Tři nejprovařenější teorie

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace

Připadá mi, že se tu nějak málo spekuluje, tak nabízím tři nejprovařeněší teorie, které jsou tak očividné, že nejspíš nejsou pravda :lol:

1) Jon Sníh je syn Lyanny a prince Rheagara

podpůrné důkazy:

- hned v úvodu "Písně" si zopakujeme, že král Robert je tak posedlý nenávistí k Tarareynům, že ještě teď by neváhal jejich potomky vraždit

- Lyanna zemřela na "krvavém loži", což nemusí znamenat jen to, že lože bylo od krve, ale "krvavé lože" je synonymem pro "porodní lože" viz věta, kdy Maegy na otázku, zda je i porodní bába, říká Dany "znám všechna tajemství krvavého lože"

- Ned Lyanně cosi slíbil a když byl uvězněn v Králově přístavišti, vzpomínal v souvislosti s tím slibem na Jona a říkal si, kéž by s ním mohl ještě jednou promluvit

- Ned nikdy nemluvil o Jonově matce, Robertovi řekl, že se jmenovala Wylla, ale Arya se od Edrika Dayne dozví, že Wylla byla jen Jonova kojná

- Dany měla v domě Neumírajících vizi, kdy viděla modrou růži (odkaz na Lyannu) vyrůstat ze zdi z ledu (na Zdi je Jon)

2) Novic Alleras z citadely je ve skutečnsti Písečná zmije, dcera prince Oberyna, Sarella

Co víme o Sarelle

- je to dcera prince Oberyna a obchodnice z Letních ostrovů

- je tmavá, má vlasy vybíhající jí ve špičce do čela

- zajímala se o historii

- podle Arianne se vždycky cpala tam, kam nepatřila

- není v Dorne a podle prince Dorana se věnuje jakési "hře"

Co víme o Allerasovi

- je to syn Dorna a obchodnice z Letních ostrovů

- je tmavý, má vlasy vybíhající ve špičce do čela

- je to výborný lučištník

- Alleras je obráceně Sarella

Allerasovi se říká Sfinga a když Sam vstupoval do Starého města, viděl tam sochy dvou Sfing, které byly úplně stejné, jen jedna měla mužskou a druhá ženskou tvář. Je možné, že si tu přezdívku dala jako vtip sama Sarella, nebo arcimistr Marwyn, kterému slouží a který je v mnoha ohledech dosti neortodoxní.

3) Ohař a Brienne nejsou mrtví

- Když Brienne vstupovala na Tichý ostrov, viděla tam novice obrovského vzrůstu, který kulhal na jednu nohu a měl velmi kladný vztah k psům :lol:

- Starší bratr sice tvrdil, že Ohař zemřel, jenže to samé tvrdil i sám o sobě. Že zemřel a znovuzrodil se jako mnich. A na otázku, zda-li je Ohař mrtvý, odpověděl vyhýbavě "odpočívá v pokoji"

Brienne v oprátce něco vykřikla. Dost možná to bylo něco, co jí mohlo zachránit život

(Mohla by odpřísáhnout, že zabije Jamieho a stát se křivopřísežnicí jako on) :lol: :lol: :lol:

11819212324

Komentáře

• Pokud je teda pro seriál tak důležité, kdo jsou rodiče Jona Sněha, tak je víceméně potvrzené i to, že neskončí dlouho před závěrem ságy jako Julius Caesar, navíc aniž by o svých pravých rodičích věděl. Jenom to tak zmiňuju.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Páni, z jednej zmienky o Rhaegarovi toľko potvrdení, ktosi ma tu prekonáva v konšpiratívnej šialenosti :D

A podľa mňa to potvrdzuje aj to, že Eddard žije, pretože je skoro jediný, kto vedel pravdu a teda to musí dosvedčiť. Možno sa zjaví na hradbách ako Hamlet senior. :D

Vtipné je, že čím viac sa tu pojednáva o Jonovom pôvode, tým viac je mi to jedno... A to to bolo kedysi zaujímavá téma.
  • svoa00 napsal(a):

Pokud je teda pro seriál tak důležité, kdo jsou rodiče Jona Sněha, tak je víceméně potvrzené i to, že neskončí dlouho před závěrem ságy jako Julius Caesar, navíc aniž by o svých pravých rodičích věděl. Jenom to tak zmiňuju.

Jop, s tím taky počítám. :-D On se to má dozvědět i v knihách, proto Martinovi to jeho "zabil jsem Jona" nežeru...
  • @Branislav_Gepeto pokud je Jon opravdu je syn Rheagara a Lyanny, vi to i Howland Reed, kterej byl s Nedem u veze radosti a podle vseho furt zije. Nejspis se to dozvime prave od nej. A to, ze se o R a L D+D vubec zminujou, je pro me taky vcelku dukaz. Vynechali uz spoustu dulezitejch postav. A taky si myslim, ze Jon neni mrtvej, ale kdyby umrel by mi vubec nevadilo. Od zacatku me slusne stve.
    @LadyTroll :'-( Takže Ned je predsa mŕtvy... Ešte je tu možnosť, že Howland Reed je v skutočnosti Ned Stark v utajení a Ned si jeho identitu pripravoval celé roky :-k
  • Myslím, že se tady dělá komár z veblouda. Co měl Oberyn Tyrionovi říkat? Vždyť to byla jen zmínka, že jeho sestru její muž opustil, Lyanna jmenována vůbec nebyla. Podle mě to jsou věci, které dělají příběh, že postavy měly nějaké životy i před tím než Hra o trůny začala.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @brbr Hlavně aby nějaké životy měli i po tom co hra o trůny skončí =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Branislav_Gepeto napsal(a):

@LadyTroll :'-( Takže Ned je predsa mŕtvy... Ešte je tu možnosť, že Howland Reed je v skutočnosti Ned Stark v utajení a Ned si jeho identitu pripravoval celé roky :-k

:roll:
  • upraveno 21. dubna 2014
    brbr napsal(a):

Myslím, že se tady dělá komár z veblouda. Co měl Oberyn Tyrionovi říkat? Vždyť to byla jen zmínka, že jeho sestru její muž opustil, Lyanna jmenována vůbec nebyla. Podle mě to jsou věci, které dělají příběh, že postavy měly nějaké životy i před tím než Hra o trůny začala.

Nejde jen o tu Oberynovu zmínku, během prvních tří sérií toho bylo víc. Nečtenář to nejspíš ani nepostřehl, ale já jakožto čtenář si nemůžu nevšimnout, že Rhaegara zmínili dostkrát, Lyannu párkrát, Asharu ani jednou. Rybářova dcera to nebude, protože o ní se spekuluje až v Tanci. A moc dalších možností nezbývá...
  • @brbr: "Co měl Oberyn Tyrionovi říkat?" To máme dneska ale pěkné počasí, ale proti Dorne je tu hrozně zima. Jsem tu pár dní a už mám rýmu jak trám. Jo a taky tě tak hrozně moc sere Hora?
  • @Jay No, že by měl rýmičku, na to nevypadal :-)
  • JayJay
    upraveno 22. dubna 2014
    brbr napsal(a):

@Jay No, že by měl rýmičku, na to nevypadal :-)

Narážka Parafráze na "My Fair Lady" - Mluv jenom o počasí a svém zdravotním stavu.

• @Jay Aha :wall:
    Nevada napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

:roll:
    Pokoj lady Dokonalá, robím si prdel z toho, ako Oberynova zmienka hneď potvrďuje tú teóriu, to je väčšia šialenosť než som ja sám.

Skôr to vystihla sveva, ak je tam toho viac, potom to už dokopy niečo potvrdiť môže. Ale zrazu jedna zmienka?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. dubna 2014
    @Branislav_Gepeto

To bylo jen stručné vyjádření, že není třeba ptákovinu trumfovat ještě větší hovadinou...
    Pokud si robíš prdel, rob ju tak, aby byla aspoň vtipná.
  • Já si myslim, že Ned se svojí ctí žádného bastarda nezplodil. Ikdyž možné je všechno.
  • A taky mě napadlo že pravdu o Jonovi odhalí Howland Reed.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Ne princem, který byl přislíben je Aegon
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    JoffreyWater napsal(a):

A taky mě napadlo že pravdu o Jonovi odhalí Howland Reed.

Nebo nato Jon přijde sám
  • @Achileus Třeba to on sám vůbec nezjistí, jenom čtenáři a nějaká jiná postava se dozví pravdu :D
  • Achileus napsal(a):

JoffreyWater napsal(a):

A taky mě napadlo že pravdu o Jonovi odhalí Howland Reed.

Nebo nato Jon přijde sám
    Jak? :-D
    Pokud si doteď nikdo ve Westerosu nedal 1 a 1 dohromady, tak pochybuju, že k tomu ještě dojde. Neříkám, že na to musel přijít Robert, ten ani nepoznal, že Joffrey, Myrcella a Tommen nejsou jeho =D , ale vážně to nikoho nenapadlo? Docela by mě zajímalo, jak Ned vysvětlil Lyanninu smrt. "Lyanna zemřela na horečku/infekci z rány/po porodu (a dítě s ní)... BTW, už jsem vám říkal, že mám bastarda?" Tohle GRRM trochu nedomyslel...

Náhoda alebo záhada mystična
  • @sveva Nepamatuju si přesně okolnosti jejího zmizení, ale ještě míň si vybavuju, že by se všeobeně vědělo, že čeka dítě..
  • @Rickon Tak nevědělo, ale dalo se to předpokládat... ve světě, kde bylo několik dětí počato během svatební noci (Robb, Edmurovo dítě) a kde se obecně očekávalo, že žena porodí manželovi potomka do roka od svatby.
  • upraveno 21. června 2014
    Tak mě napadlo, jestli je Jon Rhaegarův syn, tak stejně to znamená že je Bastard, akorát ne Snow ale Blackfyre. Pravý Targaryen by byl kdyby ho zplodil s Eliou, což byla jeho právoplatná manželka, Lyanna byla jen jeho milenka a pokud s ní zplodil dítě tak to dítě je nemanželské. A pokud si rhaegar Lyannu vzal, tak by se stejně dalo polemizovat jestli se jedná o pravého manželského potomka, když žena kterou si původně vzal byla ještě naživu a měl s ní děti. Myslím, že na nějaké rozvody se v západozemí nehraje.
    @JoffreyWater Inak to som sa tiež párkrát pozastavil nad týmom Jon Snow for the King, čo by na jeho legitimite zmenilo, keby bol bastardom z iného semena.
  • @JoffreyWater Nemyslím, že by byl Blackfyre, to byl jenom ten jeden bastard a jeho rod, ne?
    Možná si ji vzal. Nevím to jistě, ale nějaký jeho předek měl taky dvě manželky.
  • @Omilis Já myslel že Blackfyre je jméno pro Targaryenské bastardy. jenom jsem tím chtěl říct že i tak by to byl jen nemanželský syn. Ale je pravda že Aegon Dobyvatel měl 2 manželky...
  • upraveno 21. června 2014
    @JoffreyWater Maegor Krutý taky, možná i víc... Spíš jde o to, že případní svědci toho svazku jsou už dávno pod drnem (Dayne, Whent). Takže já věřím tomu, že Jon je legitimní (rozhodně to vypadá, že pro ty tři z KG u Věže radosti byl právoplatným králem), ale že se to nikdy neprokáže.
    Edit: A jestli se Jon někdy stane králem, tak to bude spíš skrze legitimizaci někým druhým - Aegonem, Daenerys.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.