Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1333436383993

Komentáře

• upraveno 6. března 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Hledala jsem román of GRRM a narazila na
    http://www.epubbud.com/
    Knihy jsou ve formátu epub, který se dal v Calibre převést do MOBI. Teoreticky to bude umět i do jiných formátů.

To znamená, že to jde číst v mobilu nebo v ebooku? Dík.
  • upraveno 6. března 2012
    AshaG: po převedení to půjde číst všude, ale nevím, co mobil podporuje za formáty. Já čtu v kindlu a ten umí .mobi, .prc a nějaký ten jeho vlastní formát.
  • upraveno 7. března 2012
    Pro andoid není epub problém, pro jablko myslím také ne. Převod do formátu pro kindle jde udělat jednoduše i online
    V telefonu android 2.2 mám, ale nejde to :(
    musíš si tam nahodit potřebný program z android marketu, např. Moon+ Reader
    Ja používam Cool Reader možem odporučiť :)
  • upraveno 19. března 2012
    dal som sa na tie druhé hladové hry (pôvodne som čítal Simonsove). číta sa to fajn. je to samozrjeme royal battlefield ako vyšitý, ale oproti ázijskej krvi je to viac posunuté k prežívaniu hlavnej postavy, pravda zase pán múch to tiež nieje. kdesi uprostred, ale celkom fajn.
    ehm... myslel som battle royale... sorry
    Battler Royale jsem nečetla, ale podobný námět má i King ve své knížce Dlouhý pochod (je to taková větší povídka). Tady je recenze
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. března 2012
    Hladové hry (Hunger Games od Suzanne Collins) jsem nedávno četla - zjistila jsem, že ve filmu bude hrát Woody Harrelson. Bála jsem se, že to bude další Twilight, tak jsem si koupila jen 1. díl a když jsem ho v neděli večer dočetla, musela jsem si stáhnout další v PDF, než si je v pondělí koupila :). Nejdřív jsem si nemohla zvyknout na styl psaní (1. osoba přítomný čas), ale po několika kapitolách mi to už divné vůbce nepřišlo. Bylo to překvapivě dobrý, dostavilo se takový to "znechucení a pobouření, jak je to vůbec možný" (podobně jako u Spartaca od Starz)
    Krisa napsal(a):

Hladové hry (Hunger Games od Suzanne Collins)....

Taky jsem četla. První díl paráda- chytne, zaujme... Dvojka je slabší, ale tak to bývá. Trojka mne zklamala- dopadlo to přesně jak jsem se bála (alespoň co se hlavní hrdinky týče). I tak ale stojí za to přečíst.
    upraveno 19. března 2012
    Miss Utahraptor: Něco se dalo dost čekat, ale že zemře sestra, to mě fakt nenapadlo...
    Krisa: Mě to taky nejdřív překvapilo, ale pak jsem si řekla, že se to dalo očekávat. Přece jen její role byla v tom, aby se Katniss dostala na Hry a co pak? V podstatě už byla "zbytečná" jako postava a jak známo takové postavy je nejlepší zabít. Pokud možno tak, aby to "gerojovi" v nějakém ohledu otevřelo oči. :)
    upraveno 19. března 2012
    Miss Utahraptor: To asi jo, nicméně jsem z toho nadšená nebyla, zvlášť když nebylo jasný, jestli ji zabila bomba božského H. :D Mimochodem, tady mi neumřela nejoblíbenější postava (Haymitch) :)
    Krisa: Jak vlastně dopadl? (Krom toho, že neumřel.) Vypadlo mi, jestli se to tam vůbec nějak řešilo. (Pamatuju si Hurikána, Katnissinu matku... a Haymitche ne!)
    upraveno 19. března 2012
    Miss Utahraptor: Právě, že neřešilo, to mě právě dost naštvalo...
    Krisa: Aspoň nemusím mít komplexy z toho, jak jsem blbá a sklerotická. :)
    Hurikán :-)
    Ještě že jsem to četla v AJ, protože bych se hrozně divila, že jedno jméno přeloží a druhé (Katniss) ne. Ne, že bych věděla, co Katniss je (nějaká kytka), ale fantazii se meze nekladou. :-)
    Ben Nevis napsal(a):

Hurikán :-)
    Ještě že jsem to četla v AJ, protože bych se hrozně divila, že jedno jméno přeloží a druhé (Katniss) ne. Ne, že bych věděla, co Katniss je (nějaká kytka), ale fantazii se meze nekladou. :-)

No, tak Šípatka by bylo sice výstižné, ale dost divné. ;D
    Amaroun napsal(a):

PRosím vás nečetl jste to někdo? Hunger Games - Aréna smrti... Tady píšou že to není teenagerskou love-story, ale chtěl bych slyšet i jiný názor... Film nevypadá zle...

viz. diskuze o fous výš.
    PRosím vás nečetl jste to někdo? Hunger Games - Aréna smrti... Tady píšou že to není teenagerskou love-story, ale chtěl bych slyšet i jiný názor... Film nevypadá zle... Premiéra 30.3
    Aaaa díky dlouho jsem tady nebyl...
    upraveno 19. března 2012
    Amaroun: Love tam je minimum (teda podle mě) a pro teenagery to původně psané je, ale nemyslím si, že je to jen pro ně (každý si vybere to svoje - mě zaujaly nejvíc poměry totalitního režimu a "bezmoc" lidí)
    Tak strana 33. :-D Špatná kniha to není, ale zdá se mně, že tam není ten správný cit pro budování post-apokalyptické společnosti z hlediska sociálního, tak hospodářského. A to říkám jako velký fanda postapo žánru (Fallouter :-D)
    Ale asi si to stejně pořídím :-)
    upraveno 20. března 2012
    Amaroun: To asi jo, já se zas tak v budování hospodářství post-apokalyptické společnosti nevyznám :) Jak říkám, mě na tom zaujaly nejvíc popisy fungování totalitní společnosti.
  • upraveno 20. března 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Battler Royale jsem nečetla, ale podobný námět má i King ve své knížce Dlouhý pochod (je to taková větší povídka). Tady je recenze

battle royale je ázijská vyvražďovačka, film (neviem či na báze komiksu). veľmi drsný.
    Krisa, Amaroun: je to z POV mladé holky, tak tam nemůžeme čekat nějaké sociální a hospodářské rozbory.
    Líbil se mi popis těch nevědomých prosťáčků z Kapitolu, to mi připomíná Němce, jak se po pádu Hitlera hrozně divili nad existencí koncentráků.
    viete mi pls pripomenúť ako sa volá tá "filozofická kniha" na motívy GOT? dakujem
    hej, ako darcek. diky
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.