Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1313234363793

Komentáře

• upraveno 13. února 2012
    Nebo jak se předhánějí v těch rikšách. :-)
  • upraveno 13. února 2012
    myslím, že z tohto si kde-kto na hodine dejepisu zapamätal, čo rimania (ne)urobili. dúfam.

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. února 2012
    Dodneška pamatuju, když jsem byl poprvý na projekci, bylo to v rímci projektu 100 tuším v roce 99. Vlastně jsme s kamarádem nevěděli, na co jdeme (Monty Pythony jsme znali spíš okrajově), ale doporučil nám to jinej jeho kamarád, kterej vždycky doporučoval dobrý věci. Takovou preojekci jsem nezažil, lidi se váleli doslova na podlaze, jestli někdo byl někdy blízko smrti smíchem, bylo to právě tenkrát.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 13. února 2012
    Doplňuju si "vzdělání" a právě dočítám Války růží . Autor se snaží konflikt popsat dokumentárním stylem, ale zdá se mi, že lehce sympatizuje s Yorky. Nevíte někdo o podobné knížce, která by toto období popisovala?
    A případně něco podobného o dynastii Plantagenetů? Pokud možno ne romantické či dobrodružné příběhy, ale historicky přesné dokumenty.
    Zajímavé, tuto knihu jsem teď také četl :)
  • upraveno 15. února 2012
    Dočetl jsem Poslední hlídku. Takový klasicky Lukjaněnko, i když tenhle díl je určitě nejslabší.
    Teď jsem si půjčil od Kinga Temnou věž první díl. Nikdy jsem od téhle ikony hororu, thrilleru a možná i fantasy nic nečetl, tak jsem zvědavý. Četli jste někdo celou sérii? Líbilo se?
    čítal som. niektoré knihy fantastické, niektore v poho a jedna, že som takmer nešiel Ďalej.
    prvá je dosť fajn, to pôjde. a potom štvrtá je skvelá - western z dôb, ktoré predchádzajú deju.
    Proč si nešel málem dál? Nuda?
    Není to typické fantasy, protože King tam potom motá kde co. Jak je u něj zvykem, má tam plno odkazů na svoje díla, ale i jiné symboly popkultury (třeba něco z Harryho Pottera).
    Čtvrtá kniha je asi nejlepší, takový ucelený hořkosladký příběh.
    Moje první věc od Kinga byl Nadaný žák.
    Pak už jsem uznával to, že je to king.
    Nadaný žák musel už vyjít za komoušů. A taky Mrtvá zona (slovensky?), možná i Žhářka.
    Komouši nevydávali moc západních spisovatelů. A snažili se občany vzdělávat, takže nešáhli po žádných béčkových hororech. :-)
    Mám pocit, že to bylo už po revoluci. Na obálce je ta aktovka s ostnatým drátem, či co.
    Ale ve slovenštině som čítal Mizériu. A užíval jsem si to.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. února 2012
    Nadaný žák vyšel i samostatně? Já ho mám doma jakou součást sbírky Čtyři roční doby.
    Já mám vydání, kde byl Nadaný žák + Tělo. Obé vynikající.
    I filmové adaptace těch povídek se povedly.

Máš pravdu, Nadaný žák vyšel až 91, Mrtvá Zóna slovensky 87.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 15. února 2012
    Ehm teď rozebíráme Kytici a všiml jsem si něčeho drsného.. ve vydání z roku 1953 je jen dvanáct povídek. Která myslíte že chybí? Lilie? Ne je to Zahořovo lože! (kvůli křesťanskému motivu) a na přední stránce je zmínka o Dědu Mrázovi!!!
  • upraveno 16. února 2012
    Chmur napsal(a):

Proč si nešel málem dál? Nuda?

ako píše Nevis. strieda žánre, postupne do toho zamotáva aj seba a rozmer autor vs vlastné dielo. to mi je však pomerne sympatické. v dvoch knihách však príbeh veľmi spomalí a stane sa ešte viac pitoreskný ako dovteedy a v inej tiež spomalí, a stane sa komornou psychodrámou a tieto dve polohy ma až tak nebavili. je to proste dosť rôznorodé jedlo a niektoré časti zaľúbený kuchár presolil alebo urobil príliš iné.
    každopádne zaujímavá sága, nepatrí k absolútnej špičke u mňa (Základňa, Duna, Pán prsteňov, SOIAF, Zaklínač) ale je to lepšie ako Malaz :)
    Základna? To neznám. Od koho to je?
    Nadace?
  • upraveno 17. února 2012
    Ano, ten pán s kotletama. Jeho paměti čtu moc rád. (Ale mám radši jeho populárně-vědecké eseje, než jeho samotnou románovou tvorbu. Je na mě moc chladná.)
    Asimov mě moc nezaujal, abych se pustila do románů. Kdysi jsem četla povídky.

Teďka jsem dočetla zajímavé scifi - Chronolity o cestování časem, příčině a následku.
    Nejslavnější povídka na toto téma je Burácení hromu od Raye Bradburyho. Tu zná snad každý.

(Ale jinak je Asimov génius.)
    hej Nadace.
  • upraveno 20. února 2012
    Práve čítam 5. knihu zo série Malazská kniha padlých. Myslím, že u mňa, už začína byť lepší Erikson ako Martin. Po prvej knihe som nič nechápal, po druhej som niečo pochopil. Tretia bola Fantastická! Najlepšie finále(v každej knihe!). A teraz tá štvrtá! Skvelá séria, ktorej som prepadol. Hneď som objednal ostatné diely :)
    Mně se líbí oba. Výš řadím Martina, protože jeho postavy jsou živější a dokáží ve mně vzbouzet větší emoce. Taky mi připadá, že je lepší vypravěč. Nicméně Erikson je taky hodně dobrý. Cením si především jeho originality a rychlosti s jakou píše (kéž by se od něj tohle Martin aspoň trochu přiučil:-(
    To by už možno bola aj celá sága preložená
  • upraveno 21. února 2012
    Poradíte nějaký dobrý historický román? Konkrétně mě zajímá období Tudorovců (díky seriálu) nebo něco zasazeného do viktoriánského období.
    Znám akorát Erickson, Carolly, ale určitě existují jiní autoři.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. února 2012
    Armada - Nemůžu doporučit za sebe, protože jsem to ještě nečetla, ale kolegyni se to dost líbilo.
  • upraveno 21. února 2012
    No já jsem se nedávno pustil do Gardens of the Moon (Malazian book of fallen) a ten Erikson mě pěkně štve. Pokaždé, když začínám chápat co se děje a užívám si to, skočí o pár tisíc mil nebo pár let jinam, to mám vždy sto chutí zahodit Kindle:)
  • upraveno 22. února 2012
    vydrž to! Nič nezahadzuj. Erikson je majstrom chaosu. Keď dočítaš tretiu knihu tak si budeš môcť urobiť pevný obraz o svete. Musím povedať že druhá kniha je u mňa na prvom mieste!
  • upraveno 22. února 2012
    Nevada: Díky, věděla jsem, že nezklameš. Pokud seženu, zkusím to.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.