Piesočné zmije sú krásne, Elinor tiež, ale tá Lady Nym :roll:. SanSan sa mi tiež nepozdáva, ale asi preto, že obaja vyzerajú, akoby sa práve pridali k stúpencom Potopeného boha.
Simonetti je větší megaloman než Martin, a to už je co říct :D Na druhou stranu, když koukám na toho človíčka u Balerionovy tlamy, tak to vcelku odpovídá tvrzení ze Hry, že Černý děs dokázal spolknout pratura nebo i mamuta v celku. Nicméně kolik by jich musel spolykat, aby se aspoň trochu nakrmil...
@Nevada Určitě, teď trochu marketingově - nevím jestli tahle obálka dokáže z dálky zaujmout, protože je těžký určit co na ní vlastně je, žádný velký kontrasty ani rozpoznatelný tvary. To chce vzít do ruk a kouknout z blízka, jak píšeš ty ;)
@Dreamer Presne tak. :-) Moje oblečenie na bežný deň musí byť hlavne pohodlné, a keby som si musela každý deň obliecť tie šnurovacie šaty, tak by mi ranný rituál zabral oveľa viac času. Dnes mi stačí tričko, džínsy alebo legíny, tenisky, bunda a môžem vyraziť.
Tak nevím no, tenkrát to bylo 15 minut šněrování. Dneska je to 30 minut malování. Ale čím hlouběji v čase, tím rychlejší to oblékání bylo. Taková stará dobrá toga. Ta nemohla zabrat víc jak 2 minuty :D
Mno, vypadá to sice krásně, ale taky nemám potřebu nosit na sobě umělecké dílo. Akorát co se týče středověkého oblečení - ono bylo sice jednodušší, ale pokud člověk nebyl z vyšší třídy, tak to taky nebyla výhra v loterii. Asi by to byl jeden z důvodů, proč bych preferovala starověký Řím ;-)
@Dreamer No, myslím že Evropou právě teď pochodují četné příklady toho, kdy k nám nakoukl člověk ze 14. století a níže :twisted: Pravda, 18. století už by mohlo trochu fungovat, aspoň pokud by šlo o vzdělance a osvícence, ale byl bych hodně opatrný, abych se nedostal na seznam lidí posedlých ďáblem. No a to nemravné oblečení současné doby by bylo úplně odepsané k záhubě :), ženy v kalhotách, ještě o sto let později s tím měla problémy Sandová, odhalená kolena či ramena, to bylo přípustné pro dvorskou kratochvíli ve Versailles, ne pro běžný život.
Nevím jestli to bylo tak dané, ale korzet té Popelky se zapínal vepředu, páč je na to sama, ale šlechtična měla zapínání vzadu, protože měla pomocnici :) Na druhou stranu nevím jestli to ta venkovanka neměla jednodušší alespoň v tom že měla jednodušší oděv alespoň co do počtu kusů a navíc nemusela schovávat mezi prsy ulomenou lyži :D
Komentáře
Na obálku bych to nepoužil, kresba je zajímavá, ale ten drak mi nějak nesedí.
Na druhou stranu, když koukám na toho človíčka u Balerionovy tlamy, tak to vcelku odpovídá tvrzení ze Hry, že Černý děs dokázal spolknout pratura nebo i mamuta v celku. Nicméně kolik by jich musel spolykat, aby se aspoň trochu nakrmil...
Ale čím hlouběji v čase, tím rychlejší to oblékání bylo. Taková stará dobrá toga. Ta nemohla zabrat víc jak 2 minuty :D