Pokud je teda pro seriál tak důležité, kdo jsou rodiče Jona Sněha, tak je víceméně potvrzené i to, že neskončí dlouho před závěrem ságy jako Julius Caesar, navíc aniž by o svých pravých rodičích věděl. Jenom to tak zmiňuju.
Páni, z jednej zmienky o Rhaegarovi toľko potvrdení, ktosi ma tu prekonáva v konšpiratívnej šialenosti :D
A podľa mňa to potvrdzuje aj to, že Eddard žije, pretože je skoro jediný, kto vedel pravdu a teda to musí dosvedčiť. Možno sa zjaví na hradbách ako Hamlet senior. :D
Vtipné je, že čím viac sa tu pojednáva o Jonovom pôvode, tým viac je mi to jedno... A to to bolo kedysi zaujímavá téma.
@Branislav_Gepeto pokud je Jon opravdu je syn Rheagara a Lyanny, vi to i Howland Reed, kterej byl s Nedem u veze radosti a podle vseho furt zije. Nejspis se to dozvime prave od nej. A to, ze se o R a L D+D vubec zminujou, je pro me taky vcelku dukaz. Vynechali uz spoustu dulezitejch postav. A taky si myslim, ze Jon neni mrtvej, ale kdyby umrel by mi vubec nevadilo. Od zacatku me slusne stve.
@LadyTroll:'-( Takže Ned je predsa mŕtvy... Ešte je tu možnosť, že Howland Reed je v skutočnosti Ned Stark v utajení a Ned si jeho identitu pripravoval celé roky :-k
Myslím, že se tady dělá komár z veblouda. Co měl Oberyn Tyrionovi říkat? Vždyť to byla jen zmínka, že jeho sestru její muž opustil, Lyanna jmenována vůbec nebyla. Podle mě to jsou věci, které dělají příběh, že postavy měly nějaké životy i před tím než Hra o trůny začala.
@brbr: "Co měl Oberyn Tyrionovi říkat?" To máme dneska ale pěkné počasí, ale proti Dorne je tu hrozně zima. Jsem tu pár dní a už mám rýmu jak trám. Jo a taky tě tak hrozně moc sere Hora?
@Rickon Tak nevědělo, ale dalo se to předpokládat... ve světě, kde bylo několik dětí počato během svatební noci (Robb, Edmurovo dítě) a kde se obecně očekávalo, že žena porodí manželovi potomka do roka od svatby.
Tak mě napadlo, jestli je Jon Rhaegarův syn, tak stejně to znamená že je Bastard, akorát ne Snow ale Blackfyre. Pravý Targaryen by byl kdyby ho zplodil s Eliou, což byla jeho právoplatná manželka, Lyanna byla jen jeho milenka a pokud s ní zplodil dítě tak to dítě je nemanželské. A pokud si rhaegar Lyannu vzal, tak by se stejně dalo polemizovat jestli se jedná o pravého manželského potomka, když žena kterou si původně vzal byla ještě naživu a měl s ní děti. Myslím, že na nějaké rozvody se v západozemí nehraje.
@JoffreyWater Inak to som sa tiež párkrát pozastavil nad týmom Jon Snow for the King, čo by na jeho legitimite zmenilo, keby bol bastardom z iného semena.
@JoffreyWater Nemyslím, že by byl Blackfyre, to byl jenom ten jeden bastard a jeho rod, ne? Možná si ji vzal. Nevím to jistě, ale nějaký jeho předek měl taky dvě manželky.
@Omilis Já myslel že Blackfyre je jméno pro Targaryenské bastardy. jenom jsem tím chtěl říct že i tak by to byl jen nemanželský syn. Ale je pravda že Aegon Dobyvatel měl 2 manželky...
@JoffreyWater Maegor Krutý taky, možná i víc... Spíš jde o to, že případní svědci toho svazku jsou už dávno pod drnem (Dayne, Whent). Takže já věřím tomu, že Jon je legitimní (rozhodně to vypadá, že pro ty tři z KG u Věže radosti byl právoplatným králem), ale že se to nikdy neprokáže. Edit: A jestli se Jon někdy stane králem, tak to bude spíš skrze legitimizaci někým druhým - Aegonem, Daenerys.
Komentáře
A podľa mňa to potvrdzuje aj to, že Eddard žije, pretože je skoro jediný, kto vedel pravdu a teda to musí dosvedčiť. Možno sa zjaví na hradbách ako Hamlet senior. :D
Vtipné je, že čím viac sa tu pojednáva o Jonovom pôvode, tým viac je mi to jedno... A to to bolo kedysi zaujímavá téma.
To bylo jen stručné vyjádření, že není třeba ptákovinu trumfovat ještě větší hovadinou...
Pokud si robíš prdel, rob ju tak, aby byla aspoň vtipná.
Možná si ji vzal. Nevím to jistě, ale nějaký jeho předek měl taky dvě manželky.
Edit: A jestli se Jon někdy stane králem, tak to bude spíš skrze legitimizaci někým druhým - Aegonem, Daenerys.