Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec

Na stránkách http://www.shirepost.com/GeorgeMartin.html jsem našel fotky zajímavě zpracovaných "jelenů" a jiných platitel ze světa Písně. Dokonce je možné si je za rozumnou cenu objednat. Škoda jen, že tam nemají zlaté "draky", ale to by už asi bylo o něco málo dražší. :wink: Takže výzva pro všechny numismatiky! :)

18687899192367

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

Gardien já ti nevím, to maso je suchý a hořký

To jako králičí maso? To jsi ho jedla asi připálené, ne?
  • upraveno 24. září 2012
    Nevada napsal(a):

To jako králičí maso? To jsi ho jedla asi připálené, ne?

Neboj, nejedla. Prostě mi to tak přijde. A ne, neměla jsem ho jednou.
  • upraveno 24. září 2012
    Tak to naprav, králík je fakt dobrý.
  • upraveno 24. září 2012
    brbr napsal(a):

Prostě mi nechutná, mám ráda jiný maso. Dostanu za to nějakou značku? :-P
    upraveno 24. září 2012
    Já taky králíka nerada :)
  • upraveno 24. září 2012
    Nevada napsal(a):

Už jsem se lekla, že budu exot. Nejradši mám drůbež.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 24. září 2012
    Králík mi nevadí, ale nesměl být od prababičky z Planý! (Já si je vždycky chodila hladit a pak jsem jednou při schovce v kolně narazila na jejich kožíšky = co vidím, až jako polotovar je v pořádku, co je Ouško na smetáku, to nedám. Jo, jsem pokrytec.)
    upraveno 24. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

Nevada napsal(a):

Už jsem se lekla, že budu exot. Nejradši mám drůbež.
    Kuřecí, to je moje :) (Ale pro hovězí steak bych vraždila.)
    Krisa napsal(a):

Králík mi nevadí, ale nesměl být od prababičky z Planý! (Já si je vždycky chodila hladit a pak jsem jednou při schovce v kolně narazila na jejich kožíšky = co vidím, až jako polotovar je v pořádku, co je Ouško na smetáku, to nedám. Jo, jsem pokrytec.)

Jó, takhle nějak přestala jíst králiky moje matka. Jednoho krásného dne viděla dědu (svého otce), jak dává ušákům za uši a bylo vymalováno :)
  • upraveno 24. září 2012
    Krisa napsal(a):

Co kožíšky, ale když jsem šla něco vyhodit do popelnice, byly tam králičí vnitřnosti. Dost dlouho jsem z toho byla v šoku.
    upraveno 24. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

Co kožíšky, ale když jsem šla něco vyhodit do popelnice, byly tam králičí vnitřnosti. Dost dlouho jsem z toho byla v šoku.

Vedle králíků bydlely slepice, takže o vyhazování vnitřností si nedělám iluze...
  • upraveno 24. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

brbr napsal(a):

Prostě mi nechutná, mám ráda jiný maso. Dostanu za to nějakou značku? :-P
    Aha, tak to jsem nepochopila. Myslela jsem, že si ještě ani nekoštovala. Jinak králíka nikomu nenutím, já jsem ho taky do určitého věku nejedla.
  • upraveno 24. září 2012
    Krisa napsal(a):

Vedle králíků bydlely slepice, takže o vyhazování vnitřností si nedělám iluze...

Snad nejvtipněji nejděsivější zážitek jsem měla z jedné zabijačky, řezník právě zpracovával hlavu a říká mi abych došla do světnice pro talíř, tak se otočím že půjdu a on na mne: Víš co, počkej a plácl mi prasečí mozek rovnou do ruky. :-D A já mazala do kuchyně. :-P To mi bylo bratru asi osm nebo deset.
  • upraveno 24. září 2012
    Nás strejda mazal na zabíjačce krví (vypadali jsme jak indiáni) a honil s očičkama. A mamka musela vždycky rukou míchat krev, aby se nezdrcla. Jo, to byly časy :)
    upraveno 24. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

Snad nejvtipněji nejděsivější zážitek jsem měla z jedné zabijačky, řezník právě zpracovával hlavu a říká mi abych došla do světnice pro talíř, tak se otočím že půjdu a on na mne: Víš co, počkej a plácl mi prasečí mozek rovnou do ruky. :-D A já mazala do kuchyně. :-P To mi bylo bratru asi osm nebo deset.

Tak to by (v mém případě) na ten mozek přistál vlašák...
  • upraveno 25. září 2012
    brbr napsal(a):

Nás strejda mazal na zabíjačce krví (vypadali jsme jak indiáni) a honil s očičkama. A mamka musela vždycky rukou míchat krev, aby se nezdrcla. Jo, to byly časy :)

Já jsem kdysi velmi hrdě hlídala v kotlíku vařící se jitrničky. Krev většinou míchal táta, taky asistoval řezníkovi u "picnutí".
  • upraveno 25. září 2012
    ja si pamatuji jen jednu zabijeečku z ranniho dětstvi.. od te doby mam rad syrovy maso.. takove čerstve nemražene
  • upraveno 25. září 2012
    Taky jsem jako malý asistoval řezníkovi na zabijačce. Dával mi kousky na ochutnání, bohužel jsem se přejedl a bylo mi špatně, od té doby masoo nejím.
  • upraveno 25. září 2012
    Gardien: Já taky miluju syrový. Tataráčky, steak blue rare... mňam. jenže je do dost nebezpečná chuť :-) Člověk si to musí dávat jen ve vyloženě prověřený hospě a ani tam to není jistý. Tak to alespoň nahrazuju tataráčkem z lososa. Péct lososa je zločin.
  • upraveno 25. září 2012
    Tyno pod to se podepíšu, a víš co je taky super, když ti v "restauraci" rádoby nobl ti donesou hnědej tatarák - z masa vytaženýho z mražáku, trošku obarvenej paprikou ale nemíchanej.
  • upraveno 25. září 2012
    Losos je nejlepši v mim domacim suši
  • upraveno 25. září 2012
    Tak to teda nevím. Losos je nejlepší v tataráčku od mého muže. Mlask.
  • upraveno 25. září 2012
    Makrela...uzená...jedinečná... :-) Většinou doma požíváme já a kocour... tedy nejdřív já a zbytky kocour...
  • upraveno 25. září 2012
    Gardien napsal(a):

Losos je nejlepši v mim domacim suši

losos je najlepší v sushi, ktoré sa robilo pomerne daleko od teba/od nás, v krajine pri mori v ktorom este v ten den losos plával.
  • upraveno 25. září 2012
    njn
  • upraveno 26. září 2012
    Veľmi zaujímavý projekt. Prajem im, aby im to vyšlo.
  • upraveno 26. září 2012
    Arutha2321 napsal(a):

Veľmi zaujímavý projekt. Prajem im, aby im to vyšlo.

Bezva. Půlku videa přemýšlím, proč mi to sakra nemluví a pak zjistím, že mám vlastně zapojená sluchátka... :D
    Vypadá to pěkně. Docela jsem zvědavá jak chtějí udělat ten soud sedmi- to bude dost práce. :)
  • upraveno 26. září 2012
    Hlavne, aby vyzbierali tie peniaze. 10,000 dolárov nie je na amatérsky filmový projekt práve málo.
  • upraveno 26. září 2012
    No, tak nějaké to odškodné rodině, až urazí jednomu z Targaryenských herců půlku hlavy... ;D
  • upraveno 26. září 2012
    Hehe :) To by sa HBO nedoplatilo. :D
  • upraveno 26. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

Makrela...uzená...jedinečná... :-) Většinou doma požíváme já a kocour... tedy nejdřív já a zbytky kocour...

makrela s olivami, cerstvym chlebom a syrom....hmmmm..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.