@Gepeto Martinus je knihkupectvo :). Tatran vydava Hru.
@Nevada slovensky nazvoslovie si nenechaj ust. Mala ukazka z pripravovanej knihy: "V centre konfliktu stojí rod Starkovcov zo Zimovresu..." :) Vychadza 27.7.
len pokoj, my Slováci nemáme ani zďaleka takú tendenciu ako Česi prekladať všetký mená, za čo som v slovenských prekladoch vďačná. (Sorry, ale takého Harryho Pottera by som v češtine asi nerozdýchala- to počešťovanie mien podľa mňa značne degradovalo tú knihu)
ad svk preklad ASOIF: no odkedy som čítal, že to budú prekladať dvaja ľudia zároveň, aby sa to stíhalo, tak ma to prestalo zaujímať :( veľmi to smrdí tým, že sa niekto zobudil 15 rokov po, a ide robiť biznis na poslednú chvíľu za každú cenu.
po 7 rokoch čakania na nové knihy som ukončil putovanie s Vukom a Tohimonom v knižnej sérií Pán ledové zahrady. Ako náhle som dočítal posledné slovo mal som chuť vziať do ruky prvú knihu a znova to celé prečítať. Záverečná kniha fantastická, úžasná, pár krát mi vyšli slzy či už od smútku alebo radosti. Možno po ďalšom čítaní to budem vedieť zhodnotiť objektívnejšie. Najviac mi však vadí že k sérií neexistuje dobrá wiki (keďže autor je Poliak). Ak mi je smutno za ASOIAF tak si prečítam o nejakej bitke/postave/rode na awoiaf, tu to nie je možné. Kniha sa dá prečítať aj bez nejakej wiki ale niekedy človeku fakt ujde nejaké info napr. aký starý vlastne je Grundali, aký bol vzťah Kirenencov a Amitrajcov poprípade vzťahy ľudí Pobrežia plachiet. Ohnivých ľudí s Medvedími atď. Neviem čí sériu skôr odporučiť fanúšikom sci fi alebo fantasy. Kedže neviem či príbeh Poľsko-Fínsko-Chorvátskeho kozmonauta vyslaného na cudziu planétu, kde nefunguje moderná technika ale zato tam majú mágiu, sa radí medzi sci fi alebo fantasy.
Zná někdo Mosad (knihu) nejslavnější operace izraelské tajné služby? Mohu doporučit. Zrovna čtu a je to parádně popsáno, nejenom úspěšně akce ale i ty zvorane, zkratka historie. Úžasná kniha.
@Mellien: Jako, ohledně těhle drsných knih je nářez "Ďábelská garda" v řadách cizinecké legie ve válce ve Vietnamu tam operují bývalí SS-mani... Svinstva z obou stran,... velmi silné čtení.
To mi připomnělo, jak jsem před pár lety vysvětlovala v lázních jednomu pánovi jak se používá čtečka. Na závěr mě poněkud zaskočil, když se zeptal, jestli se na tom dá číst i Bible.
Komentáře
@Nevada slovensky nazvoslovie si nenechaj ust. Mala ukazka z pripravovanej knihy: "V centre konfliktu stojí rod Starkovcov zo Zimovresu..." :)
Vychadza 27.7.
Mozno poznas knihu Saga rodu Forsythovcov, ak si z lit maturoval na jednotku ;)
Po cesky je to S R Forsytu
Clovek je uz zvyknuty na iste nazvy, podvedome ich ma zafixovane, toto bude skor kniha pre tych, co o sage este nepoculi
veľmi to smrdí tým, že sa niekto zobudil 15 rokov po, a ide robiť biznis na poslednú chvíľu za každú cenu.
Patricia Briggs - Mercedes Thompsonová 07 - Spálená mrazem
Patricia Briggs - Mercedes Thompsonová 08 - Nocí zlomená
Neomillnerová Petra - Tina Salo 05 - Vlci Sudet
Neomillnerová Petra - Tina Salo 06 - Tanec s carevnou
Ako náhle som dočítal posledné slovo mal som chuť vziať do ruky prvú knihu a znova to celé prečítať. Záverečná kniha fantastická, úžasná, pár krát mi vyšli slzy či už od smútku alebo radosti. Možno po ďalšom čítaní to budem vedieť zhodnotiť objektívnejšie.
Najviac mi však vadí že k sérií neexistuje dobrá wiki (keďže autor je Poliak). Ak mi je smutno za ASOIAF tak si prečítam o nejakej bitke/postave/rode na awoiaf, tu to nie je možné. Kniha sa dá prečítať aj bez nejakej wiki ale niekedy človeku fakt ujde nejaké info napr. aký starý vlastne je Grundali, aký bol vzťah Kirenencov a Amitrajcov poprípade vzťahy ľudí Pobrežia plachiet. Ohnivých ľudí s Medvedími atď.
Neviem čí sériu skôr odporučiť fanúšikom sci fi alebo fantasy. Kedže neviem či príbeh Poľsko-Fínsko-Chorvátskeho kozmonauta vyslaného na cudziu planétu, kde nefunguje moderná technika ale zato tam majú mágiu, sa radí medzi sci fi alebo fantasy.