Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1505153555693

Komentáře

• četl jste někdo Narrenturm (Sapkowski) ? je to dobré ?
  • Mně se to moc líbilo. Vtipné a má to spád. Super kniha. Podle mě nejlepší díl celé trilogie.
  • @Chmur takže ty další dva díly už slabší ? no pořídím to asi vše
  • @DanielSvatoš Mne sa to tiez pacilo. Mozno su tie dalsie diely slabsie, ale ak chces uceleny pribeh, tak nevahaj.
  • Nepřišlo mě, že by další dva díly byly slabší. Mě se nejvíce líbil druhý díl - Boží Bojovníci, taky proto že se půlka odehráva v Praze a Čechách. Řekl bych, že komu se líbila sága o zaklínači, tak se mu bude líbit i hustitská trilogie ( někomu může přijít rušivá autorova snaha vajadřovat se k současným problémům např.pogromy na Židy
    povedená pasáž Školení rozvědky jak se mají chovat při zadržení vše hodit na Židy - to zabere vždy
    Ale to bylo už v Zaklínači - je znát že autor je Polák.
    Co mě osobně vadilo byla zbytečná latina a třeba výčty rozpodivných zbrání, který si dovolým tvrdit, většina čténářů nezná. Jako by Sapkowski ukazoval co všechno si nastudoval. Celkově pro mě je husitská trilogie to nejlepší co Sapkowski napsal.
  • @derfel doufám že ré latiny tam není víc než v posledním zaklínači :D
  • upraveno 30. prosince 2014
    @DanielSvatoš Niekolkonasobne viac ;)
  • upraveno 30. prosince 2014
    @Hildegarda no paráda to abych se jí naučil :D
  • @Arutha hmm "A book that takes place in your hometown" tak to abych si ji napsala :D
  • @Dreamer Nemáte nejaké miestne noviny? :D
  • @Arutha nop :D a nejsem si ani jistá, jestli těch 10 baráků spadá do kategorie "town"
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dreamer napsal(a):

hmm "A book that takes place in your hometown" tak to abych si ji napsala :D

Tak tohle bych si s přimhouřeným okem mohla odškrtnout hned dvakrát :-D
  • no tak ty další díly mám objednané ale Narrenturm je vyprodané
  • našel jsem ji ale nemáte nějaký prověřený internetový obchod ?
  • @DanielSvatoš Knížky nakupuju přes kosmas, ale předpokládám, že tam ses díval
  • @brbr no tam bych to vzal ale nemají :)
  • Tady to mají, ale za plnou cenu. Každopádně pokud je to problém sehnat, tak honem!
  • tak Narrenturm je celkem dobré jsem tedy zatím v páte kapitole a latiny tam zatím moc není :) příběh dobře šlape dobře
    Husitská epopej od Vondrušky mě zatím baví malinko víc- nejvíc mě baví linka Jošta a Rožmberkova a jeho slouhy a naopka mě celkem irituje Adam
    je to kvalita a doporučuju obě
  • Teď jsem dočetl dvě knihy od Khaleda Hosseiniho a moc se mi to líbilo. Někdo sice tvrdí, že je to účelově sladkobolné, ale to mi nevadí.

Chystám se na dvě knihy od Esslemonta. Četl jsem od něj Noc nožů a celkem se mi to líbilo. Snad nebudou Návrat Rude gardy a Kamenný meč horší. Četli jste to někdo, líbilo?
  • @Chmur Co si od Hosseiniho četl? Já Lovce draků i Tisíc zářivých sluncí a taky se mi to moc líbilo. Hory odpověděly jsou v plánu. Já mám všeobecně pro Afganistán slabost (hrozně bych tam chtěla jet, ale vždycky mi do toho vleze nějaká válka).
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Chmur Návrat Rudé Gardy jsem už dočetl a líbilo se mi to, hlavně pokud sis nevšiml toho obřího spoileru co je pro tuhle knihu v hlavní sérii, tak budeš asi dost koukat, Na Meč z kamene se chystám hned potom co dočtu Potoky krve. (Jo, začal jsem Malaz číst znovu a tentokrát mě to fakt chytlo) :-) Hlavní sérii už mám dočtenou také. A v lednu by mělo vyjít Forge of the Darkness, myslím že je to přeložené jako "Stvoření temnoty" ale nejsem si jistý.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Chmur Dik za tip, to zni dobre.

Mimochodem, mate nekdo nejake dobre tipy na historicke romany (fikci)? Co je vase nejoblibenejsi kniha v tomto zanru?
  • @Vena Nějaké preferované období?
    upraveno 12. ledna 2015
    @brbr Staroveky Rim nebo Staroveky Egypt by byl nejlepsi, ale klidne cokoliv v obobi Stredoveku a starsi by bylo super. Zas tak na tom ale nezalezi.
  • @brbr: Četl jsem od něj to samé co ty. Lovec draků se mi líbil víc. Tisíc planoucích sluncí měl podle mě ukončit v nejsilnějším momentu knihy a odpustit si těch dalších dvacet stránek. Škoda. Ale taky je to jinak moc pěkná a čtivá knížka.
    Já mám všeobecně pro Afganistán slabost (hrozně bych tam chtěla jet, ale vždycky mi do toho vleze nějaká válka).
    Já osobně nemám rád bídu, utrpení a horko, takže mě podobné destinace nelákají. Třebas se to časem uklidní a jako důchodkyně si tam zajedeš na dovolenou:-)
    Mimochodem, mate nekdo nejake dobre tipy na historicke romany (fikci)? Co je vase nejoblibenejsi kniha v tomto zanru?
    Já jsem asi četl jen klasiky žánru. Nejvíc mě bavil Sienkiewicz - Quo vadis a Křižáci. Z těch novějších děl se mi líbil Stín modrého býka. Je to na pomezí fantasy a historického románu a docela pěkně se to čte.
  • @Vena Egyptan Sinuhe. Klasika, co nesklame.
  • Mě tedy Waltari nudil. I když Egypťana jsem nečetl. Četl jsem Pád Cařihradu a Tajemného Etruska. Možná to jsou jeho slabší díla.
  • @Chmur Já už jsem to četla před nějakou dobou a ještě jsem si to dala cvičně v AJ, takže už si úplně podrobnosti nepamatuju, ale trochu natažený mi přišel Lovec draků. Ale četly se dobře obě dvě.
    @Chmur Dik, tento rok chci precist nejake klasiky, tak jsem si je pridal na seznam.

@Hildegarda Diky moc, to je presne to co jsem hledal.
  • Absolutní souhlas se Sinuhetem. Od Sienkiewicze mám nejraději Potopu.
    Jinak mě napadá třeba od Falconeho Katedrála moře. Ale i ten Follet, který vykrádá sám sebe, je čtivý.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.