Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1474850525393

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @CervenKa Ja som to nečítal, ale tiež ma prekvapilo, že tie mainstreamové sú nižšie (až na HP). Najskôr som si myslel, že je to nejaké pokrečovanie Hunger Games čo by to vysvetľovalo :D
  • @CervenKa Jako zabít ptáčka určitě doporučuju.
  • Chci se zeptat, jestli někdo z vás neví o nějaký knížce, která se odehrává ve smyšleným světě, ale jakoby v dnešní době??
  • @nikdo Murakami 1Q84. Hlavna hrdinka nedobrovolne presla do toho isteho roku, ale paralelny vesmir. To si myslel?
  • Harry Potter. Znáš? :-)
    upraveno 19. září 2014
    @heavy_head Potter nie je z dnešnej doby. Osemdesiate alebo devedesiate roky. Skôr osemdesiate.
    Vojna o Rokfort bola tuším kdesi v roku 1989.
  • @Gepeto Chceš říct, že je to historický román? :-)
  • @Hildegarda Tím smyšleným světem myslím takovej svět jako je třeba v Písni, LotRovi nebo v Malazské knize s tím rozdílem, že děj by se neodehrával někdy ve středověku, ale prostě v dnešní moderní době.
    @heavy_head 8-)
  • upraveno 19. září 2014
    @Gepeto až tak nie, dej sa tuším odohráva 10 rokov pred napísaním knihy čiže to mohol byť tak rok 1997 možno 1998

The Battle of Hogwarts was a conflict that signified the end of the Second Wizarding War. It took place in the early hours of 2 May, 1998, within the castle and on the grounds of Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.
    @JoeGyry Jedno desaťročie hore dole :P
  • Chci se přeptat, jestli nějaký čtenář Písně ledu a ohně, zároveň četl i Přemyslovskou epopej.
    databazeknih.cz/serie/premyslovska-epopej-1537
    On mě to totiž doporučoval kamarád který žral seriál Hra o trůny, že prý je to dost podobné nejen v tloušťce knih, ale především ve středověkých intrikách. Jenomže tohohle člověka jsem teprve nedávno pod pohrůžkou probodnutí dýkou z valyrisjké oceli donutil dále neodkládat knihy a vrhnout se na ně. Jinak by snad byl schopen zůstat jen u seriálu...tssss. Teď mě má mimochodem hrozně rád, po tom jak končí Tanec s draky a musí čekat. No není sám, že.
  • Tohle hltal můj šéf, já jsem od Vondrušky přečetla pár povídek a líbilo :-)

cyklus Hříšní lidé království českého (Dýka s hadem, Zdislava a ztracená relikvie,...), ale je to o mnoho mírnější než Píseň, prostě detektivka ze 13. století
  • neviete, či bude niekto napr. eurobooks predávať WORLD na svk/cz? myslím anglickú verziu v premiére
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Nevím kam jinam to dát a zakládat nový Topic nechci. Takže se zeptám tady. Nemá nějaká hodná duše tady první díl Kingovy Temné věže - Pistolník, který by se mu jen válel doma, a chtěl mi ho prodat? Nemůžu ho nikde sehnat, například v knihách Dobrovský mi řekli, že snad příští rok. :-D
  • Nojo, čoveče, von fakt pistolník není. Na tom by se dalo vyčuraně vyrejžovat. Že bych střelil svého očteného a až vyjde dotisk, tak si koupil novýho?
    Zkus štěstí tady: databazeknih.cz/kniha-v-bazaru/temna-vez-pistolnik-269
  • image

Rothfuss práve toto postol na FB. Bude to Stone Doors alebo 3 časť trilógie?
  • @JoeGyry počet stran 176 - je to ta samostatná kniha o Auri, třetí část triologie bude mít doufám aspoŇ 1200 stránek :-D
  • @Everett_Young ahh to som si ani nevišmol :D ale tak 176 strán pri jeho štýle písania. To bude jeden deň zo života Auri? :D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Kniha o Auri. Must Have! =D
  • Tak jsem včera dočetl všechny tři Hunger Games. (V originále, českej překlad je hrůza a děs). No, na konci jsem si říkal, že oproti Susanne Collins Vypadá George Martin jako milej a příjemnej děda. (Trochu přeháním, ale stejně...) Můžu vřele doporučit.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    ZoiD napsal(a):

Toproti Susanne Collins Vypadá George Martin jako milej a příjemnej děda

=D
    Taky jsem to četla, celkem mě to mile překvapilo a docela se líbilo.

• upraveno 2. listopadu 2014
    @Krisa No, já to do sebe nacpal za méně než 2 týdny :) Celkem mě to chytlo, no...
    Rozdíl mezi SC a GRRM je ten, že u GRRM lituješ mrtvy, tady lituješ ty, co měli tu smůlu, že přežili...
  • upraveno 5. listopadu 2014
    Teď koukám, že příští pátek vychází další Zaklínač. :O Jsem netušil, že se Sapkowski rozhodl po tolika letech pokračovat. Musím mít...
    image
  • @ZoiD To není pokračování je to mezi ságou a povídkami.
  • @Everett_Young Já jsem z toho pochopil, že je to spíš ještě před povídkami, ale o to mi ani tak nejde... Ale prostě... novej Zaklínač po 15ti letech... :)
  • @ZoiD To víš Sapkowskiho asi překvapila herní euforie, tak chce taky na tom trochu přividělat:D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dejte pak vědět, jaké to je.
  • @M1on Sapkowski se od hry distancuje. Tohle napsal aby vyjasnil ty hovadiny které si ve hře navymýšleli a nesouhlasí s knihou.

@Nevada co vím od lidí kteří to už četli (ano v polštině) tak prý celkem dost dobré, hlavně se to vrací ke stylu povídek (ačkoli je to souvislé) místo ságy.
  • @Everett_Young Sapkowski se může distancovat jak chce ale hra udělala svět Zaklínače slavnější a myslím že i jeho to hodilo nějakou tu korunu
  • @DanielSvatoš No, on prodal práva, ale z dalšího prodeje pokud vím nic neměl.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.