíky?!! Nechtěla bych být chodící jehelníček.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.