Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1293032343593

Komentáře

• upraveno 9. ledna 2012
    Mno asi se na to mrknu, je nějaký speciální díl, kterým bych měl začít? Nebo je to tak více/méně jedno? :)
  • upraveno 9. ledna 2012
    První, a řek bych že nejlepší trilogie Dragonlance jsou Kroniky, čili Draci podzimního soumraku, Draci zimní noci a Draci jarního úsvitu
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. ledna 2012
    flanker.27: Jenže já bych pak určitě chtěla víc a byla bych v háji :)
  • upraveno 10. ledna 2012
    Psico: Přesně jak píše Arutha2321. Dragolance Kroniky - Draci podzimního soumraku, Draci zimní noci a Draci jarního úsvitu.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. ledna 2012
    Krisa: Není nic jednoduššího než si kníhy stáhnout ve formátu pdf
    upraveno 10. ledna 2012
    EY: Já nemůžu číst z monitoru.
  • upraveno 11. ledna 2012
    já mám spostu knih vytisklých normálně na A4 formát. V knihovně to vypadá hrozně, ale čte se to určitě líp než z kompu...
    upraveno 11. ledna 2012
    überkiller: To je sice dobré řešení, ale já prostě potřebuju knihu ve formě knihy. Je to jedna z mých závislostí a možná i úchylek (nová kniha krásně voní)
    jasný že kniha je kniha, ale pokud je hluboko do kapsy nebo ta kniha už není k sehnání, tak jsem za tiskárnu vděčnej. Ale většinu knih se snažim dokoupit do sbírky. A není nic lepšího než když se ti v autobuse rozjede na podlahu cca 200 papírů lidem pod nohy.
    Krisa napsal(a):

To je sice dobré řešení, ale já prostě potřebuju knihu ve formě knihy. Je to jedna z mých závislostí a možná i úchylek (nová kniha krásně voní)

ja mám tu istú "úchylku" :) niet nad vôňu novej knihy, na to elektronické verzie nemajú.
    upraveno 11. ledna 2012
    überkiller: Nejlepší je, když je nasněžíno nebo sníh taje - nic nepotěší víc, než vymáchat papíry v hnědý břečce :)))
    A teď si představte, že jsem všech pět knížek ASOIF přečetla na monitoru. Lahůdka :D Ale fakt není jiná možnost, když v knihovně maj deset rezervací a koupit si všechny ty knížky by pro mě byl slušnej zářez do rozpočtu...
    upraveno 11. ledna 2012
    svoa00: To by mi pukla lebka! Já nemůžu dlouho civět do monitoru, jednou jsem se učila (četla odborou knížku) na PC a málem jsem se poblila (ne z obsahu, ikdyž mi z něj taky bylo dost úzko). Já to řešila dopisem Ježíškovi :)
    jeden muj známej to řeší elegantně promítačkou, ale ta bohužel nepatří k výbavě běžnýho smrtelníka.
    upraveno 11. ledna 2012
    Promítačka je dobré řešení, ale to už je asi cenově dostupnější zakoupení knihy :)
    Všechny knihy se nedají koupit, obzvláště když chce někdo x let starou ságu. Já jsem to řešila knihovnou s tím, že si nepřečtu co chci, ale co mají. Pak jsem dostala od Ježíška čtečku a možnosti se výrazně zlepšily.
    Z monitoru jsem něco přečetla, ale třeba když jsem chtěla číst Střet králů v angličtině, nemohla jsem se na to soustředit.
    Krisa napsal(a):

Promítačka je dobré řešení, ale to už je asi cenově dostupnější zakoupení knihy :)

nikoliv nezbytně http://aukro.cz/jiri-kulhanek-cesta-krve-1-dobrak-i2037309338.html když tahle kniha vyšla tak stála 69 Kč.
    Já problém samozřejmě většinou řeším knihovnou, ale autoři jako Rowlingová, Martin nebo Tolkien (abysme zůstali u fantasy) jsou prakticky nedostupný. Zvlášť když jsem pět knížek ASOIF přečetla sice během asi pěti měsíců, ale vlastně na jeden zátah. Nevydržela bych stejnou dobu čekat na knížku z knihovny.
    upraveno 11. ledna 2012
    überkiller: Sušný! Je pravda, že sehnat zrovna Kulhánka je docela prekérka...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. ledna 2012
    svoa00: Taky jsem četl na monitoru a určitě mi to nijak nevadilo.
    Kulhánkoviny mám všechny v A4, akorát tu nejposlednější mám krásnou knížkovou a doufám že si za ní za deset let koupim auto :) Taky doufám že podobně zkultovněj i knihy jeho nejlepšího plagiátora Martina Moudrého, kterýžto sbírám poctivěji.
    upraveno 11. ledna 2012
    überkiller: počkej 20 a bude na vrtulník :).
    kniha, prípadne jej vôňa rozhodne nie sú úchylka. nechcem byť staromil, ani sa hrať na pracháča (dlhé roky som učil, tým je povedané mnohé) ale nikdy som nemal pocit, že si nemôžem kúpiť knihu.
    nič v zlom, ale vytlačené papiere mi prídu skôr čudné, aj keď chápem, že to môže byť dostupné riešenie.
    každopádne je to asi aj vec priorít. na snowboard sa mi za mnohé roky nepodarilo našetriť, keby som tie knihy každý mesiac nekupoval.... tak by som to nebol ja :)
    Mám to podobně jako serven. Oželím ledacos, ale knihy ne. Někdy třeba trvalo, než jsem si nějakou pořídil, ale pořídil. Peněz není moc, ale za knihy to obětuji.
    U knih je užasný poměr cena-výkon. Za řekněme 300 Kč dostanu aspoň měsíc výborné zábavy.
    Není nad to, keď máte voľnú chvíľu a sedíte v obývačke, byte a vidíte tam knihy, ktoré vám zaručia veľa hodín zábavy :) Osobne nechápem ľudí, ktorý hovoria: „Ty čítaš? To je na dlho, ja pozerám filmy.“ :D
    Pohled na knihovnu plnou knih je krásný pohled...:)
    upraveno 11. ledna 2012
    No, výhdoný poměr cena/výkon u knih platí jak kdy - nejhorší je období po Vánocích (prázdniny + začátek zkouškového), to vždycky padne nejvíc knih, takže tento poměr je docela dost nevýhodný :)
    Tak knihy mají nepochybně své kouzlo a mám je rád, ale v současnosti si je radši půjčím, než koupím. Touhu vlastnit knihy mám pouze u svých nejoblíbenějších spisovatelů jako je např. Martin. Číst knihu v elektronické podobě je pro mě nepřijatelné.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.