@CervenKa Ja som to nečítal, ale tiež ma prekvapilo, že tie mainstreamové sú nižšie (až na HP). Najskôr som si myslel, že je to nejaké pokrečovanie Hunger Games čo by to vysvetľovalo :D
@Hildegarda Tím smyšleným světem myslím takovej svět jako je třeba v Písni, LotRovi nebo v Malazské knize s tím rozdílem, že děj by se neodehrával někdy ve středověku, ale prostě v dnešní moderní době. @heavy_head8-)
Tohle hltal můj šéf, já jsem od Vondrušky přečetla pár povídek a líbilo :-)
cyklus Hříšní lidé království českého (Dýka s hadem, Zdislava a ztracená relikvie,...), ale je to o mnoho mírnější než Píseň, prostě detektivka ze 13. století
Nevím kam jinam to dát a zakládat nový Topic nechci. Takže se zeptám tady. Nemá nějaká hodná duše tady první díl Kingovy Temné věže - Pistolník, který by se mu jen válel doma, a chtěl mi ho prodat? Nemůžu ho nikde sehnat, například v knihách Dobrovský mi řekli, že snad příští rok. :-D
Tak jsem včera dočetl všechny tři Hunger Games. (V originále, českej překlad je hrůza a děs). No, na konci jsem si říkal, že oproti Susanne Collins Vypadá George Martin jako milej a příjemnej děda. (Trochu přeháním, ale stejně...) Můžu vřele doporučit.
@Krisa No, já to do sebe nacpal za méně než 2 týdny :) Celkem mě to chytlo, no... Rozdíl mezi SC a GRRM je ten, že u GRRM lituješ mrtvy, tady lituješ ty, co měli tu smůlu, že přežili...
@Everett_Young Já jsem z toho pochopil, že je to spíš ještě před povídkami, ale o to mi ani tak nejde... Ale prostě... novej Zaklínač po 15ti letech... :)
@M1on Sapkowski se od hry distancuje. Tohle napsal aby vyjasnil ty hovadiny které si ve hře navymýšleli a nesouhlasí s knihou.
@Nevada co vím od lidí kteří to už četli (ano v polštině) tak prý celkem dost dobré, hlavně se to vrací ke stylu povídek (ačkoli je to souvislé) místo ságy.
Komentáře
Vojna o Rokfort bola tuším kdesi v roku 1989.
@heavy_head 8-)
cyklus Hříšní lidé království českého (Dýka s hadem, Zdislava a ztracená relikvie,...), ale je to o mnoho mírnější než Píseň, prostě detektivka ze 13. století
Rozdíl mezi SC a GRRM je ten, že u GRRM lituješ mrtvy, tady lituješ ty, co měli tu smůlu, že přežili...
@Nevada co vím od lidí kteří to už četli (ano v polštině) tak prý celkem dost dobré, hlavně se to vrací ke stylu povídek (ačkoli je to souvislé) místo ságy.