Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis
Je to tu. Po nejlepším dílu druhé série je tu finále druhé řady a po něm nás čeká další rok čekání na třetí řadu. Pro nečtenáře záhadně nazvaný díl napsali scénář Benioff a Weiss. Režijně se vrací muž, který grandiózně ukončil první řadu. Ať se to tedy Alanu Taylorovi podaří i tentokrát!
Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...
Číst celý článek zde
Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tvorcovia seriálu túto časť troška pozmenili, takže to nemusí byť úplne jasné ani nám čitateľom. Avšak takto to bolo v knihe (nečítaj, ak sa chceš prekvapiť):
V knihe bola istá lady, ktorá prišla o syna aj manžela a žila sama na istom hrade, veľmi stará. To viedlo k tomu, že po jej smrti by boli pozemky bez dediča. S jej pozemkami susedia iní lordovia, ktorí o tieto pozemky mali záujem a teraz bola otázka - komu ich dať?
Boltonov bastard Ramsay Sneh (neskôr legalizovaný na Boltona) sa s touto lady oženil proti jej vôli, spečatil manželstvo a nechal ju vo veži vyhladovieť k smrti. Následne získal tieto pozemky no ser Rodrick Cassel to považoval za zločin. Vydal sa teda popraviť Ramsaya. Údajne sa mu to aj podarilo.
Zajali jeho sluhu Smraďocha. Toho Theon poslal s vrecom strieborniakov, aby našiel armádu. Mimochodom, bol to Smraďoch, kto radil, čo má Theon viac-menej robiť a kto Theonovi poradil zabiť tých farmárových synov, aby ich vydával za Brana a Rickona. Smraďoch sa s armádou vrátil a pomohol Theonovi udržať Zimohrad, no vzápätí vysvitlo, že Smraďoch bol ten (V Ramsayových šatách), koho zabili a Ramsay sa vydával za Smraďocha. Teda Ramsay vlastne žil.
Následne Ramsay zajal Theona a vypálil Zimohrad.
V seriáli túto skutočnosť zrejme mierne upravia a ukážu až v následujúcich sériach, kde by už aj mal byť obsadený doteraz neobsadený Boltonov bastard Ramsay.
Ale inak ako pravda, len sa mi to nechcelo až takto rozvádzať do podrobna, pretože som príliš leninový :) A to s tým stará som nemyslel zas tak :) Mohla by si to vziať osobne a strašiť ma...
Jinak dekuju za odpovedi
Nebylo v knížkách na jiném místě něco podobného?
Nebo to mám odjinud?
Nebo je to jen deja-vu?
Takhle. Do soukromé pošty by ti možná někdo poradil. Ale takhle veřejně těžko. My jsme tu všichni strašně slušní lidé a na Hru o Trůny se koukáme na HBO. ;-)