Co jiného číst?
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nečetl to někdo? Prý je to dobré.
Po nadšených ohlasech jsem čekala něco ve stylu povídek (tzn. stejně dobré jako povídky). Ale zůstalo to tak napůl cesty. Návrat ke kořenům to je, občas probleskne vtip a lehkost povídek, ale zbytek je tak nějak suchý, bez invence. Zaklínač postupuje dějem, jako by si autor odškrtával položky, které musí splnit:
- náhodné a překvapivé setkání s Marigoldem v co nejzapadlejší prdeli světa - splněno
- sex s čarodějkou, čím dřív, tím líp - splněno
- dát najevo, že ač je to mutant, je lepším člověkem než většina lidí - splněno
- sex s čarodějkou - splněno
- a pro jistotu ještě jednou, nebo i víckrát - splněno
- opovržení čaroději, ačkoliv by z něj namístě udělali hovnivála, tak jim musí dát nabubřele najevo, že ač mutant, tak je lepší člověk než všichni čarodějové dohromady - splněno
- dát tam trpaslíky... sakra jak jsem mohl zapomenout na trpaslíky? Teď už je na něj trochu pozdě... ale na to seru, prdnout tam aspoň jednoho trpaslíka - splněno
- co jsem to ještě chtěl... jo, sex s čarodějkou, nejlépe tak, aby to nakrklo čarodějku, se kterou měl sex někdy předtím - he, splněno
Přitom autor ani nedokázal splést dějové linky aspoň trochu do sebe a v podstatě se tam jedou paralelní příběhy, které mají vyústění postupně za pochodu. Za Nimue a opětovné skákání v čase o 100 let dopředu by zasloužil jednu pořádnou za uši.
Suma sumárum - špatné to není, ale výborné ani zdaleka taky ne.
A byl to Everett v topicu Co právě čtete:
Malazan Book of the Fallen (Malazská kniha padlých)
Coz jsem ale necetl, nevim, jestli je tam nejaky specialni mec nebo brneni, to mi naopak sedi na:
The Stormlight Archive (Archiv bourne zare)... Prvni kniha se jmenuje The Way of Kings (Cesta kralu)
Ten archív je čítateľný?
Brandon Sanderson - OCELOVÉ SRDCE (F) 1/3
G.Martin - SVĚT LEDU A OHNĚ (F)
Mark Lawrence - TRNOVÝ KRÁL (F) 2/3
Lois McMaster Bujold - ALIANCE KAPITÁNA VORPATRILA (F), 18.
S. Erikson - ZROZENÍ TEMNOTY (Kharkanas trilogy 1) (F), 1/3
Brandon Sanderson - SLOVA PAPRSKŮ (Archiv Bouřné záře) (F) 2/10
Terry Pratchett - Raising Steam (F), 40.Zeměplocha
Andrew Britton - TEN OPERATIVEC (TH), 5.
Esslemont - Orb Scentre Throne (F) 4.
Terry Pratchett - Judgement Day (F) 4.
Dave Barry - MĚSTO ŠÍLENCŮ (Hu)
Erikson -Willful Child (SF+Hu)
R. Mrazek - Valhalla (TH) 1.
Brandon Sanderson - Regalia (F) 2/3
Amy Alward - DENÍK ALCHYMISTKY (F) 1.
D. Rollins - NA OSTŘÍ NOŽE (TH) 2.
T. Pratchett + S. Baxter - DLOUHÝ MARS (SF) 3/4
N. Stephenson - ZMATEK (F) 2/3
Dave Barry- You can date boys, when you´re forty (Hu)
Terry Pratchett - Dodger (F)
Terry Pratchett - Carpe jugulum+Pátý elefant (F) 12.
F-fantasy; TH-thriller; SF-science fiction; Hu-humor; Hi-historie
2/3 - druhý díl ze tří
A D. Rollins je Dara Rolins? :-D
@Miro Jojo Archiv je hodně čitatelný, sice to není tak složité jako Malaz, který se k tomu přirovnáva, ale je to dobré, ale ne úplně TOP. Tak 8/10.
Na Archiv se chystám hned jak to půjde.