@Mellien Ne ne, poutník 12° získal za rok 2014 ocenění odborné komise Pivo roku. Sice nevyhrál hodnocení veřejnosti, ale jinak je to vynikající pivo. Ale 14°je ještě lepší.
@Mellien Zeptej, zeptej, ať víme, jestli za to stojí. :-) Mimochodem, nedávno jsem četl recenzi na tu Husitskou epopej a mimo jiné (nebyl to zrovna pozitivní článek) tam bylo napsané, že ta kniha je napsaná, jako "školní slohovka". Tak moc nevím co si o tom myslet. :-k
@DanielSvatoš tak to nevím, bylo to ještě před Vánocemi ve škole, ale už si nepamatuju kde to bylo. Dokonce to možná byla jen nějaká recenze u knihkupectví od čtenáře, jistý si fakt nejsem. Vzpomněl jsem si akorát na to, jak jsem to tu pročítal. ;-)
Hľadám pomoc... kedysi tu niekto písal o jednej knige/ságe... Ale nemôžem to tu teraz nájsť a či to bolo v tomto topicu... indície: dotyčný vymenoval asi 20 postáv aj s jeho osobným postojom k ním; ďalej bol v knihe nejaký špeciálny meč alebo "bohovské" brnenie... Už som hľadaním strávil pol pracovného času :D
To s temi 20 postavami pokud si dobre vzpominam se tykalo: Malazan Book of the Fallen (Malazská kniha padlých)
Coz jsem ale necetl, nevim, jestli je tam nejaky specialni mec nebo brneni, to mi naopak sedi na: The Stormlight Archive (Archiv bourne zare)... Prvni kniha se jmenuje The Way of Kings (Cesta kralu)
@Miro česky zatím vyšla jedna kniha, anglicky dvě knihy. Plánováno je deset knih v sérii. Pokud chceš mít co číst až do důchodu, tak klidně začni :-) Ale ten Malaz také není špatný a Erikson je sice dost sterilní, ale přijde mi že na rozdíl od Martina si nevybírá s kým bude jednat realisticky a s kým ne.
@Everett_Young Erikson a sterilní? Mohl bys mi to vysvětlit, jak to myslíš :) @Miro Jojo Archiv je hodně čitatelný, sice to není tak složité jako Malaz, který se k tomu přirovnáva, ale je to dobré, ale ne úplně TOP. Tak 8/10.
@Everett_Young tak to je subjektivní, mně to chladné nepřipadá. On píše samozřejmě rozdílným stylem než ostatní spisovatelé, není konkrétni, nevysvětluje, proto může někomu připadat odměřený. Půlnoční vlny jsou pro mě Top spolu s Ohaři a Vzpomínkami ledu.
Komentáře
Nečetl to někdo? Prý je to dobré.
Malazan Book of the Fallen (Malazská kniha padlých)
Coz jsem ale necetl, nevim, jestli je tam nejaky specialni mec nebo brneni, to mi naopak sedi na:
The Stormlight Archive (Archiv bourne zare)... Prvni kniha se jmenuje The Way of Kings (Cesta kralu)
Ten archív je čítateľný?
A D. Rollins je Dara Rolins? :-D
@Miro Jojo Archiv je hodně čitatelný, sice to není tak složité jako Malaz, který se k tomu přirovnáva, ale je to dobré, ale ne úplně TOP. Tak 8/10.