Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

upraveno 3. června 2012 v 2. řada
Je to tu. Po nejlepším dílu druhé série je tu finále druhé řady a po něm nás čeká další rok čekání na třetí řadu. Pro nečtenáře záhadně nazvaný díl napsali scénář Benioff a Weiss. Režijně se vrací muž, který grandiózně ukončil první řadu. Ať se to tedy Alanu Taylorovi podaří i tentokrát!

Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...

Číst celý článek zde
11011131516

Komentáře

• upraveno 7. června 2012
    Do KL jako septa má jet Tyene. Že by byla jednou z Cerseiných "zpovědnic" mne vůbec nenapadlo. Z čeho se na to dalo přijít?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. června 2012

EDIT : Aha, tak nic. Nebrat v potaz prosím.
    Jaj to já nevím, já to všechno četla již dávno a jak jsou ty POv proházené, tak mi časové osy poněkud haprují, co je v které knize. Každopádně exekuce Cersei je v Tanci a je to jedna z těch tří, respektive dvou, protože Unella ne. Jen se mi to nechce dohledávat v knize, tak se ptám :-)
    Jo Tyenne (pamatovala jsme si, že na T). Nevím z čeho mi to přirozeně vyplynulo, že to je zjevně jedna z nich. Taky by nedělala řadovou septu "šel tudy měl dudy".
    ja sa fakt niektorym diskutujucim divim ze ten serial este pozeraju ked k nemu maju tolko vyhrad. mne keby sa tak nepacil tak ho uz davno nepozeram. sam som prekvapeny kolko ludi sa nevie odosobnit a brat knihy a serial ako samostatne diela. neviem ako to funguje u vas ale na mna by vypychovanie chyb a prehliadanie celku malo presne tento efekt. vlastne aj malo, prestal som citat diskusie pred tym ako som si diel pozrel :-) peace, je to len moj nazor
    Tyna: Jo! Přesně tohle jsem myslela! :D
    Hordy pravých Starků všech věkových kategorií je strašidelná představa :-D A to ještě neřekl své poslední slovo Benjen :-D

A jednou hostinci zapadaným sněhem promluví černě oděný muž v kápi...

Kam že jedu? jsem Benjen Stark a dávno před tím, než jsem se stal přísahajícím bratrem Noční hlídky jsem se tajně oženil a inu, abych to zkrátil, moje dcera je Rosamund Lannister, určitě ji znáte, v Dorne předstírala, že je princezna Myrcella. Jedeme na Zimohrad.

To asi těžko, strýčku, řekne Žena bez tváře, protože já jsem tadá Arya.
    Možná bych do toho taky měla co mluvit, podotkne Alayne kámen, protože já jsem tadááá Sansa.

Trhněte si obě, křikne panoš Manderlyů, protože já jsem tadááá Rickon

Všichni jste vedle, prohlásí čarostrom, protože já jsem Bran a nedělejte, že neslyšíte, jak šustím listím.

Nechci vám do toho mluvit, praneteře a prasynovci, upozorní je Brynden Tully, ale my tady s Jeyne máme Robbova syna v povianu.

A můžete si ho strčit někam, utře je jon Sníh, neboť R-Chrchel mi prozradil, že jsem synem Brandona a Ašary Dayne, kteří se tajně vzali a Zimohrad je můj. A ta rána, co slyšíte, je jak vaši nemrtvou matku ranila mrtvice.

duny napsal(a):

ja sa fakt niektorym diskutujucim divim ze ten serial este pozeraju ked k nemu maju tolko vyhrad. mne keby sa tak nepacil tak ho uz davno nepozeram. sam som prekvapeny kolko ludi sa nevie odosobnit a brat knihy a serial ako samostatne diela. neviem ako to funguje u vas ale na mna by vypychovanie chyb a prehliadanie celku malo presne tento efekt. vlastne aj malo, prestal som citat diskusie pred tym ako som si diel pozrel :-) peace, je to len moj nazor

A teď si představ že jsou lidi, kteří seriál vůbec neviděli nebo jenom fragmenty, ale i přesto plkají a stěžují si :D
    Tyna: Jo! Přesně tohle jsem myslela! :D
    A sehrát by to mohlo divadlo járy Cimrmana :-)

Ha, Tyene! jak to, že jsem ji přehlídla? Musím se na to mrknout znova.

Nemrtvou matku ranila mrtvice :-D Fantasie ! :-D

A nedělejte, že neslyšíte, jak šustím listím :-D

Tyno - bravurně ukočírovaná scénka :-D
    zdravím
    chtěl jsem poprosit zda někdoz vás neví kde by mohl být poslední díl druhé série online s titulama? úspěšně odstrańují. poslední díl jsem nestihl. díky
    marek napsal(a):

zdravím
    chtěl jsem poprosit zda někdoz vás neví kde by mohl být poslední díl druhé série online s titulama? úspěšně odstrańují. poslední díl jsem nestihl. díky

hmm
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 7. června 2012
    marek napsal(a):

zdravím

paule??? :)
    jano??
    Tyno díky :D prodloužila jsi mi tím smíchem život o deset let :D ..utře je Jon Sníh.... :D :D
    Koukám, že většina diskuzujících tu předvedla mistrovství světa v offtopicování :D Ještě upřesním, co jsem chtěla říct tím divadýlkem v Hostině - ne, nemyslím si, že by Jeyne čekala dítě, to by opravdu nebylo martinovský a jestli někomu spadne Zimohrad do klína jenom na základě příjmení, bude to IMHO Rickon. Jenom tak trochu předpokládám, že s Jeyne ani s Westerlingy Martin ještě neskončil.

Add kritizování seriálu... Nelíbí se mi jednotlivosti a to, co udělali s některými dějovými liniemi a postavami. Stejně tak mám ale problém s některými dějovými liniemi a detaily u Martinových knížek a nemám problém to kritizovat.
    Krisa napsal(a):

marek napsal(a):

zdravím

paule??? :)
    Hledej, Šmudlo !
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Google je veliký, a Haladdin je jeho prorok ! :-D
    Haladdine...víš jak je to s prorokem Mohamedem a Horou :-D
    Jarla napsal(a):

Jistěže vím... Mohamed vylezl na Horu, a vystoupil na nebesa.
    Myslíš, že taky tak skončím ? ;-P
    haladdin napsal(a):

Jarla napsal(a):

Jistěže vím... Mohamed vylezl na Horu, a vastoupil na nebesa.
    Četla jsem vlezl. To by se do toho nebe už nikdo nedostal... ;D
    Miss Utahraptor napsal(a):

haladdin napsal(a):

Jarla napsal(a):

Jistěže vím... Mohamed vylezl na Horu, a vastoupil na nebesa.
    Četla jsem vlezl. To by se do toho nebe už nikdo nedostal... ;D
    No jo.. Je fakt , že jsem trochu objemnější, ale že by až tak, že bych zabral celé nebe ?
    To se mi nezdá ! ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. června 2012
    I vy nevěřící. Jediným pánem všehomíra je král bramborových lidí.
    svoa00 napsal(a):

frostV: Pravda je, že jsem nečekala, že zachovají všechny okolnosti týkající se Jeyne Westerling (už vzhledem k postaršení protagonistů by to působilo divně), ale čekala jsem, že zachovají její identitu. Aspoň by měli co řešit ve třetí sérii. A proč hned neplodní? Prostě si neudělaj dítě, to se stává. Spíš mě děsí, jak chtěj ve třetí sérii vysvětlit, co celou druhou sérii dělali Tullyové v Řekotočí. Hráli si na Švýcarsko, dokud je do války nezatáhne příbuznej, co právě ukázal klíčovýmu spojenci prostředníček, takže potřebuje pomoc odjinud? Argh :(

Taky sem nečekal že vše zachovají, ale ta změna- a zbytečná,to je fakt neplodní být nemusí, pořád se mi tam cpe ta JW. A ani si nechci představovat jak to bude vypadat v hostině nebo v tanci, zatím ani zmínka o Bryndenovi, a vlastně o řekotočí vůbec, zatím je čas ale, no necháme se opět překvapit:-(
    frostV: Řekotočí a Tullyové budou ve třetí sezóně, už je obsazují.
    těžko říct, proč se jeyne nejmenuje jeyne, ale podle mě zůstane linka stejná - myslím tím její namotání se na Tywinovy intriky.. A možná, že hraní Talisy je jen klička, jak si získat Robbovu přízeň, protože by třeba pro diváka mohlo být nepochopitelné, že uvěřil kapitulujícímu se Skalisku, které roky sloužilo Lannisterům..
    Haladdine - spíš jsem myslela, že Hora přijde k prorokovi - tak jen aby jsi dával pozor až doleze :-))
    A nějaká lady z Lysu nebo bůhví odkud jménem Talisa "něco co si nepamatuju" se jen tka připlete mezi Robbovy vojáky, pár jim uřeže nohu a stihne okouzlit vrchní velitele armády není až moc velký vsuvka místo Jeyne, která by tam mohla být i normálně dějově opodstatněná, třeba by Robbovo vojsko mohlo zkusit pochodovat a ne stále tábořit nebo obsadit nějakej ten hrádek a bum máme Westerlingy na scéně.
    Jarlo,

Obvykle chodí Mohamed k hoře, občas na ni vyleze, občas ne :-) Naopak to nefunguje :-)
    Prostě Mohamed čekal marně, nakonec musel do Palestiny sám !
    Blackfish napsal(a):

A nějaká lady z Lysu...

To sis spletl. Z Lysu jsou drahé děvky. Talisa byla z Volantisu. ;)

Blackfish napsal(a):

A nějaká lady z Lysu...

Zas tak vedle jsem nebyl :D :D
    Blackfish napsal(a):

Blackfish napsal(a):

A nějaká lady z Lysu...

Zas tak vedle jsem nebyl :D :D
    Pochopím to jako "Kousek cesty prstem po mapě." a budu se tvářit, že mne jiné vysvětlení Tvého výroku nenapadá... ;D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.