Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1464749515293

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mno, tak Janu Západlinskú si tam na východě nechte... ;)
  • @Gepeto Martinus je knihkupectvo :). Tatran vydava Hru.

@Nevada slovensky nazvoslovie si nenechaj ust. Mala ukazka z pripravovanej knihy: "V centre konfliktu stojí rod Starkovcov zo Zimovresu..." :)
    Vychadza 27.7.
  • len pokoj, my Slováci nemáme ani zďaleka takú tendenciu ako Česi prekladať všetký mená, za čo som v slovenských prekladoch vďačná. (Sorry, ale takého Harryho Pottera by som v češtine asi nerozdýchala- to počešťovanie mien podľa mňa značne degradovalo tú knihu)
    Hildegarda napsal(a):

Mala ukazka z pripravovanej knihy: "V centre konfliktu stojí rod Starkovcov zo Zimovresu..." :)
    Vychadza 27.7.

nene... :-D
  • Starkovcov je spisovné? Nemalo by to byť Starkov?
  • @JoeGyry Je to spravne
    Mozno poznas knihu Saga rodu Forsythovcov, ak si z lit maturoval na jednotku ;)
    Po cesky je to S R Forsytu
  • @Nevada Podla mna z teba hovori cista predpojatost :-D

Clovek je uz zvyknuty na iste nazvy, podvedome ich ma zafixovane, toto bude skor kniha pre tych, co o sage este nepoculi
  • NeyraNeyra Oheň, led a krev
    Opravdu netuším, jestli to tu už někde padlo nebo ne, ale můžu doporučit třeba Poutníkův návrat (Válečná sekera, Ikarijský zaklínač, Muž z hvězd) od Sarah Douglass. Není to u nás sice jako nejznámější knížka, ale je dobrá ;-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 10. července 2014
    @Hildegarda Už viem, ale keď som to písal som nevedel, tak som tam šmaril prvé čo som vedel - že sa to dá objednať v Martinuse.

S tým Zimovresom si vtipkovala, alebo to tak naozaj preložili? Zaujímavé, ak teda zapoja svoju fantáziu, možno by sa to aj oplatilo. Síce neviem, ako im napadol "vres" (mne by ako prvé napadlo Zimopád asi), ale zaujímavé.
    EDIT: Teraz mi napadlo, že to bude asi zo synopsy na stránke Martinusu :D Asi som musel troška viac použiť mozog.

@Kyblik85 V HP je problém, že to začínalo ako rozprávka. A dieťa bude radšej čítať o Jardovi Hrnčíři než o Harrym Potterovi - dieťa s menším vzdelaním eng by si na menách ako Weasley mohlo tiež lámať jazyk. Síce tieto dve zostali tuším nepreložené, ale beztak.
    upraveno 10. července 2014
    Totosú inak tiež zaujímavé obálky

image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    @Hildegarda
    Zimovres mně zní už moc "pohádkově" a mimo. Tohle na mě působí, jako by na další stránce měl vykouknout roztomilý skřítek. Ale třeba je to jen výjimka. Jsem zvědavá na další překlady, hlavně na Riverrun :)
  • ad svk preklad ASOIF: no odkedy som čítal, že to budú prekladať dvaja ľudia zároveň, aby sa to stíhalo, tak ma to prestalo zaujímať :(
    veľmi to smrdí tým, že sa niekto zobudil 15 rokov po, a ide robiť biznis na poslednú chvíľu za každú cenu.
  • @sarven pravdu mas. Dopadne to imho presne ako s Pratchettom
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Joe Abercrombie vydal novou knížku z plánované trilogie - to čekání budou muka!
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Nemáte náhodou někdo tyhle ebooky?

Patricia Briggs - Mercedes Thompsonová 07 - Spálená mrazem
    Patricia Briggs - Mercedes Thompsonová 08 - Nocí zlomená

Neomillnerová Petra - Tina Salo 05 - Vlci Sudet
    Neomillnerová Petra - Tina Salo 06 - Tanec s carevnou
  • @Thorar Od Neomillnerové jsou lepší příběhy Loty (Zaklínačka Lota, Psí Zima a Žár krve (ten jsem ještě nečetl)) a ještě lepší od ní js...... :-$ :oops:
    @Everett_Young to možná ano, ale já sháním tyhle ebooky.
    Nevíte někdo, kde sehnat e-booky sci-fi a fantasy časopisů jako Ikarie a Pevnost?
    @M1on Tam najdeš některé povídky, ale ne celý časopisy. Teda aspoň jsem to tam nikdy nenašel.
    @Nevada Na CzTorrentu je upnutá Pevnost 05/2012 - 01/2014
  • @Krisa o com bude ta nova trilogia nevies nahodou?
  • po 7 rokoch čakania na nové knihy som ukončil putovanie s Vukom a Tohimonom v knižnej sérií Pán ledové zahrady.
    Ako náhle som dočítal posledné slovo mal som chuť vziať do ruky prvú knihu a znova to celé prečítať. Záverečná kniha fantastická, úžasná, pár krát mi vyšli slzy či už od smútku alebo radosti. Možno po ďalšom čítaní to budem vedieť zhodnotiť objektívnejšie.
    Najviac mi však vadí že k sérií neexistuje dobrá wiki (keďže autor je Poliak). Ak mi je smutno za ASOIAF tak si prečítam o nejakej bitke/postave/rode na awoiaf, tu to nie je možné. Kniha sa dá prečítať aj bez nejakej wiki ale niekedy človeku fakt ujde nejaké info napr. aký starý vlastne je Grundali, aký bol vzťah Kirenencov a Amitrajcov poprípade vzťahy ľudí Pobrežia plachiet. Ohnivých ľudí s Medvedími atď.
    Neviem čí sériu skôr odporučiť fanúšikom sci fi alebo fantasy. Kedže neviem či príbeh Poľsko-Fínsko-Chorvátskeho kozmonauta vyslaného na cudziu planétu, kde nefunguje moderná technika ale zato tam majú mágiu, sa radí medzi sci fi alebo fantasy.
    @JoeGyry Sci-fi a fantasy sa často kombinujú. Najčastejšími kombináciami sú Punky. Podľa toho, čo som čítal, toto je proste hybrid.
  • Zná někdo Mosad (knihu) nejslavnější operace izraelské tajné služby? Mohu doporučit. Zrovna čtu a je to parádně popsáno, nejenom úspěšně akce ale i ty zvorane, zkratka historie. Úžasná kniha.
  • @Mellien: Jako, ohledně těhle drsných knih je nářez "Ďábelská garda" v řadách cizinecké legie ve válce ve Vietnamu tam operují bývalí SS-mani... Svinstva z obou stran,... velmi silné čtení.
  • upraveno 16. září 2014
    Nejoblíbenější knihy facebookářů - možná inspirace?
    http://ebookfriendly.com/top-100-books-facebook/?utm_content=buffer667e7&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
    Píseň je tam taky (i když v té grafice jako GoT tak ne, koukám, že je tam jako obojí, dokonce třikrát, asi aby jim to pasovalo do toho spojování).
    The Holy Bible... To je téme pre Co jiného číst
    To mi připomnělo, jak jsem před pár lety vysvětlovala v lázních jednomu pánovi jak se používá čtečka. Na závěr mě poněkud zaskočil, když se zeptal, jestli se na tom dá číst i Bible.
  • @Gepeto Já spíš myslela třeba Jako zabít ptáčka :) Překvapilo mě jeho umístění, takže už vím, že si to mám přečíst a zjistit příčinu :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.