Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
http://www.kompot.sk/eshop/tricka/stopy-pan-tragacik-boy/
Najmä mi príde blbé, keď polovica vychádza zo skutočnej histórie, ale v pohode si tam pobehujú raráchovia a gnóm vlastní hostinec. A zo štýlu pravy postáv to vyzerá ako divné spojenie rozprávkovosti a slušnosti Tolkiena so špinavosťou krutosti Martina... To je proste... Blbé...
Ale som ešte len na začiatku. Len už teraz mi hlavný hrdina lezie na nervy. To rovno mohol nosiť marvelovský kostým.
EDIT: V LISTOPADU VYJDE SAMOSTATNÁ KNIHA O AURI!!!
Aj keď Feist a Goodkind spadajú už skôr do guilty pleasure kategórie, a z Goodkinda ma bavili tak prvé 3-4 knihy, potom sa začína strašne opakovať a demagogizuje.
u mě je to: 1. tolkien 2. martin 3. sapkowski 4. lewis 5. heitz
(k tomu červenákovi: osobně se mi spíš než vládce vlků líbila sekera z bronzu popřípadě kapitán bathory... Nečetl tu někdo Bohatýra?)
Já asi nedám do kupy žebříček s pořadím, ale 1. je pro mne Tolkien, pak mám nečíslovaně Trudi Canavan, Tchaikovskiho, Abercrombieho, Martina, Rothfusse a Sapkowskiho (a určitě jsem na někoho zapomněla, koho bych tam při kouknutí se do knihovničky připsala)
Jinak teď čtu Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela od MIchaela Scotta, což je taková fantasy pohádka pro děti a je to hrozně milé (před lety jsem přečetla první díly a teď chci dočíst celou ságu).
To už radšej naozaj mohla spraviť ,,2. sériu" zo súčasnosti. Pokiaľ viem, časovo sa HP odohrával na konci minulého storočia, tak mohla zaexperimentovať s čarodejmi v modernom svet(l)e (hoci HP mal pravé kúzlo práve v čiernobielych novinách a podobných tradicionalitách). K tomu nový antagonista, ktorý by pre istotu nebol zlý černokňažník ale nejaký psychopatický fanatik z MM.
I keď HP príbeh vyzeral až príliš čiernobielo, neviem či by tam sedelo čosi z iného súdku.
Akokoľvek sa mi páčia tie české prebaly tiež, tak zrovna túto súrodú považujem za dobrú voľbu. Ešte aby Vichry boli čierne s Rohom zimy a je to zaujímavý komplet.
Teraz ma už len zaujíma, či budú názvy prekladateľ doslovne, ale budú preferovať eng. verzie. Stále verím v Janu Západlinskú a Mireka Rudovína =D
A takisto byma zaujímalo, do akej miery sa budú inšpirovať českým prekladom.